ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πολιτισμός Πολίτης

Έχετε συνδεθεί με ένα πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό που γράφεται απο τους αναγνώστες του και το φροντίζει ο Διονύσης Βίτσος, Εκδότης του οίκου Εκδόσεις Περίπλους.
Το περιοδικό βρίσκεται στη ζωή από τον Ιούνιο του 2008. Στο διάστημα αυτό το κοντέρ κατέγραψε χιλιάδες άρθρα και σχόλια καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις.

Η σκέψη για ένα ηλεκτρονικό πολιτιστικό περιοδικό σίγουρα δεν είναι καν πρωτότυπη.
Όπως δεν είναι πρωτότυπο το να πούμε ότι υπάρχουν χιλιάδες ικανότεροι να εκφράσουν άποψη από εκείνους που διαμορφώνουν σήμερα την κοινή γνώμη. Όμως δεν έχουν βήμα και οι λόγοι είναι πολλοί.

Η φίμωση που χαρακτηρίζει την “πλέρια” Δημοκρατία μας, η οποία αρκείται στο να μας εξασφαλίζει ως μόνη μας συμμετοχή στα κοινά προκειμένου να παίξουμε το ρόλο του ΠΟΛΙΤΗ την κάθε τόσο -εν πολλοίς κατευθυνόμενη- ψήφο μας, είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο ποσοστό των δεινών μας.

Από την άλλη δεν μπορούμε και να αγνοήσουμε ότι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Πρέπει να υπάρχει Πολιτική Πολιτισμού και παράλληλα Πολιτισμός στην Πολιτική. Για αυτό ο Χατζιδάκις έλεγε πως πρέπει να καταργηθεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Επειδή ο Πολιτισμός είναι θέμα κάθε Υπουργείου και κάθε φορέα δημόσιας -τουλάχιστον- εξουσίας.
Αντιθέτως όμως, στον πολιτικό χώρο γίνονται οι μύριες όσες κτηνωδίες από τη μια, οργανώνονται, όμως, και μερικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και είμαστε εντάξει σε όλα.

Όσες, λοιπόν, πιο πολλές γνώμες κι απόψεις καταφέρει να παρουσιάσει, τόσο πιο πολύ αυτό το ηλεκτρονικό πολιτιστικό περιοδικό θα έχει επιτελέσει το σκοπό του.
Επισημαίνουμε ότι όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές, εκτός από τους παραλογισμούς (εννοούμε παραλογισμούς “του γιατρού”), τις ύβρεις και τις ακρότητες.
Πολλοί μας είπαν για αυτή μας την επιλογή δεξιούς, άλλοι αριστερούς. Εμείς είμαστε με την αλήθεια. Που δεν μπορεί να είναι παρά σύνθεση πολλών αντίθετων απόψεων και μόνο!

Σας περιμένουμε!