Σταματήστε έμποροι ρασοφόροι, σας περιμένει το πυρ

Δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο, που λάβαμε ανωνύμως:

“Η δυσωδία που αναβλύζει από τις σκανδαλώδεις πράξεις ορισμένων αθλίων ρασοφόρων έχει βάλει σε μεγάλη δοκιμασία την πίστη και ταυτόχρονα εκθέτει ανεπανόρθωτα το τίμιο ράσο. Τι θα δουν τα μάτια μας ακόμη; Ρασοφόροι που εγκατέλειψαν εθελουσίως τα εγκόσμια προκειμένου να ακολουθήσουν μέσω του ασκητικού βίου και της αδιάλειπτης νοερής προσευχής μία πορεία αγιότητας για τη σωτηρία της ψυχής τους παγιδεύτηκαν στα δίκτυα του χρήματος.
Τι να τα κάνεις εσύ καλέ μου ιερέα τα λεφτά; Με την τυφλή σου επιδίωξη και προσήλωση σ’ αυτά κατάντησες να γελοιοποιηθείς στα μάτια των πιστών. Δεν καταλαβαίνεις πως πορεύεσαι σε μία κατηφόρα πολύ άσχημη για την ορθόδοξη πίστη; Καημένε ρασοφόρε μου λησμόνησες ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται στο χρήμα αλλά στη σχέση σου με το Θεό; Γιατί προδίδεις αυτά που υποσχέθηκες κατά την κουρά σου και τη χειροτονία σου;
Όλα λοιπόν για σένα ξεκινούν από το χρήμα; Αν βέβαια το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κοινωφελές έργο καλώς. Αν όχι, τότε τι τα θέλεις εσύ ένας ιερέας τα χρήματα; Λησμόνησες καλέ μου ιερέα πως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός έχει επανειλημμένως διακηρύξει ότι ο κόσμος θα χαλάσει από τους ιερείς πρώτα. Και να ο λόγος Του επαληθεύεται. Ορισμένοι ρασοφόροι από ποιμένες λογικών προβάτων μετατράπηκαν σε φοβερές έχιδνες και σκορπιούς που δηλητηριάζουν και δαγκώνουν ανεξέλεγκτα τον άνθρωπο με τα τερτίπια τους.
Η ροπή τους στον εύκολο πλουτισμό, την δόξα και την άνετη ζωή συνέβαλε ώστε να καταντήσουν ευτελή «παίγνια» στις ανώτατες τεκτονικές σκακιέρες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Με τον άκρατο εξευτελισμό «πλήρωσαν» το φλερτ τους με τη δημοσιότητα. Ένα φλερτ που δεν λογάριαζε την ιερότητα και τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Γιατί αυτό το φλερτ με το δημόσιο βίο είχε ως φυσικό επακόλουθο τις φιλίες με «άρχοντες» του κόσμου τούτου, οι οποίες οδήγησαν στην αποδοχή της «νόμιμης παρανομίας», της οικειοποιήσεως της αδικίας, του εναγκαλισμού με το σκάνδαλο και την απάτη. Έτσι, οι επενδύσεις (!) στην ψυχή με στόχο τη σωτηρία πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, υποβαθμίστηκαν και τη θέση τους πήραν οι «ιερές» μπίζνες που βασίζονταν στη λογική του πλουσίου, το χαρακτήρα του οποίου παρουσίασε ο ίδιος ο Κύριός μας στην ανάλογη ευαγγελική περικοπή. Την ταπείνωση, την ανιδιοτέλεια, τη θυσία, την προσφορά στον πλησίον δύστυχε ρασοφόρε μου αντικατέστησαν η ιδιοτέλεια και οι «θυγατέρες» αυτής.
Η σήψη που ανέδυε από την παράλογη συναλλαγή της θρησκείας με την σατανοκινούμενη πολιτική έφθασε μέσα από γνωστές σκοτεινές διαδρομές μέχρι και την Ουάσιγκτον. Άλλωστε οι ΗΠΑ και τα φερέφωνα της είθισται να λησμονούν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα την προσφορά των ομογενών μας και αρέσκονται να αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να «μαστιγώνουν» την ελληνική Πολιτεία και το κράτος μας που αμυνόμενο στην επιθετική ανεξήγητη πολιτική των ΗΠΑ επιχείρησε να προβάλλει αντίσταση στο επιβαλλόμενο εξ αυτής μονοπώλιο… Όμως, εκεί στην Ουάσιγκτον λησμονούν ότι τα ηνία της γης τα κινεί μόνο ο Θεός, ο οποίος δεν επιθυμεί την αδικία. Και γι’ αυτό έχει στρέψει τη ρομφαία Του προς τις ΗΠΑ που ήδη νιώθουν ανάλογες πληγές με αυτές που δεχόταν ο σκληρόκαρδος Αιγύπτιος Φαραώ…
Τα εν Ελλάδι όργανα λοιπόν των ΗΠΑ, φθηνοί πολιτικοί της δεκάρας, δημοσιογράφοι και μεγάλο-επιχειρηματίες πήραν εντολή να ανοίξουν τώρα που διακυβεύονται σημαντικά εθνικά ζητήματα για τον τόπο μας τον ασκό του Αιόλου και να ελευθερώσουν τη σήψη αυτή των ανόητων εκείνων ρασοφόρων και των άσπονδων πολιτικών φίλων τους! Εργάζονται πυρετωδώς για να επιβάλλουν και πάλι τη «μονοπωλιακή» πολιτική των ΗΠΑ, εκβιάζοντας η και προετοιμάζοντας ένα γενικότερο κλίμα πολιτικής αλλαγής στην χώρα μας. Οι ΗΠΑ για να μην υποστούν μεγαλύτερα από τα δεινά, γεύση των οποίων τώρα γνωρίζουν οφείλουν εδώ και τώρα να σταματήσουν να διεκδικούν τα μονοπώλια. Ας συμμορφωθούν και οι λοιπές μεγάλες και πλούσιες χώρες που κάνουν τα αδύνατα –δυνατά στην προσπάθειά τους για το ποιός θα διοικεί τον κόσμο. Καημένοι άνθρωποι δεν καταλάβετε ακόμη πως μόνο ο Θεός διοικεί; Αλλάξτε λοιπόν τακτική για να κατοικήσει ο Θεός μέσα σας.
Τι δουλειά καλέ μου ιερέα είχες εσύ όμως στα βρώμικα αυτά παιχνίδια του πολιτικού σατανισμού; Γιατί εκθέτεις την πίστη μας και εμμέσως βάζεις σε περιπέτειες την πατρίδα μας; Τι λόγο θα δώσεις όταν θα στηθείς ενώπιον του ιερού βήματος; Γιατί επέλεξες το σκότος και απέρριψες το φως; Γιατί μετέτρεψες τον Οίκο του Κυρίου μας σε οίκο εμπορίου; Δεν φοβάσαι την οργή του Θεού και το πυρ που θα έρθει εξ αιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς σου και της ασέβειας προς τον τριαδικό Θεό μας;
Αναρωτιέμαι καλέ μου ιερέα ποιά σχέση δύναται να σε συνδέει με την πολυτέλεια και την τριφηλή ζωή; Ποιά σχέση σε έκανε να αποστασιοποιηθείς από τη φιλία και την αγάπη του Κυρίου μας; Άγγιξες με την ασυδοσία σου και τις θεομίσητες πράξεις σου τον πάτο. Γνώρισες τον εξετευλισμό και τον πόνο αυτού που καταπατά τις εντολές του Κυρίου. Γιατί είναι αλήθεια ότι στην πορεία σου αυτή καταπάτησες ιερά και όσια και λύπησες αφάνταστα τον ουρανό. Ταυτίστηκες με τον άσωτο υιό της παραβολής θεωρώντας πως εργάζεσαι για το καλό του οίκου του Θεού, της Μονής σου, της Εκκλησίας σου… Έβαλες λύκους βαρείς που απέστειλε με ειδική αποστολή η ηγεσία των τεκτόνων, τα όργανα της σατανολατρείας να λυμαίνονται άγιους τόπους που παρέλαβες για να διαφυλάττεις. Έκλεισες με την ασεβή συμπεριφορά σου ερμητικά τις πόρτες στην χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Όμως, δύστυχε ρασοφόρε μου και καλέ μου ιερέα μην πτοείσαι. Δύνασαι ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή να αντισταθείς στα σύννεφα της απελπισίας και της απογοήτευσης που σε έχουν τυλίξει. Δύνασαι να εξέλθεις από το αδιέξοδο και να θυμηθείς τους όρκους σου. Αρκεί να πατήσεις στο χαλί της μετάνοιας που η Παναγία μας με τις ικεσίες της προς τον Κύριο έστρωσε για σένα και τους όμοιούς σου. Το χαλί αυτό της μετανοίας προϋποθέτει όμως δάκρυα συντριβής τα οποία καθιστούν συνοδηγό σου την ταπείνωση, την αλήθεια και την ελπίδα μόνο στο Θεό και όχι σε δικηγόρους και σε άρχοντες. Ο Κύριος περιμένει την επιστροφή σου, όπως και όλοι οι εν Χριστώ αδελφοί σου. Και η επιστροφή σου θα γιορταστεί πανηγυρικά σε γη και ουρανό. Στάσου καλώς, στάσου με φόβο Κυρίου. Γένοιτο”

ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

φουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣmos -(Φωτογραφία:Στύλος Ορθοδοξίας)

4 σχόλια

 • http://mkka.blogspot.com/

  Σάββατο, 20 Σεπτέμβριος 2008
  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
  ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

  ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

  Έντονα απασχολεί τα ΜΜΕ και την κοινή Γνώμη η Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Πολύς λόγος έγινε για τις δραστηριότητες των μοναχών, τους προσκυνητές αλλά και την διάθεση δημόσιας έκτασης προς τη Μονή με διαδικασίες τις οποίες ερευνά η Δικαιοσύνη. Ωστόσο ο αντίκτυπος, τόσο από πλευράς εσφαλμένων ενεργειών τινών εκ των εμπλεκομένων, όσο και σκοπίμων ενδεχομένως, εξ άλλων, που δεν συνάδουν προς την ενίσχυση του θρησκευτικού βιώματος του μοναχισμού και την ανάδειξη των κειμηλίων και του Ησυχασμού, βαρύνει κυρίως την «Εκκλησία». Και μάλιστα την Εκκλησία εν γένει, αφού στην συνείδηση του Έλληνα και πιστού δεν γίνεται διάκριση, μεταξύ Εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι πάσης φύσεως και προέλευσης καταγγέλλοντες, των τηλεοπτικών παραθύρων, με εξαίρεση μονάχα ολίγους, να μέμφονται «την Εκκλησία» και μάλιστα την Εκκλησία της Ελλάδος!!, με φράσεις όπως « Σε όλη την Ελλαδική Εκκλησία αυτά γίνονται όπως στο Βατοπέδι» είτε από άγνοια είτε από κακόβουλη σκοπιμότητα, καθώς είναι γνωστό ότι η Αθωνική Πολιτεία δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της Ελλαδικής Εκκλησίας ούτε και στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Παιδείας, καθόσον διέπεται από ειδικό καθεστώς αυτοδιοίκησης, και υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών.

  Η οργή όμως του κόσμου που μοχθεί καθημερινά για να επιβιώσει με επαχθή φορολογία, από την διαρκή προβολή των ποσών που διατέθηκαν μέσω της Μονής, ερευνάται το πού, στρέφεται εναντίον όλων των εκκλησιαστικών παραγόντων, που βάσει και της εντοπιότητας ανήκουν και στελεχώνουν διοικητικά την Εκκλησία της Ελλάδος . Αυτό όμως είναι μια μεγάλη αδικία εις βάρος μας. Επειδή εμείς, οι ανήκοντες στην Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε τα προνόμια των Αγιορειτών απολαμβάνουμε, ούτε και τις οικονομικές δυνατότητες των Αγιορειτών Πατέρων διαθέτουμε. Το Άγιο Όρος δεν φορολογείται για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει, ως ελέχθη, σε αντίθεση όμως, με αυτό που ισχύει για τις νόμιμες δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι εν Ελλάδι Μητροπόλεις, όταν αξιοποιούν (ως έχουν χρέος) διαφανώς και με κάθε νόμιμο τρόπο την ιδιοκτησία τους, επ ωφελεία τόσο της τοπικής Εκκλησίας και της κοινωνίας στην οποία ανήκουν, όσο και για την ενίσχυση του πολυσχιδούς φιλανθρωπικού έργου που αναπτύσσουν, το οποίο δεν περιορίζεται στην ανάδειξη του θρησκευτικού πολιτιστικού πλούτου μόνο, αλλά αποσκοπεί στην ανέγερση, συντήρηση και λειτουργία φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, γηροκομείων, βρεφονηπιακών σταθμών, νοσηλευτικών κέντρων, στέγασης και δωρεάν σίτισης απόρων, ενίσχυσης των φτωχών οικογενειών και άλλων ενδεών κλπ, ισάξιο της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς. Γι΄ αυτό χρειάζονται οι οικονομικοί πόροι στην Εκκλησία και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται, στα πλαίσια πάντα της τήρησης της νομιμότητας. Ας μην ξεχνούμε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος κατακρινόταν επί χρόνια για αδράνεια ως προς την αξιοποίηση της περιουσίας της. Κατακρινόταν γιατί, όπως λεγόταν, ακίνητα και δωρεές έμεναν είτε σε αχρηστία με αποτέλεσμα να καταπατώνται συχνά, είτε γίνονταν αντικείμενο καπήλευσης των φιλάνθρωπων δωρητών τους στο βωμό προσωπικού οφέλους και όχι προς ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας με επίκεντρο την προσφορά στον ΑΝΘΡΩΠΟ.

  Ας μη ισοπεδώνουμε όμως τα πάντα.

  Όλοι οι Ιεράρχες της Ελλάδος και όλα τα Μοναστήρια της Χώρας μας επιτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, το οποίο για τον νηφάλιο και καλόπιστο ερευνητή δεν αντισταθμίζεται με τις όποιες φορολογικές διευκολύνσεις του Κράτους προς την Εκκλησία. Αντίθετα μάλιστα, με τα Γηροκομεία, τις Μονάδες Κατακοίτων, τα Ημερήσια συσσίτια και τα λοιπά, κοινωνικού χαρακτήρος, εκκλησιαστικά Ιδρύματα, συμπληρώνουμε το έργο του Κράτους και πολλές φορές αναπληρώνουμε την απουσία του Κράτους επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Γεγονός που είναι πασιφανές σε όποιον δεν μιλά αορίστως, ρίχνοντας λάσπη στο μύλο της όποιας αντιεκκλησιαστικής προπαγάνδας, προβαίνοντας σε αυθαίρετες γενικεύσεις, άνευ σοβαρών πειστηρίων, στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλά έχει προηγουμένως σχηματίσει προσωπική αντίληψη και γνώμη, έχοντας επισκεφθεί και δει από κοντά το έργο που συντελείται από πλευράς κάθε Τοπικής Εκκλησίας στις κατά τόπους Μητροπόλεις!

  Έτσι λοιπόν, για να μιλήσουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα, στα Καλάβρυτα, το Ελληνικό Κράτος δεν έχει ιδρύσει ούτε Γηροκομείο, ούτε Μονάδα χρονίως πασχόντων και Κατακοίτων! Για την μαρτυρική Επαρχία Καλαβρύτων, και τα γύρω χωριά, το Κράτος απουσιάζει, όσον αφορά τον τομέα περιθάλψεως του Γήρατος! Εκεί όμως δίνει τη μάχη της και τη μαρτυρία της η Εκκλησία! Η Ιερά Μητρόπολίς μας συντηρεί ένα Γηροκομείο δυναμικότητος 35 κλινών, (το Καλλιμανοπούλειον Εκκλησιαστικόν Διακονικόν Κέντρον) και μία Μονάδα περιθάλψεως και φροντίδας Κατακοίτων, δυναμικότητος 46 κλινών (η οποία στεγάζεται αυτοτελώς στο κτιριακό συγκρότημα του εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αρωγής και Αγωγής) ως παράρτημα του Καλλιμανοπουλείου Ιδρύματος. Στα δύο αυτά εκκλησιαστικά Ιδρύματα οι γέροντες παρακολουθούνται επί μονίμου βάσεως από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, το οποίο μισθοδοτεί η ΕΚΚΛΗΣΙΑ προσφέροντας εργασία σε 33 άτομα και συμβάλλοντας ταυτοχρόνως με τις δικές της δυνάμεις στην οικονομική ενίσχυση ισάριθμων οικογενειών αλλά και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης της τοπικής Κοινωνίας, ένεκα της τροφοδοσίας των Ιδρυμάτων μας.

  Παρένθεση:
  Στα Καλάβρυτα, όταν συνέβη η γενική καταστροφή και το Ολοκαύτωμα του έτους 1943 και τα παιδιά των θυμάτων του τόπου μας ορφάνεψαν, Κράτος δεν υπήρχε! Ήταν η περίοδος της Κατοχής. Υπήρχε όμως η Εκκλησία! Ο προκάτοχός μας αείμνηστος Μητροπολίτης Αγαθόνικος, ρίχτηκε τότε σε μια τιτάνια προσπάθεια για να κτίσει ένα σπίτι για τα ορφανά των Καλαβρύτων! Δούλευε ο ίδιος προσωπικά, μαζί του δε και κάποιοι κληρικοί της Μητροπόλεως όπως και μερικοί μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου και της Αγίας Λαύρας. Δούλευαν χειρονακτικά για να ρίξουν τα μπετά!! Και ας θυμηθούμε ότι λίγα χρόνια πριν τα μπετά ρίχνονταν με τον τενεκέ στον ώμο και όχι όπως σήμερα με μηχανικά μέσα, με πρέσσες κλπ! Δεν υπήρχαν μπετονιέρες και τα παρόμοια! Τότε λοιπόν η Εκκλησία έκτισε το Ορφανοτροφείο Καλαβρύτων, όπου στέγασε και περιέθαλψε εκατοντάδες παιδιών! Τα παιδιά αυτά σήμερα διαπρέπουν στην Κοινωνία, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό!

  Με τα Γηροκομεία, τις Μονάδες Κατακοίτων, τα Ημερήσια συσσίτια και τα λοιπά, κοινωνικού χαρακτήρος, εκκλησιαστικά Ιδρύματα, η Εκκλησία της Ελλάδος συμπληρώνει το έργο του Κράτους και πολλές φορές αναπληρώνει την απουσία του Κράτους επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.

  Εμείς λοιπόν οι άνθρωποι της Εκκλησίας στην επαρχία μας ο καθένας, όπως εν προκειμένω ο υποσημειούμενος στα Καλάβρυτα, συντηρούμε δύο Ιδρύματα παροχής κοινωνικών Υπηρεσιών, από την λειτουργία των οποίων ο Κρατικός Προϋπολογισμός ωφελείται κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τις οποίες θα δαπανούσε, εάν το Ελληνικό Δημόσιο είχε εν λειτουργία αντίστοιχα δικά του, κρατικού χαρακτήρος, Ιδρύματα. Άρα εμμέσως πλην σαφώς, όσοι δραστηριοποιούμαστε στο Φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο προς δόξαν Θεού, υπηρετώντας τον άνθρωπο, συμβάλλουμε στον Κρατικό Προϋπολογισμό και για αυτό είναι άδικο οι συνέπειες από την α ή την β συμπεριφορά μιας Μονής του Αγίου Όρους να βαρύνουν συλλήβδην την Εκκλησία της Ελλάδος.
  Όλη αυτή, η των τελευταίων χρόνων συστηματική και ενορχηστρωμένη πολεμική κατά της Εκκλησίας, (καθώς στο πρόσωπο ολίγων γενικεύεται η επίθεση κατά του «ράσου» εν γένει από ανθρώπους που επιμένουν να αγνοούν όλες τις διαστάσεις του έργου που προσφέρει και κατά οιουδήποτε στηρίζει την Εκκλησία), όλες αυτές οι εξαγγελίες περί «δημεύσεως» ή και «φορολογήσεως» της εκκλησιαστικής περιουσίας κλπ. είναι «εκρήξεις της στιγμής» και αποβλέπουν:

  1) είτε στη δημιουργία εντυπώσεων ώστε ο πολίτης να ξεχάσει τα δικάτου προβλήματα, αλλά και τις καταχρήσεις του δημόσιου χρήματος, την εξαφάνιση του προϊόντος των ασφαλιστικών εισφορών, δηλ. τό άδειασμα του αποθεματικού των Ασφαλιστικών Ταμείων, με ενδεχόμενο να μην συνταξιοδοτηθεί ποτέ και αξιοπρεπώς ο εργαζόμενος,
  2) είτε στην συγκομιδή ψήφων,
  3) είτε ακόμη στη συρρίκνωση και την ταπείνωση της Εκκλησίας, προσπάθεια που έχει αρχίσει καιρό τώρα από εκείνους που επιθυμούν τον αφανισμό της όχι μόνο ως θεσμού αλλά και τον αφανισμό της από την συνείδηση των πιστών που γίνεται παράλληλα με την ενορχηστρωμένη επίθεση αφελληνισμού αυτού του τόπου και προδοσίας των Αρχών και των Αξιών του
  Όμως συρρίκνωση και ταπείνωση της Εκκλησίας σημαίνει συρρίκνωση και ταπείνωση του Ελληνικού Λαού, τον οποίον εμείς, οι Εκκλησιαστικοί Πατέρες, όταν παραμένουμε πιστοί οι ίδιοι στην υπόσχεσή μας προς τον Κύριο και την Αποστολή μας, υπηρετούμε με σεμνότητα, ταπείνωση και αυταπάρνηση. Η Εκκλησία είναι η φτωχομάνα του Λαού! Πολλοί επρόδωσαν και προδίδουν τον Ελληνικό Λαό! Η Εκκλησία όμως τον υπηρετεί σταθερά και χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα! Να γιατί συρρίκνωση και ταπείνωση της Εκκλησίας σημαίνει συρρίκνωση και ταπείνωση του Ελληνικού Λαού!

  Β) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ καί Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟ-ΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!
  Ωφελείται λοιπόν ο Κρατικός Προϋπολογισμός από τη λειτουργία των εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων παροχής κοινωνικών Υπηρεσιών και πόσο; Ιδού και δεύτερη απόδειξη δια των συγκρίσεων. Ας μιλήσουμε με αριθμούς:

  1) Στο Αίγιο π.χ όπου υπάρχει και λειτουργεί αντίστοιχο κρατικό Ίδρυμα, το γνωστό ΚΑΦΑ Αιγίου, το Κράτος δαπανά από τον κρατικό Προϋπολογισμό το ποσό των 992.000,00 €, περιθάλπει 28 πρόσωπα. και μισθοδοτεί 25 εργαζομένους. Το ποσό των 992.000,00 είναι το ύψος των προϋπολογισθέντων Εξόδων για το έτος 2008.
  2) Την ίδια ώρα στο Αίγιο η Ιερά Μητρόπολις έχει εν λειτουργία ένα Γηροκομείο και μία Μονάδα Κατακοίτων, τα οποία συστεγάζονται σε ιδιόκτητο κτίριο και συμπληρώνουν το κοινωνικό έργο του Κράτους, διότι υπηρετούν την Κοινωνία του Αιγίου, δηλ. τον Έλληνα πολίτη. Ονομάζεται ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ», έχει ετήσιο για το έτος 2008 προϋπολογισμό 1.425.000,00 €, περιθάλπει 49 πρόσωπα. και μισθοδοτεί 29 εργαζομένους.
  3) Στα Καλάβρυτα το Ίδρυμα «Καλλιμανοπούλειον Εκκλησιαστικόν Διακονικόν Κέντρον», έχει ετήσιο για το έτος 2008 προϋπολογισμό 921.700,00 €, περιθάλπει 30 αυτοεξυπηρετούμενα και 42 μη αυτοεξυπηρετούμενα πρόσωπα, συνολικώς 72 ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες, και μισθοδοτεί 33 εργαζομένους, συντηρώντας αντίστοιχο αριθμό οικογενειών.

  Άρα η Ιερά Μητρόπολις, δηλ. η Εκκλησία, δαπανά για λογαριασμό του Κράτους και επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου το ποσόν των 1.425.000,00 + 921.700,00 € = 2.346.700,00 €, ήτοι ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ € ετησίως, ποσόν το οποίον επωφελείται ο Κρατικός Προϋπολογισμός!!!!

  ΑΣ ΜΗ ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
  ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΜΕ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  Ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος διαμαρτύρομαι για την κακοποίηση, την οποία υφιστάμεθα εξ αφορμής της υποθέσεως της Μονής Βατοπεδίου, για την οποία δεν νομιμοποιούμαι να εκφέρω γνώμη. Άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες πρέπει να λάβουν θέση.
  Γι αυτό και θα πρέπει λοιπόν κάποιος να υπενθυμίσει, ότι το Άγιο Όρος, σεβαστό κατά πάντα από όλους μας:
  1) Δεν ανήκει στην δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός, ότι τα ζητήματά του εξετάζονται και ρυθμίζονται από το Υπουργείο των Εξωτερικών όχι από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων!
  2) Είναι αυτοδιοίκητο, άρα αποτελεί Κράτος εν Κράτει. Επομένως η οποιαδήποτε ατασθαλία, υπέρβαση, χαριστική πράξη κλπ. βαρύνει αποκλειστικά το Κράτος και τις Υπηρεσίες του. Είναι άδικο λοιπόν να υβρίζεται και να ταπεινώνεται η Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή πράξεις και ενεργήματα μερικών Αγιορειτών Πατέρων.
  3)Το Άγιο Όρος απολαμβάνει προνομίων, όχι μόνον φορολογικών αλλά και πολλών άλλων, τα οποία δεν απολαμβάνει η Εκκλησία της Ελλάδος.
  4)Το Άγιο Όρος αποτελεί θησαυροφυλάκιο όχι μόνον της Ορθοδοξίας μας αλλά και του Ελληνισμού και ως εκ τούτου καλώς προστατεύεται και καλώς απολαμβάνει των προνομίων, τα οποία του έχουν χορηγηθεί.
  5)Η εκκλησιαστική Αρχή, εις την οποίαν υπάγεται και από την οποίαν ελέγχεται, καθ’ ο μέτρο ελέγχεται, είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αλλά το Οικουμενικό Πατριαρχείο «σιωπά»! Σεβαστό κατά πάντα, αλλά και σιγηλό! Ούτε μία λέξη δεν ακούσθηκε για το ζήτημα αυτό, ούτε από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ούτε και από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, παρά το γεγονός ότι για τις πράξεις της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου χλευάζεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως δια της σιωπής της αφήνει απροστάτευτη την «θυγατέρα» της, δηλ. την Εκκλησία της Ελλάδος! Και όμως το τίμημα είναι βαρύ! Και βαρύνει μόνο εμάς, την Εκκλησία της Ελλάδος! Συνεπώς άλλοι δηλ. σφάλλουν και άλλοι πληρώνουν τα σπασμένα!!!

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
  20 Σεπτεμβρίου 2008

  ο Μετρητής μας τώρα δείχνει 60.140 επισκέψεις

  **************************

  ΕΠΙΜΕΤΡΟΝ

  Μεταφέρουμε εδώ σχετικό υλικό

  είτε προηγούμενες Αναρτήσεις από τό Blog,

  είτε από το Δελτίο Τύπου της Ι.Μ.

  Τετάρτη, 13 Αύγουστος 2008
  Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

  Η προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κοινωνία μας είναι πολυσχιδής και πολύπλευρη! ‘Ένα πλήθος ανθρώπων ευεργετούνται!Κατ’ αρχήν είναι εκείνοι πού απολαμβάνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα ευαγή Ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας.
  Είναι δηλ. οι ηλικιωμένοι, οι γέροντες και οι γερόντισσες των δύο Γηροκομείων μας, το «ΚΑΛΛΙΜΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΔΙΑΚΟΝΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ» ή (ΚΕΔΙΚ) στα Καλάβρυτα και το «ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ”» στο Αίγιο.Είναι επίσης εκείνοι, που ανήμποροι πια να αυτοεξυπηρετηθούν, με περισσή στοργή προστατεύον- ται στις δύο Μονάδες Κατάκοιτων, που λειτουργούν αποδοτικά τόσο στο Αίγιο, όσο και στα Καλάβρυτα.Πρέπει να προστεθούν ακόμη όσοι έχουν εξασφαλίσει ένα ζεστό και προ πάντων ένα εκλεκτό πιάτο φαγητού, αυτό που προσφέρεται από το Εστιατόριο «το Στέκι της Αγάπης» στο Αίγιο.Είναι όσοι σε τακτά διαστήματα παραλαμβάνουν είδη διατροφής και καθαριότητος από το κατάστημα, που ονομάσαμε «το Κελάρι της Αγάπης».Ας μνημονεύσουμε εδώ και τις ευεργετικές υπηρεσίες, που παρέχει στην Επαρχία Καλαβρύτων ιδιαίτερα το «Εκκλησια- στικόν Ίδρυμα Αγωγής και Αρωγής», το πολύ γνωστό και με λαμπρή ιστορία «το Εκκλησιαστικόν Ορφανοτροφείον Καλαβρύτων», όπως λεγόταν μέχρι χθες.Ευεργετούνται επίσης όσοι φοιτούν στις Σχολές μας και μαθαίνουν είτε τη Βυζαντινή Μουσική, είτε την Αγιογραφία και τη Ζωγραφική Τέχνη στις αντίστοιχες σχολές της Ιεράς Μητροπόλεως που λειτουργούν στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα. Στα Καλάβρυτα προς το παρόν λειτουργεί μόνο η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.Εδώ πρέπει να μνημονεύσουμε το Κέντρον Νεότητος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», στο Αίγιο, όπου στεγάζονται οι παραπάνω Σχολές, αλλά και το “Interner Cafe”, το οποίο προσφέρεται στους αγαπητούς φοιτητές των ΤΕΙ Αιγίου.Αλλά και το Κέντρο Επαγγελματικού Καταρτισμού (ΚΕΚ) της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίον λειτουργεί στο Αίγιο και διαθέτει Παράρτημα στα Καλάβρυτα.Είναι τα παιδιά μας που φιλοξενούνται κάθε χρόνο το καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις μας στα μαρτυρικά, αλλά και μαγευτικά, Καλάβρυτα.Ας προστεθούν επίσης και τα πλήθη των νέων από διάφορα μέρη, από την Ελλάδα ή το Εξωτερικό, που φιλοξενούνται ευκαιριακά κατά τη διάρκεια του χρόνου (χειμώνα-καλοκαίρι) στο Διεθνές Κέντρο Νεότητος «ΤΟ ΟΡΑΜΑ», που λειτουργεί στα Καλάβρυτα.Είναι οι ακροατές των ραδιοφωνικών εκπομπών, που παρέχονται από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς μας «Διακονία και Μαρτυρία», από τη συχνότητα 102,3 στα FM στο Αίγιο και 92,1 FM στα Καλάβρυτα.Είναι και εκείνοι, οι οποίοι χωρίς κόπο βρίσκουν ένα καλό βιβλίο πνευματικής οικοδομής στο βιβλιοπωλείο μας με τίτλο «Βιβλίο και Εικόνα».Ας προσθέσουμε εδώ και τους χριστιανούς μας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από τα Stands, που βρίσκονται τοποθετημένα σε μερικούς ιερούς Ναούς. Βρίσκουν εκεί, καθώς διαβαίνουν, ένα καλό βιβλίο, ένα περιοδικό ή ένα χριστιανικό έντυπο, είτε δωρεάν, είτε με ένα συμβολικό αντίτιμο για την ενημέρωσή τους ή την πνευματική οικοδομή τους.Μια και έγινε λόγος για χριστιανικά έντυπα ας μνημονεύσουμε εδώ τα πληροφοριακά έντυπα της Μητροπόλεως «Διακονία και Μαρτυρία» και «Στοργή στα Γηρατειά, τις ρίζες της ζωής μας», που κυκλοφορούν κάθε μήνα ή κάθε δίμηνο σε μερικές χιλιάδες αντιτύπων και διανέμονται δωρεάν ταχυδρομικώς και όχι μόνο και ενημερώνουν για τη ζωή και τη δράση μας.Τέλος πρέπει να μνημονευθoύν τόσο η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως στη διεύθυνση web site http://www.im-ka.gr, όσο και οι ιστοσελίδες των διαφόρων τομέων δράσεως, όπως http://users.otenet.gr/~kedikmh/ του ΚΕΔΙΚ, http://www.a-melathron.gr του Γηροκομείου «ο Άγιος Χαράλαμπος» Αλλά και ο ιστότοπος (blog), του οποίου επιμελείται προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση mkka.blogspot.comΠΑΡΑΛΛΗΛΑ:Ένα πλήθος εθελοντών, κυρίως δε εθελοντριών κυριών, που σαν τις μέλισσες τριγυρίζουν γύρω από τις διάφορες δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως και ασκούν το χρέος της αγάπης προς τον πλησίον τους.Είναι εκείνοι που έρχονται είτε για να πλύνουν τους γέροντες, είτε για να τους συνοδεύσουν στις εξόδους τους, είτε για να υπηρετήσουν στην κουζίνα, είτε για να ψάλουν στις τακτικές ακολουθίες, που γίνονται στα παρεκκλήσια των Ιδρυμάτων μας κλπ.Είναι οι μουσικοί, που έρχονται σε τακτά διαστήματα για να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους των Γηροκομείων μας.Είναι τα εκκλησιαστικά Συμβούλια και οι διάφοροι φιλάνθρωποι, που προσφέρουν γεύματα στα Γηροκομεία μας.Είναι οι καταστηματάρχες, που προσφέρουν δωρεάν είτε ένα γεύμα, είτε ένα καφέ στους γέροντες κλπ.Είναι οι καθηγητές-καλλιτέχνες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Σχολές μαθητείας της Ιεράς Μητροπόλεως.Είναι τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ευαγών Ιδρυμάτων μας, που τα διοικούν και τα οποία συνεδριάζουν τακτικά και επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα των.Είναι οι εθελόντριες κυρίες, που θυσιάζονται είτε για να μαγειρέψουν, είτε για να καθαρίσουν, είτε για να εκτελέσουν διάφορες βοηθητικές υπηρεσίες (όπως στο τηλεφωνικό κέντρο), είτε για να διδάξουν το λόγο του Θεού στους γέροντες και τις

 • ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΕΖΗΣΕ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΑΙΩΝΙΑ,ΟΣΟΙ ΝΕΡΩΝΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΓΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ

 • @ Αριστειδης:Η Εκκλησία πότε θα σταματήσει να μας πυροβολεί με τα έκτροπα των λειτουργών της;
  Το “θεόσταλτη” δεν τους πιάνει αυτούς;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε