Περί πλουτισμού πολιτικού

Τα έχουν γενικώς με τους πολιτικούς οι πολίτες της χώρας καθώς οι ιστορίες περί “μαύρου πολιτικού χρήματος” δίνουν και παίρνουν πλέον. Δυσφορούν, λοιπόν, οι έντιμοι πολιτικοί εξαιτίας του ότι μπαίνουν κι αυτοί “στο ίδιο τσουβάλι” με τους “άλλους” συναδέλφους τους, τους “διαπλεκόμενους”, τους τρακαδόρους, τους πολυτελώς διαβιούντες, τους εμπλεκόμενους με σκάνδαλα κλπ.
Κακό και άδικο πράγμα, όντως, η ισοπέδωση με το γνωστό “όλοι το ίδιο είναι”. Αλλά οι αδίκως δυσφημιζόμενοι έντιμοι πολιτικοί μπορούν να κάνουν κάτι απλό και αποτελεσματικό:
Να προτείνουν -και να προσφερθούν πρώτοι αυτοί- την δημοσίευση από κάθε εν ενεργεία πολιτικό δύο “π ό θ ε ν έ σ χ ε ς “. Στο ένα θα φαίνεται η περιουσιακή κατάσταση του πολιτικού τη χρονιά που μπήκε στον πολιτικό στίβο και στο άλλο το τι διαθέτει σήμερα. Έτσι θα φανεί καθαρά το ποιος “έβγαλε λεφτά” από την συμμετοχή του στην πολιτική και ποιος όχι. Οι αδικαιολογήτως πλουτίσαντες θα ξεχωρίσουν από τους άλλους. Και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Τι περιμένουν λοιπόν οι έντιμοι πολιτικοί; Να εκτιμήσει μήπως η κοινή γνώμη τη σιωπή τους, που παρέχει για λόγους “συναδελφικής αλληλεγγύης” κάλυψη στα “λαμόγια”;
Κ.Ι. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  -(Φωτογραφία: PIX)