Εκλογές λύτρωσης για την Ελλάδα το Φθινόπωρο

Έκαναν τα πάντα τον τελευταίο χρόνο για να κρατήσουν την καρέκλα: Έταξαν, συγκάλυψαν, σπίλωσαν, ανασχηματίστηκαν. Δεν τους βγήκε τίποτα. Και τώρα σέρνονται σε πρόωρες εκλογές γιατί γνωρίζουν πλέον ότι κάθε μέρα που ξημερώνει θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη για την κυβέρνηση. Το μείγμα της τραγικής οικονομικής τους αποτυχίας με τα σκάνδαλα είναι εκρηκτικό και μη διαχειρίσιμο. Για αυτό καταρρέουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως λέει κι ο πρωθυπουργός μας.

Τι πρόκειται να κάνουν από εδώ και στο εξής μέχρι τις εκλογές;

α) Θα προσπαθήσουν να φορτώσουν τις πρόωρες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «δεν θα αφήσουμε, την ώρα της κρίσης, το ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο».

– Η απάντηση είναι ότι, αν μπορούσαν, φυσικά και θα πήγαιναν μέχρι το Μάρτιο. Έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να αφήσουν την καρέκλα με τίποτα. Αλλά δεν μπορούν πλέον.

– Η απάντηση επίσης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες έχει πει ότι το υπέρτερο ζήτημα για τον τόπο είναι να σταματήσει το συντομότερο δυνατό την κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μοναδικό: Να αποφασίσει ο λαός, εδώ και τώρα, τι επιθυμεί για την Ελλάδα και ό,τι αποφασίσει να γίνει πράξη.

Εκλογές λύτρωσης για την Ελλάδα.

β)Θα ανασχηματιστούν οι κυβερνώντες αν και έχει καταντήσει ανέκδοτο πλέον ο χρόνος που χρειάζεται ο κ. Καραμανλής για να αποφασίσει ανασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό για παράδειγμα:

– Θα τερματιστεί ο παράλογος υπερσυγκεντρωτισμός του τεράστιου Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

– Θα γίνει ξεχωριστό «Υπουργείο Περιβάλλοντος» για τα μάτια του κόσμου φυσικά αφού δεν έχουν κάνει καμία σοβαρή προεργασία για τη δημιουργία του.

– Θα οριστούν και τυπικά ένας ή δύο αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση.

– Θα αλλάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γραμματέας της Ν.Δ., όπως ζητάνε όλοι.

Με λίγα λόγια, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές και η κατεύθυνση της χώρας. Αυτές οι πολιτικές και η κατεύθυνση δεν αλλάζει, όσο πρωθυπουργός είναι ο κ. Καραμανλής.

γ)Θα τάξουν και θα υποσχεθούν τα πάντα. Έτσι κι αλλιώς, αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό; Ο λογαριασμός θα μεταφερθεί στην επόμενη κυβέρνηση.

– Στο πλαίσιο αυτό αναμένουμε τον κ. Καραμανλή να ανακοινώνει ριζικές αλλαγές και ρήξεις παντού: στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στο δημόσιο, στο ασφαλιστικό, στα κλειστά επαγγέλματα. Φυσικά, όπως αποδείχθηκε πέντε χρόνια τώρα, δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε την ικανότητα, ούτε τη διάθεση να κάνει ο,τιδήποτε από όλα αυτά. Απλά θα ανακοινώνονται μήπως συντηρήσει όπως-όπως το μύθο-ανέκδοτο του «μεταρρυθμιστή»…

δ) Θα βάλουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Γ.Παπανδρέου. Είναι φυσικό. Ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

PASOK poisonous

από το  http://www.epikairo.gr/

6 σχόλια

 • Πως γίνεται πάντα σε εκλογικό έτος να καίγεται η Ελλάδα; Να τρέχει ο κοσμάκης αλαφιασμένος και να βλέπει τα σπίτια του να γίνονται στάχτη; Τί περιμένετε ρε; Ρίχτε όλες τις επίγειες και από αέρος δυνάμεις. Στείλτε το στρατό και ό,τι άλλο διαθέτει η χώρα. Κινητοποιήστε τους εθελοντές και τους πολίτες. Βγείτε από τις βίλες σας ρε κερατάδες. Καίγεται το πράσινο και η χώρα μας! Πιάστε τους εμπρηστές και ρίξτε τους στις φωτιές που άναψαν!

  http://pierioi.blogspot.com/2009/08/blog-post_3709.html

 • Οι σαμποταριστες του κτηματολογιου ειναι οι πραγματικοι εμπρηστες
  Οι πραγματικοί εμπρηστές, οι πραγματικοί εγκληματίες είναι οι πολιτικοί εκείνοι που ενώ είχαν την ευθύνη για την κατάρτηση του κτηματολογίου, δεν το έκαναν μόνο και μόνο για να μπορούν κάποιοι στο θολό ιδιοκτησιακό πλαίσιο να καταπατούν εκτάσεις

 • ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΑ;
  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.
  ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ;
  ΤΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ;

  Στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής βρέθηκε χθες, Σάββατο, ο πρωθυπουργός. Ο Παπανδρέου μεταβαίνει στην Παλαιά Πεντέλη, ενώ την ανησυχία τους εκφράζουν Τσίπρας, Παπαρήγα και Καρατζαφέρης.

  «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της περιουσίας των πολιτών», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, το οποίο επισκέφτηκε για να ενημερωθεί για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δίνεται μεγάλη και πολύ δύσκολη μάχη από την πυροσβεστική υπηρεσία, τα εναέρια μέσα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και όσους βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής και επεσήμανε πως εκείνο που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

  Επιπλέον, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται από το πρωί στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, οι βουλευτές ενημερώνονται επί τόπου για τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται από όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

  Παπανδρέου: «Πρωτοφανής οικολογική καταστροφή»

  «Για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που βιώνουμε», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου από το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Διόνυσο, αφού πρώτα ενημερώθηκε για την πορεία κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς που μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική.

  «Οι στιγμές απαιτούν όχι να αξιολογήσουμε τα αίτια και τις ευθύνες, αλλά να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που δίνουν μάχη, την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και σε όσους μετέχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε κοντά τους και είμαι σίγουρος ότι ο κάθε πολίτης θα προσφέρει κάθε δυνατότητα που έχει», είπε ο κ. Παπανδρέου, ευχόμενος υγεία και προστασία για όλους όσους βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «οι υπηρεσίες κάνουν ό, τι μπορούν, ώστε αυτοί οι άνθρωποι που τους αξίζουν συγχαρητήρια για την αυτοθυσία τους, να προστατεύσουν τις ανθρώπινες περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον που μας έχει απομείνει στην Αττική».

  Μαρκογιαννάκης: «Δύσκολη η κατάσταση»

  Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του για Σάμο όπου θα πήγαινε για τα εγκαίνια ενός διοικητηρίου και από χθες είναι συνεχώς στο γραφείο του. Από το πρωί ενημερώνει συνεχώς το Μαξίμου ενώ κύρια μέριμνα είναι τώρα ο συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Πολιτική Προστασία και τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις.

  «Δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο Γραμματικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης.

  Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι διαπιστώνει ψυχραιμία και επεσήμανε ότι «γίνεται ό, τι είναι δυνατόν». Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι «οι συνθήκες υπό τις οποίες εξελίχθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το βράδυ και με τον άνεμο να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, συνέτρεξαν για να έχουμε αυτή την εξέλιξη».

  Τσίπρας: «Ζούμε εφιαλτικές στιγμές»

  Περιοδεία στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «για μια ακόμη φορά ζούμε εφιαλτικές στιγμές» και πρόσθεσε ότι «τούτη την ώρα δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για τις ευθύνες, τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν. Τούτη την ώρα οφείλουμε όλοι να δώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να προλάβουμε το κακό. Προτεραιότητα βεβαίως έχουν οι ανθρώπινες ζωές και οι κατοικίες».

  Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξήρε το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών, σημειώνοντας ωστόσο πως «είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού. Οι εθελοντές πυροσβέστες είναι αυτοί που κάνουν ότι μπορούν στα κρίσιμα σημεία προκειμένου να μην περάσει η φωτιά και κάψει οικισμούς και κάψει σπίτια».

  Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το πρώτο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια εναέριων μέσων, πράγμα το οποίο αν είχε επιτευχθεί από χθες ίσως να είχαμε προλάβει μεγαλύτερη καταστροφή», ενώ τόνισε την ανάγκη, η κυβέρνηση να απευθυνθεί για βοήθεια και στη Ρωσία.

  Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε τώρα αυτό που προέχει είναι οι πολίτες, όσο μπορούν, να συνδράμουν αλλά με ψυχραιμία, με νηφαλιότητα και υπομονή για να προλάβουμε τα χειρότερα και όπως είπε «τις ευθύνες θα τις αποδώσουμε όταν έρθει η ώρα».

  Τη θλίψη του για τις πυρκαγιές, που μαίνονται στην Αττική, και τη συμπαράστασή του «σε όλους όσους συμμετέχουν με αυταπάρνηση στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης» εκφράζει σε δήλωσή του, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

  Ο κ. Καλαφάτης βρίσκεται από χθες σε τακτική επικοινωνία με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για τη Βόρεια Ελλάδα, Νίκο Κορτσάρη και με το γενικό Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Δημήτρη Φαφούτη.

  Ο υπουργός ενημερώνεται για την ανταπόκριση των υπηρεσιών της Βόρειας Ελλάδας στις ανάγκες συνδρομής, στο έργο της κατάσβεσης στην Αττική, αλλά και για τα μέτρα που παράλληλα λαμβάνονται, ώστε να εξασφαλιστεί η ικανότητα άμεσης ανταπόκρισης σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη παραστεί στη Μακεδονία και στη Θράκη.

  Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή δήλωση της, αναφέρει ότι «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να μην αρκεστεί στην όποια βοήθεια έρθει από το εξωτερικό, αλλά άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς να υπολογίσει το κόστος, να ενοικιάσει πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα από το εξωτερικό ικανά να συμβάλλουν στην πυρόσβεση, προκειμένου να σωθούν τα εναπομείναντα δάση και να αντιμετωπιστούν οι μεγάλοι κίνδυνοι σε βάρος ανθρώπινων ζωών και περιουσιών».

  Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις στις υποδομές και στα μέσα της πυρόσβεσης, καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Παπαρήγα.

  «Η κατάσταση από την πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική ήταν και παραμένει επικίνδυνη και για τους δήμους της Αθήνας», αναφέρει ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και προσθέτει ότι η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά ανεπαρκείς και αδύναμες να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά.

  Η ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, τους Δήμους και τη Νομαρχία να εξασφαλιστεί με έκτακτα μέτρα όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για να συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

  Επίσης, η ΚΟΑ καλεί τους δήμους άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να λάβουν μέτρα προστασίας και περιφρούρησης των εναπομείναντων δασών και ορεινών όγκων της Αττικής και των μεγάλων πάρκων της Αθήνας, ενώ τονίζει ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι αποφασισμένες να συμβάλλουν στην περιφρούρησή τους.

  Η ΚΟΑ υπογραμμίζει ότι ο λαός πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που εμπορευματοποιεί τα δάση και τη γη, τα δάση θα βρίσκονται στο στόχαστρο κάθε λογής κερδοσκόπων. Όσο συνεχίζεται η πολιτική που ενισχύει και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι αδύναμες ή ανύπαρκτες οι υποδομές και τα μέσα για την προστασία των δασών, της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων.

  Καρατζαφέρης: «Πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει δράση»

  «Πρέπει όλοι να αναλάβουμε ευθύνες και κυρίως η κυβέρνηση. Κάποια στιγμή να πάψουν να συσκέπτονται στο Μαξίμου και να μπουν σε δράση», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για τις πυρκαγιές στην Αν. Αττική.

  Σχολιάζοντας την καταστροφή από τις νέες πυρκαγιές, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, ανέφερε τα εξής:

  «Επαναλαμβάνουμε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τίποτε δε διδάχθηκε από τις πυρκαγιές του 2007. Καίγεται ο τόπος και η κυβέρνηση δείχνει παντελώς ανυποψίαστη, παρότι το 2007 είχε υπόνοιες για το τι κρύβεται πίσω από το συντονισμένο ξέσπασμα των πυρκαγιών».

  http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 • Μην ανησυχείτε. Μόλις καθαρίσουν θα οικόπεδα που τους χρειάζονται θα σταματήσει η φωτιά.

 • Θα πληρώσει τη νύφη της οικολογικής καταστροφής ο Μαρκογιαννάκης; Μάλλον! Φαίνεται ότι ο Παυλόπουλος κατάφερε να του χρεώσει όλη την ανεπάρκεια στον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων και να τον βγάλει…από την πρίζα! Θυμάστε που χθες, μόλις βγήκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, σας λέγαμε ότι συνέβη το πρωτοφανές; Άφησε ο Παυλόπουλος τον Μαρκογιαννάκη να μιλήσει πρώτος! Και τί επισημαίναμε; Ότι θέλει-με τον τρόπο αυτό- να δείξει στον κόσμο, τον έχοντα την επιχειρησιακή ευθύνη! Τον πολιτικό υπεύθυνο, με άλλα λόγια. Έτσι, έλυνε και με τον κόμπο που του δημιουργούσε στον λαιμό ο Μαρκογιαννάκης, όλους τους τελευταίους μήνες!

  http://veto300.blogspot.com/2009/08/blog-post_25.html

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε