Με λένε Κωνσταντίνο και (δεν) είμαι καλά!

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, πως αυτό το καλοκαίρι θα το περνούσα ξέγνοιαστα με τους φίλους μου, πίνοντας ποτά και τρέχοντας σε συναυλίες.
Με βουτιές στις κοντινές παραλίες χωρίς σκοτούρες, άγχος και προβλήματα.

Έλα μου όμως που είμαι ενεργός πολίτης αυτού του τόπου και βλέπω πράγματα στην καθημερινότητά μου τα οποία με φέρνουν στα όριά μου και δεν μπορώ να τους γυρίζω την πλάτη;
Γιατί να μπαίνω στο τρυπάκι τους ήθελα να’ ξερα λες και δεν αρκεί που εδώ και χρόνια είμαι ένα πιόνι στη καλοσχηματισμένη σκακιέρα τους.
Ντροπή και Αίσχος τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Έφτασε η τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το ένα ευρώ την ώρα που όλοι οι απλοί πολίτες λιώνουνε στις στάσεις περιμένοντας και μόλις δούνε το λεωφορείο το χαζεύουνε σαν να είναι διαστημόπλοιο.
Κανένας έλεγχος; (τη λέξη σεβασμό ούτε καν θα την αναφέρω) Και μην ξεχνιόμαστε το πρόστιμο για τους παραβάτες 60 ευρώ.

Σου μιλάω ειλικρινά αισθάνομαι μια αηδία κάθε φορά που αντικρίζω κίτρινα κουβαδάκια με 4 τροχούς όπου οι οδηγοί τους (πολύ μάγκες) εντελώς ανεξέλεγκτοι κάνουνε ότι γουστάρουνε, σε ρωτάνε που πάς; Βάζουν μπροστά και φεύγουνε και περιμένεις σαν μαλάκας μες τον καύσωνα…και το χειρότερο; Έχουνε κάνει κατάληψη στην οδό Ορφέως στο Γκάζι και δεν περνάει κανένα ΙΧ αυτοκίνητο, έτσι επειδή γουστάρουν και αν τυχόν κάποιος Έλληνας διαμαρτυρηθεί τον σκοτώνουν στο ξύλο.

Και αναρωτιέμαι…τροχαία δεν υπάρχει σε αυτήν τη πόλη; Προσπαθούσα μάταια να παρηγορήσω έναν τουρίστα Ολλανδό ο οποίος έπεσε θύμα κάποιου άλλου φιλόξενου Έλληνα. Μπήκε για μια μπύρα σε ένα από τα περιβόητα μπαρ της Τριπτολέμου και πλήρωσε για μία μπύρα και μια βότκα πορτοκάλι 40 ευρώ!!!

Οι γονείς μου δούλευαν μια ολόκληρη ζωή για να μην μας λείψει τίποτα. Η μάνα μου μανάβισσα και ο πατέρας μου οικοδόμος. Το Ελληνικό κράτος τους ανταμείβει επάξια! Η σύνταξη του πατέρα μου αγγίζει με το ζόρι τα 700 ευρώ και της μάνας μου(κάθεσαι;) τα 400 ευρώ.
Ξέρω, ξέρω, μόνος μου τα λέω, μόνος μου τ’ ακούω…
Αλλά δεν σκάω, από αύριο θα γίνω καλά και θα τα γράψω όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Έλεος ρε παιδιά!
Δεν ζούμε στον μεσαίωνα που να με πάρει ο διάολος! Γιατί να είμαστε τόσο μίζεροι ρε γαμώτο μου;
Γιατί τα πάντα να κρύβουνε μια ανόητη κουτοπονηριά από πίσω;
Τέρμα τα ψέματα σύντεκνοι! Επαναστατήστε! Μην τα περιμένετε όλα από τους νέους. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς, όχι επαναφορτιζόμενα στρατιωτάκια.
Τα είπα και ξεθύμανα….

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

4 σχόλια

  • @κ. Κ. Ιωακίμίδης: Δεν κατάλαβα καλά ΣΕ ΤΙ διαφέρουν τα προηγούμενα καλοκαίρια από το φετεινό.

  • Κι όμως αγαπητέ Κωνσταντίνε! Ποτέ δεν ήταν οι νέοι στην Ελλάδα καλύτερα από ό,τι είναι σήμερα. Για αυτό δεν πρέπει να μην είσαι καλά!
    Ούτε πόλεμοι, ούτε εμφύλιοι, ούτε πείνα, ούτε έλλειψη των βασικών… αντιθέτως.

  • Κωνσταντίνε, απόλυτα δικαιολογημένα θυμώνεις και μας τα χώνεις, αλλά … μην τα γράψεις από αύριο εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Σε βάρος σου θα είναι!

    Αστερία, θα συμφωνούσα, αν θεωρούσαμε την επιβίωση σα σκοπό της ύπαρξής μας και όχι τη ΖΩΗ σαν δικαίωμά μας από τη στιγμή που μας γέννησαν. Γιατί να συγκρίνουμε με τα χειρότερα και όχι με τα καλύτερα;

  • @ahso: Συμφωνώ μαζί σας, θα πρέπει να τείνουμε προς το καλύτερο όσες προόδους κι αν έχουμε επιτύχει. Όμως ας βλέπουμε και την επιτυχή πορεία μέχρι σήμερα ώστε να αισιοδοξούμε. Άλλωστε αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω πρόοδο. Κι όπως κι εσείς λέτε στο να μην “τα γράφουμε”.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε