Συστάσεις από κατ’ εξοχήν επικίνδυνους…

Δύο προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν με περισπούδαστα άρθρα σε κυριακάτικη εφημερίδα (ΒΗΜΑ 3-8-08). Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη και ο κύριος Γιάννος (Παπαντωνίου).
Η μεν κυρία Αποστολάκη κρίνει στο άρθρο της το πολιτικό σύστημα και μας παρέχει οδηγίες πως θα υπερβούμε την κρίση.
Ο δε Γιάννος μας εξηγεί γιατί χάνει η Ελλάδα το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Αμφότεροι εμφανίζονται ως κάτι ανάλογο με τους επισκέπτες-καθηγητές. Για την ακρίβεια ως τουρίστες ή ως ομογενείς που έλειπαν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα. Και κατά συνέπειαν ουδεμία ανάμιξη έχουν … «στον φόνο της Ελλάδας».
Ας δούμε συνοπτικά τι υποστηρίζει καθένας:
Η κυρία Μιλένα μας κάνει υποδείξεις του τύπου «να κάνουμε εκείνο, να κάνουμε και το άλλο». To πιθανότερο εννοεί εμάς τους πολίτες… Ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε το χαλασμένο πολιτικό σύστημα και το πώς (δυσ)λειτουργεί η Ελλάδα.
Η ίδια τόσα χρόνια στο επίκεντρο του εκσυγχρονισμού δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτε. Και το κερασάκι: «Υπάρχει ένα ποτάμι οργής, ένα κοινωνικό καμίνι που βράζει, αρνούμενο να συμβιβαστεί με ένα χρεοκοπημένο και βαθιά ανήθικο σύστημα».
Προφανώς η κυρία Αποστολάκη έλειπε από την Ελλάδα και δεν ξέρει ότι το κόμμα της έχασε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που αποτυπώνει την άποψη του κόσμου για το ποιος ευθύνεται, ΚΥΡΙΩΣ, για το «βαθιά ανήθικο σύστημα». Και αν είχαν αλλάξει κυρία μου τα πράγματα, δεν θα πατώνατε συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, και δεν θα αναζητούσατε δεκανίκι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Γιάννος από την άλλη πλευρά ανακαλύπτει ότι στο κράτος και στους θεσμούς τα φαινόμενα που συνδέονται με τη γραφειοκρατία, τον κομματισμό και τη διαφθορά, επιδεινώθηκαν.
Του διαφεύγει προφανώς η ευθύνη των κυβερνήσεων που συμμετείχε, στη διόγκωση της διαφθοράς. Του διαφεύγει και κάτι άλλο. Ότι αν ήταν πολιτικός στην Αμερική, θα είχε ήδη εξαφανισθεί, καθώς ο πέλεκυς θα είχε πέσει βαρύς επάνω του.
Διότι εκεί, τους αρμόδιους υπουργούς που παρασύρουν τον κόσμο και χάνει τα λεφτά του –όπως έκανε αυτός στην Ελλάδα με το Χρηματιστήριο- τους επιφυλάσσουν άλλου είδους μεταχείριση…

ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ  -(Φωτογραφία:PIX)

5 σχόλια

 • Πειράζει που ήταν σε περασμένη Κυβέρνηση για να μπορούν να πουν τη γνώμη τους;
  Οι σημερινοί Υπουργοί που κάνουν όλα αυτά, σε πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουν για να αποκτήσουν το δικαίωμα να μιλάνε;

 • Όπως θα γνωρίζετε, ένοχος ένοχον ου ποιεί. Βεβαίως και οι σημερινοί τα έχουν κάνει θάλασσα, προφανώς εμποτισμένοι από την ίδια αλαζονεία εξουσίας με τους προηγούμενους. Όμως αν ξεκινάς από πολύ ψηλά, στον δείκτη ξεχαρβαλώματος που κληρονομείς, είναι λογικό και το παραμικρό λάθος σου -που σε σχέση με το παρελθόν μοιάζει με πταίσμα- να ανεβάζει τον δείκτη αυτόν ψηλότερα, πιο γρήγορα. Τη γνώμη τους να την λένε αλλά υποδείξεις να μη κάνουν. Ας αποκαλύψουν ποιους εννοούσε η κ. Βάσω Παπανδρέου, στο πρόσφατο Συνέδριο του Πασοκ, λέγοντας “εγώ δεν κάθομαι δίπλα σε υπουργούς που πλούτισαν” και μετά έχουν κάθε δικαίωμα και για εκφορά γνώμης και για συστάσεις…

 • Δυστυχώς, ο Έλληνας έγινε «πολιτισμένος» και έχει βάλει στην άκρη τη «βρεγμένη σανίδα». Ούτε… οπωρολαχανικό και όσπριο δεν κυκλοφορεί! Έτσι, ο κάθε «λαομπαίχτης», αντί να κρύβεται έχει τα μούτρα και σηκώνει ανάστημα. Η αιδώς είναι πιά άγνωστη λέξη και η θρασύτητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εξ άλλου, το θράσος όχι μόνον δεν κολάζεται ποινικώς, αλλά τείνει να δημιουργήσει και Δίκαιο!
  Γι’ αυτό, ίσως και να διαπράττεται αδίκημα εάν ειπωθεί ότι απέμειναν άλλοι 998 για να έχουμε να μιλάμε περί… θράσους χιλίων πιθήκων! Και μη χειρότερα…

 • Μα πώς κύριε Σίμο να ισχύσει εδώ το “ένοχος ένοχον ου ποιεί”; Δεν χρειάζεται να τον ποιήσει. Είναι ποιημένος από πριν. Ποιός δεν το ξέρει πια ή ποιος μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο, πως δεν υπάρχουν δεξιοί που κάνουνε ρεμούλες; Δεν είδα δα και να στέλνουν κανέναν από το Πασόκ φυλακή, ούτε από το κόμμα τους.

 • Αγαπητέ κ.Σιμο,το μυστικό είναι ένα και εξηγεί εύκολα την αναίδεια και τις μπουρδολογίες των … ΜλενοΓιανισμών : Οι εν λόγω αστέρες και οι πολιτικές παρέες τους δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη χώρα και την κοινωνία της. Περνούν πολύ καλά, μιά χαρά είναι τα οικονομικά τους και αυτό τους φτάνει. Εβίβα ! Στην υγεία μας τα πίνουν οι χλιδάτοι μας! Το χειρότερο είναι ότι απ΄την άλλη όχθη,τη “γαλάζια”, έχουν πλέον κάμποσους θαυμαστές.
  Εχουμε δυστυχώς πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, καλέ μου κύριε, έως ότου αρχίσουμε να ελπίζουμε κάποια στιγμή, ότι ίσως να είναι εφικτό αυτό που αποκαλείται “εθνική ανόρθωση”. Εως τότε κάποιοι ελεεινοί της πολιτικής, κάποιοι παλιάνθρωποι φίλοι τους θα χορεύουν γύρω μας, ξεδιάντροπα.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε