Αγνοώντας επιδεικτικά τον κ. Εισαγγελέα…

Ο αποπεμθείς, δια της δημιουργίας άλλου οργάνου, από τη θέση του στην Ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, κ. Ζορμπάς, έχει προβεί σε καυστικές παρατηρήσεις, τόσο ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής όσο και αποχωρών.
Οι καυστικές παρατηρήσεις του δεν αφορούσαν μόνο τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, αλλά και τις δικαστικές αρχές και, κυρίως, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Βεβαίως μπορεί να πει κανείς ότι τα λεγόμενα του κ. Ζορμπά πηγάζουν από ενδεχομένως δικαιολογημένη πικρία, την οποία αισθάνεται, για την απομάκρυνσή του.
Όμως, κάθε πολίτης μπορεί να διερωτηθεί, με βάση τα όσα έχει διαβάσει, γιατί αγνοούσαν οι δικαστικές αρχές στις οποίες απευθυνόταν, τις αποκαλύψεις των ερευνών του.
Τυπικώς μεν οι δικαστικές αρχές μπορούσαν να επικαλεστούν –όπως και έκαναν- την τυπολατρική τήρηση συγκεκριμένης διαδικασίας, που ο κ. Ζορμπάς ώφειλε να ακολουθήσει ενημερώνοντας γραπτώς και με πρωτόκολλο τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, κάτι που όπως λένε δεν έκανε.
Από την άλλη πλευρά έχουμε, τον τελευταίο καιρό πλείστα όσα φαινόμενα καταγγελιών –τις περισσότερες φορές από τις εφημερίδες- των οποίων επιλαμβάνεται η Εισαγγελία, χωρίς για τις ενέργειές της αυτές να απαιτεί να προηγηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, όπως εκείνη που απαιτεί στις ενημερωτικές καταγγελίες του κ. Ζορμπά μετά από κάθε εύρημά του. Και μάλιστα όταν τα ευρήματα αυτά αφορούν σε σοβαρότατες υποθέσεις για τις οποίες εικάζεται εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Οι πολίτες τι να υποθέσουν σ’ αυτή την περίπτωση;
Ποιος θα διαλύσει κακόβουλες, έστω, σκέψεις που προκύπτουν από εύλογες συγκρίσεις ανάλογων περιπτώσεων; Και μήπως θα είναι αργά, όταν ο κ. Ζορμπάς αρχίσει να μιλάει περισσότερο, όπως άλλωστε έχει προϊδεάσει –αν όχι απειλήσει;
Ν.ΝΟΜΙΚΟΣ  -(Φωτογραφία: Ρόμπ Σκόττ)

2 σχόλια

  • Δεν συνέβαινε όμως πάντοτε αυτό. Όταν πχ. ο κ. Ζορμπάς ζήτησε τηλεφωνικώς από τον κ. Σανιδά να ανοίξει λογαριασμούς συγκεκριμένων προσώπων ο τελευταίος παρέμεινε αδρανής, λέγοντας εκ των υστέρων ότι έτσι ώφειλε, αφού μόνο τηλεφωνικώς του ζητήθηκε κι όχι εγγράφως. Τι έγγραφο όμως προηγήθηκε κι από ποιόν εστάλη, όταν απηύθυνε το προειδοποιητικό φιρμάνι για τον Δήμαρχο Τήλου, όταν απλώς φημολογήθηκε ότι πρόκειται να τελέσει το γάμο των ομοφύλων;

  • Τελικά, ο κ. Ζορμπάς υπηρετούσε τον ελληνικό λαό και μετά τα όσα συνέβησαν, είχε την υποχρέωση να ενημερώσει πληρέστερα και λεπτομερέστατα τους πολίτες. Κάτι το οποίο δεν έγινε και κάτι το οποίο πρέπει να γίνει. Και μέχρι τότε, μπορούμε να υποθέτουμε ό,τι θέλουμε! Αλλά, ποιόν νοιάζουν οι υποθέσεις που κάνει (ή που έχει) ο λαός…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε