Ανήσυχος μετεκλογικός ύπνος

kalpi240Τελικά με πήρε ο ύπνος καθώς έκανα zapping και άκουγα τ’ αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
Ανήσυχος ύπνος. Άλλοτε ευτυχισμένα όνειρα -και για να σας δώσω να καταλάβετε το είδος τους π.χ.: είδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 18%!!! Άλλοτε εφιάλτες π.χ.: ότι ο Αρχηγούλης έγινε πρωθυπουργός και είχε τη μαμά του –λόγω αναπάντεχα δυσβάσταχτης χαράς που την βρήκε σ’ αυτήν την ηλικία;– στην εντατική.
Πρώτη θέση και δωρεάν. Με τις ευχαριστίες της διοίκησης. Εις μνήμην του σιδερένιου, που ωφέλησε κάργα τον τόπο, η οικογένεια είναι πάμπτωχη και δεν έχει να πληρώσει τα νοσήλια! (Εδώ, σας παρακαλώ, να ξαναθυμηθείτε πως την πρωθυπουργική σύνταξη την καρπούται ΟΛΗ η κ. Λιάνη επειδή ήταν η τελευταία νόμιμη σύζυγος του σιδερένιου! Οι δε εισφορές των μελών του κόμματος, για την περίθαλψη της γηραιάς κυρίας, πήγαν όλες στα ταμεία του πτωχού ΘΑΣΟΚ. Ένεκα που είχε την απρονοησία ο Αρχηγούλης να διαγράψει τον ΖΗΜΕΝΟ-εισφορο-κουβαλητή κ. Τσουκάτο από μέλος του κόμματος.
Να το ξέρετε: Τα λάθη, κυρίως σ’ αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, πληρώνονται.)

Με τον πρωθυπουργικό εφιάλτη, πίσω απ’ τα κλειστά μου βλέφαρα, ξύπνησα καταϊδρωμένη. Και είχε μπει η Δευτέρα 08/06 κι απ’ την μεγάλη οθόνη της επίπεδης ερχόταν επίπεδη φωνή. Ήταν ο Αρχηγούλης που αράδιαζε τις αλλαγές που θα κάνει στο πολιτικό σύστημα. Με πρώτη αλλαγή στον κατάλογο για ηλιθίους:
1. Διαφάνεια σ’ όλα τα επίπεδα.
2. Καταπολέμηση της διαφθοράς σ’ όλα τα επίπεδα. (Επιπεδικώς σας αναφέρω: Παιδειείας. Υγειείας. Δημόοσιας υπερεσιίας. Χειειρισμός κονδυλίίίων της Ε.Ε. –αυτό όμως δεν είμαι και εντελώς σίγουρη πως το ‘πε και να μη σας πάρω στο λαιμό μου και σας στήσω, από αθωότητα ή αμνησία, στο περιμενε και τά ‘χε καταφέρει ο ρήτορας να με μισοκοιμήσει. Πάλι.)
3. Σεβασμός και φροντίδα για το περιβάλλον –(«της οδού Αλογοβάστα θα εννοεί», σκέφτηκα, ενώ προσπαθούσα να βγω απ’ τ’ όνειρο και να ‘μπω στο περιβάλλον του υπνοδωματίου μου.)
4. Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων –(«οι ΘΑΣΟΚΟΙ, π.χ. ο κ. Σκαρπέλης που ήταν τα δυο χέρια της ΠΑΣΚΕ στον ΟΤΕ και μ’ αυτά έδενε όλες τις έντιμες συμφωνίες με την ΖΗΜΕΝΣ από το ’92, δεν περιλαμβάνονται γιατί τα θυσίαζαν όλα στο κόμμα…», σκέφτηκα.)
5. Αναδιανομή του πλούτου –(«σ’ αυτούς που τον έχουν ανάγκη, π.χ. τα παρατημένα στους πέντε δρόμους της Εκάλης παιδιά των κ.κ. Καλα-κλέβε και Χριστοφοράκου», σκέφτηκα.)
6. Σεβασμός στις ανάγκες του πολίτη –(«αυτού του πολίτη που, στην προηγούμενη εξαγγελία, του ‘χει χαρίσει πλούτο από τον αναδιανεμημένο πλούτο», σκέφτηκα.)
Και γενικά, για να μην μακρηγορώ καταγράφοντας τις ανάγκες που τον σφίγγουν εδώ και 5 και κάτι χρόνια, έδειχνε ανακουφισμένος με το εκλογικό αποτέλεσμα και υποσχέθηκε να ανακουφίσει τον πολίτη από ΟΛΕΣ τις ταλαιπωρίες του. Τον πολίτη που ‘χε ήδη ανακουφιστεί με την πτώση της Ν.Δ. Και κουνούσε σημαιούλες έξω από την Αλογοβάστα. Η ανακούφιση ήταν ξεκάθαρη κι έτσι και ‘γώ ανακουφίστηκα και δεν ξανά σκέφτηκα.

Μετά ο Αρχηγούλης, ολόχαρος για τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, μας προέτρεψε να μοιραστούνε τη χαρά της νίκης του ΘΑΣΟΚ με:
Τους συμφοιτητές μας.
Τους γείτονές μας…

Και, κατά το συνήθειο του, είχε βάλει πολλούς στον κατάλογο –πολύ πιθανόν και την κομμώτριά μου– που τώρα δεν τους θυμάμαι όλους γιατί σκέφτηκα, με καημό, πως εγώ δεν είμαι φοιτήτρια και πως ο γείτονάς μου, στην καφέ, είναι 96 χρονών και δεν μπορεί να σούρει ούτε τα πόδια του, και τί χαρά να μοιραστείς μαζί του;
Και με ποιόν, το λοιπόν, θα την μοιραστώ ΕΓΩ αυτή τη χαρά; (Κρέμεται στο υποσυνείδητό μου, και στον αέρα του καφενείου της καφέ ως τώρα 11 π.μ. της 08-06 ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, η αγωνιώδης ερώτησή μου. Ανακατωμένη με πολλές νοητές βρισιές εναντίον ΟΛΩΝ των αγίων που με κατατρέχουν στο μοίρασμα της τράπουλας. Βρισιές κολλητές με την φρέσκια άφεση αμαρτιών, αυτών της προηγούμενης βδομάδας, που μας έδωσε ο παπα-Αντρέας το πρωί στη λειτουργία.)

Αλλά το σημείο του λόγου του, που πραγματικά με κατατρομοκράτησε, ήταν όταν άκουσα τον Αρχηγούλη να λέει:
«Θέλω να παλέψω για να ξανακερδίσω την καρδιά και την ψυχή ΑΥΤΟΥ του πολίτη»!

«Ωωωωχ να δεις που το ‘βαλε κατά νου να γίνει, εκτός από οικονομολόγος και άριστος διπλωμάτης, και ο αρχάγγελος Γαβριήλ –έχει και την βοήθεια όλων των καναλιών και των εφημερίδων– και θα ‘ρθει να πάρει την αμαρτωλή ψυχή μου με την σπάθα του και ‘γω δεν έχω κάνει τ’ απαραίτητα για την κάθαρση της ψυχής μου. Που δεν τον ψήφισε…»
Αλλά, κι αυτό να μείνει μεταξύ μας, μόνον εκ παραδρομής ανέφερε την λέξη ΑΠΟΧΗ, «λόγω που αποστήθιζε τον κατάλογο με τις δωρεές του στον ελληνικό λαό δεν θα πήρε χαμπάρι την απουσία της ψήφου μου από την κάλπη!» σκέφτηκα.

Και τότε, φτου κι απ’ την αρχή, ξανασυνειδητοποίησα πως μ’ είχε λούσει κρύος ιδρώτας. Επειδή ξανασκεφτόμουν: «Μ’ όλα αυτά που τσαμπουνάει ενώπιον του Έθνους ο Αρχηγούλης λογαριάζει -και στα σοβαρά- να μαζέψει ΟΛΟΥΣ εμάς τους Έλληνες και να μας εξαγάγει σε καμιά απ’ τις ευνομούμενες βορειο-ευρωπαϊκές χώρες επειδή, εκτός του αρχαίου πνεύματος, μόνο σκέτους Έλληνες εξάγουμε ως τα τώρα…».
Στη συνέχεια θυμήθηκα πως βασιλιάς χωρίς υπηκόους δεν γίνεται, «το πήρε σίγουρα απόφαση να εισαγάγει στην-Ελλάς και να μας αντικαταστήσει με νομοταγείς πολίτες αυτών των χωρών!!! Έχουμε και ελεύθερη διακίνηση πολιτών…», ξανασκέφτηκα και ήταν τότε που ξέσπασα σε νευρικό γέλιο.
Ηρέμησα όμως όταν ο Αρχηγούλης άρχισε να ψέλνει το μάντρας του: «Εκλογές εδώ και τώραααα…» Ααα, εφιάλτης ήταν! Σκέτες εκλογές είχαμε! Οι βουλευτικές αργούν.

Αυτό μου το ‘δωσε να το καταλάβω ο χολωμένος με το αποτέλεσμα των ευρω-εκλογών Καραμανλής. «Χοντρέ! Αρκετό σκοινί σου δώσαμε, το ‘καναν κομμάτια τα λαμόγια του κόμματος και μ’ αυτό σε σούρνουν! Από δω και πέρα δεν έχει σκοινί. Θα ‘χει ΑΠΟΧΗ! Για ΟΛΟΥΣ σας…» Είχα ξυπνήσει πια για τα καλά, το ‘χα αποφασίσει και ξανάρχισα να γελώ.

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

2 σχόλια

 • @ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ: Σοβαρολογείτε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τις αλλαγές που αναφέρετε; Με εντυπωσιάζει αν έτσι έχουν τα πράγματα, διότι:
  1) Η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον κατεστημένο, τι άλλο θα μπορούσε να προσθέση; Ή αμφιβάλλετε ότι η διαφάνεια της ηθικής ΟΛΩΝ των πολιτικών ΟΛΩΝ των επιπέδων είναι διαυγέστερη βούρκου λυμάτων βάθους 300 μέτρων;
  2) Επί τησκαταπολέμησης της διαφθοράς, και εδώ δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να προσθέση. Θεωρείτε ότι έχει σταματήσει στο κόκκαλο και θα μπορούσε να φτάση μέχρι το μεδούλι; Και μετά τι; Και πέρα από το μεδούλι; Περί διαφθοράς ο λόγος και όχι τησκαταπολέμησης.
  3) Νομίζετε ότι το περιβάλλον όλης της οδού όπου εδρεύει το μαγαζί του εννοούσε; Διότι νομίζω ότι εννοούσε το «καθάρισμα» εκ των υπόπτων περιβαλλόντων τον. Βλέπετε, είχε δει κι εκείνος όνειρο ότι καθάρισε τον άμεσο περιβάλλον του από τα τρωκτικά του δημοσίου κορβανά τότε που κυβερνούσε η Τρικούπη. Και επειδή είτε ξύπνιος είτε κοιμισμένος δεν διαφέρει, όταν συνήλθε και συνειδητοποίησε ότι δεν κοιμάται στο κρεβάτι του αλλά όρθιος, τρόμαξε με την ενύπνια απόφασή του αναλογιζόμενος ότι, αν κάτι τέτοιο έκανε, θα έμεναν στο κόμμα τρεις κι ο μπούφος.
  4) Αμφιβάλλετε ότι θα φορολογήση όλα τα μεγάλα εισοδήματα; Λάθος σας, κυρία μου. Εισοδήματα από 8.000 έως και 50.000 -πιθανόν και 120.000- χιλιάδες θα φορολογηθούν αγρίως και έμμεσα και άμεσα. Δεν θα φορολογήση άμεσα τα ΠΟΛΥ μεγάλα και τα τεράστια, αλλά δεν δεσμεύτηκε γι’ αυτό, έτσι δεν είναι;
  5) Βεβαίως και θα προχωρήση στην αναδιανομή του πλούτου – και με το δίκιο του. Τώρα μέσω της πεπατημένης της έμμεσης μεθόδου του χρηματιστηρίου θα είναι, μέσω της εντελώς πεπατημένης της άμεσης διανομής του ταμείου θα είναι, αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Εξ άλλου δεν μπορεί παρά να τα έχουν «πάρει» στο κόμμα με την αναδιανομή των γαλάζιων. Και με το δίκιο του ο Γιωργάκης σου λέει «μας κούρασε η γαλάζια ανάπτυξη, καιρός να εφαρμόσουμε την πράσινη» – την οποία και εξήγγειλε.
  6) Είστε βέβαιη ότι ακούσατε καλά; Μήπως δηλαδή είπε «πωλητή» και όχι πολίτη. Επειδή δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι πολίτες σ’ αυτόν τον τόπο, οπότε δεν θα απευθυνόταν σε τόσο λίγους. Ενώ πωλητές… ε, όλοι μας είμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν ξεπουλάμε τάχα το μέλλον τούτης της χώρας εδώ και δύο περίπου αιώνες; Και με τι αντίτιμο – εκεί να δήτε! Ούτε καν ένα σωστό πινάκιο φακής. Χωρίς λάδι. Ησαύ όλοι μας αλλά και για όλους μας.

 • @κ. ndemonicos: 1. Από τα λύματα, σε πραγματικά πράσινες χώρες, παράγουν ενέργια. Εσείς έχετε διαπιστώσει να παράγουμε το κατί τις μας από τους βολευτές;; Ή μπας και σας περνάει η ιδέα πως, άμα τους ρίξουμε στην ανακύκλωση, δεν θα μπλοκάρουν τα μηχανήματα γιατί θ’ αρχίσουν, και κει μέσα, τις μάσσες;;; (η 1. απάντησης μου ισχύει και για την δύο ερώτησή σας.)
  Απάντηση στην 3. ερώτησή σας: Στο κόμμα έχουν μείνει ο ίδιος με κάτι συνμπούφους του, πού ‘χουν με μάτι κολλημένο στα δημόσια ταμεία, και οι δυο χοντροί -αυτοί ελπίζει, ο γνήσιος μπούφος, πως θα φάνε ο ένας τον άλλον ή τουλάχοστον θα ΕΙΝΑΙ απασχολημένοι να τρώνε ο ένας τον άλλον! (στην 4. επισήμανσή σας δεν απαντώ γιατί δεν περιλαμβάνονται, τα εισοδήματά μου, σε κανένα κινδυνεύον εισόδημα.)
  Απάντηση στο 5. συμπέρασμά σας: Την πράσινη ανάπτυξη την θέλει για χλόη! Μην ξεχνάτε ΠΩΣ τα πράσινα άλογα μείναν νηστικά για 5 και κάτι χρόνια -εγώ θα σας τα θυμίζω όλα;; κι έχω και να κουρέψω το χορτάρι του κήπου μου…
  Απάντηση στην 6. κακεντρεχή παρατήρησή σας: Σκοτούρα μου για το μέλλον των πωλητών αυτής της χώρας!! Εγώ, και μερικά μουσειακά δείγματα πολιτών π.χ. κ. Φωτούλας -και συγνώμη κ. Φωτούλα- δεν σκοπεύω να ζήσω περισσότερο από 100 χρόνια! Μου μένουν κανά-δυό ΚΑΙ θα τα περάσω με άσπρες αρκούδες στη Φιλανδία -τις έχουν πείσει, οι περιβαλλοντολόγοι, να μην τρώνε τόσο γριές γιατί το κρέας τους είναι γεμάτο τοξίνες!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε