Γιατί πρέπει να ψηφίζουμε..

eklogesΤο ξέρω ότι οι περισσότεροι αδιαφορούν για τις εκλογές της Κυριακής
και ειδικά οι νεότεροι που δεν ασχολούνται με την πολιτική γιατί
νιώθουν ότι δεν τους αφορά.

Η μη συμμετοχή όμως δεν είναι η λύση για να αλλάξουν τα πράγματα.
Θα πρέπει μέσα από την συμβολή του καθένα μας
να δημιουργηθεί ένα νέο είδος “πολιτικής”
που θα καταφέρει να μας συγκινήσει
να μας εμπνεύσει
και να μας κάνει από αντικείμενα διαχείρισης στα χέρια του κράτους
ενεργούς πολίτες που αποφασίζουν
για το μέλλον τους
και την ζωή τους.
Γι αυτό είναι σημαντικό όλοι να ψηφίσουμε στις 7 Ιουνίου.

pisoglendis
http://pisoglendis-pisoglendis.blogspot.com/

5 σχόλια

 • @pisoglendis: Καλά τα ευχολόγια και τα «θα» και «πρέπει», αλλά δεν αλλάζει έτσι η κατάστασις. Το «νέο είδος πολιτικής», το οποίο «θα καταφέρει κ.λπ.,κ.λπ.», το μόνο που δεν μπορεί να κάνη, είναι να μας μετατρέψη σε πολίτες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Ο πολίτης είναι ο συνειδητός κάτοικος της πόλεως. Και η συνείδησις δεν κτίζεται εν μια νυκτί. Τώρα πώς με ανακυκλωμένα υλικά θα φτιάξουμε καινούργια πράγματα, αυτό είναι κάτι που ανήκει στον χώρο του μεταφυσικού.
  Και πάντως η αποχή συνιστά δράση, ενέργεια και όχι, όπως εσύ υπονοείς, απραξία ή αδιαφορία. Το μονοπάτι που έχουν χαράξει για μας, δεν μπορεί να είναι όπως εκείνο των μουλαριών.
  Σημαντικό δε να ψηφίσουμε είναι για τους εξουσιαστές, οι οποίοι χρειάζονται την εκ των προτέρων έγκρισή μας για να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι τόσα και τόσα χρόνια κάνουν.

 • @Όλους: Ειλικρινά, και βλέποντας το ξερογλύψιμο του Αρχηγούλη στην θέα της πρωθυπουργικης καρέκλας, δεν ξέρω τί να κάνω! Θα ‘θελα να του ξεράνω το σάλιο. Από κακία.
  Μπας όμως κι έχει υποσχεθεί στην κ. Μαργαρίτα, 300 χρόνων κυρία, “μαμά κρατήσου! Στ’ ορκίζομαι, αυτή τη φορά θα γίνω πρωθυπουργός! Δεν είναι φως φανάρι, μαμά, πως τον χοντρό τον κατάπιε ο Πάγκαλος;; Κοίταξε το σακκάκι του;; Από κουμπί σε κουμπότρυπα μεσολαβεί η απόσταση από οδό Τρικολάου Χαρούπη σε οδό Αλογοβάστα! Οι ίδιοι βλάκες ψήφιζαν και τον μπαμπά! Δεν μπορεί να με παράτησαν ΟΛΟΙ!!! Και μονομιάς! Κρατησου Μαμά!”
  Μόνον ο ίδιος ο Ύψιστος θα μπορούσε ν’ ανατρέψει τις δημοσκοπίσεις, στον κατάλληλο χρόνο όμως, γιατί είμαστε και λυπησιάρηδες… Τρομάρα μας!

 • @Διονυσία Περικλέους: Τουλάχιστον πρέπει να δεχθείτε πως είναι διαφορετικόςχαρακτήρας από τον πατέρατου.
  Πωςοι συνεργάτεςτου είναι καλλιεργημένοι και επιπέδου και όχι κατ’ανάγκη κομματικοί.
  Πιστεύετε πως τα όποια λάθη τωνγονέων ακολουθουν και τα παιδιά τους;

 • @ΝΤΕΠΥ ΤΣΕΛΙΟΥ: Προσωπικώς το βρίσκω τουλάχιστον άστοχο να επικαλήσθε τον διαφορετικό χαρακτήρα του από αυτόν του πατέρα του. Δηλαδή τα παιδιά των άλλων απατεώνων είναι όλα απατεώνες ή εκείνα των αγαθών είναι όλα αγαθά;
  Ικανός είναι; Τα άλλα θα περίσσευαν ίσως, αν είναι ικανός. Πιθανόν θα ξεχνούσα, αν ήταν ικανός, ότι το «δαχτυλίδι» του δόθηκε λόγω ονόματος – όπως ακριβώς δόθηκε και δίδεται στους γόνους πολιτικών. Και μη μου πήτε ότι η έφεσις για προσφορά στον τόπο είναι κληρονομική!!! Ούτε ότι αποτελεί απλώς μια τρομερή σύμπτωση!!!
  Τώρα δεν ξέρω πόσο καλλιεργημένοι είναι οι συνεργάτες του, αν όμως κρίνω από τον λόγο και τις δράσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, του κ. Ευθυμίου, της κ. Παπανδρέου και άλλων επιφανών στελεχών του κόμματός του, έρχομαι να σας βεβαιώσω ότι ο κήπος μου, τον οποίο έχω εγκαταλείψει εδώ και 17 χρόνια, από ηθικής τουλάχιστον πλευράς βρίσκεται σε πολύ καλλίτερη κατάσταση.

 • @κ. Τσέλιου: Ψηφίζουμε χαρακτήρες;;; Είναι σ’ όλους γνωστό πως, οι πάσχοντες από το σύνδρομο Down, είναι γλυκά και συμπαθέστατα πλάσματα! Κάποτε είχαμε, τό ‘χε πει ο Πλωρίτης, βασιλικούς νηπτήρες ελέω θεού να μας κυβερνούν!! Ήρθε η σειρά των λοιπών εξαρτημάτων του δωματίου του μπάνιου;;;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε