Περιβάλλον, Ποιότητα ζωής, Ατομικά Δικαιώματα

psifodeltio_smallΣτη Φιλελεύθερη Συμμαχία

 θεωρούμε ότι προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής κινδυνεύουν κυρίως από την κρατική παρέμβαση και την υπανάπτυξη.

Κλασσικά παραδείγματα οι πρώην κομμουνιστικές χώρες και οι χώρες του τρίτου κόσμου, όπου το περιβάλλον υποβαθμίστηκε τραγικά.

Μεταρρυθμίσεις άμεσης προτεραιότητας στον τομέα αυτό είναι:

(1) Δημιουργία πάρκων σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, μέσω απαλλοτρίωσης οικοπέδων σε πληθυσμιακά κορεσμένες περιοχές της πόλης και ταυτόχρονης αντιπαροχής του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

(2) Εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» σε κάθε οικονομική δραστηριότητα που ενέχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Υιοθέτηση όλων των οδηγιών για το περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(3) Ουσιαστική ενδυνάμωση και ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών. Ανάθεση σε εθελοντικές, μη κρατικές οργανώσεις, θεσμικών ρόλων στον έλεγχο, στο σχεδιασμό, στην πιστοποίηση, στην αδειοδότηση, στην υλοποίηση έργων που αφορούν τους πολίτες, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

(4) Αναγνώριση και ενεργή προστασία των δικαιωμάτων των μειοψηφιών.

(5) Αντιμετώπιση των μεταναστών στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, υποστήριξη και ενσωμάτωσή τους με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Φιλελεύθερη Συμμαχία

1 σχόλιο

  • @Πέντε λόγοι για να μη σας ψηφίσω. Σας διέφυγε και ένας έκτος, αλλά αυτόν δεν τολμάτε πλέον να τον αναφέρετε.
    Δεν μπορώ όμως να μη σημειώσω ότι, όπως όλους, σας έπιασε και σας ο πόνος για το περιβάλλον κάπως καθυστερημένα – κατάντησε της «μοδός» βλέπεις. Δεν μας είπε όμως ο κ. Μάνος τι έκανε για το άμεσο περιβάλλον όσο ήταν υπουργός και τι έκανε και κάνει ακόμη η βιομηχανία του – αν φυσικά του ανήκη σήμερα.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε