Debate πολιτικής ανεπάρκειας… και απουσίας ευρωπαικού πολιτικού οράματος

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εκφράζει την απογοήτευσή της για το επίπεδο της συζήτησης στο debate των πολιτικών αρχηγών.
Από την σημερινή συζήτηση απουσίαζαν τα ευρωπαϊκά ζητήματα που αφορούν την χώρα μας, αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί απέδειξαν την αδιαφορία τους για την πορεία της χώρας μας στην ενωμένη Ευρώπη, απαξίωσαν με τη στάση τους την ουσία και το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και φανέρωσαν την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά προβλήματα.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία αντιτάσσει στην αδιαφορία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, την πρότασή της για μια ομοσπονδιακή, ενιαία Ευρώπη, το όραμα των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.
Στις 7 Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες θα ψηφίσουν με βάση την επιθυμία τους να αποτελέσουν οργανικό μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας των λαών.

Η ψήφος προς την Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι η εγγύηση για την πραγματοποίηση της επιθυμίας αυτής.
Στις ερχόμενες Ευρωεκλογές οι Έλληνες πολίτες θα έχουν για σύμμαχό τους ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, την Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Από την Φιλελεύθερη Συμμαχία

10 σχόλια

 • @Προς φουστανΕΛΛΑΣ και Ι. Κωτούλα: Ξέρει κάποιος από εσάς να με πληροφορήση περί την καταγωγή της λέξεως DΕΒΑΤΕ; Διότι ένας φίλος μού είπε ότι οφείλεται σε ένα Έλληνα γερουσιαστή των ΗΠΑ, ο οποίος, όταν του τέθηκε το θέμα ώστε να εκφέρη την άποψή του, είπε, προφανώς όχι χαμηλοφώνως, με την ελληνοαμερικάνικη προφορά του «ντεμπάτε να…». Ο δε ερωτήσας βαρύκοος Αμερικανός πολιτικός ενθουσιάστηκε. «DΕΒΑΤΕ!!! Awesome! Excellent! Ingenious!».
  Ισχύει;

  @Πρέπει στον κ. Κωτούλα να πω ότι είναι ρατσιστής, φασίστας, αντιδημοκράτης κ.λπ., κ.λπ. Άκου να περιοριστή η λαθρομετανάστευσις! Καλά, κ. Κωτούλα, δεν βλέπετε ότι σε λίγα χρόνια όλοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου δεν θα χρειάζεται πια να καταφεύγουμε στις καρκινιγόνες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου προκειμένου να αποκτήσουμε το πολυπόθητο σκούρο χρώμα; Ξέρετε πόσο καλό θα κάνη αυτό στην τσέπη και την υγεία μας;
  Ρωτήσατε «στην μαλακία μας»; Όχι, εκεί δεν θα βοηθήσει, αλλά πρωτεύουν τσέπη και υγεία.

 • nicolaos demonicos: E, δεν είμαστε πια κι εμείς οι Έλληνες κάτασπροι του γαλάτου! Για πήγαινε φερειπείν στο νομό Ηλείας να πάρεις μάτι. Για να μην πούμε για την Τσίπρον.
  Δε λες που οι σλαύοι και οι αλβανοί μας ξανοίξαν κομματάκι το χρώμα;
  Και καλά το χρώμα μόνο σε μάρανε Νικόλαε; Το τουρλοκώλιασμα που θα πρέπει να κάνουμε στο τζαμί πέντε φορές την ημέρα δεν σε ανησυχεί;
  Ή είμαστε συνηθισμένοι λες; Μας έχει τρενάρει η Τουρκία μην ξεχνάς!

 • @Όλους: Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων οδήγησαν τις απαντήσεις!!! Αν είναι κάποιοι που ήταν εντεταλμένοι καθοδηγητές ΑΥΤΟΙ ήταν οι δημοσιογράφοι. Ίσως να τό ‘καναν για μπαστούνι στον Αρχηγούλη…;; Κι όχι πως οι ερωτήσεις τους δεν ήταν κατάλληλες -για εθνικές εκλογές εννοώ!!!
  Η συνέντευξη της προηγούμενης ημέρας, που παραχώρησε ο κ. Καραμανλής στον κ. Πρετεντέρη, δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγώτερο απ’ ότι ξανα-ακούσαμε και χθες από την ΝΕΤ με τους πέντε καθισμένους σε βιτρίνα του Άμστρεντάμ, συγνώμη του Ραδιομεγάρου ήθελα να πω αλλά σαν να και μου πάει…
  Η υποβάσταξη που προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια στον Αρχηγούλη έβγαλε, περίπου, σε καρμπόν τις ερωτήσεις. Τις απαντήσεις, στις ερωτήσεις, μελέτησε ενδελεχώς ο μέλλων… Με λιγώτερο από ένα εικοσιτετράωρο, χρόνο να μεσολαβεί απ’ το ένα event (όπως το λέμε στα νεοελληνικά) στ’ άλλο, τί περιμένατε;; Να διακινδύνευε να μάθει ΑΛΛΕΣ απαντήσεις σε ΑΛΛΕΣ ερωτήσεις ο φωτισμένος εγγυητής του σκοτεινού μέλλοντός μας;;; Εκτός απ’ τον μονόλογο του δίλεπτου τροπαρίου -τό ‘μαθε πια το παιδί στην πενταετία- ΠΌΥ ΑΛΛΟΥ απάντησε στην ερώτηση που του έθετε ο δημοσιογράφος;;; Αυτός είχε στο μυαλό του, κι όπου λάχει και τό ‘χει, τις 4ρες μονάδες διαφοράς στα γκάλλοπ… και δεν έχει ΔΥΟ μυαλά!!! Λέτε να τον περιμένει ο Βάγγος, πίσω από την πόρτα της εισόδου της Ιπποκράτους, με τον μπλάστρη στα στιβαρά του μπράτσα;;;
  Όσο για τον κ. Καραμανλή;; Αντέγραψε απ’ την χθεσινή του εργασία. Ίδια θέματα και το παιδί κοιμήθηκε όλη την νύχτα ήσυχο!!!
  Εκείνη όμως που την κατάπιε η μαρμάγκα ήταν η κ. Αλέκα. Με μόνιμους, γαλαντόμους σε κουπονο-εισφορές, ψηφοφόρους στο μόνιμο κόμμα επιχείρηση μάς έχει γραμμένους… Ξέρετε ΠΟΥ!
  Ο κ. Αλαβάνος το πήγαινε ξυνόμενος -εκτός Ε.Ε.- αλλά δεν του βγήκε. Λέτε να μείνει στο 6% ή να κατρακυλήσει;;;
  Ο κ. Καρατζαφέρης άνετος στην ανευθυνότητά του!! Άντε και καλά, πολιτικά, κρασιά ΚΑΙ για τους πέντε και δεν πρόκειται να βάλω και μαύρα…

 • @ΣΩΤΟ ΦΙΛΗΝΤΑ: Κάποτε στον Πύργο ήσαν όλοι τους λευκοί. Λες τόσο γρήγορα να άρχισε η δικαίωσις;
  Όσο για το τουρλοκώλιασμα… να ήσαν μόνον οι Τούρκοι! Τζάμι θα μας έρθη το τζαμί.

 • κ. Κωτούλα τα ευρωπαϊκά θέματα δεν εξαντλούνται με την μετανάστευση.

  Οι θέσεις της φιλελεύθερης συμμαχίας για την μετανάστευση είναι οι εξής

  Μεταναστευτική Πολιτική

  Το όραμά μας

  Μια Ελλάδα ισονομίας και ισοπολιτείας με σεβασμό των μειονοτήτων και ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική. Μια ανοιχτή κοινωνία που σέβεται και δίνει φωνή στην διαφορετικότητα.

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει τη δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας που διαθέτει η χώρα, σε συνδυασμό με ενεργές πολιτικές ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης των μεταναστών. Προτείνει ως βάση κάθε μεταναστευτικής πολιτικής τη φροντίδα για την ενσωμάτωση των ξένων στην ελληνική κοινωνία, τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων και δικαιωμάτων τους αλλά και την αποσαφήνιση των υποχρεώσεών τους ώστε να αποφεύγονται μελλοντικές καχυποψίες, εντάσεις και κοινωνικές αντιπαραθέσεις

  Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει παράλληλα μέτρα για την πρόληψη των εντάσεων και των προκαταλήψεων απέναντι στους μετανάστες, τόσο με την είσοδο κατάλληλων ειδικοτήτων εισερχομένων μεταναστών όσο και με χρήση πολιτικών συνεργασίας και εξωτερικής ανάθεσης (outsourcing) με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

  Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτές τις ιδιαιτερότητες της μεταναστευτικής πολιτικής, προτείνουμε μια νέα προσέγγιση στηριζόμενη στα εξής βασικά σημεία:
  -Δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές σε όλους του νόμιμους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας ανεξαρτήτως καταγωγής ή ιθαγένειας.
  -Αυτόματη χορήγηση υπηκοότητας σε όλους όσους γεννιούνται σε ελληνικό έδαφος.
  – Άρση των νομικών κωλυμάτων για σπουδές ή φοίτηση στο σχολείο των παιδιών παρανόμων μεταναστών
  -Κατάργηση των παραβόλων για τις αιτήσεις νομιμοποίησης.
  -Λευκή κάρτα με πενταετή και όχι μονοετή ισχύ.
  -Ενεργές πολιτικές για την απασχόληση μεταναστών εργαζομένων στην ελληνική οικονομία (προγραμματισμό των εσωτερικών αναγκών, συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και με διεθνείς οργανισμούς).
  – Έμφαση στις διμερείς σχέσεις με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών (για καλύτερο προγραμματισμό της νόμιμης μετανάστευσης, διευκόλυνσης του επαναπατρισμού όσων το επιθυμούν και περιορισμό της λαθρομετανάστευσης)
  – Αναδιοργάνωση των μέτρων ελέγχου της λαθρομετανάστευσης με έμφαση στους εσωτερικούς ελέγχους (με παράλληλο έλεγχο της ελληνικής αγοράς εργασίας γενικότερα).

  Αν θέλετε την γνώμη μου ποσοστώσεις και όρια δεν θα πρέπει να υπάρχουν. Ο ορισμός του λαθρομετανάστη είναι ανάλογα με το τι θεωρεί το κράτος ως παράνομη παραμονή σε μια χώρα. Αύριο, εγώ και η κ. Περικλέους μπορούμε να θεωρηθούμε ως λαθρομετανάστες.
  Μια ανοιχτή οικονομία και κοινωνία μπορεί να ανταποκριθεί στην αύξηση του πληθυσμού ακόμα και αν αυτή γίνει γρήγορα
  Τα σημαντικότερα προβλήματα που προκύπτουν από την παραμονή μεταναστών δημιουργούνται από εμπόδια που μπαίνουν από τα Κράτη.
  Πολλοί λίγοι μετανάστες θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, οι σκανδιναβικές χώρες και η Αγγλία. Όμως τα εμπόδια που βάζουν αυτές οι χώρες, παγιδεύουν τους μετανάστες στην Ελλάδα.
  Στην Αγγλία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και το εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός γρήγορα αυξανόμενου πληθυσμού άρα βάζουν εμπόδια στην μετανάστευση για να ελέγχουν τον πληθυσμό.
  Οι αγροτικές επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοηθούν πλούσιους Ευρωπαίους αγρότες να ανταγωνίζονται φτωχούς αγρότες στον Τρίτο Κόσμο.
  Η ανόητη απαγόρευση ουσιών από τις ΗΠΑ, ωθούν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες στο να σπαταλούν τεράστια ποσά στην αστυνόμευση, που θα μπορούσαν να δοθούν στην υγεία και στην εκπαίδευση, και ενδυναμώνουν το οργανωμένο έγκλημα κάνοντας την ζωή αφόρητη σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο στην μετανάστευση
  Όσο οι οικονομίες των χωρών του Τρίτου κόσμου δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, θα υπάρχει φτώχεια και πόλεμοι και οι κάτοικοι τους θα κάνουν περισσότερα παιδιά (χαρακτηριστικό των φτωχών οικογενειών), που δεν θα βρίσκουν δουλειά και δεν θα έχουν άλλη επιλογή πάρα να μεταναστεύουν.

  Αυτά είναι τα δεδομένα κ. Κωτουλα, που η Δεξιά δεν μπορεί να κατανοήσει. Ο προστατευτισμός και ο κρατικισμος της Δεξιάς εντείνει την μετανάστευση και την κάνει και πιο επικίνδυνη.

  Βέβαια όχι ότι η Δεξιά δεν έχει συμφέρον από την σημερινή τραγική κατάσταση. Γιατί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η Δεξιά που στηρίζετε κ. Κωτουλα μπορεί να επιβιώσει μόνο σπέρνοντας τον φόβο, τις προκαταλήψεις και τα απερίσκεπτα συνθήματα.

  Νομίζετε ότι μπορείτε να σταματήσετε τους μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα; Νομίζετε ότι θα έπρεπε να γίνονται απελάσεις, που δεν γίνονται; Βεβαίως και γίνονται κ. Κωτουλα. Κάποιοι λαθρομετανάστες μάλιστα έχουν απελαθεί περισσότερες από μια φορά.

  Νομίζετε ότι οι μετανάστες έχουν σκοπό να αλλοιώσουν τον τρόπο ζωής σας, να σας κλέψουν και να προσβάλουν την θρησκεία σας.
  Θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που είχαν πριν, μια εργασία να βγάλουν προς το ζειν.

  Καλό είναι να δείχνετε περισσότερο σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, και στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες κ. Κωτουλα. Η ίδια η χριστιανική θρησκεία που τόσο προβάλει ο αγαπητός πολιτικός αρχηγός σας κ. Καρατζαφέρης, μας λέει ότι είμαστε όλοι παιδιά του Θεού.

 • @Νίκος Χαραλάμπους:Kαλέ τι λέτε; Λέτε πως οι χώρες της Ευρώπης, Αγγλία κλπ. έχουν πρόβλημα να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο πληθυσμό από την μετανάστευση όσον αφορά την υγεία, την παιδεία και την αστυνόμευση και δεν έχουμε εμείς η Ελλάδα;
  Τις 700.000 μωαμεθανούς που διαδηλώνουν κάθε μέρα πλέον τι θα τους κάνουμε;
  Για τα εκατομμύρια τους υπόλοιπους μετανάστες πώς να τους θρέψουμε; Κάποιοι αφομοιώθηκαν, οι άλλοι όμως;
  Κάντε καμμιά άμεση και ουσιαστική πρόταση και αφήστε τις αερολογίες και τις ωραιολογίες, σαν τους άλλους κι εσείς!

 • @ Νίκος Χαραλάμπους: Δεν ξέρω τίνος θεού παιδιά λέτε πως είμαστε εμείς και οι μετανάστες κύριε, αλλά ξέρω πως εμένα με μεγάλωσε ο πατέρας μου κι εγώ μεγαλώνω τα δικά μου τα παιδιά.
  Βλέπετε την Ελλάδα ικανή να μεγαλώσει και τα ξένα; Ή τους ΄Ελληνες τόσο υψηλού εισοδήματος ώστε να μπορούν να διπλασιαστούν σε πληθυσμό από τους μετανάστες;
  Ε, τότε δεν υιοθετείτε δύο-τρία πακιστανάκια να τα μεγαλώσετε εκεί στα ξένα που ζείτε; Να δούμε και τι θα σας πει και η Αγγλική Κυβέρνηση!

 • @Συμφωνώ με τον κ. Κωτούλα. Επέλαση εκείνοι, απέλαση εμείς. Αλλά ποιοι εμείς; Το αποζημιούμενο κατά κεφαλήν μετανάστου κυβερνητικό ανθελληνικό λησταρχείο;
  Κάποια στιγμή -ναι, είμαι εθνικιστής, ρατσιστής, φασισταριό του κερατά- το ποτήρι θα ξεχειλίση. Το ποτήρι της ανεργίας, της μιζέριας, της ανοχής προς τους άθλιους κυβερνήτες μας όλων των αποχρώσεων, της αγανακτήσεως, της απουσίας μέλλοντος – διότι το μέλλον είναι εδώ.
  Α, μου διέφυγε, είμαι και αντιδημοκράτης, ελπίζω το καταλάβατε.

 • @ κ. Χαραλάμπους: Ααααα, κ. Χαραλάμπους μου, ως εδώ και μη παρέκει!!! Ελληνίδα είμαι -το άτυχον κατασκεύασμα- και σε καμιά χώρα της Ε.Ε. δεν θεωρούμε λαθρομετανάστης!! Δεν επιβαρύνω συνταξιοδοτικό ταμείο, δεν επιβαρύνω το σύστημα υγείας και με κατακλέβουν κι από πάνω Σ’ ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες που μου “προσφέρουν” και δεν μπορώ, σαν γνήσιος Έλληνας, να σκαπουλάρω και πληρώνω. Δηλαδής στην ύπαρξη αυτής της προσφοράς υπηρεσιών δεν επιμένω… Εσείς γιατί επιμένετε στα φιλελεύθερά σας;;; Που δεν είναι και τοιούτα. Δηλαδής…

 • @κ. Τσουχλου
  Φυσικά και η Ελλάδα έτσι όπως είναι δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όχι μόνο στην λαθρομετανάστευση, όχι μόνο στην νόμιμη μετανάστευση ούτε καν στις ανάγκες των γηγενών πολιτών. Γιατί το σύστημα είναι υπερβολικά κρατικιστικο και κεντρικά σχεδιασμένο και τα κεντρικά σχεδιαζόμενα συστήματα (σε υγεία, παιδεία) είναι πιο αργά και σκληρωτικά στο να προσαρμόζονται σε νέες συνθήκες σε σχέση με τις δυνάμεις της αγοράς και του εμπορίου.

  Και στην Αγγλία παρά το γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας δουλεύει καλύτερα από την Ελλάδα (δεν έχουν μονιμότητα ούτε κομματοκρατια εκεί), δεν προλαβαίνει να απαντά στις ανάγκες ενός αυξανόμενου πληθυσμού.

  Δεν ξέρω που είδατε την ωραιολογια, εγώ περιέγραψα μια τραγική κατάσταση που τα κράτη βάζουν εμπόδια που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από το αν είχαμε ένα ελεύθερο σύστημα.
  Και νομίζω ότι ήμουν αρκετά συγκεκριμένος στις προτάσεις αλλά αν θέλετε ακόμα πιο συγκεκριμένες τότε εδώ είναι μερικές:
  -Χαμηλή φορολογία ώστε να μπορούν εύκολα μετανάστες και μη, να στήνουν μικρές επιχειρήσεις και να απασχολούν κόσμο (μεταξύ των οποίων και μετανάστες) ο οποίος με την σειρά του δεν θα παραμένει στην γκρίζα οικονομία για να αποφύγει την υπερβολική φορολογία
  -Δραστικός περιορισμός στην γραφειοκρατεία, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και διευκόλυνση στο στήσιμο επιχειρήσεων έτσι ώστε να μπορούν γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, να ανοίγουν γραφεία, σχολειά, ιατρεία και νοσοκομεία που θα εξυπηρετούν και τους μετανάστες χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός και το δημόσιο σύστημα παροχών
  -Κεφαλαιοποιητικο ασφαλιστικό σύστημα και ελευθερία επιλογής ασφαλιστικού ιδρύματος ώστε να επιλεγούν και οι Ελληνες πολίτες και οι μετανάστες πόσο θα πληρώνουν και που πηγαίνουν οι εισφορές τους ώστε να μην μπαίνουν σε πειρασμό να εισφοροδιαφεύγουν.
  -Άρση των περιορισμών στην εργασία και στην μετακίνηση όσων έχουν κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου
  -Θέσπιση της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους ώστε να προσελκύονται όχι μόνο μετανάστες από φτωχές χώρες αλλά για να γίνει η Ελλάδα ελκυστική και σε μετανάστες από πιο πλούσιες χώρες, αφού θα διευκολύνονται έτσι οι συναλλαγές τους με το δημόσιο
  -Ελευθερία ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και άλλων ανωτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ώστε να έρχονται και μετανάστες με πιο υψηλά εισοδήματα

  Τέλος θα ψάξω εδώ στο ιστολογιο, για να βρω τι έχουν πει οι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές και μέλη άλλων κομμάτων που και αυτοί όπως εγώ έχουν γράψει, έχουν εκθέσει τις απόψεις τους και συζητήσει σε ένα πολλές φορές επιφυλακτικο περιβάλλον (να το θέσω ήπια), ώστε να δω πόσο είμαι ΄σαν τους άλλους΄

  @κ. Φιληντας
  Δεν σας ζήτησα να μεγαλώσετε παιδιά μεταναστών, οι μετανάστες μπορούν και είναι ικανοί (και φαντάζομαι ότι θέλουν) να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Ούτε και πιστεύω ότι θέλουν να τους θρεψουμε. Οι περισσότεροι δεν θέλουν καν να ασφαλιστούν. Να δουλέψουν θέλουν και να μην κινδυνεύουν με ξυλοδαρμό, φόνο, μαχαίρωμα, σύλληψη και φυλάκιση

  @κ. Κωτουλας
  Δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ κάποιος στην Ελληνική ιστορία για να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι πολυφυλετικό συνονθύλευμα, υπέστη στο παρελθόν δημογραφικές και πολιτισμικές αλλοιώσεις και όμως παρέμεινε Ελλάδα. Και όχι απλώς παρέμεινε αλλά έγινε πιο δυνατή και πιο πλούσια (πολιτισμικά κυρίως)
  Και δεν είναι κάποιος ΄ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος΄ όταν θεωρεί εαυτόν ανώτερο άλλων ανθρώπων και θέλει να περιορίσει την ελευθερία τους.
  Πάντως για θαυμαστής της Ελληνικής ταυτότητας και Ελληνικότητας έχετε τελικά πολύ μικρή ιδέα για την Ελλάδα αν νομίζετε ότι μετά από χιλιάδες χρόνια ιστορίας, η Ελλάδα είναι τόσο εύθραυστη που μπορεί να καταρρεύσει από μια χούφτα μετανάστες.

  @κ. Περικλεους
  Διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά αυτά που γράφω.
  Οι λαθρομετανάστες δεν χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι επιβαρύνουν το συνταξιοδοτικό ή το σύστημα υγείας. Για την ακρίβεια οι μετανάστες δεν έχουν πρόσβαση σε πολλές δημόσιες παροχές (και κάλως σε κάποιο σημείο).
  Οι λαθρομετανάστες ορίζονται έτσι σύμφωνα με την νομοθεσία της κάθε χώρας. Έτσι αν εσείς, η ίδια έτσι όπως είστε θέλετε να μείνετε στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ υπάρχει περίπτωση να θεωρηθείτε λαθρομετανάστης.
  Αν αύριο η χώρα στην οποία ζείτε βγάλει νόμο που λέει ότι οι Ελληνες χρειάζονται 20 παραπάνω έγγραφα για να παραμένουν νόμιμα στην χωρά, τότε μέχρι να τα μαζέψετε και να τα δεχτούν θα είστε λαθρομετανάστης.
  Πριν δέκα χρόνια πολλοί Πολωνοί, Ρουμάνοι και Βούλγαροι που ζούσαν στην Ελλάδα, ήταν λαθρομετανάστες, σήμερα δεν είναι κάνεις

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε