Γιατί οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να μπουν στην Ευρωβουλή;

thumb_eg-rgbΖούμε την καταστροφή του πλανήτη, τις αλλαγές στο κλίμα, την ερημοποίηση περιοχών καθώς και την εξάντληση των φυσικών πόρων π.χ. πετρελαίου.
Ζούμε μία άρρωστη και αδιέξοδη οικονομία χωρίς βιώσιμο προσανατολισμό.
Ζούμε σε μία κοινωνία που το χάσμα φτωχών και πλουσίων μεγεθύνεται.
Ζούμε την δόξα του «εφήμερου» κλείνοντας τα μάτια στο αύριο.
Ένα μεγάλο τμήμα της νεολαίας έχει οδηγηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας και ζει χωρίς ελπίδα .
Ζούμε και κάθε μέρα συνειδητοποιούμε τα αδιέξοδα του συστήματος πού στηρίζεται στον υπερκαταναλωτισμό, και την ασύδοτη κερδοσκοπία.
Συντελείται συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγες πολυεθνικές επιχειρήσεις με παράλληλο σταδιακό αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
Η ανατροπή θεμελιωδών αξιών και ένας γενικευμένος παραλογισμός
Η παρακμή και η σήψη του πολιτικού συστήματος
Ο εκφυλισμός της δημοκρατίας μέσω του πελατειακού-κομματικού συστήματος. Ο ανταγωνισμός για την εξουσία και την νομή της εξουσίας οδηγεί στην αδυναμία συνεννόησης ακόμη και για τα κοινώς αποδεκτά και αναγκαία μέτρα.
Ο εκφυλισμός επεκτείνεται στην παιδεία ,την υγεία, την Δημόσια Διοίκηση κ.λ.π.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;
Υπάρχει η οικολογική σκέψη και δράση, υπάρχει η οικολογική πολιτική πού βάζει το θέμα της επιβίωσης του πλανήτη και του ανθρώπου κεντρικό στόχο. Η υγεία ,η κοινωνική δικαιοσύνη, η ειρήνη , η ουσιαστική ποιότητα ζωής σε αρμονία με τη φύση είναι προτεραιότητες της οικολογικής πολιτικής.

Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες το κόμμα-κίνημα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Στο καταστατικό του υπάρχουν βασικές αρχές για να μην εξελιχθεί σε ένα κόμμα σαν τα άλλα. Τούτο αρχίζει να επιβεβαιώνεται αφού εμπνέει νέους ανθρώπους και αναπτύσσεται ταχύτατα.

Γίνεται πόλος συσπείρωσης και ελπίδας γιατί :
Προτάσσει την ζωή απέναντι στην παρακμή
Θέτει την επιλογή της βιωσιμότητας και της αειφορίας ως προτεραιότητα.
Συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και συν-δημιούργησε το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ, στο οποίο συμμετέχουν τα πράσινα κόμματα όλων των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ είναι το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ και πρωτοπόρο στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος , κοινωνικής δικαίωσης , διαφάνειας και δημοκρατίας.
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν στελέχη ικανά και έμπειρους αγωνιστές που θα προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.
Μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων και στην ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΙΝΑΙ αυθεντικοί εκφραστές του Πράσινου κινήματος
Έχουν ένα σφαιρικό παγκόσμιο όραμα «ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός».
Προωθούν ένα πράσινο οικονομικό πρόγραμμα για δημιουργία 5.000.000 θέσεων εργασίας στην Ε.Ε.
Προωθούν αλλαγές στην φορολογία για δίκαια ανακατανομή του εισοδήματος και φορολόγηση της ρυπογόνας και πολυτελούς κατανάλωσης.
Ενεργούν για πραγματική δημοκρατία και διαφάνεια και ανοίγουν μέτωπο κατά της διαπλοκής.

Εάν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μπουν στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα ακούγεται η φωνή της οικολογίας για ριζικές πολιτικές αλλαγές, θα επιδράσουν και θα «πρασινίσουν» τα προγράμματα και των άλλων κομμάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
Μέλος Π.Σ. ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

10 σχόλια

 • Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι κόμμα με ανθελληνικές θέσεις και πρέπει να μαυριστεί από τον ελληνικό λαό. Κάνει λόγο για τουρκική και μακεδονική μειονότητα και είναι ένα συνονθύλευμα.

 • @κ. Δημαράς: Πολλύ αμφιβάλλω αν πρέπει να πάω περίπατο, έτσι το κατάντησαν και με τα χθεσινά των 5 χειρότερα, στην κάλπη στις 7 του Γιούνη -για να σηκώσω την γλωσσωλογική τρίχα του κ. Κωτούλα και του κ. ndemonico ο Γιούνης…
  ΟΛΕΣ οι Μη-Κυβερνητικές-Οργανώσεις είναι ώριμα διεφθαρμένες γραφειοκρατικές οντότητες που περιμένουν να εξασκηθούν και στο πιο επικίνδυνο σπορ της κλοπής του δημοσίου χρήματος. Όπως μου φέξει θα κάνω στις 7 του Γιούνη…

 • Κι όμως… Μήπως αυτή τη στιγμή είναι μια κάποια λύση… αναρωτιέμαι…

 • @κ. ΠΟΛΙΤΗΣ: Μπας κι είναι λύση του στυλ, “αα, ρε δέσε μια πέτρα στο λαιμό και βούτα στ’ άπατα…”;;; ΑΠΟΧΗ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥΣ. Συμπαθητική η 16ρα της ΘΑΣΟΚΟ-διαφήμισης ΑΛΛΑ ΚΑΙ γι’ αυτήν φροντίζουμε απέχοντας…

 • Ελπίζω πως όχι. Οι υμνητές των Κεμαλιστών και των Σκοπιανών δεν έχουν θέση στο Ευρωαπαϊκό Κοινοβούλιο ως εκπρόσωποι των Ελλήνων Πολιτών.

 • @κ. Κώστας: Δεν σας καταλαβαίνω. Ρίχτε κόκκαλα. (Πού τον θυμήθηκα τον αεί Τσιφόρο τώρα;;)

 • Είμαι κι εγώ αδαής, αλλά κι εσείς πια…
  Δεν πήρατε είδηση που βγήκαν στη φόρα παλαιότερες δηλώσεις του ηγέτη των Οικολόγων περί Σκοπίων, Κεμάλ, Θρακικής εθνικής(!!!) τουρκικής μειονότητας κλπ.;

 • “ΟΛΕΣ οι Μη-Κυβερνητικές-Οργανώσεις είναι ώριμα διεφθαρμένες γραφειοκρατικές οντότητες που περιμένουν να εξασκηθούν και στο πιο επικίνδυνο σπορ της κλοπής του δημοσίου χρήματος”

  Μάστα! Μας τό ‘πατε και το εμπεδώσαμε. Πολύ ωραία! Κι ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς να μας ανοίγετε τα μάτια!

  Όμως, κυρία μου, με το να τηρείτε αυτή τη στάση και -κυρίως- με το να απέχετε από τις εκλογές, όπως έχετε δηλώσει ότι θα κάνετε, και όπως προτρέπετε και τους άλλους να κάνουν, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ενισχύετε το πρώτο κόμμα (“ΘΑΣΟΚ”, όπως το ονομάζετε). Είστε τόσο άσχετη στα απλά μαθηματικά των εκλογών ή είστε κρυφοΘΑΣΟΚ;

 • @Όλους: Να δηλώσω πως με πήρε στο λαιμό του κάποιος κ. Πιερρης -αν δεν κάνω λάθος- που με βεβαίωσε, την ηλιθία, ότι Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ. Από αγάπη για το ΘΑΣΟΚ θα αμαρτήσω. Όπως εκείνες οι μάνες των παλιών ελληνικών ταινιών… Και πού τις θυμήθηκα τώρα;;;

 • @Όλους: Αυτά που λέει ο κ. Δημαράς, “Ζούμε την καταστροφή του πλανήτη, τις αλλαγές στο κλίμα, την ερημοποίηση περιοχών καθώς και την εξάντληση των φυσικών πόρων π.χ. πετρελαίου.” είναι το λιγώτερο ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Δεν ζούμε την καταστροφή του πλανήτη αλλά την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!! Και μέσα σ’ αυτή είμαστε και μεις!!
  Ο πλανήτης πολλές φορές, ως τα τώρα και στον δικό του χρόνο, γύρισε το κοντέρ απ’ την αρχή… Σαν και τον κ. Μητσοτάκη και συγνώμη που ξεστόμισα -μάλλον έγραψα- το ανήκουστο όνομα.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε