Τρεις σκηνές σε μία πόλη…

1823928605_39aa0a26b4Oμόνοια. Οι μουσουλμάνοι, λέγεται, περνούν τον δικό τους θρησκευτικό Μεσαίωνα. Πολύ πιθανόν.
Σίγουρα πάντως στην Αθήνα διαβιούν σε «μεσαιωνικές συνθήκες». Στριμώχνονται σε βρώμικα υπόγεια που λειτουργούν ως χώροι λατρείας. Δεν υπάρχει τζαμί για αυτούς, όπως στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο.
Στοιβάζονται στα γκέτο της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα, ανάμεσα σε βρώμα, εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες, λαθρεμπόρους και ομάδες Χρυσαυγιτών που τους ξυλοκοπούν κάθε βράδυ.
Ακόμα και «σοβαρές εφημερίδες» χαρακτηρίζουν τους μουσουλμάνους μετανάστες ως «Πέμπτη φάλαγγα» που στοχεύει να ξεκάνει την Ελλάδα. Είναι να απορείς λοιπόν γιατί θεριεύουν οι νεοναζί; Επιπλέον, λόγω της άφθονης μελανίνης στο δέρμα τους, οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι μόνιμος στόχος των «εξακριβώσεων στοιχείων». Σε μια τέτοια «εξακρίβωση στοιχείων», οι εκπρόσωποί τους καταγγέλλουν ότι ένας αστυνομικός έσκισε τις σελίδες του Κορανίου. Ήταν η σπίθα που πυροδότησε την εξέγερση στο όνομα του «Αλλάχ».
Εάν οι μουσουλμάνοι είναι θρησκόληπτοι, οι συνθήκες διαβίωσής τους και η συστηματική απαξίωση θα τους κάνουν ακόμα πιο φανατικούς και θρησκόληπτους. Απλά μαθήματα Ιστορίας. Οι αρμόδιοι ανήγγειλαν πάντως ότι διατάχθηκε «έρευνα σε βάθος»…

Καισαριανή. Το Σάββατο το βράδυ ο δήμαρχος της πόλης, κ. Σπύρος Τζόκας, έγραψε συμβολικά στα δημοτολόγια του δήμου ένα παιδί μεταναστών από την Αφρική που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν πλέον 200.000 τέτοια παιδιά, γεννημένα στην Ελλάδα, από νόμιμους μετανάστες.
Παιδιά που δεν έχουν άλλη πατρίδα εκτός από την Ελλάδα, μεγαλώνουν ελληνικά, ερωτεύονται, ονειρεύονται, βλέπουν εφιάλτες στα ελληνικά. Παιδιά που για την Πολιτεία δεν υπάρχουν πουθενά, καταδικασμένα να μείνουν για πάντα ξένα. Τα πιο τυχερά από αυτά, όταν βρίσκουν την ευκαιρία, την κάνουν για αλλού. Σε χώρες όπου είναι αδιανόητο να μη σου αναγνωρίσουν την ιδιότητα του πολίτη όταν έχεις γεννηθεί εκεί και πληρώνεις φόρους.
Αυτοί που τα καταφέρνουν όμως είναι λίγοι. Οι άλλοι, οι πολλοί, μένουν εδώ, ξοδεύοντας την ενέργειά τους για χαρτιά, μαζεύοντας νεύρωση, απαξίωση και οργή. Δεν ξέρω εάν έχουν μιλήσει ποτέ οι αρμόδιοι με αυτά τα παιδιά. Να διαπιστώσουν πόσο απελπισμένα και οργισμένα είναι. Πιθανότατα όχι. Γιατί οι αρμόδιοι προσποιούνται ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει. Ίσως πιστεύουν ότι μια μέρα οι μετανάστες και τα παιδιά τους θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας. Εν τω μεταξύ η οργή και η απελπισία αυτών των «ξένων ντόπιων» μεγαλώνει.
Μέχρι να πλημμυρίσει τους δρόμους της πόλης μια μέρα. Και δεν θα χρειαστεί κανένα σκισμένο Κοράνι. Τους έχουν ήδη σκίσει και ξεσκίσει τη ζωή και το μέλλον. Και τότε οι αρμόδιοι θα απαντήσουν, πιθανόν, με μια «έρευνα σε βάθος»…

Άγιος Παντελεήμων. Την ίδια ώρα που ο δήμαρχος της Καισαριανής έγραφε στα δημοτολόγια του δήμου το μαύρο Ελληνάκι, βρισκόμουν στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Εδώ και δυο μήνες η Πρωτοβουλία Κατοίκων και Φορέων του Αγ. Παντελεήμονα είχε προγραμματίσει εκεί την παρουσίαση του βιβλίου μου.
Μας περίμενε μια οργανωμένη ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών», που κραύγαζαν με ντουντούκες. Έβριζαν χυδαία τις γυναίκες και όποιον είχε έρθει να παρακολουθήσει την εκδήλωση, μας απειλούσαν και μας προπηλάκισαν. Φώναζαν: «Σας γαμήσαμε στον Εμφύλιο, θα σας γαμήσουμε και τώρα», «κομμούνια, προδότες», «θάνατος στους μετανάστες». (Λίγες ώρες πριν, πράγματι, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν μουσουλμάνους μετανάστες ζωντανούς στην Πλατεία Αττικής).
Τα φαντάσματα έχουν βγει από την ντουλάπα της Ιστορίας. Περίπου 80 μετανάστες στην πλατεία παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι. Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» τούς επιτέθηκαν με παλούκια. Κάθε βράδυ, άλλωστε, τους ξυλοκοπούν, τους γρονθοκοπούν, τους μαχαιρώνουν.
Κάποιος άγνωστος με πλησίασε και μου είπε να προσέχω γιατί «θα με καθαρίσουν». Ήταν πασιφανές ότι οι φασίστες ήθελαν αίμα προχθές. Οι μετανάστες, κυνηγημένοι, έτρεχαν πανικόβλητοι. Μαυροφορούσες γιαγιάδες έτρεχαν πανικόβλητες. Τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν σε «απόσταση ασφαλείας».
Έφυγα συνοδευόμενος και μπήκα στο σπίτι ενός από τους διοργανωτές, κοντά στην πλατεία. Ίσως και γι΄ αυτό το περιστατικό θα διαταχθεί «έρευνα σε βάθος». Έτσι, από βάθος σε βάθος, μέχρι να αγγίξουμε τον πάτο…

ΓΚΑΣΜΕΝΤ ΚΑΠΛΑΝΙ
ΤΑ ΝΕΑ

3 σχόλια

 • @κ. Καπλανι: Εδώ κύριε δεν εφαρμόζουμε Σαρία. Δεν κυκλοφορούμε -οι γυναίκες- μέσα σε αντίσκηνο.
  Οι άντρες μας, όποτε είναι να μας δείρουν, μας δέρνουν -κατά κανόνα- μέσα εις τον οίκο μας. Γιατί το εν οίκω μπερντάχι μη εν δήμω μπερντάχι -και αυτό είναι μια πολύ αρχαία, απ’ τον Όμηρο, παροιμία και ρωτήστε και τον κ. ndemonicos να σας πει σε ποιόν ακριβώς στίχο το αναφέρει ο ένδοξος πρόγονός μας, που πάνε να μας τον φάνε, κι αυτόν, οι Τούρκοι που να μη σώσουν και να τα τινάξουν στη χώνεψη!!
  Οι άντρες μας δεν αφήνουν γεννειάδα -εκτός κι αν τους έχει διαφύγει πως πέρασε η εποχή των πυκνών σοσιαλιστικών τριχών του μ. Αντρέα. Που τις έχει στην κατοχή της και τις στολίζεται η σερβιτόρα αεροπλάνου. Ή αν μας αρέσει τους αφήνουμε τους άντρε μας να τις μεγαλώνουν -φτάνει να μην τις λένε κι από πάνω- για να μας γαργαλούν οι γενειώδεις τρίχε είς ορισμένα απόκρυφα μέρη, που δεν τα κατονομάζω λόγο που το site είναι σοβαρά ηθικό, εις ορισμένε πολύ προσωπικέ στιγμέ και ούτε αυτέ τις κατονομάζω.
  Όπως θα έχετε διαπιστώσει ΟΛΟΙ, ακόμα και οι πολιτικοί μας κι αυτοί προ πάντως, έχουμε δύο χέρια!!! Απόδειξη ΠΩΣ ΔΕΝ κόβουμε χέρια στους κλεφτες!!!
  Ούτε και πετροβολούμε, μέχρη θανάτου, τις γυναίκε με τάσες στα μετωπικά διακοσμιτικά προσόντα -στο μέτωπο του συζύγου εννοώ γιατί στο δικό τους;;; Who cares…
  Σοβαρά σας ερωτώ: Ήρθατε για να μας αλλάξετε τις πολιτιστικές μας παραδόσεις;;;;
  Δια ταύτα σας ερωτώ: Αν θέλετε να έχετε ΟΤΙ και στην πατρίδα σας γιατί την εγκαταλείψατε στο έλεος του συζύγου της μ. Βεναζίρ Μπούτο;; Και των Ταλιμπάν;;; Και των Αμερικανών στη ζούλα;;
  Και τώρα δεν έχω πρόχειρο τ’ όνομα του Σομαλού προέδρου αν, παρ’ ελπίδα, υπάρχει ακόμα τέτοιο είδος στην ευνομούμενη χώρα σας και well come to samata babor που θα σας πάει πίσω στoν τόπο σας και στις πειρατικές βάρκες σας, με τις οποίες εξασκείτε την μοντέρνα έκδοση εμπορίου. Της πειρατίας…
  Και δεν θυμούμαι πως λένε τον Μπαγκλαντεσιανό σας πρόεδρο. Που αυτοί οι αχαρακτήριστοι Ινδοί του χτίζουν, στα μεταξύ τους σύνορα, τείχος! Όχι σινικο αλλά ινδικό! Για να μην κάνουν οι σεπτοί της Μπαγκλαντες ανταλλακτικό εμπόριο: Τόσες βόμβες θα σου λαθρο-φέρω, αδελφέ εν Ισλάμ, τόσα πτώματα μη αδελφών του Ισλάμ θέλω να μετρήσω! Και στο ΦΑΝΕΡΟ!
  Και μου διαφεύγει τ’ όνομα του Νιγηριανού προέδρου σας -που κατάργησε το σύνταγμα λες και ποτέ του τό ‘χε σε καθημερινή χρήση- για να προτρέψω ΟΛΟΥΣ τους μελαχροινούληδες να μαζεύουν την αφορολόγητη πραμμάτεια τους, απ’ όλους τους σταθμούς του metro, και μάγκες “με το μεταφορικό που μας ήρθατε πάνω απ’ το ίδιο να μας κουνάτε μαντήλι όταν φεύγετε”!
  Τώρα όσον αφορά στους Κούρδους και στους λοιπούς -κοντινά- πολιτισμένους λαούς;;
  Ρε παιδιά μια μέρα δρόμο είναι η πολιτισμένη χώρα σας! Μαζεύτετα! Ή, ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΙΣΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ, ΠΙΘΑΝΟΝ, ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ… Και, μα το θεό -τον χριστιανικό εννοώ- πολύ φοβόμαστε μπας κι εξ’ αιτίας σας κλωσσάμε εκεί μέσα κανένα… ΑΔΩΝΑΚΙ ακράτητο κι ανύπαντρο!

 • ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!

  Ακύρωσαν στην πράξη οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα την εκδήλωση που είχαν προγραμματίσει οι γνωστοί κύκλοι στην πλατεία τους για σήμερα το απόγευμα. Η… μόνιμη κάτοικος δεκάδων περιοχών της Αθήνας και στέλεχος αντίστοιχων ψευτοεπιτροπών Βήχου μαζί με τον υπότροφο του καθεστώτος Αλία και Χότζα, προστατευόμενου του συγκροτήματος Λαμπράκη Γκαζμετ Καπλάνι, τα μάζεψαν άρον άρον και την κοπάνησαν από την πλατεία μετά την έντονη αντίδραση των κατοίκων -που προηγούμενα είχαν προπηλακιστεί- μαζί με τους λαθρομετανάστες που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση.

  Βήχου και Καπλάνι υποτίθεται ότι σήμερα θα οργάνωναν μιά… παράσταση Καραγκιόζη, αλλά η πραγματικότητα ήταν διαφορετική αφού αυτό ήταν το πρόσχημα, για μια ακόμη ανθελληνική μάζωξη που όλοι πια γνωρίζουμε πως θα κατέληγε. Κάποιοι ζήτησαν εξηγήσεις για αυτή την προσχηματική εκδήλωση με αποτέλεσμα οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ “υπασπιστές” των οργανωτών να τους επιτεθούν. Η αντεπίθεση των κατοίκων ήταν καταλυτική και αυτή την στιγμή στην πλατεία Αγίου Πανετελεήμονα δεν υπάρχουν ούτε οι υποκινητές ούτε οι γνωστοί πιά δημιουργοί εκτρόπων. Το ποτάμι της αγανάκτησης φουσκώνει και θα παρασύρει πολλούς. Τα ψέμματα κυρίες και κύριοι τελείωσαν. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. Κι όποιος δεν γουστάρει ΕΞΩ… Με το καλό ή με το άγριο!

  “ΣΤΟΧΟΣ”

 • @κ Καπλανί: Οι Μουσουλμάνοι δεν περνούν ΤΩΡΑ τον θρησκευτικό τους μεσαίωνα, απλώς δεν έχουν βγει ακόμα απ’ αυτόν!!! Και δεν βλέπω τον λόγο να σκιζόμαστε να… ξεμεσαιωνιάσουμε ανθρώπους που αισθάνονται άνετα κι ωραία στον μεσαίωνά τους και ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ να μένουν ΕΚΕΙ!!!!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε