“ΟΛΑ” για “ΟΛΟΥΣ”: Ένα Σχέδιο δίχως μάνατζερ

3cebbcebfcf85cebbceb4-cf80cf81cf8ccf83cf89cf80ceb4ceb5cebeΕίμαστε όλοι ένα μέρος

ενός θαυμαστού πολύπλοκου σχεδίου.

Άνθρωποι, ζώα, φυτά, πλανήτες, μικρές και μεγάλες θεότητες.

Μόνο που το σχέδιο αυτό δεν το έφτιαξε κάποιος έξω από εμάς αλλά το δημιουργήσαμε και το ζούμε όλοι μαζί…

Η φύση διαχειρίζεται τον εαυτό της, ανακυκλώνει και αναπτύσσει τα στοιχεία της δίχως την ανάγκη κανενός μάνατζερ.

Γεννιόμαστε, ζούμε, πεθαίνουμε. Αυτό ξέρουμε εκτιμώντας με τη λογική της συνθήκης της ύπαρξής μας. Διαισθανόμαστε ότι το ίδιο συμβαίνει με τα φυτά, τα ζώα, τους πλανήτες, τους γαλαξίες. Ύλη και ενέργεια,πνεύμα και κοσμική συνείδηση, αυτά είμαστε όλοι και όλες.

Ενδιάμεσα διατυπώνουμε θεωρίες, ιδεολογίες, θρησκευτικές ερμηνείες για το
πώς ξεκίνησαν όλα και το πώς θα τελειώσουν. Οι επιστήμονες μιλάνε
για το μπίγκ μπάγκ, οι ιεράρχες για τον «αγαθό πατέρα»που έφτιαξε
τον κόσμο.
Οι περισσότεροι συμφωνούν πώς ο άνθρωπος επειδή κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα, διατυπώνει θεωρίες, είναι φτιαγμένος από διαφορετικά υλικά από την υπόλοιπη φύση.
Είμαστε άραγε δισυπόστατοι; Έχουμε θεϊκό εαυτό που μας διαχωρίζει από το υπόλοιπο θαυμαστό πολύπλοκο σχέδιο; Αν ναι τότε μπορούμε
ελέω Θεού να το διαχειριζόμαστε.
Μεταξύ λογικής και διαίσθησης είμαστε όλοι μάνατζερ του κόσμου
που μας περιβάλλει. Μερικοί είναι μάνατζερ των μάνατζερ και από
πάνω από αυτούς είναι ο μεγάλος μάνατζερ των άλλων.
Έτσι διαμορφώνεται η μεγάλη πυραμίδα που εποπτεύει τον φυσικό
κύκλο, τον κύκλο της ζωής, τον συμπαντικό κύκλο, όλους τους κύκλους.
Από εκεί πηγάζει ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, στα φυτά,
στους άλλους ανθρώπους, οι θεωρίες διαχείρισης της ζωής, οι θεωρίες
γέννησης του σύμπαντος.
Είμαστε όλοι μέρος ενός θαυμαστού πολύπλοκου σχεδίου. Μόνο που
Οι φαντασιώσεις μας θεωρούν τις προθέσεις μας τόσο σημαντικές που δεν μας αφήνουν να εξελίσσουμε τη συνείδησή μας, ούτε με τη λογική, ούτε με τη διαίσθηση. Έχουμε παγιδευτεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο λειτουργίες και βασανίζουμε κυρίως τον εαυτό μας.
Το μπιγκ μπαγκ των επιστημόνων είναι ο θεός των μονοθεϊστών που
εξερράγη κάποια στιγμή και από τότε ψάχνει να βρει τον τρόπο να
ενώσει τα κομμάτια του.
Είναι ο θάνατος του μάνατζερ από τη διάθεση να περιορίσει την
εντροπία του. Μία καλή αρχή για αυτοδιαχείριση. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

3 σχόλια

  • @ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Δεν θα διαφωνήσω κατά βάση με την προσέγγιση, αλλά θα θέσω ερωτήματα μη χρήζοντα απαντήσεων, τα οποία γεννά η έλλειψις συνειδητότητας των μάνατζερς, δηλαδή ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ.
    Μήπως είμαστε τρισυπόστατοι και φυτικόν και κτηνώδες υπερισχύουν; Μήπως τελούμε εχθρικά διακείμενοι προς το θαυμαστό πολύπλοκο σχέδιο που μας περιβάλλει; Μήπως δεν είμαστε μέρος του σχεδίου αλλά απρόβλεπτη (και ίσως ανεπιθύμητη) εξέλιξις; Μήπως η φερόμενη διάθεσις του μάνατζερ (εκ του βεβαίου επερχόμενου θανάτου του ένεκα ΚΑΙ του «και κατακυριεύσατε αυτήν») να περιορίση την (μη αντιστρεπτή)εντροπία του είναι υποκριτική; Μήπως το ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ είναι ουτοπικό; Μήπως η βεβιωμένη αλήθεια και η ΑΠΟΔΕΚΤΗ πρακτική είναι ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ;

  • @κ. Β. Καραγιάννης: Ότι είδους διαχείρηση κι αν κάνουμε η γη μας περιμένει μ’ ανοιχτό στόμα. Ένας πόντος χώμα γινόμαστε που προστίθεται, κάθε εκατό χρόνια, πάνω στην φλοίδα του πλανήτη. Κι αυτός ο πόντος είναι ΟΤΙ είναι ζωντανό και θάλει ΤΩΡΑ.
    Πολλές φορές αναρωτιέμαι: Όταν οι ειδικοί επιστήμονες μας λένε για αλλαγές κλίματος -σ’ όλη την χωμάτινη ιστορία του πλανήτη- για εξαφάνηση ειδών πανίδας και χλωρίδας Υπήρχε και τότε ενεργοβόρος βιομηχανία και χρήση πετρελαίου από τους Νεάντερνταλ και τους πριν από αυτούς; Το νερό που βαφτίστηκε ο Χριστός -θα μου τα χώσει ο κ. ndemonicos τώρα- εξακολουθεί να πέφτει στην γη. Εκείνο που θα μας λείψει -αν- είναι το καθαρό νερό. Γιατί ζούμε απειρο-ελάχιστο χρόνο πάνω στον πλανήτη, είμαστε 6δις ψυχές και λερώνουμε αστόχαστα κι ο κακομοίρης δεν προλαβαίνει να αυτό-καθαριστεί με την ταχύτητα που τον λερώνουμε. Συνειδητή διαχείρηση και οικονομία -άσχετη με το εισόδημά μας- μάς χρειάζεται κι όχι για τίποτ’ άλλο, αλλά, γιατί παίρνει χρόνια να επουλωθούν οι πληγές που κάνουμε στην μπάλλα που πάνω της βολτάρουμε στο διάστημα. Τα 50 ή εκατό χρόνια είναι το πολύ-πολύ άμεσο μέλλον που στο χρόνο δεν… μπορεί να σημειωθεί ούτε σαν κουκίδα. Ο πλανήτης, με άλλη κλίση ή χωρίς αυτήν στον άξονά του, θα ξανάβρει τις ισορροπίες του. Έτσι γινόταν από τότε που ακούστηκε το μπιγκ-μπαγκ σε αυτιά που… δεν υπήρχαν για ν’ ακούσουν. Αν ΟΛΟΙ αγαπάμε τα ΠΑΙΔΙΑ, για τα οποία υποκριτικά μιξοκλαίμε, θα μας χρειάζονταν οι Ν.G.O.;;; Με τους άπατους καταπιώνες;;;

  • @Όταν κέντρο του σύμπαντος κόσμου -και πιθανή αιτία δημιουργίας του, γιατί όχι;- είναι ο κάθε εαυτός, το να περιμένη κανείς ανάνηψη συνιστά το άκρον άωτον της αυταπάτης.
    Τουλάχιστον κάποια στιγμή γινόμαστε σχεδόν όλοι χρήσιμοι. Στα σκουλήκια. Και τα ψάρια. Μόνο κάποιοι ασυνείδητοι εγωιστές καίνε τους νεκρούς. Αυτοί και με τον θάνατό τους άχρηστοι παραμένουν.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε