Ο Παυλίδης είναι μια κάποια λύση…

ai1192ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΣΑΝ οι κουμπάροι.
Και όλη η Ελλάδα κοιτούσε εμβρόντητη τις χειροπέδες καθ΄ υπόδειξιν της Ν.Δ. Κατόπιν ήρθαν οι υποκλοπές.

Εκτός από το ότι ο Γιώργος Βουλγαράκης μετακινήθηκε μετά το σκάνδαλο από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Πολιτισμού, κανένας δεν κατάλαβε ποτέ τι έγινε.

Στη συνέχεια ήρθαν τα ομόλογα. Αυτό κι αν ήταν σκάνδαλο. Τα δύστυχα λεφτά των Ταμείων στον αέρα ή παιγμένα κάπου σε χρηματιστήρια, υπεράκτιες και ιστορίες για αγρίους. Ούτε αυτή η υπόθεση διαλευκάνθηκε.

Κι ύστερα, κάπου μεταξύ της Ζίμενς και των χορηγιών της σε κόμματα και πολιτικούς- σε μετρητά και σε είδος- ήρθε το υπέρτατο σκάνδαλο, το αγιορείτικο θρίλερ του Βατοπεδίου, με πρωταγωνιστές όχι μόνο golden μοναχούς που ξέρουν από χρηματιστήρια και εισηγμένες, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης. Κάπου μεταξύ Εφραίμ και Αρσενίου, ήρθε η υπόθεση Παυλίδη με τις άγονες γραμμές κι έσβησε όλα τα προηγούμενα.

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης υποφέρουν μαζί με την αλήθεια την οποία δεν μαθαίνουν ποτέ οι πολίτες. Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε κινήσεις που θα καθαρίσουν το τοπίο και δεν θα αφήνουν υπόνοιες για εμπλοκή στελεχών της, περνά στην αντεπίθεση και αποπειράται να κάνει συμψηφισμούς με την υπόθεση Ζίμενς για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ.

Τουλάχιστον, αν έλαμπε η αλήθεια, θα άξιζε τον κόπο όλη αυτή η σύγχυση, οι μεγαλοστομίες και οι αφορισμοί. Αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα λάμψει. Όπως δεν έλαμψε και σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις. Για μια ακόμη φορά, τα σκάνδαλα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και τη δημόσια συζήτηση, αποκρύπτουν τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως το γεγονός ότι μαζί με την κυβέρνηση βουλιάζει και το πλοίο «Ελλάδα».

Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα, το νοσηρό κλίμα θα συνεχίσει να συντηρείται, ώσπου να ξεφουσκώσει και αυτή η υπόθεση ή να γίνουν εκλογές. Γι΄ αυτές, άλλωστε, θα αποφασίσει η «συνείδηση» των βουλευτών, σύμφωνα με την αγαπημένη ορολογία των στελεχών της Ν.Δ.

Και μετά την ψηφοφορία για την υπόθεση, τι θα απογίνει η κυβέρνηση χωρίς Παυλίδη; Αυτός ο άνθρωπος ήταν μια κάποια λύση.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ (Φωτογραφία: ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ)
ΤΑ ΝΕΑ

8 Σχόλια

 1. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ: Να ελπίσω ότι δεν απογοητευθήκατε από την φραστική του «όλα στο φως» και την πρακτική της συν(των δύο κομμάτων)καλύψεως των φερομένων σκανδάλων; Διότι φερόμενα είναι, δεν είναι; Απεδείχθη κάτι; Θα αποδειχθή κάτι;
  Κράτα με να σε κρατώ, ν’ ανεβούμε το… άγιο οροπέδιο, κραυγάζουν σε ώτα μη ακουόντων τα δύο κόμματα. Μη ακουόντων, μη αντιλαμβανομένων… αλήθεια, τι ισχύει;
  Ξεχάσατε ένα μικρό σκάνδαλο, σκανδαλάκι, δηλαδή, ή μάλλον «υπόθεση»: Την απαλλαγή από την καταβολή του επιβληθέντος προστίμου ύψους 75 εκατ. ευρώ στην Vodafone. Δικαστική απαλλαγή.
  Και αναρωτιέται ο κοινός νους: Καλά, ποιοι επέβαλαν στην εν λόγω εταιρεία αυτό το πρόστιμο; Και πόσο «δεμένο» ήταν, ώστε το δικαστήριο να απορρίψη την απόφαση επιβολής του; Και για ποιον λόγο, γιατί;
  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
  Διότι «εμείς τους τιμωρήσαμε τους μπαγάσηδες, αλλά το δικαστήριο…». Άντε να βρης ποιοι δικαστές ποιανού δικαστηρίου εξέδωσαν την απαλλακτική απόφαση, και μη ρωτήσης ΓΙΑΤΙ – θα είχαν τους λόγους τους. Και τι μπορείς να πης για την επιτροπή που επέβαλε το πρόστιμο; Τίποτε!
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. (Τον τόνο στην προτελευταία λέξη τον βάζει ο καθένας όπου νομίζει ότι πρέπει.)

 2. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ: Πολύ μου αρέσει η συνταγολόγησης των σκανδάλων της Ν.Δ. Κατά κανόνα η πάθησης του Αλζχάϊμερ αρχίζει με απώλεια μνήμης των παλαιών γεγονότων σκανδάλων π.χ. από ’93 έως και 2003. Η ως άνω κυρία τό ‘παθε απ’ την ανάποδη! Θυμάται μόνον εκείνα απ’ το ’04 και προς τα δω χρονικά. Οι βαθειές ρίζες του δέντρου της ρεμούλας -απ’ το 1981 και δώθε καθώς και κείνες από ’93 έως και 7-3-2004- σας διαφεύγουν ολοκληρωτικά! Μήπως αυτό σας συμβαίνει γιατί δεν θέλετε να τις ξεράνεται σκαλίζοντάς τες;;; Τρεπεκλής και Αρχηγούλης εν όψη ντε!!!!! Και το αειθαλές δέντρο της ρεμούλας πρέπει να μείνει ανέπαφο. Απ’ τους καρπούς του πλούτισαν τα λαμόγια ΟΛΩΝ των κομμάτων και συντήρησαν τα οικονομικά, για πλύση εγκεφάλου ψηφοφόρων, ΟΛΩΝ των κομμάτων. Την συμβουλεύω, εκτός τα χάπια για το Αλζχάϊμερ που απευθύνονται στην επανάκτηση μνήμης πρόσφατων γεγονότων, καλά θα κάνει να παίρνει και κείνα που απευθύνονται στον λίγο πιο παλιό κύκλο σκανδάλων π.χ.:Μιζενς, Ομόλογα, Βατοπαίδοιον, Patriots, C4I, Εξοπλισμοί Νοσοκομείων σ’ όλη την χώρα από την ΘΑΣΟΚΟλατρεμένη Μιζενς και… βαριέμαι να κάνω όλο τον κατάλογο. Με τέτοιες καταγραφές δεν πείθετε κανέναν κ. ΠΕΛΩΝΗ μου. Ούτε και την γιαγιά σας. Το Αλζχάϊμερ είναι γονιδιακό…

 3. Ο/Η greconik λέει:

  Δεν ξέρω για ποιόν ο Παυλιδης θα ήταν μια κάποια λύση. Ξέρω όμως ότι μετά την ανακοίνωση σήμερα του πορίσματος της ΝΔ μπορεί άνετα η κυβέρνηση να αναφωνήσει:

  “Αποθανέτω η ψυχή μου μετά του Παυλίδη”.

  Αφού το επιθυμεί, ποιός μπορεί να την εμποδίσει;

 4. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @greconic: Υπάρχει και χειρότερη κυβέρνηση από μια της Ν.Δ. Μια του ΘΑΣΟΚ! Και με πέντε χρόνια “μακριά τα χέρια απ’ τα δημόσια ταμεία”… ;;;

 5. Ο/Η greconik λέει:

  @Διονυσία Περικλέους

  Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας. Είναι και οι δύο κατ΄εικόνα και ομοίωση σε όλα. Και στον τρόπο που κυβερνούν και στον τρόπο που αντιπολιτεύονται και στον τρόπο που απλώνουν τα χέρια στα δημόσια ταμεία και στον τρόπο που τα καλύπτουν.
  Ποτέ ο αντικατοπτρισμός δεν μπορεί να είναι χειρότερος από το αρχικό είδωλο.

 6. Ο/Η greconik λέει:

  @Διονυσία Περικλέους

  Πιθανόν το ΠΑΣΟΚ να έβαλε περισσότερο τα χέρια στα ταμεία αλλά κυβέρνησε και περισσότερο. Αν διαιρέσουμε όμως τη ρεμούλα με τά χρόνια διακυβέρνησης θα έχουμε μάλλον το ίδιο πηλίκο…

 7. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @greconik: Όχι, δεν συμφωνώ μαζί σας. Ξεχνάτε τα pampers, τα δάνεια για την ροζ, την αγορά του αιώνος -που θα πάρει κανέναν αιώνα να ξοφλήσουμε την μίζα που πήγε στα πολύ-πολύ ψηλά- την ρεμούλα όλων των κοινοτικών πακέτων από το ’82 έως 2004, να συνεχίσω;;; Ή μήπως αθωώθηκε απ’ το ειδικό ο αείμνηστος;; Διαβάστε τoν εξωδικαστικό συμβιβασμό του σιδερένιου με το TIME… Θυμάστε το εξώφυλλο; The looting of Greece;; Εκεί γύρω στα τέλη του ’88, αν δεν κάνω λάθος.

 8. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ίδιον: Νομίζω πως ο σοσιαληστής υποχρεώθηκε να πληρώσει… τα δικαστικά έξοδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *