Παγκόσμια Ψηφιακή Βιβλιοθήκη

Ελεύθερη πρόσβαση σε κορυφαία βιβλία, όπως το χειρόγραφο της “Βίβλου του Διαβόλου” που χρονολογείται τον 13ο αιώναι το αρχαίο ιαπωνικό μυθιστόρημα “Η ιστορία του Γκέντζι” έχουν πλέον οι χρήστες του διαδικτύου μετά από την έναρξη της λειτουργίας της Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης (BNM )από την έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι.

Η ΟΥΝΕΣΚΟ, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και 32 άλλοι οργανισμοί συντέλεσαν στην δημιουργία της πρώτης Παγκόσμιας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης.
Η διαδικτυακή Βιβλιοθήκη περιέχει χειρόγραφα, χάρτες, σπάνια βιβλία, ταινίες, ηχητικό υλικό και φωτογραφίες από εθνικές βιβλιοθήκες διάφορων χωρών.

Η BNM θα επιτρέπει την αναζήτηση και την πλοήγηση σε επτά γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, κινεζικά, ισπανικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ρωσικά), ενώ το περιεχόμενο της θα προσφέρεται σε διάφορες γλώσσες.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για ένα έργο το οποίο βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Βιβλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη του Google.

φουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣmos

3 σχόλια

  • @φουστανκτλ.: Μας γράφετε παρακαλώ την διεύθυνση; Αναλυτικά γιατί είμαι και στουρνάρι απ’ αυτά. Και απ’ τ’ άλλα δηλαδής.

  • @Διονυσία Περικλέους:

    Η διεύθυνση που ζητήσατε είναι η:
    http://www.wdl.org/en/

    Μέχρις στιγμής έχουν καταχωρηθεί 4 βιβλία από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και ένα του 1500 με χάρτες όπου περιλαμβάνεται και η Κεφαλλονιά:
    Peloponnesus,resently the Kingdom of Morea, Clearly Divided into All Its Provinces, Both Contemporary and Ancient, and to which is Added the Islands of Cefalonia, Zante, Cerigo, and St. Maura

  • @φουσταν.κτλ.: Όλο μπηχτές, για την καταγωγή και την ρίζα της τρελάρας μου, μού είστε αλλά να ξέρετε: Οι τρελοί είναι οι πιό… ισορροπημένοι στην-Ελλάς!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε