Άκου τηλεθεατάκο!

Μετά την απόφαση της ΕΡΤ να διακόψει την εκπομπή “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα”, του κ. Στέλιου Κούλογλου, πάνω από 1300 είναι οι υπογραφές διαμαρτυρίας, που έχουν συγκεντρωθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gopetition.com/online/19261/signatures-page25.html
“Πληρώνω ΕΡΤ απαιτώ ρεπορτάζ χωρίς σύνορα” είναι το σύνθημα αυτής της διαμαρτυρίας.
Το ερώτημα όμως είναι: Το “πληρώνω” προυποθέτει το “αγοράζω” και το “αγοράζω’ προυποθέτει το “επιλέγω”.
Αφού η αλληλουχία αυτή δεν τηρείται, αλλά το “πληρώνω” δεν είναι παρά ένας “κεφαλικός φόρος”, που οι έλληνες καταβάλουν, θέλουν δεν θέλουν, με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, ποιός θα σου ζητήσει την άδεια για το τι θα κόψει και το τι θα ράψει; Εσύ βρεξει-χιονίσει θα πληρώσεις, αν δεν θέλεις να μείνεις χωρίς φως, θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό, φαγητό, μηχανήματα για χρονίως ασθενείς κλπ.κλπ. Εν ολίγοις αν δεν πληρώσεις, θα το πληρώσεις με τη ζωή σου την ίδια.
Σίγουρα ο αγάς επί Τουρκοκρατίας δεν επέβαλε τόσο γενικευμένα, άμεσα και άνευ ετέρας την ποινή αυτή, αν ο ραγιάς δεν του κατέβαλε τον τότε κεφαλικό του φόρο. Είχε και λίγη ανθρωπιά!
Σήμερα επί συνταγματικής δημοκρατίας, ο πέλεκυς είναι αμείλικτος. Το συνεργείο έρχεται και σου κόβει το ρεύμα. Βλέπεις -δε βλέπεις ΕΡΤ, πρέπει να ανέχεσαι να χρηματοδοτείς τις προεκλογικές ρουσφετολογικές προσλήψεις των υπαλλήλων της, που στη συνέχεια γίνονται “δίκαιο αίτημα” για μονιμοποίηση (της λούφας), τις Καλομοίρειες τάχα ευρωπαικές κακομοιριές μας, τα μίζερα Φεστιβάλ τραγουδιού, που τόσα χρόνια δεν ανέδειξαν ούτε έναν νέο καλλιτέχνη, τις εναλλαγές των εκάστοτε κομματικών εκλεκτών, που μοστράρουν στην οθόνη της ως παρουσιαστές, ως παραγωγοί κλπ.
Τώρα τελευταία, μάλιστα, πρέπει να καταπιείς, πως χρειάζεται να αλλάξεις το σήμα της ΕΡΤ, επειδή έτσι τους την έδωσε, καθότι του έλειπε “του ψωριάρη” η “φούντα με μαργαριτάρι” και να πληρώσεις για αυτό 1.200.000 ευρώ, ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί το αλλάζουν με 50.000 ευρώ.
[Μα καλά, και τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι να είχανε πάρει για γραφίστα, λιγότερα θα τους έπαιρνε!]
Και το ερώτημα είναι: Όλους αυτούς τους μοντέρνους φορείς, των προσωπικών δεδομένων, του Ραδιοτηλεοπτικού, του ΙΝΚΑ και λοιπούς προστάτες αγγέλους του Πολίτη και της Δημοκρατίας δεν τους απασχολεί που, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια επιβιώνουν και κερδίζουν ως επιχειρήσεις, η ΕΡΤ θέλει, εκτός από τις διαφημίσεις, τις εισφορές του κάθε συνταξιουχου με τη ΔΕΗ του, τις κρατικές χορηγίες και από πάνω να μπαίνει και μέσα;
Η Μελίνα πριν το Πασόκ γίνει Κυβέρνηση, και μάλιστα ενώ η ΕΡΤ ήταν μονοπώλιο, πριν την καθιέρωση της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, είχε για το λόγο αυτό αρνηθεί να πληρώνει το λογαριασμό της ΔΕΗ και της είχαν κόψει το φως. Μόλις όμως έγινε Κυβέρνηση βρήκε το φως της και κατάλαβε ότι όλο αυτό το αλισβερίσι ήταν νομιμότατο. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ -(Φωτογραφία: PIX)

Προσθήκη σχολίου

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε