Το άλλο σκάνδαλο…

Πολλές φορές, μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ καταθέτει σημαντικού περιεχομένου ερωτήσεις με στοιχεία και τεκμηρίωση.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στις αρχές της εβδομάδας, όταν 38 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών και Πολιτισμού) για τον ΟΠΑΠ τις συμβάσεις με την εταιρεία πληροφορικής Neurosoft (3,5 εκατ. ευρώ), αλλά και την αιτιολόγηση του τιμήματος (11,5 εκατ. ευρώ) που ο οργανισμός πρόσφατα κατέβαλε για την απόκτηση του 36% αυτής.
Πολύ καλά έκαναν.

Ωστόσο, οι ίδιοι έχουν παραλείψει επί χρόνια να ασχοληθούν με το σκάνδαλο των σκανδάλων, δηλαδή με τις απευθείας αναθέσεις της νέας διακυβέρνησης και του ΟΠΑΠ στην Intralot, οι οποίες αισίως φθάνουν τα 450 εκατ. ευρώ.
Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν παραπλανηθεί και βλέπουν μόνο το δέντρο και όχι το δάσος, τότε μάλλον εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κ. Σανιδά, που ξέρει να χειρίζεται την «παραπλάνηση».
Αν πάλι τους εμποδίζουν τα φίλαθλα αισθήματά τους και έχουν τον Σωκράτη για θεό, συχωρεμένοι.
Αν όμως, όπως υποψιάζομαι, κάποιοι πονηρούληδες, που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της εθνικής εταιρείας του τζόγου, αποσιωπούν τα σκάνδαλα ολκής στον ΟΠΑΠ με την Intralot και «σπρώχνουν» ερωτήσεις όταν ο πρόεδρος ενοχλείται από παρείσακτους προμηθευτές, τότε το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, κατατρύχεται ακόμα από το «προπατορικό» αμάρτημα.
Αυτό των προγραμματικών συμφωνιών και των εθνικών πρωταθλητών, που φόρτωσε το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με δισ. ευρώ.

Πάντως, τις βαρειές συμβάσεις ΟΠΑΠ – Intralot οι μόνοι που τις ζήτησαν είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης. Και η κυβέρνηση επικαλέστηκε ρήτρες εχεμύθειας με τον προμηθευτή. Εύγε της…
Α.Μπ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΔΙΠΛΟ_ΜΑΤΗΣ

——————————————————————————–

! Τη μέρα που ο Κ. Καραμανλής βρισκόταν στις Βρυξέλλες, στην Αθήνα ο Γ. Σουφλιάς κατήργησε, ίδρυσε, συνένωσε και μοίρασε υπουργεία. Είχαμε πρωθυπουργό εξωτερικού και «πρωθυπουργό» εσωτερικού.

Ν.Ρ.

——————————————————————————–

Ανέλπιστη υποστήριξη!

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλης Σφακιανάκης απέρριψε αιτιάσεις ότι η Ελληνική Αστυνομία εμπλέκεται στη διακοπή λειτουργίας ιστοτόπων ή ιστολογίων. Επεφύλαξε όμως και μια έκπληξη, αφού είπε ότι υποστηρίζει το indymedia, έναν «χώρο αντιπληροφόρησης», όπως αυτό το σάιτ αυτοαποκαλείται. Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, σε συνέδριο με θέμα «Πολιτικές ελευθερίες και ασφάλεια στην ηλεκτρονική εποχή», που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης, ο κ. Σφακιανάκης ρωτήθηκε αν η αστυνομία «ρίχνει» τα σάιτ. «Η υπηρεσία μου τηρεί το γράμμα του νόμου. Δεν υπάρχει ομάδα να «ρίχνει» τα σάιτ. Κι εμείς το indymedia το υποστηρίζουμε».

Ε.ΒΑΤ.

——————————————————————————–

Επιζήμιος ζήλος…

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την κουκούλα και για την περιύβριση της Αστυνομίας; Κανονικά, θα έπρεπε να βρίσκονται οι υπουργοί της, που είναι και επιφανείς νομικοί: ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος (Εσωτερικών) ή ο δικηγόρος Ν. Δένδιας (Δικαιοσύνης). Κατά τα φαινόμενα, όμως, η επιβολή τους έρχεται από αλλού. Ο νέος υπουργός για τη Δημόσια Τάξη Χρ. Μαρκογιαννάκης, πρώην εισαγγελέας, που είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος μετά την πρόσφατη επιδρομή κουκουλοφόρων στην οδό Σκουφά, δήλωσε πρόσφατα ότι… δεν πρέπει να είμαστε τόσο ευαίσθητοι στα δημοκρατικά δικαιώματα. Και στο υπουργείο Δικαιοσύνης γενικός γραμματέας είναι ο πρώην εισαγγελέας Αθ. Ανδρεουλάκος, ο οποίος, κατά τα φαινόμενα, θα έχει την «επιμέλεια» των διατάξεων που θα πάνε στη Βουλή. Μπορεί οι πρώην εισαγγελείς να ξέρουν νομικά, αλλά ο γνωστός ζήλος τους δεν αποτελεί εχέγγυο -ακριβώς το αντίθετο- ότι θα φτιάξουν και καλούς νόμους.

Γ.ΚΑΡ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 21/03/2009

1 σχόλιο

  • @ΔΙΠΛΟ_ΜΑΤΗΣ: Μάλλον έλειπες από εκείνο το «μάθημα», όπου εξηγήθηκε το φαινόμενο του να κητηγορή λήσταρχος λήσταρχο για ληστεία. Διότι τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως είναι κάτι σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Εκεί, στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, παραμένουσα η όποια αντιπολίτευσις για κάνα δυο σχεδόν τετραετίες ή και πολύ λιγώτερο, αποκαθαίρεται από όλες τις παρανομίες, λοβιτούρες, σκανδαλάρες, σκάνδαλα και σκανδαλάκια, ακόμη και από τις… υποθέσεις. Διότι «μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά, τραβά, τραβά και ξανά προς την δόξα τραβάαα!». Για να επανέλθη φυσικά δριμύτερη «για νέα οράματα, νέες θυσίες και νέους αγώνες». Για το καλό της χώρας και ΟΛΩΝ των κατοίκων της φυσικά. Τελικά πόσοι είναι αυτοί οι ΟΛΟΙ κάτοικοι; Διότι, υπολογίζοντάς εκείνους για τους οποίους πράγματι ενδιαφέρεται και το δείχνει με το που γίνεται κυβέρνησις η όποια αντιπολίτευσις, πάνω από χίλιους κουμπαροκολλητονταβατζήδες -των τριακοσίων του Λεωπήδου συμπεριλαμβανομένων- δεν τους βγάζω. Εν συμπεράσματι, όλες οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου και του λαού όσο περίπου και ο κυνηγός για το καλό του λαγού.
    Οπότε τι αναφωνούμε γινόμενοι κοινωνοί ΚΑΙ αυτών των σκανδάλων; «Και τα μυαλά στα κάγκελα» αναφωνούμε. Αλλά παραμένει το δίλημμα, διότι, κακά τα ψέματα, και ως δίλημμα παρουσιάζεται και ως δίλημμα εκλαμβάνεται από τον κυρίαρχο – ξέρετε ποιον: ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Όπερ εστι μεθερμηνευόμενον: Μαύρος λύκος ή άσπρος λύκος;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε