Τέσσερις γάμοι και μία …νηστεία

Νέο …εθνικό θέμα μας προέκυψε. Των γάμων μεταξύ ομοφύλων ατόμων. Που θα μπορούσε να λέγεται και γάμος της ομο-φίλης ή της ομοφυλής αν πρόκειται για δύο λευκούς ή δύο εγχρώμους.
Στην ελεύθερη κοινωνία στην οποία ζούμε, καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται και ως προς το φύλο του. Και ως προς τον φίλο του. Τον πολύ κολλητό του. Βεβαίως, με τις ισοπεδωτικές αντιλήψεις που ισχύουν πλέον, ακόμη και η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, διότι κοντεύουμε να ξεχάσουμε τι είναι «κατά φύσιν» και τι είναι «παρά φύσιν» (αν και το δεύτερο προκαλεί, ιστορικώς και αυτομάτως, οθωμανικούς συνειρμούς, άρα ουδείς το ξεχνάει).

Το πρόβλημα γνωρίζουμε από πού ξεκινάει. Δυστυχώς αγνοούμε πού θέλουν κάποιοι να το φτάσουν. Ενδεχομένως να θέλουν να ανατραπεί η λογική αναλογία που ξέρουμε και, όπως λ.χ. οι απειροελάχιστες μειοψηφίες κυβερνούν συνήθως αυτή τη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των λεγομένων ετεροφύλων να θεωρούνται, τελικώς, «παρεκκλίνοντες». Την εκδοχή αυτή, προσωπικώς την προσυπογράφω, διότι έχει μία λίαν ευεργετική προοπτική. Ότι ως «παρεκκλίνοντες», οι γάμοι μας θα είναι παράνομοι και θα αποτελούν επαρκή δικαιολογία για να αρνούμαστε σε κάθε πιεστική κυρία που θα θέλει να αποκατασταθεί δια των δεσμών (δι’ ημάς δεσμών) του γάμου.

Η στήλη εύχεται στους νυμφευθέντες εις Τήλον βίον ανθόσπαρτον και στον ρηξικέλευθο Δήμαρχο, αύξηση του…εναλλακτικού τουρισμού. Όσο για τους διαφωνούντες, με τέτοιες πρακτικές, προτείνω, σε αντίδραση, «νηστεία» τύπου Λυσιστράτης, που ενδεχομένως να έχει δύο διαφορετικά αποτελέσματα: Είτε δια της ασκητικής «νηστείας» θα αγιάσουμε και θα σώσουμε το αμαρτωλό σαρκίο μας. Είτε δια της αποχής αυτής, από τη συνεύρεση μεταξύ ετεροφύλων, θα εξωθηθούν ορισμένοι προς ομοφύλους. Tο ποσοστό τους θα ανέλθει, οι έσχατοι (σημερινοί «παρεκκλίνοντες») «έσονται πρώτοι» σε αριθμό, έτσι ώστε και οι ετεροφυλόφιλοι, ως μειοψηφία πλέον, να γίνουν «παρεκκλίνοντες» και να πληρωθεί η προφητεία: «Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται…»!

ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ -(Φωτογραφία: Τζόντι Μόρρις)