Η λύση για τ’ αντάρτικα

Ένας από τους λεγόμενους «αντάρτες» της ΝΔ, που δεν έχει σημάνει σιωπητήριο, είναι ο κ. Π. Τατούλης.
Ασφαλώς και ο κάθε βουλευτής πρέπει να είναι ελεύθερος να λέει τη γνώμη του, διότι, όπως θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον, οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν πρέπει να είναι αγέλες.
Όμως και η «ελευθερία κινήσεων» κάθε βουλευτή πρέπει να αξιολογείται, αναλόγως προς τις συνθήκες κάθε εποχής. Λ.χ. θα είχε ο κ. Τατούλης το θάρρος της γνώμης του και την παρρησία να λέει όσα λέει τώρα, αν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είχε 160 ή 170 βουλευτές; Οπότε δεν θα κινδύνευε με πτώση η κυβέρνηση;
Σωστός για την εσωκομματική δημοκρατία ο πλουραλισμός απόψεων, έστω και αιχμηρών. Μόνο που, ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία –και πολύ περισσότερο ο αρχηγός του- δεν μπορεί να γίνεται όμηρος ανταρτών, που σηκώνουν μπαϊράκι κατά περίσταση.
Ο πρωθυπουργός δεν είναι χωρίς αντίστοιχα «όπλα» με αυτά που επισείουν αυτοί που αντιδρούν. Μία διαγραφή λ.χ. θα μπορούσε να στείλει βροντώδες μήνυμα για την… επόμενη μέρα.
Διότι η «επόμενη μέρα» -με βάση τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ- θα μεταφραζόταν ως πρωθυπουργική πρόθεση για πρόωρες εκλογές, που σίγουρα θα τρομοκρατούσαν κάθε βουλευτή αντάρτη, o οποίος, ελέω εξόδων και του ενδεχομένου να μείνει πρόωρα έξω από τη Βουλή, βλέπει όπως ο διάολος το λιβάνι κάθε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ -(Φωτογραφία: PIX)

2 σχόλια

  • Φίλτατε Νίκο

    Ας μου επιτραπεί να προσθέσω κάτι στο σχόλιό σου, με το οποίο είμαι απολύτως σύμφωνος.
    Πέραν των όσων γράφεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν ο κ. Π. Τατούλης ήταν εντός κυβέρνησης, η σιωπή του για όσα δήθεν τον ενοχλούν θα ήταν…θορυβώδης!
    Όπως κι όσων έχασαν υπουργικούς θώκους και βγήκαν στο…βουνό…

  • Έτσι συμβαίνει συνήθως κύριοι…Θέλουν να παίρνουν την υπουργική καρέκλα σπίτι τους λες και το κάθισμά της είχε κόλλα και δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από αυτήν. Ήθελα να ήξερα, ο κ. Τατούλης ως πρώην υφυπουργός δικαιούται και αυτός κανένα δύο αστυφύλακες για φύλαξη που τους στερούν από τη φύλαξη ημών των ταπεινών θνητών που κινδυνεύουμε κάθε στιγμή από τον σνεχώς αυξανόμενο αριθμό κακοποιών; Τον φυλάνε κι αυτόν μη τυχόν χάσει η Βενετιά βελόνι;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε