Οι βουλευτικές εκλογές είναι τα προκριματικά του ρεάλιτι με τίτλο “Βουλή των Ελλήνων”. Εκατοντάδες άτομα διαγωνίζονται για το:
- Ποιος θα πει τα περισσότερα ψέμματα.
- Ποιος θα τάξει περισσότερους διορισμούς στο δημόσιο.
- Ποιος να υπερασπισθεί με περισσότερη λύσα τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως πχ.πανεπιστημιακό άσυλο, εργατοπατερισμό κ.α
- Ποιος θα τάξει να νομιμοποιήσει τα περισσότερα αυθαίρετα.
- Ποιος θα φτιάξει το καλύτερο εκλογικό βίντεο.
- Ποιός θα πειράξει στο photoshop καλύτερα τη φοιτητική του φωτογραφία ώστε να φαίνεται “και πολύ ηγέτης να ‘ουμε”. κλπ κτλ.
Το κοινό, δηλαδή ο λαός, θα επιλέξει τους 300 καλύτερους από αυτούς να τον εκπροσωπίσουν στην Βουλή. Το ριάλιτι διαρκεί τέσσερα χρόνια.
Κατά την προεκλογική περίοδο, οι βουλευτές (η λέξη προέρχεται από το ρήμα βολεύω) περιφέρονται με το γαϊδουράκι απ’ άκρη σ’ άκρη του νομού της περιφέρειας τους ενημερώνοντας τον κόσμο για την συμμετοχή τους αλλά και λέγοντας τους ανέκδοτα, τα οποία συνήθως είναι τα ίδια.
Το κοινό από την πλευρά του δεν παραλείπει να υπερχρεώσει το κράτος με τα ταξίδια τουρισμού στον δήμο με τα εκλογικά τους δικαιώματα. Πάντα είναι αποφασισμένο να διαλέξει τον καλύτερο.
Συγκεντρώνονται λοιπόν σε δημόσια σχολεία και εκεί θυμώμενοι τις αξέχαστες παιδικές στιγμές τους από τα νιάτα τους, κλείνονται σε ένα χώρο 1 τμ, επιλέγουν ένα χαρτί, βάζουν μερικούς σταυρούς, το βάζουν σε έναν φάκελο, σαλιώνουν το φακελάκι, το σταυρώνουν, κάνουν την προσευχή τους και το ρίχνουν στην κάλπη…
Δύο χρόνια μετά τίποτα δεν είναι ίδιο… Όλα έχουν αλλάξει …προς το χειρότερο!!..
Απογοητευμένοι πλέον μουτζώνουν τους εκλεκτούς τους και τους ζητάνε να σεβαστούν το κοινό τους.
Άλλα δύο χρόνια μετά κάνουν τον απολογισμό… Χαμηλότεροι μισθοί, ακρίβεια στις τιμές, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση του ορίου ηλίκίας σύνταξης είναι ορισμένα από τα έργα των κυβερνήσεων.
Το κοινό δεν χάνει όμως το θάρρος του και αποφασίζει να τους ξαναδώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουν για δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ. φορά… Κάτι μπορεί να αλλάξει..
Βουλευτικές εκλογές: Mπες και εσύ στο παιχνίδι.. μπορείς!!
Δήλωσε συμμετοχή τώρα! Πάρε τηλέφωνο στο 69696969 φτου_και_βγαίνω και ζήτησε τον Κωστάκη ή τον Γιωργάκη.
frikipaideia -(Φωτογραφία: Άποψη από τη Βουλή των Ελλήνων)
@frikipaideia: Προσθέτω και διορθώνω – έχω το χούι, τι να κάνω;
1. Οι εκλογές είναι βουλευτικές αλλά αποκαλούνται βολευτικές, διότι και η βουλή αποκαλείται βολή, αφού όλοι όσοι βουλεύονται εκεί μέσα, βολεύονται και μάλιστα για τα καλά. Πώς συμβαίνει αυτή η τροπή; Οι λέξεις βουλή, βουλευτής, βουλευτικός, βουλευτήριον, βούλευμα, βούλευσις προέρχονται από το ρήμα βουλεύω, που σημαίνει σκέπτομαι, κρίνω. Επειδή όμως οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του έθνους βρίσκουν κουραστικό το να σκέπτωνται τα δέκα εκατομμύρια υπηκόους και να κρίνουν, βολεύονται με το να σκέπτωνται μόνο την ευρύτερη πάρτη τους, δηλαδή αυτούς και το συγγενολόϊ τους. Έτσι το το ρήμα αποβάλλει το «υ» και τρέπεται στο βολεύω -μαι. Μάλιστα και το συγγενές βούλομαι [το οποίο σημαίνει έχω κάτι στο μυαλό μου, επιθυμώ, άρα και το συνώνυμο θέλω, διότι μόνον ό,τι θέλεις επιθυμείς] τους βολεύει αφάνταστα, αφου διά βουλευμάρων, τουτέστι των βολεμάτων, επιτυγχάνουν εκείνο που βούλονται, δηλαδή επιθυμούν.
Θα παρατηρήσης δε ότι ΟΛΕΣ οι παραπάνω λέξεις τρέπονται με την έκπτωση του «υ» στις αντίστοιχες βολή, βολευτής, βολευτικός, βολευτήριο, βόλευμα (και βόλεμα), βόλευσις (βόλεψη, βόλεμα). Και στην μέση και παθ. φωνή: Βουλεύομαι (βολεύομαι), εβουλευόμην (βολευόμουνα), βουλεύσομαι (βολεύσομαι, θα βολευτώ), εβολευσάμην (βολεύτηκα), βεβούλευμαι (έχω βολευτή).
Το ρήμα προέρχεται από την αρχαία ελληνική και, όπως πολλές άλλες λέξεις, έχει χάσει την αρχική σημασία του. Π.χ. φιλέω-ώ σήμαινε αγαπώ ενώ το γαμέω-ώ νυμφεύομαι, παντρεύομαι.
Και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των βολευτών είναι «παντρεμένοι», δηλαδή (γε)γαμημένοι, δεν λένε να σταματήσουν να γαμούν τον λαό, δηλαδή να τον παντρεύουν με τις «βολές» τους.
Την βουλή ή βολή αποκαλούμαι και βουλευτήριο ή βολευτήριο αλλά και κοινοβούλιο. Επειδή όμως οι ένοικοί της σκέπτονται μόνο την ευρύτερη πάρτη τους, όπως και οι σκύλοι δηλαδή, δεν θα ήταν λάθος να την αποκαλέσουμε κυνοβούλιο, μια και οι αρχαίοι τα σκυλιά αποκαλούσαν κύνες.
Για να μην αδικούμε όμως τους κυνοβολευτικούς άνδρες, πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν γαυγίζουν. Τουλάχιστον οι συντριπτικά περισσότεροι από αυτούς. Αλλά μήπως και αυτό είναι καθησυχαστικό; Διότι ο λαός μας λέει «σκυλί που γαυγίζει, μη το φοβάσαι». Συνεπώς να φοβάσαι αυτό που γαυγίζει. Κάτι λέει και για «σιγανά ποτάμια», αλλά οι βολευτές μας δεν είναι ποτάμια – χείμαρροι και λαίλαπες είναι.
2. Γράφεις: «Εκατοντάδες άτομα διαγωνίζονται…». Νομίζω ότι σωστότερο είναι «διαγκωνίζονται» (σπρώχνουν με τους αγκώνες για ν’ ανοίξουν δρόμο σε συνωστισμό, συνωθούνται) και όχι «διαγωνίζονται» (αμιλλώνται).
3. Γράφεις: «Το ριάλιτι διαρκεί τέσσερα χρόνια». Πότε έγινε αυτό; Το «κοινό» (ωραίος όρος) τους ψηφίζει για τέσσαρα χρόνια, αλλά αν ο αρχηγός ψυλλιαστή ότι τα πράγματα δεν θα του πάνε καλά αργότερα αν περιμένη την τετραετία, δανείζεται -σάμπως αυτός θα πληρώσει; Έχει μαλάκες να πληρώσουν- και προκηρύσσει εκλογές. Θα πης, μα χρειάζεται εθνικός λόγος προκειμένου να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές! Και πού το πρόβλημα; Σκαρφίζεται ένα εθνικό λόγο, π.χ. δεν του ‘κατσε μια γκόμενα, και τις κηρύσσει. Όχι, θα κάτση να σκάση, ολόκληρος πρωθυπουργός.
4. Τα πραγματικά τηλέφωνα για να δηλώσης συμμετοχή είναι (για όλα τα κόμματα): Τηλεφωνικό κέντρο:7352837, το οποίο σας συνδέει με ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα, ανάλογα με το πού νομίζετε ότι ανήκετε: 5266242, 7664764, 6252537, 5676432.
Για την διευκόλυνσή σας και σε αντιστοίχιση με το κινητό σας: ΑΒΓ/2, ΔΕΦ/3, ΗΙ/4, ΚΛΞ/5, ΜΝΟΩ/6, ΠΡΣ/7, ΤΘ/8, ΨΧΥΖ/9.