Θόδωρος Ιωαννίδης, ΤΟ ΒΙΒΛΙΔΑΡΙΟ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ, “Σύγχρονοι Ορίζοντες”

Μελέτη με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Όταν το χιούμορ, η έρευνα και η καλλιέπεια συνεργάζονται τόσο αρμονικά, ακόμη και αυτό που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί χυδαίο, μετουσιώνεται σε …τέχνη.
Κάνω αυτή τη διαπίστωση με αφορμή το νέο βιβλίο του εκ Θεσσαλονίκης δημοσιογράφου και συγγραφέα Θεόδωρου Ιωαννίδη, που φέρει τον χαρακτηριστικό όσο και αποκαλυπτικό τίτλο «Το βιβλιδάριο των οπισθίων».
Είναι προφανές ότι με τον τίτλο αυτό ο ακάματος ερευνητής Ιωαννίδης θέλησε να προϊδεάσει αμέσως τον αναγνώστη για το περιεχόμενο του πονήματός του, στο οποίο, με φοβερό χιούμορ και απίθανα στοιχεία –αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας- περιγράφει την ιστορία ενός κατ’ εξοχήν ανδρικού φετίχ, το οποίο, κατά τον συγγραφέα, αν τα γυναικεία γεννητικά όργανα, μπορούν κατά τον θυμόσοφον λαό να «σέρνουν καράβια», αυτό –δηλαδή τα γυναικεία οπίσθια- μπορεί να «σέρνει…στόλο».
Προσεγγίζοντας με αριστοφάνεια οξυδέρκεια ένα θέμα, λίαν ευχάριστο στην όψη και στην αφή(!), αλλά και λίαν επικίνδυνο για την σεμνότυφο και θρησκόληπτη κοινωνία μας, ο Θόδωρος Ιωαννίδης θεωρεί ότι ο ιστορικός ρόλος των οπισθίων (σχήμα και χρώμα) στον φυλετικό διαχωρισμό του ανθρωπίνου γένους είναι σημαντικότατος. Θα μπορούσε μάλιστα να αποδειχθεί κυριολεκτικά κοσμοσωτήριος.
Αν παραδείγματος χάριν, οι εθνικοσοσιαλιστές ανθρωπολόγοι του Αδόλφου Χίτλερ, αντί να ασχολούνται με τις γνωστές κρανιομετρικές γελοιότητες, εφάρμοζαν την κωλομετρία, θα αποφεύγονταν πλήθος τραγωδίες. Θα τιναζόταν στον αέρα η άποψη περί ανωτερότητας της αρίας φυλής, μια και πολύ εύκολα θα αποδεικνυόταν ότι οι πισινοί ορισμένων πρωθιερέων του ναζισμού (όπως του ευρύπρωκτου Γκαίριγκ) ήταν από πάσης απόψεως κατώτεροι, όχι μόνο των νέγρικων αλλά και των εβραϊκών.
Το συμπέρασμα του συγγραφέα είναι ότι, δυστυχώς, η προκατάληψη σε βάρος του πισινού δεν ξεριζώνεται εύκολα. Υπάρχει σήμερα, όπως υπήρχε και στα χρόνια της «κωλοπλυμένης» αρχαίας Αθήνας. Είναι γνωστή η περίπτωση του αττικού προγόνου μας, αναφέρει ο Θόδωρος Ιωαννίδης, που νιώθοντας πόνους στο λαιμό και πιστεύοντας ότι η σταφυλή του χαμήλωσε, πήγε στο γιατρό. Και όταν ο γιατρός κοίταξε βαθειά στο στόμα του ασθενούς, έκανε την αυθόρμητη διάγνωση: «Ουχί η σταφυλή σου κατέβη, αλλά ο πισινός σου ανέβη».
ΝΙΚΟΣ ΣΙΜΟΣ  -(Φωτογραφία: PIX)

2 σχόλια

  • Ευτυχώς για τον κύριο Ιωαννίδη οι καιροί έχουν αλλάξει και έτσι δεν κινδυνεύει με ποινικές διώξεις όπως ο αείμνηστος Ηλίας Πετρόπουλος που τον Ιούνιο που μας πέρασε θα έκλεινε τα 80…..

  • Ευτυχέστατα, διότι όπως ξέρετε όσοι προβάλλουν την σεμνοτυφία τους “και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους” για την ηθική, ειναι οι πλέον υποκριτές και με τα μεγαλύτερα (σεξουαλικά) απωθημένα

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε