Κύριε Πρωθυπουργέ

Δημ. Δ/σμα Δαμασκηνιάς Δήμου Τσοτυλίου Κοζάνης, 17/9/2007

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σήμερα είναι η πρώτη μέρα μετά το χθεσινό δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα ήταν. Όχι εκλογές. Και μην γελιέστε.
Αφού σας ψήφισα και ‘γω -κάτοικος εξωτερικού, που έρχεται, απ’ όπου στον κόσμο και να βρίσκεται, με εισιτήριο που πληρώνει η ίδια. γιατί είχα υποσχεθεί μέσα μου πως, αν κάνετε έστω και τα μισά απ’ όσα είχατε υποσχεθεί τον Μάρτη του 2004, στις επόμενες εκλογές θα σας αντάμειβα με την ψήφο μου.
Εσάς κι όχι τον ΣΥΝ! Όπως σας είχα γράψει τότε, πριν εκείνες τις εκλογές πως θα ‘κανα, από το ρημαγμένο Βόϊο των ωραίων αρκούδων. (Και τώρα θα είμαι ο πονοκέφαλος των δημοσκοπήσεων: Πως και μετακινήθηκε στα δεξιά η τρελλόγρια; Επειδή ο προοδευτισμός και ο πάγκος του είναι μόνιμα τοποθετημένος στ’ αριστερά!) Και σας αντάμειψα. Γιατί πίστεψα στην τιμιότητά σας. Όχι στους image makers. Δεν είμαι δα και ντιπ χαζή!
Εκείνο που παρατήρησα σ’ όλη αυτήν την προεκλογική και μη περίοδο είναι πώς:
Πολύ όλοι σας μιλάτε, θετικά ή αρνητικά, για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και ειδικώς κείνου του άρθρου 16 –που παρεμπιπτόντως είναι overdue και από πάρα πολλά μάλιστα χρόνια και, για του λόγου το αληθές, δείτε την κατάντια της Παιδείας μας.
Δεν είδα όμως, ή μάλλον δεν διάβασα ή άκουσα κανέναν από όλους εσάς, τους υπέρ και τους κατά του άρθρου, να μιλά για την προσθήκη ενός καινούργιου άρθρου μέσα σ’ αυτό το υπό αναθεώρηση Σύνταγμα που να καθιερώνει την υποχρεωτική διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος- (ίσως με την αντικατάσταση εκείνου περί της μονιμότητας των δημ. υπαλλήλων, κάτι που θα υποχρεωθείτε σε βάθος χρόνου –όπως συνηθίζετε να λέτε- από Ε.Ε. να κάνετε.)
Και δεν ξέρω –γιατί από νομικά έχω μαύρα μεσάνυχτα- αν αυτό το, φανταστικό μου, άρθρο θα καταργεί αυτόματα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και παρατρεχάμενων. Που κανένας έντιμος πολιτικός δεν το ζητά έχοντας τα μάτια του στηριγμένα στο πολιτικό του μέλλον γιατί: Μπορεί κάποτε να βρει τους βλάκες και να μαζέψει τους, αναγκαίους, ψήφους τους… Και αυτό το άρθρο είναι το κυρίως κάστρο ταμπουρώματος και σκαπουλαρίσματος της τιμωρίας όλων των διαχρονικών κλεφτών του δημοσίου χρήματος.
Και ειλικρινά σας δηλώνω πως από Σύνταγμα ξέρω μόνον την ομώνυμη πλατεία –με το μετρό και τα αρχαία στις βιτρίνες- και απ’ το άλλο, το γραφτό, έχω ακούσει, κι όχι διαβάσει με τα ίδια μου τα μάτια, για το άρθρο 114. Δεν σας γράφει λοιπόν κανένας που να μπορεί να σας στριμώξει στα νομικο-πολιτικά. Μπορεί όμως να σας στριμώξει στα απλά ανθρώπινα…
Χχχμ, θυμάμαι, από μια δημοσιευμένη μελέτη του τέλους της δεκαετίας του ’80 –αν δεν κάνω λάθος- πως η διαφθορά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος κόστιζε κάθε χρόνο στον εργαζόμενο Μαλαισιανό, που γιόμιζε το καζάνι του Α.Ε.Π., το 25% του εισοδήματός που ίδρωνε ο κακομοίρης να βγάλει. (Λέτε ο Ροϊδης να ‘χε γράψει το κάτι τις του και για την Μαλαισία;)
Ώσπου να φτάσουν οι ειδήμονες σ’ αυτό το σοφό συμπέρασμα –του 25% εννοώ- είχε γίνει καπνός η αξιοπρεπής σύνταξης του, η παιδεία των παιδιών του, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτού και της οικογένειάς του και τα κτλ. του απαραίτητα ανθρώπινα. (Αν βέβαια δεν κάνω λάθος στην εθνικότητα του καταληστευμένου κακομοίρη απλού πολίτη. Γιατί στο spor επιδίδονται επιτυχώς και η Burma, και η Uganda, και το Cameroon και η…. Ουουου τι να σας γράφω και να σας ζαλίζω με τη γεωγραφία του πλανήτη μας τώρα; Που όλοι ξώπετσα κάνουμε πως νοιαζόμαστε για την υγεία του… Ατέλειωτος ο τριτοκοσμικός κατάλογος στον οποίο, ως Ελλάς, κατέχουμε μια τιμητική θέση.)
Και αυτό βέβαια δεν βγάζει έξω την πλαϊνή μας Ιταλία με τις πολυκομματικές της κυβερνήσεις. Γιατί, όλοι που ενδιαφέρονται να γνωρίζουν, καλά ξέρουμε πως σε «ευνομούμενο» κράτος της βορείου Αφρικής είχε καταφύγει για να γλυτώσει την ελαστική τσιμπίδα του γαλαντόμου νόμου ο αλήστου μνήμης κ. Μπετίνο Κράξι. (Αυτός τελικώς αποδήμησε εις κύριον και ο μπεζαχτάς του θα έμεινε να τον προσπορίζεται-διαχειρίζεται καμιά παχουλή –υπό συνεχή δίαιτα- ξανθιά και σε λογαριασμούς στα heaven Islands –αλήθεια μπεζαχτάς λέγεται το προϊόν του spor;;;- ή επενδυμένο στις βόμβες νετρονίου των διάφορων hedge-funds;;)
Πρέπει να ξέρετε πως κανείς απλοϊκά σκεπτόμενος Έλληνας πιστεύει πως, επειδή ίδρωνε σ’ όλη τη θητεία του να εξαφανίσει τις μίζες από τις προμήθειες στις προαναφερόμενες κρυψώνες, ο έντιμος σχεδόν εβδομηντάρης, έντιμος φανατικός σοσιαληστής, που πλήρωσε με τον έντιμο ιδρώτα του το έντιμο πάρτυ του β΄ γάμου σε έντιμο πανάκριβο ξενοδοχείο σε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, είναι και έντιμος Έλληνας πολιτικός! (Η στοχευμένη κρατική περίθαλψη θα του πλήρωσε σίγουρα τα containers των Viagra, που, σίγουρα, του ήταν απαραίτητα εκεί στην Ευρώπη.)
Μετά όμως από τον κ. Κράξι, όλοι εμείς οι απλοϊκά σκεπτόμενοι απλοϊκά πληροφορημένοι Έλληνες απλοϊκοί ψηφοφόροι καλά ξέρουμε πως ανθεί και στο θερμοκήπιο της πολυκομματικής, και σε τρυφερή γεμάτη έγνοια συνεργασία, η ληστεία του δημοσίου χρήματος. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να μιλήσετε με τον κ. Παπαγιαννάκη π.χ. για αλλαγές στον κανονισμό της βουλής που θα επιτρέπουν την σύνθεση των ιδεών που θα καταλήγουν σε πιο σοφά νομοσχέδια που θα ανταποκρίνονται στις μακροπρόθεσμες ανάγκες της χώρας. Επειδή όταν πάει καλά η χώρα πάμε όλοι καλά και δεν χρειαζόμαστε τον βουλευτή μας και τις αχρείες ψευτιές του που περιφρονούν την νοημοσύνη μας… Απλώς ψηφίζουμε. Πού ξέρετε; Μπορεί και τελικά να πλησιάσουμε περισσότερο στην Ευρώπη. Γιατί μέχρι τώρα μόνον για τα λεφτά της τής έχουμε πέσει από δίπλα.
(Αλήθεια με κείνα τα οικονομικά των κομμάτων που σκούζει από χρόνια τώρα ο κ. Έβερτ τι σχεδιάζετε να κάνετε; Δεν είδα κανένα έντιμο κόμμα να τα αγγίζει. Μπορεί και για να μη λερώσει τα χέρια του. Πάντα τα έντιμα χέρια βάζουν άλλους να τους κουβαλούν τις ατιμίες τους. Ακριβώς όπως οι Βραχμάνοι της Ινδίας βάζουν τους untouchables να καθαρίζουν τους βόθρους τους…)
Ζητάτε, ζητάτε, ζητάτε αναθεώρηση ορισμένων άρθρων του Συντάγματος.
Οι πολυκομματικοί σάς την αρνούνται, αρνούνται, αρνούνται.
Κάντε τους επιτέλους μια κίνηση ματ: Προτείνετε την αντικατάσταση κείνου του άρθρου (που προσπόρισε μόνιμους ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ κι όχι μόνον αυτούς κι όχι μόνον για είκοσι χρόνια) περί της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ποιός απολύει για τα κομματικά, την σήμερον ημέραν, έναν κ. Ραχατόπουλο, αφού μπορεί να τον εξαγοράσει σε συντροφική συνεργασία; Πέρασαν τα χρόνια της πλατείας Κλαυθμώνων… Αντικαταστήστε το με ένα άρθρο για τη διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Και τις ποινές που θα επισύρει η καταπάτησή του γραμμένες με πιο μεγάλα γράμματα. Και όχι με ψειρίτσες και σε υποσημειώσεις, Παρακαλώ! κ. Πρωθυπουργέ…
Η έρευνα περί των οικονομικών ιδιοκτησιών των υπηρετών του Δημοσίου –από πριν και μετά που έγιναν τέτοιοι- όπως και οι ποινές, να φτάνουν μέχρι και τρίτου βαθμού συγγένειας. Δήμευση περιουσίας, φυλάκιση χωρίς εξαγορές και αναστολές και κυρίως χωρίς παραγραφές. Η παρανομία σε βάρος του δημοσίου να έχει δυσβάσταχτο κόστος. Έτσι η μαγκιά θα ξαναγίνει βλεδυρή κλεψιά. (Τουλάχιστον σ’ αυτή την γεωγραφική θέση του δημοσίου μας βίου. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, Τρίτη 18/9 και ώρα 9.40 ο κ. Αυτιάς έχει την κ. Λιάνη στο panel! Έκλεισα όμως τη φωνή απ’ όταν άρχισε τις έντιμες, και με βαθειά σοφία, πάρλες και αγωνίες της για την ακεραιότητα περί της στρογγυλότητας του ΠΑΣΟΚ.)
Και ποιος εντιμότατος θα θέλει να χωθεί στο ραχάτι της αργομισθίας του Δημοσίου; Που το καϋμένο δημόσιο δεν θα του προσπορίζει, εκτός του μικρού μισθού, και παράνομο χρήμα για να την βολεύει, και να παράγει το στρογγυλότερο διαχρονικό μηδέν, με όσο γίνεται δυνατή άνεση γι’ αυτόν και τους απογόνους του; Γιατί στην Ελλάδα, διαχρονικά, οι κυβερνώντες ανταμείβουν τα συντροφάκια τους. Τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος. Και έτσι η κλεψιά έγινε Μαγκιά. Όλοι το ξέρουμε και το λέμε. Εσείς δεν το έχετε ακούσει;
Το ίδιο συνέβαινε και με το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα. Θα αρνηθούν τέτοιο άρθρο τα υπόλοιπα έντιμα μικρά κόμματα και ο κ. Παπανδρέου;; (by the way έμειναν να τρυπούν τ’ αυτιά μου τα Ωσαννά του 2004 που τώρα, το φθινόπωρο του 2007, έγιναν Σταύρωσον αυτόν, άσε που υποψιάζομαι πως –η κακία μου- αυτός σας βολεύει σαν αντίπαλος… Όσο για τον κ. Βενιζέλο; Κάποια στρεψο-σκέψη θα ‘βρει για δικαιολογία για να το καταψηφίσει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην στρεψοδικία του.
Και για το θεό τί έκαναν όλοι αυτοί οι έντιμοι 20 χρόνια τώρα; Η ύπαρξης ή μη εκλογικού προγράμματος τους φταίει; Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον και τα κτλ. –γιατί δεν τα έχω και εντελώς καλά με τα θρησκευτικά μου…. Δεν κοροϊδεύουν κανένα πια! Και λυπούμαι που η μόνη τιμωρία είναι η καταψήφιση και η πιο ανώδυνη για τα μίκυ-μάους τσακάλια των κομματικών-βουλευτικών καθισμάτων! (Και νισάφι πια, δεν γίνεται με τα λεφτά μας να δημιουργούνται συνέχεια καινούργια τζάκια! Μέχρι να πάρει όλος ο πληθυσμός σειρά στις βολευτικές έδρες της βουλής…; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!) Να το κάνουν λοιπόν και να αρνηθούν την διαφάνεια. Κανείς δεν κατεβαίνει στους δρόμους για να διαδηλώσει και να τα σπάσει υπέρ των κλεφτών.
Τώρα θυμήθηκα, απ’ τα παλιά, τους Κολλάδες και απ’ τα πολύ πρόσφατα κείνη την φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Την άφησαν ελεύθερη; Το καϋμένο το κοριτσάκι! (Επειδή, εγώ έκανα ζάπινγκ κι αυτός ήταν απασχολημένος με τον προεκλογικό του αγώνα, δεν πρόσεξα αν έτρεξε σε υποστήριξη της ο κ. Αλαβάνος. Μπορούσε να μου ζητήσει να τον βοηθήσω… Προοδευτικά όμως! Και να υποβαστάζω κείνο το πανό στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε όλοι ταραξίες»!) Που λίγο ακόμα, και αν είχε τον χρόνο, το κοριτσάκι και τα συντροφάκια του θα σακάτευαν τον κακομοίρη τον αστυνομικό… Βγάλτε τους τις κουκούλες. Να τους δούμε στην τηλεόραση! Επειδή η παραβατικότητα ποτέ στην Ελλάδα δεν είχε κόστος, αυγάτεψε και μας σάπισε. Κόστος που να προστατεύει τους υποτακτικούς στο νόμο -τα διαχρονικά κορόϊδα- και να αποτρέπει τους μάγκες που τον καβαλάνε…
Και συνεχίζω τις ιδέες μου στην προσθήκη άρθρων στο υπό αναθεώρηση δικό μου Σύνταγμα –και είπαμε όχι η πλατεία- και οικονομικό μου πρόγραμμα:
Περιορίζοντας, τιμωρώντας και εξαφανίζοντας (θέλετε την βοήθεια των θεών όλων των σε practice θρησκειών εδώ) την κλεψιά θα περισσέψουν χρήματα για ανάπτυξη. Γιατί πιστεύω βαθύτατα πως οι καπιταλίστες μας έχουν ανάγκη κι όχι εμείς αυτούς! Ακριβώς όπως και σεις έχετε ανάγκη τoυς ψήφους μας γιατί με μόνο τους δικούς τους δεν βλέπετε, ούτε απλά, έδρανα βουλής ως το τέλος της αιωνιότητας.
Και ας τσαμπουνάει η κ. Παπαρήγα πως η έννοια σας είναι τα 300 τζάκια όλων των καύσεων και όλων των αποχρώσεων… Μπορείτε να βγείτε με μόνον τις δικούς τους ψήφους; (Φως-φανάρι σε τέτοια περίπτωση δεν θα κάνατε και προεκλογική εκστρατεία! Συμμάζεμα των κομματικών οικονομικών κι απ’ αλλού!) Και οι καινούργιες θέσεις εργασίας θα είναι και ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί ο πονοκέφαλος του ρουσφετιού. Για σκεφτείτε να το καταργήσει η Τουρκία πριν από μας; Και να φτωχήνει έτσι τη γλώσσα της;; Πάει η ταυτότητά της! (Το παράκανα!)
Είναι αλήθεια πως βγήκε απ’ τη φυλακή, λόγω ανηκέστου βλάβη της υγείας του, κείνος ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου; Αλήθεια σε ποια προοδευτική παράταξη ανήκε; Μόκο κάναν όλοι οι προοδευτικοί μαζί και κείνος ο προοδευτικός Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Γιατί εγώ φαντάζομαι, επειδή από οικονομικά έχω μεσάνυχτα, πως με το εισόδημα από την καλλιέργεια καλλωπιστικών φυτών στα γύρω του Πανεπιστημίου χωράφια, φαντάζομαι, πως συμπληρώνει, ίσως και πάνω του 5%, την κρατική επιχορήγηση για την παιδεία. Που του λείπει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Τι γίνεται λοιπόν με τον Πρύτανη που τσέπωσε τα κάμποσα δις με την παρέα του; Έμεινε, προς το παρόν βέβαια, στη στενή κανένας από δαύτους; Κανένας που δεν έχει πρόσβαση στο ταμείο της δικαιοσύνης; (Πού πήγες και βρήκες και πέθανες μακαρίτη προοδευτικότατε κ. Γιαννόπουλε;)
Τι φωτεινό εκπαιδευτικό παράδειγμα όλοι αυτοί! Βέβαια, με την δωρεάν παιδεία, οι γονείς των φοιτητών μεταλλάχτηκαν σε οικοδόμους και όλο και βουλώνουν την μαύρη τρύπα που άφησαν οι εντιμότατοι δάσκαλοι και συνεργάτες τους στα οικονομικά του Πανεπιστημίου. Για την μαύρη τρύπα στη μόρφωση των παιδιών τους; Ποιος σκοτίζεται… Για να πάει μπροστά η παιδεία! (Τι σας λέω τώρα; Στο παρελθόν όταν λέγαμε ισόβια εννοούσαμε ισόβια και λυπούμαι πολύ που η κ. Γιαννάκου δεν μπήκε στη βουλή κι αυτό το δηλώνω ξέροντας όλες τις συνέπειες που θα επισύρει πάνω μου όλος ο θυμός όλων των προοδευτικών! Και μετά να δούμε σε ποιες καταλήψεις, κατακάψεις, καταστροφές και τα κτλ. θα πάνε να διαδηλώσουν τα νεαρά και με μέλλον θρεφτάρια όλων των υστερόβουλων κομμάτων που ‘χουν στόχο την ανεγκέφαλη ψήφο.) Αν δεν πάρετε γρήγορα μέτρα, εκτός που θα χάσετε όλη την νεολαία και γίνετε κάτι όπως το ΚΚΕ, θα σας γυρίσουν τις πλάτες και οι άλλες ηλικίες. Έχουν πλάτες κι αυτές…
Πάντως εγώ, αν δεν κλείσετε τον ένδοξο, πολυπερπατημένο από όλους τους πολιτικούς, δρόμο που οδηγεί τσιφ και ίσια μέσα στις κόφες του δημοσίου χρήματος όλους τους κλέφτες της κάθε κυβέρνησης και, επί τη ευκαιρία, κόψετε και μερικά χέρια, δεν θα σας ξαναψηφίσω.
Μα το θεό! (Και αυτό το τελευταίο δεν σημαίνει πως μετά θα ψηφίσω και κ. Καρατζαφέρη –με κανέναν αντιπρόσωπο του θεού δεν τα ‘χω καλά. Όχι και τέτοια κατάντια! Απλώς δεν θα ξαναψηφίσω.
Και τότε, αν με βαστούν τα ποδάρια μου, θα διαδηλώνω ώσπου να πεθάνω και θα απαιτώ, η αλτσχαϊμερόγρια, η αποχή να σημαδεύεται από τα άδεια έδρανα στο κοινοβούλιο κύριε Πρωθυπουργέ!!!! Για να μην ξεχνιούμαστε κιόλας!)

με ειλικρινή εκτίμηση, προς το παρόν, μόνο στο πρόσωπό σας,Οι υπόλοιποι δεν με έχουν πείσει. Ακόμα.Και απ’ όλα τα κόμματα. Απ’ το καταφύγιο της καφέ αρκούδας.
γεια σας,
Δ.ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ

Υ.Γ. Σας είπα πως από νομικά έχω μαύρα μεσάνυχτα.
Όσο για μυαλό; Κάτι ρέστα. Ακόμα… Ααα, το ξέχασα: τα
άδεια βουλευτικά έδρανα υπάρχουν σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες π.χ.
Σουηδία… Μόλις τώρα άκουσα για τον πολυτεχνικό βλαστό βουλευτού(;)… του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Στην κατοχή του κουκούλες, όπλα και τα λοιπά πειστικά εργαλεία. Που συμβάλλουν στη δημοκρατική πειθώ. Τυχερός ο εύελπις νέος που δεν του ‘λαχε να είναι γιος κανενού ταλαίπωρου ψηφοφόρου και μη γνωστού πολιτικού. Γιατί τώρα θα τον τραβολογούσαν απ’ τον γιακά σ’ όλα τα κανάλια. Μήπως γι’ αυτό συντάχθηκαν –εμπροσθοφυλακή- στην υπεράσπισης των πράσινων παπουτσιών και της ζαρντινιέρας ο κ. Αλαβάνος και οι λοιποί προοδευτικοί;
Παρακαλούμε, όλοι εμείς οι ηλίθιοι, να μην κουκουλωθεί! Έστω και με το αντάλλαγμα, στον πάρα πάνω κύριο, της κοινωνικής ειρήνης. Που υπέδειξε αίθουσα συνομιλίας για το συνταξιοδοτικό την πλατεία Συντάγματος και την Πανεπιστημίου. Υπό το φως των πυρκαγιών των βλαστών… Και η κοινωνία σαπίζει… Αναρωτιέμαι αν ενδιαφέρει κανέναν από τους τριακόσιους… Καμιά σχέση μ’ αυτούς του Λεωνίδα. Έστω και του χολυγουντιανού… Αν δεν γίνει γνωστός ο βλαστός ούτε εγώ, αλλά ούτε οι άλλοι 21 που παρέσυρα, θα ξαναπαρασυρθούν. Δε θα τους αφήσω. Έχετε τον λόγο μου.

-(Φωτογραφία: αρχείο φουστανΕΛΛΑΣ)

 

1 σχόλιο

  • Κυρία Δ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, της Δαμασκηνιάς και των ωραίων Ορέων, ωραία τα λέτε, κι έτσι είναι. Όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εγώ ως δημοσιογράφος, καίτοι δεν διαχειρίζομαι δημόσιο χρήμα, είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω “πόθεν έσχες”, αυθεντικό. Ενώ οι πολιτικοί -κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει- μόνον ένα “έσχες”. Το “πόθεν” είναι για τα κορόιδα…
    Αν λοιπόν υποχρεωνόταν κάθε υποψήφιος, να υποβάλει ένα λεπτομερές σημείωμα με τα περιουσιακά του στοιχεία, όταν θα πρωτοέμπαινε στην πολιτική (του κάνουμε τη χάρη να μη δικαιολογήσει και το που τα βρήκε) και ένα εξ ίσου λεπτομερειακό σημείωμα κάθε δύο χρόνια της πολιτικής του θητείας, καθώς και ένα τελικό όταν θα συνταξιοδοτείτο, θα είχαμε το πανόραμα της τιμιότητάς του ή της αρπαχτής του. Ο μακαρίτης ο Παπαληγούρας ζούσε σε υπόγειο και πέθανε σε νοικιασμένο τριάρι. Ο Αβέρωφ πούλησε αμπέλια για να κλείσει το έλλεμμα της ΝΔ. Βλέπετε αυτοί δεν είχαν φίλο τον…Κασόγκι, ούτε τον Πρόεδρο, ούτε τον Κατσιφάρα για να τους… δανείσει!
    Όσο για τη μονιμότητα θα σας πως το εξής. Όταν είχε τεθεί πάλι το θέμα, προ αρκετών μηνών (δηλαδή με κυβέρνηση ΝΔ) επιφανέστατος υπουργός βγήκε και είπε ότι δεν μπορούμε να την καταργήσουμε διότι πρέπει οι υπάλληλοι να αισθάνονται ασφάλεια, ώστε να κάνουν απρόσκοπτα και καλά τη δουλειά τους. Αφήνω κατά μέρος αυτό το “καλά τη δουλειά τους”…Καλάμια και παλούκια την κάνουν…Όμως τι σήμαινε αυτό που είπε ο κ. υπουργός; Σήμαινε το εξής: Εμείς οι μπαγάσηδες οι πολιτικοί θέλουμε να προστατεύσουμε τους υπαλλήλους από τις δικές μας πονηριές και αυθαιρεσίες. Δηλαδή είχε δεδομένο ότι κάθε κυβέρνηση- όπως την εποχή των Βενιζέλων και των Λαϊκών- θα έβγαζε τους “άλλους” για να φέρει τους “δικούς της”. Και γι’ αυτό ήθελε να προστατεύσει τους φουκαράδες από τις δικές τους ασχημίες!! Τρελλαίνεσαι ή δεν τρελλαίνεσαι;
    Κι επειδή αναφέρατε και την Τουρκία; Χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία, βεβαίως, τόσα χρόνια στο σβέρκο δεν είχαμε Άγγλους, Γάλλους ή Γερμανούς..Τούρκους είχαμε. Εξ ου και το αντιγεγραμμένο διοικητικό σύστημα της εποχής των Φαναριωτών. Είναι τυχαίο ότι στην κρατική μηχανή οι κορυφαίοι παράγοντες είναι το..μπαχτσίς και του ρουσφέτι;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε