Τρεις ματιές στη Μεσόγειο

3161-8121-03Εκθέσεις φωτογραφίας στο πλαίσιο

του αφιερώματος Méditerranée à la carte.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Mediterranée à la carte, τρεις παράλληλες εκθέσεις από 12 Μαρτίου έως 26 Απριλίου 2009.

Jean-Luc Moulène, Το Λούβρο
O Jean-Luc Moulène θα εκθέσει μία σειρά φωτογραφιών παρουσιάζοντας αντικείμενα από το Μουσείο του Λούβρου μέσα από την έκθεση ‘Le Monde – Le Louvre’ που παρουσιάστηκε το 2005 στο Παρίσι. Ο Moulène είχε παρουσιάσει αυτές τις φωτογραφίες μέσα στο ίδιο το Μουσείο του Λούβρου καθώς και σε ένα ειδικό ένθετο της εφημερίδας ‘Le Monde’. Ο καλλιτέχνης φέρνει στο προσκήνιο έργα των συλλογών του Λούβρου που χρονολογούνται από την αρχαιότητα και προέρχονται από τις τέσσερις γωνιές της Μεσογείου. Φωτογραφίζει μεμονωμένα εκθέματα κάτω από φυσικό φως, απομονώνοντάς τα από το περιβάλλον του Μουσείου θέλοντας έτσι να τα παρουσιάσει έξω από το μουσειογραφικό τους πλαίσιο. Επιπλέον, μία ταινία την οποία παρακολουθούμε τα διάφορα στάδια της δουλειάς του φωτογράφου μέσα στις αίθουσες του Μουσείου θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μετάσχουν στα μυστικά της δημιουργίας εν τη γενέσει της.

Άρις Γεωργίου, Μονπελιέ: πέντε λεπτά στάση
Φοιτητής αρχιτεκτονικής το 1971, ο Άρις Γεωργίου ξεκινάει τη φωτογραφία στρέφοντας το ενδιαφέρον του πρωτίστως στην πόλη που τον υποδέχεται. Τρεις δεκαετίες αργότερα, ο ‘Montpellier Photovisions’ τον προσκαλεί να την ξανα-ερμηνεύσει πράγμα που καταλήγει σε μια ετεροχρονισμένη προσέγγιση ενός και του αυτού τόπου.

Alain Ceccaroli,
Μορφές του συνηθισμένου – Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ο Alain Ceccaroli επιδίδεται εδώ σε μια καταδίωξη χώρων σε εκκρεμότητα, χώροι – σταθμοί για τους οποίους δε γνωρίζουμε αν χαρακτηρίζουν σαφώς μέρη που διασχίζει ή που έχουν παρασυρθεί από την αναπόφευκτη λογική της ‘παγκοσμιοποίησης’.

http://www.elculture.gr