Κουίζ για έναν πρώην

Είναι λαλίστατος και πολυγραφότατος -όταν του το ζητούν βεβαίως- πρώην υπουργός.
Βρήκε την ευκαιρία με την υπόθεση της Ζήμενς και έκανε τις παρατηρήσεις του και τις προτάσεις του, για τη διαφθορά και τη διαφάνεια.
Έλα όμως που ο «έξω από δώ» έχει πολλά ποδάρια και έσπασε ένα από αυτά! Και ο τιμητής κύριος πρώην, πού να φανταστεί ότι, σε κοινωνικό πηγαδάκι, θα τον «κάρφωνε» σαν κεφτέ συνάδελφός του, επίσης πρώην.
Ο οποίος, καθ’ ύλην αρμόδιος την εποχή εκείνη, δεχόταν συνεχείς πιέσεις από τον καταγγέλοντα σήμερα, προκειμένου να προωθήσει σύμβαση του Δημοσίου με τη Ζήμενς, που καθυστερούσε!!!
Φαντάζομαι ότι, αν το μάθει ο πρώην –ο καταγγέλλων, όχι ο καρφώνων- θα ζει με τον τρόμο μήπως βγουν στην φόρα και τίποτε στοιχεία.
Διότι ως γνωστόν scripta manent…
ΑΝΩΝΥΜΟΣ o ΤΑΠΕΙΝΟΣ   -(Φωτογραφία: αρχείο φουστανΕΛΛΑΣ)

7 σχόλια

 • Εγω δεν καταλαβαίνω για ποιόν μιλάμε, ή μάλλον για ποιούς ;
  Σίγουρα όμως μπορούσα να φανταστώ πολλές τέτοιες ιστορίες του παρασκηνίου.
  Ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα.

 • Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
  κι ότι γράφει, δεν ξεγράφει…
  Όχι δεν πάει το μυαλό μου, για ποιον αναφερόμαστε,αλλά μιλώντας για διαφθορά και διαφάνεια, υποψιάζομαι το γαλάζιο χρώμα των ματιών του….
  Τη, απάντηση του κουίζ, πότε θα την έχουμε?

  Καλημέρα Κυριακάτικη

 • Αγαπητή Νεφέλη, η φαντασία σου είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η απάντηση στο κουίζ εξαρτάται από δύο πράγματα: Πρώτον από το πόσο χρόνο χρειάζεται για “να ξεροψηθεί” καλά αυτός που έχει τη μύγα και μυγιάζεται και, δεύτερον από το πότε οι πηγές μου θα μου επιτρέψουν την αποκάλυψη. Άλλωστε δεν είναι πιο σαδιστικό να τρέμουν πολλοί ότι μπορεί να εννοώ έναν από αυτούς;

 • Μήπως τα αρχικά του εν λόγω κυρίου συμπίπτουν με τα αρχικά του υπογράφοντα του κουίζ; Μπορώ να έχω μια τηλεφωνική βοήθεια ή θα μας δώσετε το 50/50 αγαπητέ Ανώνυμε Ταπεινέ;…

 • Μήπως το επίθετο του πρώην υπουργού αρχίζει από Μ; ή μήπως κάνω λάθος; Είχε ολόκληρο σχόλιό του η Καθημερινή προχτές. Μεταξύ αυτού και της διεφθαρμένης αδιαφάνειας υπάρχουν καμιά 200ρια εκατ. δρχ. (πού τις θυμήθηκα τώρα;) του χρηματιστηρίου. Αλίστου μνήμης απογδύσεις. tzonako ενημερώσου! Όσο για σένα Νεφέλη το: “μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…” τί πράγματα είναι αυτά; δεν ξέρεις να μετράς πιο πάνω; Όσο για τον ταπεινό: τι μύγες και τα κτλ. εδώ παιδάκι μου δεν ξέρουμε αν ο μακαριστός πατέρας του μικρού αρχηγού, πριν πεθάνει, εξόφλησε το χρέος των 10.000.000 στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας; (το Δ κεφαλαίο ή κεφάλαιο;)γιατί αν έχει μείνει εκκρεμότητα, σφαχτό σε τσιγγέλι, η κ. Δήμητρα θα ‘χει τώρα τίποτα λεφτούλια να τον ξεχρεώσει τον κ. Πρόεδρό μας;; Ωχχ, σκοτούρες που μ’ άναψα πάάάλι! και χτίζει μαιζονέττες η κοπελιά… Αυτοί καλά την έχουν κι άσε εμάς να γράφουμε τις μ—–ες μας. Μιας και δεν γίνεται να μας δείρει κάποιος όλους μαζί! Χρυσούλα μου φαίνεσαι ευγενικό παιδί τι θέλεις κι ανακατεύεσαι; Θα χαλάσεις τον χαρακτήρα σου.

 • k. Βίτσο πώς ένα έγκλημα μπορεί να είναι στιγμιαίο, όπως γράφετε στα “Υπογλώσσια”; Ή θα υπάρχει ακαριαίο πτώμα ή ακαριαία κλεψιά! (Ή όποιαδήποτε άλλη πράξη που θα σαπίζει το υποκείμενο. Θεάρεστη πράξη. Πάντα για τέτοια μιλάμε.) Κάτι δηλαδή που, ούτως ή άλλως, έχει ουρά στο μέλλον. (Ο θεός έχει και παρελθόν και μέλλον.) Μπορεί βέβαια το υποκείμενο που πάνω του εκτελέστηκε η πράξη να μην έχει μέλλον, αλλά εμείς θα μιλάμε σ’ όλο το μέλλον μας γι’ αυτό. Όσο για τα παράγωγα του αλείβω: οι αλοι(ει)μένοι με τί θα τους γράφουμε; Ή θα εξαρτάται απ’ την ποσότητα της αλοιφής; 100εκατ. € είναι αυτά κι εργοστάσιο αποδοχής αλοιφτικών κατασκευασμάτων έχει γίνει το ΘΑΣΟΚ και όλοι μας το ξέρουμε και όλοι μας το ψηφίζαμε.
  Μας έκανε συλλογικά ενόχους. Διαφθορά ευρείας λαϊκής βάσης. Και, αφού έχουμε βάλει κι εμείς το κάτι τις μας στην μικρή μας τσεπούλα, αυτοί έχουν το ελεύθερο να πάρουν το βάζο με το μέλι. Γιατί νομίζετε πως δεν υπάρχει κόστος για την παρανομία στην-Ελλάς;
  Πότε θα ψάξουν πώς απόκτησαν τα πρωτοκλασσάτα π.χ.: σπίτι στην Πλάκα, π.χ. σπίτι στο τείχος του κάστρου του μοναστηριού της Πάτμου μαζί με όλους τους ηχηρούς της γης;
  Όλοι αυτοί που από 52 που άρχιζε ο αριθμός της κατοικίας τους, όταν τους μάζεψε ο άλλος ο παλιός, έγινε 80 (για την Κηφησσιά ξέρω μόνον για Εκάλη και τα κτλ. δεν ξέρω.)
  Κάτι πήγε να πει πριν τις 11-11-07 ο χοντρός του ΘΑΣΟΚ, αλλά τον φοβέρισαν και το ‘κλεισε.
  Όχι δηλαδή πως είναι περιστέρι!
  Γαλοπούλα παραμονές Χριστουγέννων είναι.

 • Αγαπητή κυρία ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, δεν γνωρίζω αν τα χρήματα επεστράφησαν από την κ. Δήμητρα. Όχι διότι δεν τα έχει αλλά διότι είτε ο πιστωτής είναι γαλαντόμος και δεν τα ζητάει είτε η κυρία είναι μπαταχτσού. Η κυρία πάντως, κατά τις πληροφορίες μου, θα κρατήσει μία υπερμεγέθη μαιζονέτα και θα πωήσει τις υπόλοιπες δύο για να έχει το κάτι τις για τα γεράματά της, όπως είχε πει και ο Άγιος Μητροπολίτης που βρίσκεται τώρα πίσω απ’ της φυλακής τα σίδερα

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε