ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ

assets_large_t_420_1494934_type11104“Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι τελεία…”
-Ο Όσκαρ Ουάιλντ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ιδιωτικός σύλλογος/κόμμα μεγάλο-ιδιοκτήτη ακινήτων. Έχει και κάτι έδρες στην Βουλή αλλά δεν ξέρουμε μέχρι πότε…
Μάλλον μέχρι να τις καταλάβουν η Εφη Σαρρή και ο παπα Τσάκαλος του ΛΑ.Ο.Σ.

Παρόλο που τα γνωστά κόμματα προτιμούν να είναι μονόχρωμα ωστε να μην μπερδεύονται οι ψηφοφόροι τους και να μπορούν να διαλέγουν έυκολα γραβάτες, ο Συνασπισμός διαλέγει και εδώ το δύσκολο δρόμο: η παντιέρα του είναι μουλτικολόρ και έτσι, ενώ τα μέλη των άλλων κομμάτων είναι γνωστά ως “τα μπλε, τα πράσινα και τα κόκκινα παιδιά” τα μέλη του Συνασπισμού το πολύ πολύ να είναι γνωστά ως “τα παιδιά της Βιβεχρώμ”.
Το σύμβολο του κόμματος είναι ένα αστέρι που αναδύεται πάνω από ένα ουράνιο τόξο (στην άκρη του οποίου υποθέτουμε ότι υπάρχει ένα σεντούκι με τις χαμένες ψήφους του κόμματος), εικόνα ουτοπική.

Διαφορά από το “συνωστισμό”: αν ο “συνωστισμός” είναι “εκεί που μαζεύεται και στριμώχνεται πάρα πολύς κόσμος” ο “Συνασπισμός” είναι ακριβώς το αντίθετο. (βλ. σχόλιο Μπάμπη Νιώτη για τις “λέξεις που ακούγονται όμοιες αλλά καμία σχέση”)

Αλέξης Τσίπρας
Πρόεδρος, νεόκοπος, του (Τ)Συριζα, φιγουράρει σε αφίσες αναρτημένες σε δωμάτια κοριτσιών από 11 έως 17,5 ετών (μέχρι να χάσουν την παρθενιά τους δηλαδή και να καταλάβουν ότι είναι φλώρος).
Έχει κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την ΚΝΕ, αλλά εκεί τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν άντεξε.

Πολιτικός Βίος Τσίπρα (εδώ γελάμε)
Τα τελευταία χρόνια βγήκε στην επιφάνεια στην σκιά του Αλ.Αλαβάνου και ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές. Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ, εκπρόσωπος τύπου, καθαρίστρια και υπεύθυνος κυλικείου στην Κουμουνδούρου, και νυν Πρόεδρος.
Διατέλεσε και υποψήφιος δήμαρχος αθηναίων με την παράταξη Ανοιχτοί Π(Κώ)όλοι.

Σχέσεις με άλλα κόμματα και το κατεστημένο
Σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας παραλίγο να παρουσιαστεί στην Ελλάδα καθώς αρκετές κορασίδες και νέοι (gay), έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας καθώς ο Αλέξης φλερτάρει επινίνδυνα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα φλέρτ που θα καταλήξει σε gay γάμο.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κόμμα του χοντρού (a.k.a Νέα Δημοκρατία) σχεδιάζει να φέρει τον νόμο περί συμβολαίου συμβίωσης κάνοντας τον gay γάμο ευκολότερο.

Είναι ο μόνος αρχηγός πολιτικού κόμματος που σχολιαζόταν επί δύο εβδομάδες στις κουτσομπολίστικες εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης, αλλά και είχε και δικό του επεισόδιο σε σήριαλ του Alpha.
Τώρα κάνει σχέδια να αλλάξει manager γιατί ο Αλαβάνος γέρασε. Με την Καθοδήγηση του Ηλία Ψινάκη να κάνει σοβαρή προσπάθεια στο Hollywood.

Πλύση εγκεφάλου
ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

Συμπέρασμα
Προκαλεί όσο κανένας άλλος Σύνδρομο εκρηγνυόμενης κεφαλής (exploding head syndrome) σε ΚΝΙτες και ΚΝΙτισες καθώς και στον Κωστάκη από το 5 δημοτικό Νίκαιας, γιατί από τότε που έβγαλε αφίσσα του Τσίπρα το Αφισόραμα και η Super Κατερίνα, τα κοριτσάκια του σχολείου δεν τον κάνουν παρέα.

Ιδού και ένα πρώιμο βιντεάκι:
http://www.youtube.com/watch?v=Z3Jmt4tIVQE&eurl=http://www.pare-dose.net/blog/?cat=119&paged=5

frikipaideia

2 σχόλια

 • @frikipaideia: Προσωπικώς την κατακλείδα του βιντεακίου θα διετύπωνα ως εξής: «Όχι έτσι… έτσι».
  Επειδή δεν είμαι πουλολόγος ή πουλόφιλος και δεν δύναμαι να ξεχωρίσω τα διάφορα είδη πουλιών με την εξαίρεση του σπουργίτη, του χελιδονιού, του αετού, του γερακιού, του γύπα και ενός οικιακού το οποίον αδυνατώ να κατονομάσω, θα ήθελα να μου εξηγήσετε πώς ξεχωρίζετε τον φλώρο από την καρδερίνα και την σουσουράδα.
  Και βεβαίως θα συμφωνήσω ότι από την τρυφερή ηλικία του ο κ. Α. Τσίπρας είχε μιαν έντονη ροπή προς την πωλητική. Ως νέος δε εντάχθηκε στην ΚΝΕ, πλην όμως δεν του άρεσε η πωλητική του ΚΚΕ και μεταπήδησε στον (Κ)ΣΥΡΙΖΑ (τι;) ή (Π)ΣΥΡΙΖΑ (τι;), διότι του πήγαινε περισσότερο η πωλητική του. Το φαινόμενο μεταπήδησης από το ένα κόμμα στο άλλο δεν γεννήθηκε με την μεταπήδηση του Α. Τσίπρα, αλλά προϋπήρχε αυτού. Το αίτιο δε των διαφόρων μεταπηδήσεων (μπορείτε να τις αποκαλέσετε και μετεγγραφές) οφείλεται στο ότι κάποιοι πωλητικοί διαφωνούν με την ασκούμενη πωλητική των κομμάτων τους και προτιμούν την πωλητική άλλων κομμάτων, η οποία και προφανώς τους εκφράζει. Και εδώ δεν βλέπω κάποιο κακό, παρά ίσως μόνον την ανυπαρξία συνεπειών που να αφορούν στην συνέπεια των συνεπών προς την πωλητική τους αλλά ασυνεπών προς την πωλητική των μητρικών κομμάτων τους πωλητικών.
  Από την άλλη, γιατί θεωρείτε ότι ο πιθανός ή πιθανολογούμενος γάμος Αλέξη-ΠΑΣΟΚ είναι gay; Μήπως τα κόμματα αυτά δεν κινούνται στην ίδια πλατφόρμα; Προς το παρόν βεβαίως αυτό δεν φαίνεται, διότι όντας έξω από τον χορό ο Αλέξης, μπορεί να λέη και πολλά και όποια τραγούδια τραβάει η ψυχούλα του. Τι έχει να χάση άλλωστε; Την εξ-ουσία μήπως; Γιατί, είχε ποτέ του; Και πώς να χάσης κάτι που δεν έχεις; Εξ άλλου, αν προχωρήση στον γάμο αυτόν, δεν αποδεικνύει αταλάντευτη συνέπεια της ασυνεπείας; Ποιος κατηγόρησε την κ. Δαμανάκη για την συνέπειά της στην ασυνέπεια; Τον κ. Κουναλάκη; Τον κ. Ανδρουλάκη; Μπίστη; Μάνο και Ανδριανόπουλο; Οι μόνοι που φάνηκε -φάνηκε διότι δεν…- ότι τιμωρήθηκαν, είναι οι Κατσίκης (το τέλειο εκλογικό συμ-πτωματικό σύμ-τωμα) και Συμπιλίδης.
  Και να βάλω ένα στοίχημα, το οποίον αφορά σε εντελώς φανταστική υπόθεση: Έστω ότι προσφέρεται στον Γιωργάκη η αρχηγία της Ν.Δ. με εξασφαλισμένη από τις δημοσκοπήσεις κατά 17,4 μονάδες την εκλογική νίκη. Και έστω ότι ο Γιωργάκης δέχεται, καθόσον μάλιστα η πωλητική των δύο κομμάτων διαφέρει όσο το τραίνο από την αμαξοστοιχία. Στοιχηματίζω λοιπόν ότι ο Γιωργάκης θα κέρδιζε τις εκλογές με διαφορά αρκετά μεγαλύτερη του 17,4 – του στατιστικού λάθους αγνοουμένου παντελώς. [Το φανταστικό αποτέλεσμα στην φανταστική αυτήν υπόθεση συνιστά από μόνο του θέμα, πλην είναι εκτός θέματος.]
  Περί το αν είναι ή όχι στην σκιά του κ. Αλβανου και αν ή όχι ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές, αλλά και περί το ότι ψάχνει για καινούργιο μάνατζερ επειδή ο κ. Αλβανος γέρασε, επιτρέψτε μου να μην έχω άποψη, καθότι δεν γνωρίζω επαρκώς το θέμα.
  Μου προξενεί όμως εντύπωση το ότι αναφέρετε ως νέο μάνατζέρ του τον κ. Ψινάκη. Τραγουδάει ο κ. Τσίπρας; Έχει υποκριτικό ταλέντο; [Συγχωρήστε την μαλακία.] Χορεύει άραγε; Ή μήπως υπονοείτε εν τη γενικότητι της θέσεώς σας ότι «χορεύει κατά τον ρυθμό που του χτυπάνε»; Παρακαλώ, ξεκαθαρίστε το.

 • @ndemonicos: Ο κ. Ψινάκης χορεύει και τραγουδά ο ίδιος;; Ξέρω πως έχει αδυναμία σε ωραίους που τραγουδάν και χορεύουν και τους οποίους μανατζάροντάς τους τούς κάνει διάσιμους στην Ελλάδα… Έχει και ένα περίεργο κούνημα με σπάσιμο του καρπού του χεριού… Και των δυο χεριών όχι μόνον του ενός.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε