Γιώργος Παπανδρέου

imagesppp“Νομίζω πως αν διαβάσει,
θα περάσει”
– Όσκαρ Ουάιλντ για τον Γιώργο Παπανδρέου

Ο Γεώργιος ο Β’ Παπανδρέου ο Γ’ (email: Giorgakis@nextprimeminister.gr) ,

γνωστός στην πατρίδα του ΗΠΑ ως Lil’ George, Boy George και George of the Jungle, είναι φιλέλληνας του 21ου αιώνα.

Την περίοδο 2000-2004 ασχολείτο με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και απο το 2004 έχει ορισθεί τυπικά (χάρη σε νόμο που ψήφισαν ανόητοι άνθρωποι το 1974 χωρίς να υπολογίσουν τι τους επιφύλάσσει το μέλλον -πόση φαντασία να έχουν οι καημένοι-) αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το 2004 κατέβηκε ως υποψήφιος πρωθυπουργός με το κόμμα της Συμμετοχικής Δημοκρατίας- Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά έχασε γιατί ο λαός δεν αντιλήφθηκε τις καλές του προθέσεις.

Το κόμμα του είχε φέρει την χώρα στο χείλος του γκρεμού το 2004 ενώ εκείνος θέλησε επιτέλους να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Γλώσσες
Μιλάει Αγγλικά (άπταιστα), Σουηδικά (άπταιστα), Γαλλικά (ικανοποιητικά), Ισπανικά (ικανοποιητικά), Γερμανικά (μέτρια), Πολωνικά (μέτρια) και Ελληνικά (αρχάριος).

Θυσίες στο κοινοβουλευτικό έργο
Εκτός απο τις διακοπές του, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια κίνηση, με την οποία θυσίασε ένα απο τα σπουδαιότερα μέλη της παράταξης: Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 αποφάσισε να κρατήσει την έδρα του στην Α’ Θεσσαλονίκης, παίρνοντας έτσι μέσα από τα χέρια την έδρα της λαϊκής αγωνίστριας και μάχιμης πολιτικού Εύας Καϊλή.

Το κόμμα-σχολειό
Ο ίδιος ο Γίωργος Παπανδρέου εμπνεύστηκε το κόμμα της συμμετοχικής δημοκρατίας ώς «ένα κόμμα που θα ‘ναι κόμμα-σχολειό».
Σε αυτό το σχολείο όμως δεν πατάει κανεις. Γιατί; Πολυ απλά γιατί οι πιο επιφανείς μαθητές του αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Χαρακτηριστικές είναι οι δυσκολίες των Γεωργίου Παπανδρέου και Κώστα Σιμίτη, που καθιστούν ολοφάνερες τις μαθησιακές τους δυσκολίες σε κάθε τους ομιλία (κοινώς, τα σαρδάμ).
Ο ύμνος του κόμματος, μετά την απόφαση μετατροπής του σε σχολειό άλλαξε και ορίστηκε ώς ύμνος το παρακάτω τραγουδάκι:
– Έτοιμοι, αρχίζουμε.
– Μάγκες τη στρουμφίζουμε!
– Βγάλτε τα βιβλία σας.
– Σώστε την υγεία σας!
– Διάβασες το μάθημα;
– Μάθημα ανάθεμα!
– Έργασία και χαρά…
– Στρούμφ σημαίνει ξενοιασιά!
– Ποιοί ήταν οι αρχαίοι θεοί;
– Το Σάββατο κι η Κυριακή…

Δευτέρα κάτι έχω,
Την Τρίτη δεν αντέχω.
Τετάρτη πως βαριέμαι
Τη Πέμπτη δε κρατιέμαι
Παρασκευή πρώι να να να να να να να!
Απ’ όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει!

Δείτε επίση και:
http://www.youtube.com/watch?v=PbXzf86do6s&feature=related

frikipaideia

4 σχόλια

 • @Όλους: Ρε παιδιά, μπας και για κάθε γλώσσα που μιλάει του φυτρώνει στο στόμα ακόμα μία… γλώσσα;;; Αν είναι έτσι τώρα εξηγούνται και τα σαρδάμ και η αγραμματοσύνη. Εκείνο όμως που με φοβίζει είναι που δεν είναι μόνο φαλακρό το παιντί εκεί στον πάνω όροφο… Αχούούού! Αλοί και τρισαλοί… -έτσι γράφεται κ. Βίτσο το “αλοί”;;;

 • @Διονυσία Περικλέους:
  nicolaos demonicos παρόντος, επί της ορθογραφίας πάσα αρχή παυσάτω!

 • @κ. Βίτσος: πλάκα μου κάνετε της ανορθόγραφης και είναι διανοουμενίστικη αμαρτία!

 • @Δ.Π και Δ.Β: Το αλί προέρχεται από την λέξη χαλί του χι όντος άφωνου. Στην προκείμενη του Γ.Π.-θέλω-να-γίνω-χαλίφης-στην-θέση-του-χαλίφη περίπτωση προέρχεται από την ίδια αλλά παροξύτονη λέξη.
  @frikipaideia: 1) Ο Γιωργάκης το ‘κανε το βήμα μπροστά, αλλά του ‘χε τοποθετήσει δεκαπλό δίχτυ προστασίας από κάτω ο Κωστάκης.
  2) Ποια Εύα Καϊλή και ανορθογραφίες, βρε frikipaideia, εδώ ξαπόστειλε τον σωτήρα του Έθνους (τσιγάρων ή εφημερίδας δεν είμαι πρόχειρος να βεβαιώσω), ώστε να μπορή αργότερα να τον επαναφέρη μετά βαΐων και κλάδων. Αφού θα τον θέση, φημολογείται, επί κεφαλής του Ευροψηφοδελτίου, ώστε να μην εξευτελίση ολάκερο πρώην πρωθυπουργό κατεβάζοντάς τον στις βολευτικές (βολευτικές, βολευτικές). Και ξέρεις γιατί δεν τον κατεβάζει στις βολευτικές; Για να μη δώση λαβή στον καναλάρχη ότι κατέβασε μαύρο υποψήφιο για το ελληνικό κυνοβούλιο (εδώ δεν είμαι σίγουρος, αν γράφεται αλλοιώς, διόρθωσέ το), γι’ αυτό.
  3) Θα διαφωνήσω με την θέση σου περί την γνώση της Ελληνικής από τον μέλλοντα πρωθυπουργό της χώρας – ‘μώ το κέρατό μου, Κωστάκη! Αυτός που βλέπεις, όπως κανείς εύκολα διαπιστώνει από την πρόοδό του στο θέμα, σε τριάντα πέντε με σαράντα χρόνια θα μιλάη καλλίτερα τα Ελληνικά και από τρίτης γενιάς μετανάστη στην Ουγκάντα. Ελβετό. Είναι πολύστροφο το παιδί, βρε frikipaideia. Τούρμπο με κολλημένα δισκόφρενα και στην νεκρά σου λέω. Σταματήστε όλοι σας να τον κατακρίνετε, παρακαλώ. Δεν τον λυπόσαστε; Ψυχή έχει κι αυτός.
  Από την άλλη σκέφτομαι πως φταίει για τις επικρίσεις σας το γεγονός ότι είναι γιος του Αντρίκου. Τέτοιο ήταν το μαύρο ριζικό του. Διότι αν δεν ήταν γιος του Σωτήρα (καλά, μη βρίζετε! Θα πάω για εξομολόγηση), και ήταν αυτοδημιούργητος (ποιος πέταξε την πατσαβούρα, διαλεμπαμέσατου;), αλλέως πως θα τον κρίναμε και πολύ πιο ήπια. Ρωτήσατε ποιος θα τον ήξερε ως πολιτικό σ’ αυτήν την περίπτωση; Μα τι λέτε τώρα; Δεν θα τον ήξερε η μάνα του; Ο θυρωρός της πολυκατοικίας του (άλλης, όχι εκείνης του Sitascent); Ίσως-ίσως και ο περιπτεράς του, ο μανάβης του; Μέχρι και ο σουπερμαρκετάς του μπορεί να τον ήξερε! Τι λέτε τώρα;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε