Εις τι ομοιάζομεν;

Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό bordele, που χρησιμοποιούν, εδώ και πολλά χρόνια, ορισμένοι για την Ελλάδα, θέλοντας να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, για την κατρακύλα μας.
΄Οταν λειτουργούσαν αυτά «τα σπίτια», λ.χ. την belle époque, ήσαν άριστα οργανωμένα.
Μάλλον προς θορυβώδες επαρχιακό καφενείο μοιάζουμε, με τον διχασμό προσωπικότητας ανάμεσα την καθωσπρέπει Δύση και την λεβαντίνικη πονηριά…
ΙΣΤΟΡΙΟΦΙΔΗΣ -(Φωτογραφία: αρχείο φουστανΕΛΛΑΣ)

3 σχόλια

 • Ναι μεν αλλά…

  Συμφωνώ πως ο χαρακτηρισμός είναι ατυχής για τον λόγο που ήδη αναφέρατε. Από την άλλη, αν το δούμε σε “βάθος”, θα βρούμε κοινά στοιχεία. Ποικιλοτρόπως κοινά!

  Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με παροχή υπηρεσιών επί χρήμασι. Επίσης και στις δυο περιπτώσεις το χρήμα το πολύ το συγκεντρώνει η “τσατσά” (όπως λέμε κυβέρνηση) που απλά εποπτεύει ενώ θα έπρεπε να κάνει και άλλα πράγματα, οι κοινές (όπως λέμε μετοχές), παίρνουν ψίχουλα και κάνουν κι όλη τη δουλειά… Και πάντα υπάρχει και ο έμπιστος της “τσατσάς” με τον οποίο υπάρχει κοινό συμφέρον και όφελος (όπως λέμε ζίμενς).

  Άρα μοιάζουμε!

 • Το κακό είναι ότι τα ιστορικά bordele δεν υπάρχουν πλέον και απέμειναν μόνο κάτι ρυπαρά σπιτάκια με κόκκινο φως ή τα πολυτελή μασατζίδικα, με αιθέρια έλαια. Κι εδώ όμως η σημειολογία είναι καταλυτική, Χρησιμοποιούν έλαια. Λάδι. Λαδώνουν δηλαδή τον προσφερόμενο να δει την υγειά του.
  Αλήθεια…Η λέξη τσέπες με πόσα λάδια γράφεται;

 • Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ‘χετε με τα μπορντέλα! Αυτά είναι επαγγελματικοί χώροι εργασίας σκληρά εργαζομένων ανδρών και γυναικών -με πολύ ορισμένα σωματικά εξαρτήματα- που, μπορεί, να πληρώνουν και φόρους! Οι μίζες των πολιτικών πληρώνουν φόρους; Ο Μητσοτακικός ιός θα πληρώσει, επί πλέον, πρόστιμο γιατί υπερέβει τα προεκλογικά του έξοδα κατά 140.000€; Η άλλη η ιά τί θα κάνει με την αρσενική ξεχασιάρα Ιφιγένεια που έσβησε από διευθυντή του γραφείου της; Βλάκες μας περνά; Ο κ. Πρωθυπουργός θα τους ξαναβάλει σε ψηφοδέλτιο; Από πού τον κρατάει γκαντέμης; Αααα, κάτι μου συμβαίνει! Ψυχολογικά πονώ. Όλο κακίες είμαι.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε