ΧΛΑΠΑΤΣΕΣ

** Αυτό δεν είναι πλέον πετρέλαιο… Είναι νέφτι (στα οπίσθιά μας). Μήπως θα πρέπει να σερβίρεται σε μπουκάλια του ουϊσκυ;

** Ετσι θα καταργηθούν και τα βενζινάδικα. Θα θέλετε να γεμίσετε το ντεπόζιτο και θα πηγαίνετε στο Previledge και στο Baraonda.

** Φαντάσου «να τρώς πόρτα». Θα μένεις χωρίς βενζίνη.

** Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχοληθεί απερίσπαστη με το καυτό θέμα του πληθωρισμού. Καθ’ όσον η περίφημος μεταρρύθμιση διχάζει το κόμμα. Οι μισοί λένε να μεταρρυθμισθούν οι μητσοτακικοί (όσοι απέμειναν) και οι άλλοι μισοί λένε να βάλουν «δακτύλιο» στο στομάχι κατά του πάχους.

** Η βασική μεταρρύθμιση που πέτυχε αφορούσε τους «νταβατζήδες». Αναγκάστηκαν να φορέσουν γραβάτα…

** Δεν μπορούμε να ανασυγκροτήσουμε την Ελλάδα σαν κάλτσα; Το μέσα έξω;

** Η πραγματική αιτία της αποπομπής Σημίτη δεν είναι διότι δεν ήθελε δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Ήθελε δημοψήφισμα για τον Τσουκάτο.

** Μήπως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί εγκαίρως,το ζητημα της χρηματοδότησης των κομμάτων; Να έχουν σπόνσορα όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Πως λένε Skoda Ξάνθη…Να λένε SeimensΠΑΣΟΚ

**Αγαπητοί σύντροφοι στην απελπισία, νομίζω ότι θα τρελλαθώ!!
Διάβασα με τα ματάκια μου και άκουσα με τ’αυτιά μου ότι η Χαριλάου Τρικούπη (όχι η οδός, βεβαίως) ετοιμάζεται να στραφεί νομικά κατά της Ζήμενς! Γιατι βρε πράσινοι σύντροφοι; Επειδή ήταν λίγα το 1.000.000 ευρώ πού πήρατε; Εννοώ αυτά μόνο που ομολόγησε ο σύντροφος «στρατηγός» του εκσυγχρονισμού…

** Βρήκε η κυβέρνηση τη λύση για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Θα αλλάζει κάθε μήνα Τράπεζα στους συνταξιούχους, θα τους πεθάνει στην ταλαιπωρία και έτσι θα επέλθει ισορροπία μεταξύ εργαζομένων και δικαιούχων σύνταξης.

** Το σύστημα αυτό το είχε σκεφτεί πρώτος ο κ. Σημίτης. Μόνο που επειδή επρόκειτο να βγει στη σύνταξη (όπως και βγήκε) σκέφτηκε-ορθώς- ότι έτσι και στεκόταν στην ουρά για να εισπράξει το τσεκάκι του, θα έστελνε η κυρία Δάφνη μήνυμα στις αναζητήσεις μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

** Τώρα που καταργήθηκε πάλι το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές, βλέπω να μη διαθέτουν ελεύθερο χρόνο. Θα πρέπει να σκέπτονται παραπάνω… Εκτός και αν η κατάργηση του ασυμβίβαστου δεν περιλαμβάνει το σκέπτεσθαι.

** Ασυμβίβαστο για τους αρσενικούς δεν θα έπρεπε να υπάρχει; Να είναι ασυμβίβαστο ο γάμος και η επιβίωσή τους. Να επιτρεπόταν μόνο ο γάμος μεταξύ gay. Έτσι ούτε διαζύγια θα είχαμε ούτε κόντρες με την εκκλησία.

** Ξεχάσατε που κοτζάμ Νορβηγός υπουργός παντρεύτηκε τον επιχειρηματία φίλο του; Νάτανε δε αυτός που έχει τα ΙΚΕΑ, λαχείο θα την είχε κάνει ο υπουργός…

** Τελικώς, για να θεωρείται κάτι πολιτικό χρήμα πρέπει να έχει επάνω του ή τον Ήλιο του ΠΑΣΟΚ ή τη δάδα της ΝΔ. Μια δε και η δάδα έχει καταργηθεί, δεν υφίσταται θέμα πολιτικού χρήματος για την ΝΔ.

** Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο που το εθνικό μας δέντρο είναι η ελιά και το εθνικό μας προϊόν το λάδι.

** Πάει…Χάλασε και η γλώσσα μας. Η ελληνική εννοώ. Όταν λέμε «του έβγαλε το λάδι», τι θα σημαίνει σήμερα; Τον βασάνισε ή του τα πήρε;

** Για να μη στιγματίζεται ο πολιτικός κόσμος, αδίκως, από υπονοούμενα, καταργείται την Πρωτοχρονιά το «πάρτα όλα». Μετονομάζεται σε Ζήμενς

** Έχει μπει και η ελληνική Οικονομία σε κρίση. Φρονώ ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης πρέπει να γίνει ένα «άνοιγμα» προς τους βιομηχάνους. Να τους ανοίξει, δηλαδή η κυβέρνηση το λάκκο

** Αλλωστε τι τις χρειαζόμαστε τις επενδύσεις; Οσο πιο πολλές γίνονται τόσο περισσότερες πιέσεις δέχονται οι πολιτικοί για να βολέψουν σε καμμία δουλειά τους ανέργους.

** Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα. Για όλα φταίει η Δεξιά. Για τα μισά ο Τσαλδάρης και για τα άλλα ο Παπάγος.

** Τελικώς θα επανιδρύσει ο Γιωργάκης το ΠΑΣΟΚ. Θα του αλλάξει και όνομα αφού πρώτα του άλλαξε τα φώτα. Θα λέγεται ΚΙΔΙΦ (Κίνημα για τη Διάσωση της Φώκιας).

**Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχούν τα δύο μεγάλα κόμματα με τα γκάλοπ. Και κυρίως με το υψηλό ποσοστό που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε δει γκάλλοπ να βγάζουν κυβερνήσεις;

** Εκτός και αν, για να μη τρέχουμε στις κάλπες, αποφασισθεί να ψηφίζουμε δια δημοσκοπήσεων.

** Ω, της τρέλας. Ο πάνσοφος λαός θα βγάζει πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αλλά με κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, οπότε θα είναι υποχρεωμένος ο κ. Καραμανλής, για να έχει κόμμα, να διαδεχθεί τον Αλέξη στο κόμμα του, για να πληρωθεί το ρηθέν υπό του προφήτου ότι «πίσω από τις λέξεις έρχετ’ ο Αλέξης…». .

** Μήπως εξυφαίνεται μία συνωμοσία για να πάρουν το κόμμα από τα χέρια του Κώστα επειδή δεν μπορούν να το πάρουν αλλοιώς;

** Βεβαίως οι δημοσκοπήσεις ήταν και η τελευταία ελπίδα του Κωνσταντόπουλου να γίνει πρωθυπουργός, ως δημοφιλέστερος. Όπως και του Μακαριστού Χριστόδουλου. Αλλά αμφότεροι μόνον ως επισκέπτες διέβησαν την εξώπορτα του Μαξίμου

** Επειδή όλοι πάντως βγαίνουν, συνήθως, κερδισμένοι από τα γκάλοπς, θα μπορούσε να ισχύει ένα πρωθυπουργικό σύστημα εκ περιτροπής. Τη μία βδομάδα πρωθυπουργός ο Καραμανλής, την άλλη ο Γιωργάκης, την άλλη ο Τσίπρας και την τέταρτη ο Τατούλης για να το βουλώσει.

** Πάλι η Ντορα απέξω…

** Συμφωνώ και εγώ ότι όλες οι δημοσκοπήσεις είναι αναξιόπιστες. Φρονώ ότι πρέπει να τις διενεργούν οι ίδιοι οι πολιτικοί. Και κατά προτίμηση για ενίσχυση της αξιοπιστίας τους ο κ. Μητσοτάκης.

** Αλήθεια…Το Ζορμπάς, με πόσα ομόλογα γράφεται;

** Με τόσα εκατομμύρια μαύρο πολιτικό χρήμα αυτή η δήλωση που υποβάλλουν κάθε χρόνο πως θα λέγεται; Πόθεν έσχες ή Πόθεν λέσχες; Διότι πρόκειται πλέον για διάφορες λέσχες πλουσίων, εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων, εκεί στο Σύνταγμα.

** Είναι βέβαιο ότι από κάτω ο ξαπλωμένος είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης και όχι ο Άγνωστος Εκατομμυριούχος;

** Συμφωνούμε να μετονομασθεί σε Βουλή των Λόρδων. Αρκεί να προσέχουν οι τυπογράφοι, μη μπερδέψουν το λάμδα με το πι.

** Κύριε Πρόεδρε (της Βουλής). Διαθέτω οικίσκο 2.500 τετραγωνικών με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, 2.000.000 μετοχές της Microsoft και κάτι ακίνητα στο Μονακό, των οποίων μου διαφεύγει ο αριθμός. Σε ποία εκλογική περιφέρεια εκλέγομαι;

** Υ.Γ. Και είναι αποτέλεσμα η περιουσία μου αυτή πολυετούς αποταμιεύσεως (χι χι χι)

** «Και τα λήγοντα εις Τσουκάτος / είναι πλέον μπελάς βαρβάτος», σιγοτραγουδούν στο ΠΑΣΟΚ. Κι αν σε λένε Τρεπεκλή, έχεις φίλο μερακλή.

** Ο Τσουκάτος δεν ήταν που ως βουλευτής είχε υποβάλλει πρόταση για «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»; Ε, το ένα εκατομμύριο ευρώ ήταν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα του ΠΑΣΟΚ.

** Στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατάφεραν να μετατρέψουν τα τηγανόλαδα σε βιοκαύσιμα. Σιγά το πράγμα…Η Ζήμενς εδώ και χρόνια μετατρέπει το «λάδι» σε ευρώ.

** Η μόνη διαφορά είναι ότι τα ευρώ δεν φαίνεται να είναι τόσο καλό καύσιμο. Σε προωθούν μεν, αλλά μόνο μέχρι τον Κορυδαλλό..(Λέμε τώρα και καμιά μ….ία για να περνάει η ώρα)

** Αν δείτε εσείς κανέναν στον Κορυδαλλό, εγώ θα είμαι Τυραννόσαυρος

** Είναι γνωστό «τοις πάσι» ότι το ΚΚΕ είχε σχέσεις μόνο με Σοβιετικούς. Πως μπορεί να έχει σχέση με…Γερμανούς;

** Η απορία πάντως που έχω είναι πως ασκεί το ΚΚΕ επιχειρηματική δραστηριότητα –όπως ομολογεί- αφού είναι κατά των κερδών, τα οποία παράγονται, ως γνωστόν, μόνο όταν πίνεις το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας…

** Μάλλον θα μοιράζει τα κέρδη στο λαό, αφού θα του τα παίρνει. Θα του κάνει μετάγγιση δηλαδή το ίδιο το αίμα που θα του το έχει πιει προηγουμένως..

** Μετά από τόσους μήνες έχασε τη βουλευτική έδρα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αθηναίος Φλωρίνης που εκλεγόταν στην Χαλκιδική. Για λανθασμένη, λέει, προσμέτρηση, ψηφοδελτίων. Δεν το πιστεύω… Μάλλον δεν ήξεραν που εκλέγεται τελικά καθ’ ό, τι Αθηναίος, Φλωρίνης και με ψηφοφόρους στη Χαλκιδική. Μπερδεύεσαι ή δεν μπερδεύεσαι;

**ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΩΤΗΡΕΣ
[Συνεργασία του: marakos o αντικυνοβολευτικός]

Δεν πιστεύω σε σωτήρες
και σ επίδοξους μνηστήρες,
που την έξουσία θέλουν
να γαμούνε και να δέρνουν

Αν η πάνω κεφαλή μας
θέλει τούτους να ψηφίσει,
μια καπότα ας φορέσει
αφροδίσιο μη κολλήσει

Αντε απ΄ τα ρούχα βγήκα
βλέποντας τους στην τι βί,
που μου έρχεται στ αλήθεια
να τους πιάσω απ΄ τ αυτί

Προεκλογικά σου λένε
ότι είναι “υπηρέτες”,
μ’ ακονίζουν τα μαχαίρια
να σε κόψουνε σε φέτες

Ετσι μάθανε καλοί μου
αφού ο ένας τους κερδίζει,
μα κι ο άλλος αναμένει
κι εν τω μεταξύ τον βρίζει

Μα σαν πιάσει εξουσία
και αλλάξουνε οι ρόλοι,
πάλι σε εμάς τους δόλιους
θε να σφίξουνε οι κώλοι

Γι αυτό όταν πάς στην κάλπη
και σταθείς για να ψηφίσεις,
όλα τούτα να θυμάσαι
και να μην τα αψηφήσεις.

*** ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΕΛΛΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
Στην Ελλάδα του χθες θεμελιώθηκε η δημοκρατία στο πνεύμα της νομιμότητας.
Στην Ελλάδα του σήμερα, η διαφθορά και η έλλειψη νομιμότητας, εμποδίζει την κοινωνία μας να προχωρήσει στο μέλλον του αναπτυγμένου κόσμου ώριμη, πολιτισμένη και ανταγωνιστική. Στο σύνολο που λειτουργεί αρμονικά, το κέρδος μοιράζεται σε όλους.
Η νομιμότητα συμφέρει.
Όλοι καθημερινά συναντούμε, αντιμετωπίζουμε, υφιστάμεθα και υποφέρουμε από την διαφθορά. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. Η Διεθνής Διαφάνεια και όλοι οι ενεργοί πολίτες μαζί προχωρούν στα μικρά βήματα που θα οδηγήσουν στο μεγάλο άλμα.
1. Οι αρχές του δικαίου μάς διασφαλίζουν την δίκαιη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και την Δημοκρατία. Υπακούμε στους νόμους πάντοτε και παντού, απαιτώντας να τους τηρούν και οι πάντες γύρω μας.
2. Δεν κλείνουμε τα μάτια στις παρανομίες. Αν ανεχτούμε τις μικρές πράξεις διαφθοράς, οι εξελιγμένες μορφές τους θα κυριαρχήσουν ως μέθοδοι και νοοτροπίες. Προωθούμε τη διαφάνεια παντού.
3. Ενεργούμε αμερόληπτα, κρίνουμε με τη λογική. Η αξία του καθενός δεν εξαρτάται ούτε από την καταγωγή ούτε από τη συγγένεια ούτε από την παρέα.
4. Δεν φοροδιαφεύγουμε, δεν ξεπλένουμε χρήμα. Η συμβολή προς το κοινωνικό σύνολο ανταποδίδει οφέλη στον καθένα μας σε κάθε τμήμα της κοινής μας καθημερινότητας.
5. Η πληροφορία είναι κοινό μας αγαθό. Δεν την αποκρύπτουμε, ούτε την «κατασκευάζουμε» για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα. Ενημερωνόμαστε και σκεφτόμαστε.
6. Καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και προστατεύουμε τη διαμαρτυρία. Οι «ομαδούλες» επικρατούν γιατί οι πολίτες δεν μιλούν. Απαιτούμε επιμερισμό ευθυνών και δικαιούμαστε να μας λογοδοτούν.
7. Ελέγχουμε τις λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και των επιχειρήσεων. Αποτελούν κομμάτι της ζωής μας καθημερινά. Επαγρυπνούμε για τη διαφθορά και διεκδικούμε την πληροφόρηση. Δικαιούμαστε να μαθαίνουμε.
8. Συνεργαζόμαστε με τους συμπολίτες αλλά και με οργανισμούς που προωθούν τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τη διαφάνεια. Συλλογικά και συντονισμένα, η πεποίθησή μας γίνεται απαίτηση.
9. Εκπαιδεύουμε τους νέους και τα παιδιά, τους μαθαίνουμε ότι η διαφθορά δεν είναι «μαγκιά». Με δημόσιες συζητήσεις και εκστρατείες για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλάζουμε νοοτροπία.
10. Κάνουμε πράξη το Δεκάλογο για τη Διαφάνεια, γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε άλλο πια. Το ζητούμενό μας είναι η εξέλιξη στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία.

** Έμαθα, τελικώς, γιατί καταργήθηκε η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το πλυντήριό της ήταν Ζήμενς…

** Αλήθεια…Το Ζορμπάς, με πόσα ομόλογα γράφεται;

** Μ’ άρεσε αυτό που είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Δεν πρέπει να ποινικοποιούμε τις κοινωνικές συναναστροφές. Δεν ξέρω γιατί μου μοιάζει αυτό, ως η politically correct εκδοχή εκείνου του αλησμόνητου «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια».

** Και τι είχε πάρει ο φουκαράς; Δραχμές, ψωροδραχμούλες…Που τώρα…Σκληρό νόμισμα, συνεχώς ανατιμώμενο… Σε πισίνες, επαύλεις και Καγιέν.

** Ελάτε καλέ που υπάρχουν καρτέλ στην Ακτοπλοϊα!! Τι εννοείτε; Πωλούν δηλαδή τη φέτα και το γάλα on board όλοι στην ίδια τιμή; Διότι εμείς οι βουνίσιοι καρτέλ ξέρουμε μόνο για τα γαλακτοκομικά. Ή μήπως για τα γαλακτο-κωμικά;;

** Και μετά λένε ότι άλλος είναι ο περιούσιος λαός…Λαός με περιουσία είμεθα εμείς…Πρωτοπόρος λαός! Μέχρι και λαθραία βαγόνια συνδέουμε σε αμαξοστοιχίες «δια ειδικάς μεταφοράς». Φαντάσου να διαχειριζόταν ο ΟΣΕ τον Υπερσιβηρικό!!

** Οι θέσεις υπαλλήλου στον ΟΣΕ θα πουλιόνταν όσο οικόπεδο στο Ψυχικό. Έτσι δεν γίνεται για ορισμένες Εφορίες;

** Σε λίγο θα πουλήσουν την Ακρόπολη για ξενοδοχείο με θέα

** Θα ανέβουν τουρίστες να την δουν και θα τους πουν, «200 ευρώ το μονόκλινο». Μόνο με πρωινό…

** Και επειδή πλήττω, σκέπτομαι να θέσω θέμα επτανησιακής μειονότητας, που καταπιέζεται στη Αθήνα. Εδώ κοντεύει να το πετύχει ο Γκρουέφσκι, που κι ο ίδιος δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του, και δεν θα αναγνωριστούμε εμείς που είμαστε σχεδόν όλοι πλέον στο libro d’ oro;

** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ…

Aπό την Ελπίδα Παλαιολόγου

Να που ζωντάνεψαν ξανά οι θρυλικοί Αγώνες
Κι αναριγήσαν σύγκορμες οι Ολύμπιες κολώνες
Απένταροι και πλούσιοι, άρχοντες και εργάτες,
Μπροστά την τηλεόραση χορταίνουνε παράτες.

Νιάτα και χρώμα κι ομορφιά γεμίζουν το ποτήρι,
Καλότυχος όποιος βρεθεί σε τέτοιο πανηγύρι,
Στημένο για μια γκόμενα που λέγεται Ειρήνη
Κι απ’ τα πολλά πηδήματα κόσκινο έχει γίνει!!

Τώρα που λένε πως ζωή υπάρχει και στον Άρη
Θαρρώ πως κι οι εξωγήινοι μας πήρανε χαμπάρι
Το ανέκδοτο διαδόσανε στην κρύα γειτονιά τους
Κι από τα γέλια τα πολλά βαστάνε την κοιλιά τους.

Κι εγώ που είμαι αγράμματη, μα έχω λίγη τσίπα,
Σεμνά-σεμνά και ταπεινά να σας ρωτήσω είπα,
Αφού ό,τι δοξάζουμε πρέπει να το πηδάμε,
Μην ήρθε η ώρα, σύντεκνοι, πολέμους να τιμάμε;

Στης Μυκόνου την ολόμαυρη ράχη
του ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΝΙΠΗ

Εις τις Μυκόνου τις ακτές
Καλλιεργούνται μπράβοι
Γυμνάζονται, φουσκώνουνε
Και ξαμολιούνται λάβροι.

Φοβούνται οι μαγαζάτορες
Τ’ άδικο και το κρίμα
Τους μπράβους αγκαζάρουνε
Για να μας κάνουν κλύσμα

«Μπόμπες» για ουίσκι δίνουνε
Κι αν πεις καμιά κουβέντα
Οι μπράβοι σε πλακώνουνε
Στο ξύλο έχουν ρέντα

Και πώς να μη την έχουν
Τη ρέντα στο μπουνίδι
Αφού οι μπάτσοι είν’ τυφλοί
Και σε θεωρούν αρχίδι.

Αλληλεγγύη δείχνουνε
Όλοι τους μεταξύ τους
Μη χάσουνε τα κέρδη τους
Απ’ τη δυσφήμισή τους

Δοξάσατε τη Μύκονο
Το όμορφο το νησάκι
Που κάποιοι το κατάντησαν
Λερό και μπορντελάκι.

** Κοιμούνται τον νήδημον οι ευρωπαίοι, που νομίζουν ότι είμαστε τελευταίοι από πλευράς δαπανών για την Παιδεία. Έχουν ρωτήσει τους πατεράδες τι κονδύλια διαθέτουν μηνιαίως στα παιδιά τους για τα φροντιστήρια, για ρούχα, για Μύκονο και για το Priviledge;

** Αν διατίθεντο τα λεφτά αυτά στο κράτος θα μπορούσε να αγοράσει το καινούργιο Αιρμπάς ΧΧΧ, που κουβαλάει σε υπερατλαντικό ταξίδι το μισό πληθυσμό της Πετρομαγούλας.

** Έχω αποκλειστικές πληροφορίες για το νέο προϋπολογισμό που ετοιμάζει ο Αλογοσκούφης. Οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα είναι τέτοιες που θα συμφέρει καλύτερα να είσαι άνεργος παρά μισθωτός.

** Η άλλη πληροφορία που έχω είναι ότι την άλλη εβδομάδα προβλέπεται «αιφνιδιαστική» βόλτα του πρωθυπουργού στα γηροκομεία. Χρήσιμη πρωτοβουλία. Μεγαλώνει και ο ίδιος.

** Και μια και μιλάμε για γηροκομεία…Κατά δήλωσή του, προ ετών, ο Λαλιώτης το 2000 θα συμπλήρωνε τα πενήντα. Έχει αλλάξει τίποτε; Διότι υποπτεύομαι δυο τινά. Είτε ότι παραμένει πενήντα είτε ότι είμαστε ακόμη στο 2000…

** Έντονο, λέει, το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την κοινωνία. Αφουγκράζεται και σκέπτεται. Ευτυχώς, δεν ενεργεί. Διότι αν έπραττε κιόλας, ποιός ξέρει τι θα μας ξημέρωνε. (Μοναχά ενεργείται)…

** Νέες ανακοινώσεις έκαναν βρεταννοί επιστήμονες για τα UFO. Μάλλον διακοπές στην Ελλάδα θα ήλθαν…

** Πάλι ακρίβηνε η βενζίνη. Οι μόνοι που το καταλαβαίνουμε είμαστε εμείς. Ο Φώλιας πάντα πενήντα ευρώ βάζει…

** Με τέτοια άλματα που κάνουν οι τιμές μήπως έπρεπε να τις στείλουμε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου; Μήπως στο λάθος μας αυτό οφείλεται που δεν πήραμε μετάλλια;

*** Αλλά και πάλι, αν τις έβρισκαν κι αυτές ντοπαρισμένες;

** Διαχρονικώς επίκαιρο: «Αν ξαναρχόταν τώρα ο Χριστός στη γη, στόχος του δεν θα ήταν οι αρχιερείς αλλά οι…δημοσιογράφοι». Δεν το λέω εγώ, το έχει πει ο Σόρεν Κίρκεργκορ

** To βέβαιο είναι πάντως ότι ο Χριστός δεν θα τους έστελνε το ΣΔΟΕ. Θα τους έστελνε στο So you think you can dance. Άλλωστε, οι περισσότεροι γράφουν με… τα πόδια.

** Τι είναι 100 δημοσιογράφοι και 200 πολιτικοί στον Κορυδαλλό;

** Μία καλή αρχή!

** Απορία: Ο λαίμαργος απαιτεί ποσότητα. Ο καλοφαγάς ποιότητα. Η κυβέρνηση έχει λαίμαργους ή καλοφαγάδες;

** Ο Μεγάλος Μακαρίτης είχε θέσει τον σπόρον που βλάστησε: Άλλωστε, όπως προκύπτει από τεστ που είχαν διενεργήσει οι καθηγητές του, στο Πειραματικό, του Ανδρέα Παπανδρέου το αγαπημένο παιγνίδι, όταν ήταν μικρός, ήταν το «Κλέφτες και αστυνόμοι».

** Επί μία εικοσαετία και πλέον επόμενο ήταν να γίνει μεταδοτικό. Λέτε ο ιός να μην έχει ημερομηνία λήξεως;

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΑΡΧΟΝΤΕΣ!

Βρε και καλωσορίσαμε, πολυταξιδεμένοι,
Από λαγκάδια και βουνά κι από χωριά φερμένοι.
Το κάμαμε το κέφι μας; Μας έφυγε η φαγούρα;
Περάσαμε από Μύκονο να κάνουμε φιγούρα;
Το τζιπ μας το τιγκάραμε με πάμφθηνη βενζίνη;
Γιορτάσαμε όπως άρμοζε του Αυγούστου τη Σελήνη;
Γκαρίξαμε στο κινητό να μας ακούσουν όλοι;
Μοστράραμε στη συντροφιά το Gucci πορτοφόλι;
Σ’ακρογιαλιά σταθήκαμε να φάμε το «κοκό» μας;
Πάνω στα βράχια αφήσαμε το προφυλακτικό μας;
Καμιά μπομπίτσα ήπιαμε να πάνε οι πίκρες κάτω;
Απ’ το μπουφέ τιγκάραμε το τρύπιο μας το πιάτο;
Γκαρσόνια βλαστημήσαμε; Γευτήκαμε κοψίδια;
Καμιά φωτίτσα ανάψαμε να κάψουμε σκουπίδια;
Είδαμε με το σπλάχνο μας αγώνες απ’ την Κίνα;
Μετάλλια του ζητήσαμε να φέρει σαν κι εκείνα
Που διάσημους μας κάνανε σε όλον τον πλανήτη
Και μούτρα πια δεν έχουμε να βγούμε από το σπίτι;
Αν όλα αυτά τα κάναμε, και κάποια άλλα ακόμα,
Ξανά το εδοξάσαμε το άγιο τούτο χώμα!
Κι ας λένε ό,τι θέλουνε αυτοί που μας μισούνε,
Αυτοί που μας ζηλεύουνε και που μας αδικούνε!
Και πώς να μην ζηλέψουνε ηρώων απογόνους,
Θεών, σοφών, φιλόσοφων και ημιθέων κλώνους;
Σταθείτε ολόρθοι, αδέρφια μου, Χριστό μην προσκυνάτε!
Του Μακρυγιάννη είμαστε παιδιά . μην το ξεχνάτε!
(Μονάχα που αν κατέβαινε ξανά στο κορφοβούνι,
το γιαταγάνι αρπάζοντας, δεν θ’ άφηνε ρουθούνι…)

Ελπίδα Π.

ΧΛΑΠΑΤΣΕΣ

Φόρος εδώ φόρος εκεί
Φόρος και παραπέρα,
Φόρος και για το χέσιμο
Φόρος για τον αέρα.

Και τα χαράτσια μπαίνουνε
Έτσι έκρινε ο Τσάρος
Αν και οι Εφορίες του
Της μίζας είναι φάρος.

Το χέρι τους στην τσέπη μας
Βαθειά όλο το χώνουν
Και οι φοροφυγάδες τους
Όλο και καμαρώνουν

Γιατί ποτέ δεν πιάνουνε
Τον μάγκα, το κλεφτρόνι
που επειδή είναι άθικτος
μας κάνει το …παγώνι

Φόροι στο αυτοκίνητο
Φόροι και στο φαί μας
Φόροι και στα κουτάλια μας
Φόροι και στο βρακί μας

Ο κλέφτης στην Ελλάδα μας
Θα έχει ασυλία
Ενώ εμείς θα είμαστε
Η εύκολη η λεία.

Καθηγητής στα πράγματα
Κι η χώρα καταστράφηκε
Γιατί με πράσιν΄ άλογα
Κι αρλούμπες ανατράφηκε

Ο Μπίσμαρκ ο περίφημος
Κάτι ήξερε που επέμενε
Πως άμα δεις καθηγητή
Στο ακουστικό σου ανάμενε

Για να σου πεί τη λύση του
Που είναι για τα κλάμματα
Αχ βρε Αλογοσκούφη μας
Μάθε παιδί μου γράμματα!!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΝΙΠΗΣ

 

 

 

 

 

5 Σχόλια

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  κ. Σκνίπα, πρώτα απ’ όλα η ΙΚΕΑ δεν είναι Νορβιγική εταιρεία. Είναι Σουηδική. Και δεν γνωρίζω αν ο Νορβηγός υπουργός παντρευτηκε τον Σουηδό ιδιοκτήτη της. Άραγε δεν θα μπορούσαν, εννοώ ξεχωριστά ο καθένας, να εύρισκαν ένα συντοπίτη τους; Ήταν οι μόνοι που είχαν απομείνει εργένηδες στις χώρες τους; Το θέμα θέλει ψάξιμο και δεν είναι για γέλια γιατί: Πα-πούτσι από τον τόπο σου… Τώρα στην μπάντα τα ευτράπελα. Δεν είναι καθόλου κακό να ζητούν νομική κατοχύρωση, τα άτομα που έχουν αυτές τις χαριτωμένες ιδιαιτερότητες, και να τους αποδίδονται. Φόρους πληρώνουν. By the way κοιτάχτε τι γίνεται με τα 5.500.000 € του γνωστού δημοσιογράφου; Αν του τα είχαν φορολογήσει θα ήταν σκάνδαλο το CD; Το γελείο ξεκινά με τα νυφικά, τα πέπλα και τα αλληλοφιλήματα μεσ’ τα μουστάκια.

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  το γελοίο μου είναι για γέλια

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  και το αλληλλοφιλήματα για ορθογραφικά τέτοια

 4. Ο/Η φουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣmos (Δ.Β.) λέει:

  @Ανώνυμος: Ασφαλώς και “δεν είναι καθόλου κακό να ζητούν νομική κατοχύρωση” οι gay! Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν έχουν καν “ιδιαιτερότητες”, πολύ δε περισσότερο “χαριτωμένες”. Έχουν ερωτικές επιλογές, όπως όλοι οι άνθρωποι. Εν τούτοις το σχόλιο του συνεργάτη μας Σωτήρη Σκνίπη δεν στόχευε σε αυτούς, αλλά στους παντρεμένους. Αν κάπου τους έπαιρνε ξώφαλτσα είναι εκεί που, αντί να μάχονται για αυτήν την κατοχύρωση, επιμένουν -όσοι επιμένουν- να θέλουν να μεταλλάξουν στα μέτρα τους έναν θεσμό άλλων εποχών και για άλλους θεσμοθετημένο -στην εποχή μας δε μάλλον αχρείαστο- όπως είναι ο γάμος. Αν μάλιστα τον πλαισιώσουν με νυφικά και πέπλα, όπως κι εσείς σημειώνετε, τότε τον κάνουν και γελοίο, με όποιον τρόπο κι αν γράφει κανείς αυτή τη λέξη.
  Υγ. Γιατί δεν χρησιμοποιείτε ένα ψευδώνυμο; Θα διευκόλυνε την επικοινωνία μας!

 5. Ο/Η 'Ερκος Οδόντων λέει:

  Να δικαιώσουμε κι αυτούς τους παπάδες που περιγράφει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΊΑ, κύριε Δανέζη; Νεκροί είναι κι αυτοί!
  Εκείνοι τους οποίους βασάνιζαν τόσα χρόνια επί τουρκοκρατίας, πώς και πότε θα δικαιωθούν άραγε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *