Έλληνες – και Ελληνίδες- γρηγορείτε!

Ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων προανήγγειλε μετά την δεύτερη απόδραση Παλαιοκώστα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ως μέτρο εξυγείανσης της κατάστασης στις φυλακές παρά το ότι στους κρατούμενους δεν επιτρέπεται -επισήμως-η χρήση κινητών τηλεφώνων.
Με τη ίδια λογική μετά τον επόμενο βιασμό γυναικός η Κυβέρνηση, προς αποφυγήν περαιτέρω βιασμών, θα προβεί σε ευνουχισμό όλου του άρρενος ελληνικού πληθυσμού!

13 σχόλια

 • @κ. Μικροαστέ: Μπορείτε να μου εξηγήσετε σε τί βλάπτει τον κάτοχο της κάρτας η κατάργηση της ανωνυμίας του κατόχου της;; Ευχαριστώ.

 • @Περικλέους Δ.: Μπορείτε κι εσείς να μου εξηγήσετε σε τι χρησιμεύει στο Κράτος η κατάργηση της ανωνυμίας του κατόχου της κάρτας; Στο να κάνει πως παίρνει μέτρα, αλλά όχι τα μέτρα που απαιτούνται, ίσως; Ευχαριστώ κι εγώ.

 • @Μικροαστός: Τα καλά και συμφέροντα σας ευχαριστώ!

 • Επειδή εγώ είμαι αδαής και η κυβέρνηση άπραγη, μπορείτε να μας πείτε και μας, εσείς που ξέρετε καλύτερα, ποια είναι τα μέτρα που απαιτούνται;;
  Όσον αφορά στα καρτοκινητά το μοναδικό πλεονέκτημά τους για τον κάτοχο είναι κυρίως οικονομικής φύσεως -για να ελέγχει αυτός πόσο και για ποιο ποσό θα μιλάει. Αυτό είναι το πλεονέκτημα για τους τιμίους που δεν θέλουν σύνδεση με την εταιρία-πάροχο. Μια άλλη μερίδα που παίρνει καρτοκινητό και που δεν ανήκει στους πρώτους το παίρνει για την ανωνυμία που χρειάζεται σε απατεωνιές που ενδεχομένως θέλει να κάνει. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι οι πρώτοι, δηλαδή οι έντιμοι κάτοχοι καρτοκινητών, δεν αποκλείει τον λόγο για τον οποίον παίρνουν καρτοκινητό οι απατεώνες. Επομένως τι τους πειράζει τους εντίμους το να ξέρει η εταιρία το όνομά τους, εφ’ όσον θα διατηρούν τα οικονομικά πλεονεκτήματα του καρτοκινητού;;;

 • @TERIREM: Αν κάναμε μια περί καρτοκινητών θεωρητική συζήτηση ασφαλώς θα συμφωνούσαμε.
  Εκεί που διαφωνούμε είναι όταν το περί καρτοκινητών μέτρο του κ. Δένδια λαμβάνεται ως μέτρο καταστολής των αεροπορικών αποδράσεων από τον Κορυδαλλό.
  Είναι μέτρο το λιγώτερο ηλίθιο, απλώς γιατί αν κάποιος κακοποιός θέλει να κάνει οτιδήποτε παράνομο μέσω καρτοκινητού, δεν έχει παρά να κλέψει ένα ή περισσότερα, εγχείρημα ασφαλώς ευκολώτερο από το να κλέψει αυτοκίνητο ή, πολύ περισσότερο, όπλα από αστυνομικά τμήματα. Κι έτσι να κάνει τη δουλειά του εν ονόματι του δηλωθέντος και άμα τον πιάσουν γράφτε μου!

  Δεν είμαι εις θέσιν να σας προτείνω κατασταλτικά των αποδράσεων μέτρα, επειδή είμαι κι εγώ αδαής όπως κι εσείς.
  Εν τούτοις και η Κυβέρνηση είναι άπραγη, γιατί αν δεν ήταν, θα είχαν αποδώσει τα μέτρα Παπαληγούρα και δεν θα είχε αποδράσει ο Παλαιοκώστας για δεύτερη φορά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

  Υγ: Δεν ξέρω, μπορεί για την κυβέρνηση να είναι εύκολο να καταγράψει 15.000.000 καρτοκινητά. Δεν φυλάει όμως καλύτερα την όρεξή της για να καταγράψει τα ακίνητα της χώρας και να αποκτήσουμε, επιτέλους, Εθνικό Κτηματολόγιο;

 • @κ. Μικροαστός: Μια βλακεία, μια παράληψη, ένα έγκλημα -όλα και το καθένα ξεχωριστά- δεν είναι άλλοθι για ένα άλλο από τα τρία. Ή και όλα μαζί. Αυτά.-

 • @ Διονυσία Περικλέους: Δεν κατάλαβα τι εννοείτε.
  Με το ποστ εννοούσα ότι δεν λύνεται το πρόβλημα της ασυδοσίας των ελληνικών φυλακων και όσον αφορά στις αποδράσεις με την καταγραφή των καρτοκινητών. Αν θέλει ένας κατάδικος να αποδράσει θα βρει τρόπο να συνεννοηθεί με εκείνους που θα τον βοηθήσουν. Άλλα μέτρα πρέπει να ληφθούν.

 • @Μικροαστός: Ας αφήσουμε στην μπάντα την απόδραση. Με το ρεμάλι-κράτος συμφωνώ πως δεν φταιν’ τα κινητά και ταιριάζει αυτό που η αναλφάβητη γιαγιά μου έλεγε, “εε, τώρα;; στην πληγή σπυρί!” Αλλά να γυρίσουμε στην χρησιμότητα της ανωνυμίας και στο ΤΙ αυτή υποθάλπτει. Και σε μια χώρα που μόνον… υποθάλψεις έχει.
  Θα σας πω κάτι, και μην το πάρετε πως είναι εκτός θέματος, και σκεφτήτε το: η UBS υποχρεώθηκε να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να ΠΛΗΡΩΣΕΙ κάπου 750εκτ.δολ. και να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ το… άβατον της μυστικότητας στις καταθέσεις -150.000 λογαριασμοί αμερικάνων πολιτών ή περισσότεροι- που τό ‘χε εγκαθιδρύσει από τον μεσαίωνα!!
  Όταν λοιπόν διαμαρτυρόμαστε για τους κλέφτες πολιτικούς μας -και με το δίκιο μας- ΠΟΥ νομίζετε πως χώνουν τα κλεμένα;; Δεν πρέπει λοιπόν να καταργήσουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ανώνυμο που, όπως λέει και ο TERIREM, έχει να κάνει με την εν δυνάμει τέλεση εγκλήματος και έχει αποδειγμένη χρήση σ’ αυτή;; Μικρού ή μεγάλου και δεν έχει σημασία.

 • @ Διονυσία Περικλέους: Εσείς που είστε ενήμερη και καχύποπτη απορώ πώς δεν το ψυλλιαστήκατε, για να χρησιμοποιήσουμε και φρασεολογία Κορυδαλλού.
  Μήπως αντί να βαράνε το γάιδαρο, βαράνε το σαμάρι;
  Αντί να στείλουν τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης στο Δικαστήριο με το νόμο “Περί ευθύνης Υπουργών”, αν και πολύ αμφιβάλλω αν αυτός ο νόμος προβλέπει για τέτοιες περιπτώσεις ή απλώς για ρεμούλες, που δεν πήρε μέτρα ή που δεν πήρε αποτελεσματικά μέτρα, στείλανε τους φρουρούς που είχαν βάρδια εκείνη την ημέρα κατηγορώντας τους γιατί δεν έριξαν το ελικόπτερο!
  Και τον πιλότο γιατί υπάκουσε εκείνους που τον απειλούσαν με όπλα και χειροβομβίδα;
  Και καταδίκασαν έναν αστυνομικό για οπλοκατοχή …επειδή βρήκαν στο σπίτι του στο οποίο έκαναν έρευνα ένα κλομπ!
  Ο Διευθυντής των φυλακών απόξω από το χορό των αυτοφόρων!
  Και από κοντά τα καρτοκινητά τους μαράνανε!
  Πώς τα κρίνετε εσείς όλα αυτά;
  Κι αν είναι να καταργήσουμε τα ανώνυμα δεν ξεκινάμε από τους λογαριασμούς στην Ελβετία;
  Και από τους εν Ελλάδι λογαριασμούς των εν τη Πολεοδομία, Εφορία, Δικαιοσύνη, Εκκλησία, Βουλή κλπ.;
  Κατά τα άλλα σκασίλα μου αν καταγραφούν τα κινητά! Δεν πάει να δημοσιεύουν τα ονόματα των κατόχων στις εφημερίδες! Τι με νοιάζει εμένα.
  ΟΜΩΣ ΤΟ ΡΕΜΟΥΛΑΔΟΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟ ΜΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.

 • @Μικροαστός: Τα ίδια λέμε απλώς είμαι πιο κάθετη όσον αφορά της ανωνυμίες! Υποθάλπτουν ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. Πώς να το κάνουμε;; Και όποιου είδους παρανομία. Είναι γεγονός όμως πως κακάδι απ’ την πληγή έξησε η εισήγηση… Και δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ελεγχθούν και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι υπάλληλοι του Κορυδαλού. Είναι πάνω απ’ το λαιμό βουτηγμένοι! Τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν εκεί μέσα… Μπαίνεις χρηστάκι και βγαίνεις καραμπινάτος χρήστης…

 • @Μικροαστός: Υπάρχει και κάτι που λέγεται κίνηση ματ, από το σκάκι, και αν είχαμε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΙΜΟ ΚΟΜΜΑ, να πρότεινε κατάργηση ΟΛΩΝ των απορρήτων. Και μην κοροϊδευόμαστε πως υάρχουν απόρρητα εθνικής ασφάλειας… Πινακίδες αυτοκινήτων βλέπουν οι δορυφόροι! Και ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις καταγράφουν τα οπλικά συστήματα που μας πουλούν. Όσο για την ασφάλεια του πολίτη… αν έχετε ακούσει το κάτι τις γι’ αυτή πέστε μας το και το turing point της 17ης του Νιόμβρη ήταν που σκότωσε τον Saunders, ή κάπως έτσι, και άνοιξαν οι εγγλέζοι τα κιτάπια που ΗΔΗ ΕΙΧΑΝ.

 • ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΖΜΕΝΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. ΕΠΗΔΕΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 5 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?? ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΟΡΕΙΤΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ?? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΓΓΛΙΜΑΤΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΛΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ IMEI. ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΥΚΙΝΟ ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΚΛΠ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΖΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΗΚΗ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΟΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΝΔ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΜΟΥΤΖΕΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΗΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 • Γιατί ο κ. Καραμανλής είναι “υποχοίριο” του κ. Καρατζαφέρη; Μάλλον επειδή τον κόβετε για πιο αδύνατο ε;

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε