Ελληνας γιατρός ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου!

Ο Έλληνας ερευνητής Δρ. Ευάγγελος Μιχαλάκης ως επικεφαλής της Ιατρικής Ερευνητικής του ομάδας στην Αλμπέρτα Εντμοντον του Καναδά ανεκάλυψε αποτελεσματικό φάρμακο κατά του καρκίνου, αλλά κάποιους δεν τους συμφέρει, καθώς η θεραπευτική ουσία είναι πάμφθηνη!

Σχετικό video στο “Εδώ Αθήναι” http://xanthidisathens.blogspot.com/2009/02/blog-post_7295.html

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ

23 Σχόλια

 1. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Κ. Ξανθίδη, καλό είναι να προσέχουμε όταν αναφερόμαστε σε τόσο ευαίσθητα θέματα όπως ο καρκίνος και να μην βγάζουμε συμπεράσματα.

  Ο κ. Μιχαλάκης ήταν πολύ σωστός σε αυτά που είπε παρά το γεγονός ότι ο Αμερικάνος Ευαγγελάτος ήθελε να βάλει λόγια στο στόμα του.

  Η ουσία D.C.A. εμφανίζεται ως μία αποτελεσματική ουσία για χημειοθεραπεία. Μέχρι στιγμής έχουμε κάποιες ενδείξεις περιορισμού του όγκου σε κάποιες μορφές καρκίνου (στήθος, πνεύμονες, εγκέφαλος άρα όχι όλες) σε καρκινικά κύτταρα που έχουν εμφυτευθεί σε πειραματόζωα.

  Δεν έχουν γίνει ακόμα δοκιμές σε ανθρώπους. Έχει περάσει το στάδιο 1 της FDA (για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για το Food & Drug Administration που εγκρίνει όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά) και απ’ ότι ξέρω υπάρχουν δύο άλλα στάδια τα οποία θα τα ακολουθήσει το Πανεπιστήμιο προκειμένου να εγκριθεί τελικά το φάρμακο και να κυκλοφορήσει

  Ο καρκίνος δεν θεραπεύεται με αυτό το φάρμακο απλώς περιορίζεται ή εξαφανίζεται ο όγκος. Ίσως στο βαθμό που ο άνθρωπος θα μπορεί να ζει μία σχετικά φυσιολογική ζωή.Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο θα ισχύει για όλους τους ανθρώπους ή για όλες τις μορφές και τις εντάσεις αυτής της κατα βάση γενετικού τύπου ασθένειας, ή αν θα υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες.

  Προς το τέλος του βίντεο αν είδατε καλά ειπώθηκαν δύο πράγματα:
  1) Ότι υπάρχουν νόμοι που εμποδίζουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να χρηματοδοτήσουν την έρευνα και
  2) ότι το ίδιο το πανεπιστήμιο ψάχνει δημόσια χρηματοδότηση ώστε να μην πάρουν την έρευνα εταιρείες και πατεντάρουν την χρήση της ουσίας.

  Δηλαδή υπάρχει και μία γραφειοκρατία που εμποδίζει κονδύλια ακόμα και αν δεν νοιάζονται οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και το ίδιο το πανεπιστήμιο θέλει να κρατήσει μία αυτονομία

  Άρα το σκεπτικό : ‘ανακάλυψαν το φάρμακο εναντίον του καρκίνου αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες δεν το επιτρέπουν να βγει’, όχι μόνο δεν στέκεται και στα δύο σκέλη του αλλά αν είχα κάποιον συγγενή που υπέφερε από την ασθένεια θα με προσέβαλε ο τρόπος που εκθέτετε την είδηση.

 2. Ο/Η Πέτρος Πιερρής λέει:

  @Νίκος Χαραλάμπους: Η ευαισθησία σας είναι εύλογη, αλλά υπερβολική. Πρώτον το ποστ απευθύνεται σε ενήλικες και νουνεχείς ανθρώπους. Δεύτερον η ανακάλυψη του έλληνα επιστήμονα δεν παύει να είναι σημαντική. Τρίτον η παραπομπή σε συγκεκριμένο video από όπου βγάλατε κι εσείς τα συμπεράσματα που παρεθέτετε προτρέπει όλους όσους το διαβάζουν να κάνουν το ίδιο. Τέταρτον όπως θα είδατε στο τέλος του video κυκλοφορεί από το 2007, συνεπώς δεν περίμενε τον κ. Ξανθίδη να το δημοσιοποιήσει. Πέμπτον στο διαδίκτυο υπάρχει ευρύτατη εμπορία του φαρμάκου το οποίο ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί ελεύθερα αφού ήδη χρησιμοποιείται για καρκίνο των ζώων. Έκτον δεν φαίνεται ο κ. Ξανθίδης να έχει κάποιο προσωπικό όφελος από το όλο θέμα.
  Συνεπώς γιατί “θα σας προσέβαλε” ο τρόπος της είδησης; Στο κάτω-κάτω εφημερίδες δεν διαβάζετε, τηλεόραση δεν βλέπετε; Εκεί τίποτα δεν σας προσβάλει από τον τρόπο που εκτίθενται οι ειδήσεις; Έχετε διαμαρτυρηθεί επίσης;
  Αμάν πια αυτή η κοινωνική υποκρισία που δυιλίζει τον κώνωπα και καταπίει την κάμηλον! Βαρεθήκαμε πια!

 3. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Πέτρος Πιερρής: Έλαβα και ‘γω την “ανακοίνωση” στο e-mail μου και την πέταξα. Είναι απαξίωση για τους ογκολόγους γιατρούς, που είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, για ότι καινούργιο φάρμακο κυκλοφορεί αφού πρώτα έχει βασανιστεί στην έρευνα. Είναι απ’ τους πιο Ιπποκράτιους Γιατρούς και τους βγάζω το καπέλο. Βαθύτατα συνεπείς και συνειδητοί. Απελπισίας φάρμακα τα δίνουν σε απελπισίας καταστάσεις και διαστάσεις μετάστασης καρκίνου και είναι η περίπτωση που ο άρρωστός άνθρωπος αυτοδιαθέτεται για πειραματόζωο. Είναι αρβήλα, και μάλιστα επικίνδυνη, για τον πολίτη που έχει το πρόβλημα, να ενημερώνεται από Ευαγγελάτους. Ας είμαστε σοβαροί με τις ζωές των άλλων και να σεβαστούμε την αγωνία τους. Ας αφήσουμε να λύσουν τα προβλήματά τους οι Εταιρείες και τα ερευνητικά των Πανεπιστημίων. Ούτε οι εταιρείες έχουν όλο το δίκιο ούτε τα Πανεπιστήμια. Οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν και 20 χρόνια και να πάνε στο καλάθι των αχρήστων. Ποιός θα τις πληρώσει;; Γιατί δεν τις αναλαμβάνει ο κρατικός κορβανάς;; Και σοβαρευτήτε ΟΛΟΙ και μιλάμε για τον Καναδά ένα κράτος από τα πιό δημοκρατικά και με το πιο γερό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας για τους πολίτες του. Συγκρίνεται μόνον με τις Σκανδιναυϊκές χώρες. Δεν είναι ελληνικά τα Πανεπιστήμια στην Αλμπέρτα με καθηγητές της ΠΟΣΠΕΡΤ (;) -ή κάτι τέτοιο και πρόσκεινται στον ΣΥ.Ρ.ΖΑ. οι επιστήμονες… Και κάθε φορά που βλέπουμε ένα ελληνικό όνομα, μέσα σε μιά ολόκληρη ερευνητική ομάδα, ας μην ξυπνά μέσα μας η διεθνής ανθελληνική συνομωσία. Και να ξέρετε πως μόνον εμείς εδώ, οι ανόητοι, ψαρεύουμε και βγάζουμε στον αφρό το ελληνικό όνομα… Ίσως κι επειδή οι προοδευτικοί μας επιστήμονες, ελείψει επιστημοσύνης, εμπόδισαν να έχουμε αξιόπιστα πανεπιστήμια με αξιόπιστη έρευνα. Θα φαίνονταν ο Βασιλιάς που ήταν Γυμνός…

 4. Ο/Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ λέει:

  @Νίκος Χαραλάμπους: Λυπάμαι πολύ, που προτιμήσατε να δώσετε «μαθήματα δεοντολογίας» σε εμένα και στους ξένους συναδέλφους, παρά να επικεντρωθείτε στην «ταμπακέρα». Είναι κρίμα, διότι σε τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να είμαστε συνετοί και όχι να ξιφουλκούμε επειδή πρέπει να ξεχωρίσουμε σε μία παρέα. Έτσι δεν είναι; Δεν αμφιβάλω καθόλου για τη γνώση σας περί αυτού του συγκεκριμένου θέματος, ούτε αμφισβητώ τις γνώσεις σας περί καρκίνου. Εκπλήσσομαι όμως για την «καρκινική» σας επίθεση, σε δημοσίευμα στο οποίο δεν περνάω ουδεμία προσωπική άποψη και το μόνο που κάνω δημοσιοποιώ μία είδηση. Ίσως λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας. Να είστε καλά κύριε Χαραλάμπους και εύχομαι να μην «ποδοσφαιροποιείτε» στο μέλλον τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η μάστιγα του καρκίνου. Είναι κρίμα, διότι δείχνετε να έχετε κάποιο επίπεδο.

 5. Ο/Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ λέει:

  Υ/Γ
  Κι επειδή αναφέρετε: “αν είχα κάποιον συγγενή που υπέφερε από την ασθένεια θα με προσέβαλε ο τρόπος που εκθέτετε την είδηση”, σας απαντώ ότι: Ο καρκίνος μου στέρησε πολύ νωρίς τη μητέρα μου.

 6. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Κ. Ξανθίδη κατ’αρχήν λυπάμαι για την μητέρα σας.
  Αυτός όμως κατα την γνώμη μου θα πρέπει να είναι ένας παραπάνω λόγος για να είμαστε προσεκτικοί.

  Γράφετε στο ιστολόγιό σας (και ελπίζω να βγούν οι κωδικοί που θα βάλω για να τονίσω κάποιες λέξεις)

  Έλληνας ερευνητής στον Καναδά, ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου,

  Εδώ στο ιστολόγιο το διορθώνεται κάπως γράφοντας

  …αποτελεσματικό φάρμακο κατά του καρκίνου

  Το δεύτερο θα μπορούσε να θεωρηθεί πιό σωστό, αν και δεν έχει δοκιμασθεί σε ανθρώπους.

  και συνεχίζεται και εδώ και στο ιστολόγιο σας:

  και εκφράζονται φόβοι ότι διάφορα συμφέροντα παρεμποδίζουν την επένδυση στην έρευνα για να προκύψει σε δύο χρόνια η παραγωγή και η διάθεση του φαρμάκου.

  εδώ γράφετε

  αλλά κάποιους δεν τους συμφέρει, καθώς η θεραπευτική ουσία είναι πάμφθηνη!

  Κανένα από τα δύο συμπεράσματα δεν προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Μιχαλάκη.
  Το φάρμακο που βοηθά στην υποχώρηση κάποιων όγκων είναι στο στάδιο 1 της έγκρισης από τον αντίστοιχο ΕΟΦ των ΗΠΑ, όπως πολλά άλλα φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν και μορφές καρκίνου.

  Δεν λέω ότι έχετε προσωπικό όφελος, όμως τίθεται θέμα δεοντολογίας στο πώς παρουσιάζετε την είδηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ‘ποδοσφαιροποιώ’ την συζήτηση. Απλώς καταθέτω την ένστασή μου στην διάθεση συνομοσιολογίας για ένα τέτοιο θέμα.
  Κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες επιδιώκουν το κέρδος και ότι η ερευνά τους πολλές φορές εστιάζεται σε ασθένειες πλουσίων. Αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το να λέμε ότι αγνοούν ή παρεμποδίζουν έρευνα πάνω στο φάρμακο του καρκίνου.

 7. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  @κ. Πιερρή
  Όπως τα αριθμήσατε

  Πρώτον
  Δεν έχω καμία αμφιβολία
  Δεύτερον
  Δεν το αμφισβητώ, δεν την υποβάθμισα, πιστεύω ότι την έφερα στο μέτρο που και αυτός την έθεσε.
  Τρίτον
  Δεν κατάλαβα τι εννοείτε
  Τέταρτον
  Δεν είναι το πρόβλημα μου το αν ο κ. Ξανθίδης μας αποκάλυψε την είδηση. Το πρόβλημα μου ήταν στο σχόλιο του.
  Πέμπτο
  Δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτό που λέτε αλλά δεν βλέπω τι έχει να κάνει με το σχόλιο μου
  Έκτο
  Όπως ανέφερα και παραπάνω δεν γνωρίζω αλλά και δεν πιστεύω ότι ο κ. Ξανθίδης έχει προσωπικό ή άλλο όφελος από τον τρόπο που διατυπώνει την είδηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το σχόλιο είναι παραπλανητικό.
  Και όταν βλέπω τέτοιου τύπου σχόλια από οπουδήποτε και αν προέρχονται (ΜΜΕ, κανάλια) καταθέτω την άποψή μου.

  Ίσως στην τελευταία μου παράγραφο να ήμουν υπερβολικός επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο γενικά όχι προσωπικά, και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό. Αλλά και πάλι δεν παύει το σχόλιο να δημιουργεί άδικες εντυπώσεις και δεν πιστεύω ότι έχω δείξει εδώ στο ιστολόγιο κάποιου είδους κοινωνική υποκρισία.

 8. Ο/Η Πέτρος Πιερρής λέει:

  @ Νίκος Χαραλάμπους: Μα το πρόβλημά σας προκύπτει από το ότι δεν καταλαβαίνετε το τρίτο. Λέω:Τρίτον η παραπομπή σε συγκεκριμένο video από όπου βγάλατε κι εσείς τα συμπεράσματα που παρεθέτετε προτρέπει όλους όσους το διαβάζουν να κάνουν το ίδιο”.
  Που σημαίνει ότι ο κ. Ξανθίδης δεν πήρε την είδηση να την ραφινάρει, ούτε απέκρυψε την πηγή της. Αντιθέτως παραπέμπει κατ’ ευθείαν σε αυτήν.
  Που σημαίνει, ότι ακούει ο καθένας το ρεπορτάζ των ξένων καναλιών και βγάζει τα συμπεράσματά του.
  Αρκεί να μην ξεκινάμε από το δεδομένο ότι εσείς ή εγώ καταλαβαίνουμε καλύτερα από τους άλλους. Ή ότι η σκέψη μας είναι πιο προχωρημένη από τη δική τους. Ή ότι παίζουμε το κοινωνικό γίγνεσθαι στα δάκτυλα, πράγμα που δεν είναι ικανός να κάνει “ο απλός λαός”, συνεπώς πρέπει να τον προστατεύσουμε προσέχοντας πώς του λέμε τι, σαν να ήταν μικρό παιδί.
  Να είστε σίγουρος ότι όλος ο κόσμος καταλαβαίνει όπως εσείς κι εγώ. Όπως εσείς ακούσατε το βίντεο και βγάλατε τα συμπεράσματά σας , έτσι τα έβγαλε και ο καθένας. Εννοώ βέβαια ότι έχετε δίκιο πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε, αλλά όλοι το ξέρουμε αυτό.
  Και τον καθένα θα τον κάνει να ψάξει να βρει το φάρμακο η απελπισία, όχι η άγνοια, ούτε το αν ο κ. Ξανθίδης χρησιμοποίησε την άλφα αντί για τη βήτα λέξη, που ήταν πιο ενδεδειγμένη. Συμπεριλαμβανομένων και εμού και εσάς, όταν ό μη γένοιτο έλθει εκείνη η ώρα, ημών που τόσο λογικά τα κουβεντιάζουμε εδώ.

  Και για τα περί κοινωνικής υποκρισίας: Θεωρείτε πως η τηλεόραση και τα ΜΜΕ τα λένε αυτά που λενε και δείχνουν αυτά που δείχνουν νυχθημερόν σε νέους και μεγάλους με τον ενδεδειγμένο τρόπο;
  Τότε γιατί το έχουμε καταπιεί αυτό και καθόμαστε και συζητάμε τη σταγόνα στον ωκεανό;

 9. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. ΠΙΕΡΡΗ λέτε: Να είστε σίγουρος ότι όλος ο κόσμος καταλαβαίνει όπως εσείς κι εγώ. Όπως εσείς ακούσατε το βίντεο και βγάλατε τα συμπεράσματά σας , έτσι τα έβγαλε και ο καθένας.

  Να μην είστε τόσο σίγουρος για όλον τον κόσμο κ. ΠΙΕΡΡΗ. Η απελπισία που σε χτυπά μετά την πρώτη βιοψία είναι…;; Η βόμβα στη Χιροσίμα.

 10. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Κ. Πιερρή η ένστασή μου είναι για την ‘λεζάντα’ του κ. Ξανθίδη. Δεν κατηγόρησα τον κ. Ξανθίδη για το αν έβαλε ή όχι τον σύνδεσμο στο βίντεο.
  Αν υπάρξει κάποιος ο οποίος δεν δει το βίντεο, θα νομίζει αυτό που ανέφερε ο κ. Ξανθίδης.

  Βεβαίως ο κόσμος καταλαβαίνει και έχει κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν εντοπίζουμε ένα κακώς κείμενο δεν πρέπει να εκφέρουμε τον αντίλογο γιατί ‘ο κόσμος θα καταλάβει ούτως ή άλλως’.

 11. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  Συγγνώμη, επιπλέον δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση. Φυσικά και η Τηλεόραση και τα ΜΜΕ, λένε αναλήθειες και ανάλογες υπερβολές όπως το σχόλιο του κ. Ξανθίδη.

  Εγώ παρακολουθώ τα ιστολόγια. Αν εκεί εντοπίσω κάτι που θεωρώ ότι δεν είναι σωστό θα το γράψω.

 12. Ο/Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΑΝΘΙΔΗΣ λέει:

  Κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει…

 13. Ο/Η Αρταξέρξης λέει:

  @Νίκος Χαραλάμπους: Δες και λίγο ελληνική τηλεόραση, καλό είναι να έχει κανείς εικόνα του τι γίνεται πριν αρχίσει να κρίνει.
  Ή αν θέλει να έχει το μυαλό του στη φορμόλη, ας μην προχωρεί σε κριτικές και σε δεοντολογίες.

 14. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Αρταξέρξης: Για σταθεροποιειθείτε! Μετά απ’ τους μυδρούς που πετάτε στα ελληνικά μέσα μαζικής αποβλάκωσης ζητάτε από τον κ. Χαραλάμπους να τα παρακολουθεί;;; Ο θεός θα σας τιμωρήσει!! Εξαπατάτε έναν έλληνα της διασποράς και μετά νά κι η σειρά μου!

  Τώρα σοβαρά: Το νέο και το video είναι αρβήλα και μεγάλου μεγέθους και δεν τό ‘κανε ο κ. Ξανθίδης! Δε λέμε κάνα ανέκδοτο;;

 15. Ο/Η Αρταξέρξης λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους: Σχετικά με τις προτροπές μου στον κ. Χαραλάμπους.
  Καλά ή κακά τα ΜΜΕ, “Τα πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε” είπε ο Απ. Παύλος.
  Αν είναι όντως τώρα κάτοικος εξωτερικού, ας κρίνει τα του εξωτερικού αν δεν κατέχει τα καλά και τα κακά του εσωτερικού.
  Αλλά οι τηλεοράσεις του εξωτερικού είναι πάντα καλύτερες από του εσωτερικού;
  Για πείτε μου εσείς που ξέρετε…

 16. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Αρταξέρξης: Έχει ο ακροατής περισσότερες και καλλίτερες επιλογές. Και, όπωσδήποτε, είναι Δη-μο-σι-ο-γρά-φοι! Εμένα μου αρέσουν τα panel πολιτικών, οικονομικών συζητήσεων, ότι έχει σχέση με θέατρο και κινηματογράφο και νέα σχετικά με την υγεία. Διαστροφή μου και καπέλο μου. Στην-Ελλάς ελάχιστα τέτοια υπάρχουν μονολόγους… τσακωμών βλέπω και δεν μπορώ να ακούσω κιόλας! Και απορώ: Πώς και στο διάβολο τα καταφέρνουν να τσακώνονται;; Ούτε εφάπτονται οι απόψεις τους! Κάθονται πάνω στο θέμα που ‘χουν στην κεφάλα τους, απ’ όταν ξεκίνησαν να μπουν στ’ αυτοκίνητό τους, και σιχτήρ όλοι οι άλλοι.
  Σήμερα το πρωϊ πήρα στο e-mail μου ένα άλλο που ο αρχικός του αποστολέας πρέπει να ήταν η κ. Κανέλη την οποία και θεωρώ έναν πολύ έξυπνο και μορφωμένο άνθρωπο -έξη χιλιάδες λέξεις το λεπτό. Όχι επαγγελματία όμως. Μιλούσε η πρωϊνή “είδηση”, Κορυδαλός φευ στις μέρες μας, για μια ιδιωτική φυλακή στις Η.Π.Α. (μάλλον πειραματική αν υπάρχει τέτοια) και ότι οι δικαστές στέλναν εκεί για “ψίλου πήδημα νέα παιδιά” και δεν ανέφερε όμως ΠΩΣ τα νέα αυτά παιδιά, στις κανονικές φυλακές, θα γίνονταν οι γκόμενες των ξεβγαλμένων στα τέτοια και περνούσε στα ντούκου ότι οι κύριοι δικαστές περνάν από δίκη κι όλες οι υποθέσεις θα επανεξεταστούν . Όπως και γενικά το θέμα τέτοιων φυλακών. Ήθελε να μου στρέψει το μυαλό στον αχρείο καπιταλισμό και τα κτλ. και για το αν θα ιδρυθούν στην Ελλάδα τέτοιες φυλακές και… είναι και ευρωεκλογές και και, και, και, και κολοκύθια στο πάτερο. Εκείνο όμως που μ’ έκανε είναι να αμφισβητήσω ΟΛΗ την είδηση. Θέλω ΣΚΕΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ! Δεν μου χρειάζεται καμιά κ. Κανέλη! Και το χειρότερο: Πριν χρόνια είχα δει μια συνέντευξη της κ. Στάη με…. την κ. Άντζελα Δημητρίου! Για δύο περίπου ώρες “η μορφωμένη αστέρας παρουσιάστρια” είχε πεδίο επίδειξης ικανοτήτων, μόρφωσης και τα κτλ. την κ. Δημητρίου! Που η καϋμένη είχε δηλώσει πως είναι αμόρφωτη!!!! Στην αρχή είχα θυμώσει με την κ. Στάη σιγά-σιγά όμως την λυπόμουν και αισθανόμουν πολύ δύσκολα γι’ αυτήν! Ρεζιλίκι συμπεριφορά και μυαλό! Πάσχουμε παντού από συνειδητούς επαγγελματίες. Στη μοιρασιά μας έπεσαν οι κομπλεξικοί…

  Και κείνον τον άγιο Παύλο τί θέλετε και τον ανακατεύετε;; Μετά που τά ‘κανε όλα στράφηκε στην αγιοσύνη;; Παρακαλώ, προτιμώ να τσακωνόμαστε για την ορθογραφία…

 17. Ο/Η Νίκος Χαραλάμπους λέει:

  κ. Αρταξέρξη
  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να βλέπω τηλεόραση. Επειδή ο (πάντα αξιότιμος και σοβαρός) κ. Ξανθίδης υπερέβαλε σε ένα σημείο και κατέθεσε ένα παραπλανητικό σχόλιο δεν πρέπει να κάνουμε την κριτική επειδή ακούμε χειρότερα στην τηλεόραση;
  Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω γενικά τηλεόραση ξένη ή ελληνική. Αν και δεν πιστεύω ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να καταφύγουν σε φθηνό εντυπωσιασμό. Ο δημοσιογράφος που πήρε την συνέντευξή από τον κ. Μιχαλάκη είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 18. Ο/Η Πέτρος Πιερρής λέει:

  Όταν αναρτήθηκε αυτό το post διέρρηξαν κάποιοι τα ιμάτιά τους για το αφελές όσο και ανεύθυνο να μην αποσιωπούμε το ότι ένας έλληνας ανεκάλυψε μια μέθοδο εναντίον του καρκίνου και παρασυρθεί έτσι ο λαός.
  Χθες η Καθημερινή, στο περιοδικό της “Κ” ανάγγειλε το θέμα στο εξώφυλλο και έπαιρνε πολυσέλιδη συνέντευξη του έλληνα αυτού με πολλές μάλιστα φωτογραφίες.
  Περιμένουμε επιστολές διαμαρτυρίας, αν όχι μήνυση, προς την Καθημερινή επειδή δημαγωγεί και παραπλανά κι αυτή, όπως και ο κ. Ξανθίδης ανωτέρω, τους αθώους πολίτες!
  Αν και μάλλον για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το πρόβλημα ήταν ότι ο επιστήμονας ήταν έλληνας και ως καλοί έλληνες πρέπει να …”του τη πέσουμε”.

 19. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Πιερρης: Οι ειδικοί γιατροί ΞΕΡΟΥΝ καλλίτερα. Είναι πολύ σοβαρό θέμα η υγεία. Ας αφήσουμε τους ειδήμονες…

 20. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  @Προς όλους: Καθότι πρωτόμπαρκος στο διαδίκτυο και στούρνος ακόμη στην χρήση του, δεν έχω παρακολουθήσει τα βίντεα (πώς θα γίνη; ή την ελληνοποιούμε ή την ξενογράφουμε… μέση οδός δεν υπάρχει. Ή ξεχάσατε «τον άνθρωπο που έβλεπε τα ΤΡΑΙΝΑ να περνούν»;) στα οποία αναφέσεστε. Θα ρωτούσα όλους τούτο: Θα εμπιστευόσασταν την μάθηση του παιδιού σας σε ένα ξυλοκόπο; Την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτού σας σε ένα γεωργό; Την μουσική παιδεία σας σε ένα γυρολόγο; Την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα χειρουργό οδοντίατρο, στομαχολόγο, οφθαλμίατρο κ.ο.κ.; Έχοντας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 διωγκωμένο προστάτη, και ακολουθώντας διάφορες θεραπευτικές ή μάλλον κατασταλτικές μεθόδους, εγχειρίστηκα πέρυσι από -καθόλου περίεργο- χειρουργό ουρολόγο. Είχα σκεφθή τον Γιακούμπ και το Ωνάσειο, αλλά τελικώς απέρριψα την σκέψη. Δηλώνω δε ότι για τον προστάτη διάβασα, πληροφορήθηκα, αλλά αν μου ζητήσουν να παράσχω συμβουλή σε κάποιον, εκείνος που θα το προτείνη παίρνει ρίσκο.
  Σε όλα τα θέματα, αλλά ιδιαίτατα στα θέματα υγείας, προτείνω ότι πρέπει να μιλούν ΜΟΝΟΝ οι ειδικοί. Γενικώς οι γιατροί, ΕΙΔΙΚΩΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.
  Στον Αρταξέρξη(!!!) να πω τούτο: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» ή και αντιστρόφως, όσον αφορά στα ΜΜΕ. Με δεδομέμα τα δύο πρώτα αρχικόλεξα, στο τρίτο θα μπορούσες να κολλήσης από Εκπαιδεύσεως μέχρι Ευτελισμού και ό,τι άλλο σου κατέβη. Σε κάθε αντίστοιχη περίσταση μέσα θα είσαι.
  Με δεδομένο όμως το ψευδώνυμο που επέλεξες, δεν εκπλήσσομαι για το ότι πιστώνεις τον Σαούλ με την ρήση αυτήν. Πώς να άνοιγες ένα βιβλίο κάποιων «μιαρών» Ελλήνων; Π.χ. Προσωκρατικών, Στωικών, Περιπατητικών, Πλατωνικών κ.ά. Και το μίασμα; Ε; Τι γίνεται με το μίασμα;
  Αυτό το οποίο δεν με εξέπληξε μετά την αναφορά σου στον Μέγα Ιουδαιο-Ρωμαίο-Φαρισαίο-Ζηλωτή-Ηρωδιανό (πάντα κατά δήλωσή του) Σαούλ-Παύλο, είναι το παρακάτω: «Αν είναι όντως τώρα κάτοικος εξωτερικού, ας κρίνει τα του εξωτερικού αν δεν κατέχει τα καλά και τα κακά του εσωτερικού». Αυτό να το πω βλακεία; Χαζομάρα να το πω; Μήπως να το πω πνευματικό σκοταδισμό; «Μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε» να το πω; Ή να το πω θρησκευτισμό (λεξιπλασία τούτο, για κάνη ρίμα και να «δέση» με τον σκοταδισμό), να τα περιλάβω όλα δηλαδή και να καθαρίζη η ομίχλη του μυαλού;
  Ξέρεις, κάποτε ήμουν κάτοικος εξωτερικού, και αν κάποιος μου έλεγε αυτό που εσύ μέσα στην απέραντη τύφλωσή σου τόλμησες να γράψης, θα του έρριχνα μπουγέλο πλήρες γλοιωδών λυμάτων. Το τάλε-κουάλε του παναπή.
  Και για να τελειώνουμε: Ως εκ συμπεράσματος θεωρείς ότι κατέχεις «τα καλά και τα κακά του εσωτερικού». Τα τρία κακά της τύφλας σου της εσωτερικής τα κατέχεις; Φρόντισε αυτά να μάθης, και άσε τους άλλους, ακόμη και τους κατοίκους εξωτερικού, να έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ κρίσεως ΚΑΙ επι των καλών και κακών του εσωτερικού. Κατέχεις τι θα πη ΔΙΚΑΙΩΜΑ ή, επειδή η θρησκεία σου σού απαγορεύει να έχης άλλα από αυτά που σου επιτρέπει για να βολεύεται εκείνη, ανέλαβες τον ρόλο της πονηρής κολοβής αλεπούς;
  Καληνύχτα, Αρταξέρξη, όποια και να είναι η ώρα του χαιρετισμού.

 21. Ο/Η SA λέει:

  ΠΡΟΤΕΙΝΩ
  ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ
  CONSENS
  MESOGEIAKH DIATROFH ME LADI ELIAS

 22. Ο/Η iattim λέει:

  Θα ήθελα να ρωτήσω και αν μπορεί να μου απαντήσει οποιωσδήποτε αν υπάρχουν νεότερα με τις εξελίξεις του νέου αυτού πειραματικού φάρμακου για ορσισμένες μορφές καρκίνου.

 23. Ο/Η Peter λέει:

  Υπάρχουν νεότερα με τις εξελίξεις του νέου αυτού πειραματικού φάρμακου για ορσισμένες μορφές καρκίνου στο συνδεσμο
  http://www.thedcasite.com/Unpatentable_drugs_and_the_FDA.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *