Τα δώσαμε τα 500.000 ευρώ στη Σοσιαλιστική Διεθνή!

Όντως καταβάλαμε 500.000 ευρώ εισφορά στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! (Βλ. Δημοσίευμα του φουστανΕΛΛΑΣ, στις 25.6.2008)
Όπως δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, σε σχέση με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτ. Πιπιλή, θεωρώντας «παράνομη» την απόφαση της νομαρχίας να διαθέσει 500.000 χιλιάδων ευρώ για τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου:
«Η πρόθεση της νομαρχίας Αθηνών να αναλάβει μέρος των δαπανών για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι πολιτική απόφαση που ελήφθη με διαφάνεια στο νομαρχιακό συμβούλιο».
Πρόσθεσε μάλιστα και ο κ. Σγουρός ότι επειδή το θέμα ήταν και βιαστικό (ενώ τα οικονομικά προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των σεισμοπλήκτων ή των πυροπαθών φαίνεται πως δεν είναι και τόσο!) παρότι είχε ζητήσει εγγράφως από τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών να βρεθεί λύση για την εκταμίευση των 500 χιλιάδων ευρώ από τη νομαρχία Αθηνών, τελικώς επελέγη η λύση να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό από τη Βουλή των Ελλήνων και όχι από τη νομαρχία Αθηνών.
Από κοντά κι ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας δήλωσε ότι προσφέρθηκε να υποστηρίξει και οικονομικά και με κάθε άλλο τρόπο τη μεγάλη συνάντηση της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» στην Αθήνα.
Αλλά και το ΚΚΕ δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτή καθεαυτή τη γενναία επιχορήγηση, παρά μόνο σπεύδει να καταφερθεί εναντίον της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», επειδή «οι εκπρόσωποί της παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της ειρήνης, όταν η σοσιαλδημοκρατία, από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα, δεν υπάρχει ιμπεριαλιστικός πόλεμος και επέμβαση που δεν έχει στηρίξει”.
Ένας λόγος παραπάνω να την στηρίξουμε κι εμείς από το υστέρημά μας λοιπόν!
φουσταΕΛΛΑΣ  -(Φωτογραφία: Aρχείο φουστανΕΛΛΑΣ)

1 σχόλιο

  • Μπορεί να φανεί άσχετο αλλά είναι πέρα για πέρα σχετικό, αν κάνετε τις σωστές λογικές διεργασίες: Ένας Αμερικανός Πρόεδρος -μου διαφεύγει ποιος- συμπυκνώνοντας την εμπειρία του από τις διεθνείς επαφές που είχε κατά τη θητεία του, είχε πει ότι τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα τα έχουν τα μέλη της κυβέρνησης των πιο φτωχών χωρών. Αυτό συμβαίνει επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όπου έχουμε επιβεβαιώσει το “όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη”. Εδώ καλά καλά βρακί δεν έχουμε να βάλουμε -διότι δανεικό είναι αυτό που φοράμε, ας μη το ξεχνάμε- και είμαστε κουβαρντάδες σε διεθνές επίπεδο.Τρομάρα μας!!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε