Καταδίκη Δημάρχου για το THE MALL

 • 12/2/2009
 • ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ
 • MEDIA

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ – (Δήμαρχος Αμαρουσίου επι κατασκευής MALL)σχετικά με την προσφυγή πολιτών με επικεφαλής τον αγωνιστή κ.Δορύλαο Κλαπάκη για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL. Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου οτι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, οτι δεν προξένησε περιβαντολογικές καταστροφές και οτι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.

Η συγκεκριμμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπερ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κου ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Σημείωση: Φυσικά, τα \”έγκριτα\” ΜΜΕ δεν έκαναν τον κόπο να μας πληροφορήσουν για μια τέτοια ελάχιστης σημασίας είδηση!!!
‘Οποιος βρει την παραμικρή αναφορά για το θέμα στα εν λόγω ΜΜΕ να μας το πει να μην ανησυχούμε για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τύπου σε αυτή τη χώρα!!!

ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ

8 Σχόλια

 1. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @Λουκρητία: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

 2. Ο/Η Ελένη Γιατρά λέει:

  Στα ψιλά κι αυτό, σαν το γεγονός της αποθεραπείας του Διαμαντή Μαντζούνη!
  Και μετά σου λένε πως είναι ΜΜΕ που κόπτονται για τη Δημοκρατία!

 3. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @κ. Γιατρά: Τα ΜΜΕ κόπτονται για τα δημόσια έργα, που θα αρμέξουν οι μέτοχοι και ιδιοκτήτες τους, με μπαξίσι, στο κόμμα που κυβερνά και όχι μόνον. Άγγελοι τέλος και όλα τα κόμματα δαγκώνουν την πίτα που εμείς τους βάζουμε στο πιάτο. Εμείς όμως;; Το πόπολο;; Τί κάνουμε;; Μάθαμε όλα τα σχετικά με εξοστρακισμό ή αποστρακισμό σφαίρας. Αν δεν ήταν αυτή η βαθειά σαπίλα, με τα ΜΜΕ στην πρωτοπορία, θα χρειαζόμαστε ποτέ να κάνουμε γλωσσική ανάλυση στον αποστρακισμό και στο εξοστρακισμό;; Έτσι, αφελής είμαι και αφελώς αναρωτιέμαι…

 4. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  Ααα, και θέλω να δω τί θα γίνει με την αγωγή εναντίον της κατασκευαστικής του κ. Λάτση…

 5. Ο/Η Δάφνη λέει:

  Αχ μωρή φίλη τι είναι αυτά που γράφεις.
  Καλά το λέω εγώ ότι είμαστε όλες για τον ψυχίατρο.

 6. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  Αχ, εθνικό ψυχίατρο…

 7. Ο/Η Αρταξέρξης λέει:

  @ Διονυσία Περικλέους:
  Ιδού τι είπε στο συνέδριο του Συνασπισμού, ο αγαπημένος σας Νίκος Βούτσης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ:

  Ζούμε ιστορικές στιγμές, καθώς τα πάντα προσδιορίζονται εκ νέου μέσα στην ένταση και τις αντιφάσεις που παράγει η καθολική κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, του ίδιου του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

  Αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση γιατί είναι διακριτή και καθοριστική η παρουσία του κόμματός μας, όπως και της ενωτικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ, στις έντονες πολιτικές και κοινωνικές διαδικασίες, τις προγραμματικές αναζητήσεις, τις κινηματικές εστίες εξεγέρσεων σε αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την προφανή προσπάθεια των πολιτικών ελίτ να μετακυλήσουν τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και τις αδύναμες κοινωνικές κατηγορίες.

  Εχουν ενεργοποιηθεί εδώ και καιρό όλοι οι παράγοντες, τα συμφέροντα και οι δυνάμεις που επιβιώνουν μέσα στο θερμοκήπιο του μεταπολιτευτικού δικομματισμού, για να τον υποστυλώσουν μπροστά στην πρωτοφανή μαζική αμφισβήτησή του που ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες εκφράζεται πλέον και με όρους κοινωνίας.

  Τα σενάρια είναι γνωστά: Να κυβερνήσει, σε ό,τι μας αφορά, ένα ΠΑΣΟΚ του 32% ή 35% με τσόντα δυνάμεις της Αριστεράς και της οικολογίας ή, εάν οι συμπράξεις της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς αποτύχουν, να οδηγηθούμε στη διακυβέρνηση από έναν «μεγάλο συνασπισμό», προοπτική η οποία φαντάζει όλο και πιο ρεαλιστική στο έδαφος της εντεινόμενης κρίσης και ιδιαίτερα της εμφανούς προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  Η ριζοσπαστική Αριστερά εργάζεται για να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό, να αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί δυνάμεων, να βρεθούν στο επίκεντρο οι δυνάμεις που αφουγκράζονται τις πραγματικές αγωνίες, τις ανάγκες και τις αξίες μιας κοινωνίας που αντιστέκεται, μιας νεολαίας που εξεγείρεται.

  Σκέψεις και προτάσεις για ενδεχόμενη υποθήκευση αυτής της σχέσης φερεγγυότητας και εμπιστοσύνης που έχουμε πλέον αποκτήσει με την κοινωνία, σκέψεις, δηλαδή, για «ανοχή» ή «στήριξη» μιας μη αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ακυρώνουν τη δυναμική της πρότασής μας και ουσιαστικά αποδέχονται τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτει το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

 8. Ο/Η Διονυσία Περικλέους λέει:

  @ Αρταξέρξη: Ο παρά πάνω κύριος, θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει Ο,ΤΙ κάνουν όλοι οι θεωρητικοί: Λέξεις σε μαθητική παρέλαση! (Τολμώ να πως σε ελληνική μαθητική παράλαση.)
  Ότι είτε με την υποστήριξη είτε με την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβερνητικό σχήμα, η ηλεκτρική σούπα του ΘΑΣΟΚ θα ρουφήξει την γεροντική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, εεε, δεν χρειάζεται να είναι κανείς το-Τσιπράκι-με-το-δάχτυλο-στη-μύτη, για να το προ… δει!
  Κάποιος του τό ‘χει σφυρίξει του Τσιπρακιού όταν παρατηρούσε τα… Δεκεμβριανά και έγλειφε το χωνάκι του! Και, μα το θεό, επειδή μεγάλωσα μ’ αυτές τις αηδίες δεν τις αντέχω πια. Είμαι και κ***γρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *