Όλα θα πάνε καλά

Παρακολουθώντας την καλή κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου, που προβάλλεται αυτόν τον καιρό στις αίθουσες, κανείς δε φαίνεται να προβληματίζεται με το κεντρικό της εύρημα.
Πρόκειται για το εξής: Μια συμμορία κακοποιών, αλλά και η γριά θεία του, κρατούν στο χέρι έναν επιφανή δικηγόρο, επειδή ξέρουν τον ελβετικό αριθμό λογαριασμού έλληνα δικαστή, στον οποίο ο εξίσου διεφθαρμένος δικηγόρος καταθέτει τεράστια ποσά προκειμένου να αθωώσει εμπόρους ναρκωτικών και άλλους κακούργους.
Και λες: Αν η ταινία προβαλόταν πριν λίγες δεκαετίες οι συντελεστές της θα παραπέμπονταν σε δίκη για προσβολή της Δικαιοσύνης και για ό,τι άλλη παρανομία εύρισκε να τους καταλογίσει ο εισαγγελέας.
Σήμερα, με τη διαφθαρά δικαστών στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και με κάποιους από αυτούς καταδικασμένους σε βαρειές ποινές πώς να στηριχθεί μια τέτοια παραπομπή;

Κι αυτό είναι το μακροχρόνιο -και μεγαλύτερο- κακό της διαφθοράς. Ό,τι αμβλύνει την περί δικαίου αντίληψη της κοινωνίας, οπότε το μέχρι σήμερα καταδικαστέο να θεωρείται πλέον ως καθημερινότητα.
Πόσο μάλλον όταν η διαφθορά παραμένει ατιμώρητη…

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΤΣΟΣ -(Φωτογραφία από το Γραφείο Διανομής της Ταινίας)

Ο Φάνης (Ορφέας Αυγουστίδης) και η Τζίνα (Φαίη Ξυλά), ένα παράνομο ερωτικό ζευγάρι, παρασύρονται από τον Μιλτιάδη (Άκης Σακελλαρίου), επίσημο αρραβωνιαστικό της Τζίνας, σε μια αλλόκοτη απαγωγή.
Το σχέδιο τους ν’απαγάγουν τον διεφθαρμένο μεγαλοδικηγόρο Γιώτη Μαθιόπουλο (Δημήτρης Πιατάς) θα τιναχθεί όμως στον αέρα όταν αντ’ αυτού απαγάγουν τη … θεία του Ελενίτσα (Έφη Παπαθεοδώρου) που έτσι κι αλλιώς ήθελε να ξεφορτωθεί!
Η αναπάντεχη εξέλιξη θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις πιο κωμικοτραγικές καταστάσεις, αφού το λάθος θύμα που έχουν στα χέρια τους, δεν είναι ένα απλό θύμα…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Γιάννης Ξανθόπουλος
ΣΕΝΑΡΙΟ:
Γιάννης Ξανθόπουλος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Φαίη Ξυλά
Δημήτρης Πιατάς
Αντώνης Λουδάρος
Ακης Σακελλαρίου
Τάκης Χρυσικάκος
Έφη Παπαθεοδώρου

3 σχόλια

 • @κ. Βίτσο, λυπούμαι που δεν είμαι εκεί. Η ιδέα μοιάζει μ’ αυτό το ανέκδοτο του μπόμπου:
  Γυρίζει ο μπόμπος σπίτι. Τον ρωτά η μαμά του,
  “τί κάνατε σήμερα στο σχολείο αγόρι μου;”
  “διαγώνισμα!”
  “τί ήταν το θέμα;”
  “η κυρία μας είπε να γράψουμε ότι ξέρουμε για τα πουλιά!”
  “εσυ τί έγραψες;”
  “το έβγαλα έξω και αντέγραψα!”

 • Τι σημαίνει “παράνομο ερωτικό ζευγάρι”? Πως νομιμοποιείται δηλαδή ένα ζευγάρι, δια της εκκλησιαστικής ευλογίας και των οβολών ή δια της σύναψης “συμφώνου συμβίωσης”. Ξέροντας από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους (όπως όλοι μας εξ άλλου!) τι συμβαίνει κάθε μέρα στα κρεβάτια, στις παραλίες και στις πλατείες, στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, είμαι βέβαιος ότι είμαστε μια χώρα της έσχατης ερωτικής παρανομίας!

 • @κ. Κoumas: Εεε, τώρα και σεις! Ορθογραφία απ΄της μυλωνούς τον κ..ο ζητάτε…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε