Ιησούς Χριστός: Μια συνέντευξη για όλους και για όλα

Πολλά από όσα είχε πει ο Ιησούς Χριστός σήμερα δεν γίνονται πράξη ακόμη και από εκείνους που δηλώνουν πιστοί, όπως το αγαπάτε αλλήλους. Εάν είχε την ευκαιρία να κατέλθει επί της γης και να δώσει μια συνέντευξη, τι θα απαντούσε ο Θεάνθρωπος σχολιάζοντας σήμερα την επικαιρότητα;

Δημοσιογράφος: Ιησού,  θα Ξέρεις πιθανώς για την έλλειψη εισοδήματος στους ανθρώπους του κόσμου στις μέρες μας. Τι θα Έλεγες σε όσους αυτοαποκαλούνται «Χριστιανοί» να πράξουν για αυτό;

Ιησούς: Πηγαίνε και πούλησε τα υπάρχοντά σου και δώσε τα χρήματα στους φτωχούς, και θα έχεις θησαυρό κοντά στον Θεό (κατά Ματθαίον 19:21)

Δημ: Πραγματικά δεν έχω ακούσει εκπρόσωπο της Εκκλησίας να το λέει αυτό. Είναι δύσκολο να το πραγματοποιήσεις, να δώσεις όλα σου τα χρήματα στους φτωχούς. Χωρίς αμφιβολία δεν υπάρχουν τόσοι αληθινοί Χριστιανοί.

Ιησούς : Πολλοί όσοι εκλήθησαν αλλά λίγοι είναι οι εκλεκτοί (22:14). Ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες, όμως, λίγοι. (9:37).

Δημ: Μα Λες ακριβώς το αντίθετο από όσα επιτάσσει η καταναλωτική μας κουλτούρα, βάσει της οποίας πρέπει να κυνηγήσουμε τον πλούτο όσο περισσότερο μπορούμε.

Ιησούς: Δεν μπορείτε να είστε δούλοι και στον Θεό και στο χρήμα (6:24). Μόνον τον Κύριο τον Θεό σου θα προσκυνάς και μόνον αυτόν θα λατρεύεις (4:10).

Δημ: Άρα Λες ότι δεν πρέπει να θέλουμε να είμαστε πλούσιοι, ε;

Ιησούς: Σας βεβαιώνω ότι δύσκολα θα περάσει πλούσιος στην βασιλεία του Θεού (19:23). Είναι στενή η πύλη και γεμάτη δυσκολίες η οδός που οδηγεί στην ζωή και λίγοι είναι εκείνοι που την βρίσκουν (7:14). Πολλοί θα βρεθούν από πρώτοι τελευταίοι και άλλοι από τελευταίοι πρώτοι (19:30).

Δημ: Ακούγεται σαν να υπάρχουν πολλοί πλούσιοι και διάσημοι που δεν θα δουν τα μετέπειτα. Τι Λες για τους Αγανακτισμένους, και όσους διαδηλώνουν ενάντια στις αδικίες του οικονομικού και πολιτικού συστήματος;

Ιησούς: Μακάριοι όσοι πεινούν και διψούν για δικαιοσύνη (5:6).

Δημ: Αλλά τους χτυπάει η Αστυνομία!

Ιησούς: Μακάριοι όσοι διώκονται γιατί επιθυμούν το δίκαιο (5:10). Μην φοβηθείτε αυτούς που μπορούν να σκοτώσουν το σώμα αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή (10:28).

Δημ: Μα θα τους συλλάβουν και θα τους οδηγήσουν στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσουν τον δικαστή. Τότε τι γίνεται;

Ιησούς: Μην αγωνιάτε για το τι θα πείτε ή πως θα το πείτε. Γιατί δεν είστε εσείς αυτοί που θα μιλήσετε. Το Πνεύμα του Πατέρα σας θα μιλάει μέσα από εσάς (10:19, 10:20).

Δημ: Ναι, μα αντιμετωπίζεις το δικαστήριο. Τον Νόμο.

Ιησούς: Οι σημαντικότερες αρετές για τον Νόμο είναι η δικαιοσύνη, το έλεος και η πίστη (23:23)

Δημ: Μμμ, δεν είμαι σίγουρος ότι τα διδάσκουν αυτά ακόμη και στις νομικές σχολές! Πρέπει να Σου πω ότι με το αστυνομικό κράτος και όλα αυτά, κάποιες φορές φοβάμαι, όχι για μένα αλλά για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.

Ιησούς: Μην αγωνιάτε για το αύριο, γιατί η αυριανή ημέρα θα έχει τις δικές της φροντίδες (6:34).

Δημ: Ναι, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο ανησυχητικό.

Ιησούς: Γιατί είσαι δειλός, ολιγόπιστε; (8:26).

Δημ: Εντάξει. Το παραδέχομαι. Δεν πιστεύω και πολύ.

Ιησούς: Μην φοβάσαι. (17:7). Εάν η πίστη σου είναι όσο ένας κόκκος σιναπιού, τίποτα δεν θα είναι αδύνατο (17:20).

Δημ: Θεωρείς ότι πρέπει να πηγαίνουμε στην Εκκλησία συχνότερα;

Ιησούς: Όταν προσεύχεσαι, πήγαινε σε ένα απόμερο δωμάτιο μόνος και προσευχήσου εκεί κρυφά στον Πατέρα σου, που βλέπει τις κρυφές πράξεις (6:6).

Δημ: Οι ιερείς λένε στο ποίμνιο να είναι σκεπτικό απέναντι στην άμβλωση, στους γκέι και σε όλα αυτά. Τι τους απαντάς;

Ιησούς: Μην κρίνετε τους συνανθρώπους σας γιατί θα κριθείτε από τον Θεό. Γιατί όπως κρίνετε θα κριθείτε, όπως μετράτε θα μετρηθείτε. (7:1, 7:2). Έτσι θα κάνει και σε σάς ο ουράνιος Πατέρας μου εάν δεν συγχωρείτε τα ο καθένας σας τα παραπτώματα του αδερφού του με όλη του την καρδιά (18:35).

Δημ: Υπάρχουν πολλοί που κάνουν θυσίες για τον διπλανό τους. Τι Θέλεις από αυτούς;

Ιησούς: Θέλω έλεος, όχι θυσίες (9:13).

Δημ: Ναι. Αλλά οι ιερείς και οι ιεραπόστολοι ζητούν θυσίες!

Ιησούς: Φυλαχθείτε τους ψευδοπροφήτες! (7:15). Από τον καρπό αναγνωρίζεται το δέντρο (12:33). Στην βασιλεία του Θεού δεν θα μπουν αυτοί που μου λένε «Κύριε, Κύριε», αλλά εκείνοι που κάνουν πράξη την θέληση του ουράνιου Πατέρα μου (7:21).

Δημ: Θα έχεις ακούσει για τις πράξεις βίας απέναντι σε μετανάστες, εβραίους και άλλους. Τι Λες για αυτό;

Ιησούς: Με ρώτησαν οι μαθητές κάποτε “ποιος είναι ανώτερος στην βασιλεία του Θεού”. Φώναξα ένα παιδάκι και το έβαλα ανάμεσά τους και τους είπα “Σας βεβαιώνω ότι εάν δεν αλλάξετε και δεν γίνετε σαν τα παιδιά δε θα μπείτε ποτέ στην βασιλεία του Θεού. Όποιος λοιπόν ταπεινώσει τον εαυτό του σαν αυτό το παιδί, αυτός είναι ανώτερος στην βασιλεία του Θεού. (18:1,2,3,4)

Δημ: Τι Πιστεύεις για την ελευθερία του λόγου;

Ιησούς: Τα λόγια σου θα σε δικαιώσουν, αλλά και τα λόγια σου θα σε καταδικάσουν (12:37). Αυτά που βγαίνουν από το στόμα, προέρχονται από την καρδιά, και αυτά είναι που κάνουν τον άνθρωπο ακάθαρτο (15:18).

Δημ: Βλέπεις, προφανώς, ότι κάποιες κοινωνίες είναι θύματα ενός οικονομικού πολέμου στις μέρες μας. Τι σοφά λόγια Έχεις να πεις σε αυτούς που έχουν συμφέροντα στον πόλεμο αυτό;

Ιησούς: Πάντα να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θες να σου συμπεριφέρονται εκείνοι (7:12). Μην φοβάστε (14:28).

Δημ: Ακούγεται δίκαιο. Αλλά τι θα πούμε σε αυτούς που μας εμπλέκουν σε αυτόν τον πόλεμο εξαθλίωσης;

Ιησούς: Υποκριτές! Εσάς εννοούσε ο Ησαΐας όταν σωστά προφήτεψε: Οι άνθρωποι θα Τον λατρεύουν επιφανειακά. Η καρδιά τους θα είναι μακριά Του (15:7, 15:8)

Δημ: Θα Ήθελες να πεις κάτι για να κλείσουμε;

Ιησούς: Ω, γενιά άπιστη και διεφθαρμένη (17:17). Τι ωφελείται ένας άνθρωπος αν κερδίσει όλον τον κόσμο αλλά χάσει την ψυχή του; Ή τι μπορεί να δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για την ζωή του; (16:26). Είστε όλοι αδέρφια (23:8).

Δημ: Αχ, γιατί οι άνθρωποι ποτέ δεν μπορούν να τα βρουν;

Ιησούς: Η μέριμνα για τα εγκόσμια και η απάτη του πλούτου καταπνίγουν τον λόγο και τον κάνουν άκαρπο (13:22).

Δημ: Ε, πρέπει να Σου πω ότι ήταν φανταστική η κουβέντα μας και πιθανώς εξαιρετική για τα νούμερα της εκπομπής. Σε ευχαριστώ πολύ!

Ιησούς: Εκεί που είναι ο θησαυρός σου, εκεί θα είναι και η καρδιά σου (6:21).

[Βασισμένο στην έμπνευση του Αμερικανού συνταξιούχου εκπαιδευτικού, φιλοσόφου και συγγραφέα Tσάρλς Ρέινερ Κέλι]

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/iisoys-xristos-mia-synenteyksi-gia-oloys-kai-gia-ola

3 σχόλια

  • Τα ”γαϊδούρια” της Ομογένειας
    Παιδάκια στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουν να φάνε, λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία, οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό κ.ά. και η Ομοσπονδία Βοστώνης ζητά και λαμβάνει 5-7.000 δολ. κάθε χρόνο (χώρια τα υπόλοιπα μέσω του γεν. Προξενείου) γιά να κάνει την αποτυχημένη… παρέλαση των ολίγων, μαζί με τον γελωτοποιό μητροπολίτη Μεθόδιο. Τόσο φτηνοί και ανίκανοι είναι, ο Ελληνισμός Βοστώνης και ο μητροπολίτης του, ώστε να ζητούν χρήμα από την χρεοκοπημένη Ελλάδα;
    Αλλά και η πανΜεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής έχει λάβει σε ενάμιση χρόνο κοντά 20.000 δολάρια (απόφαση 1 και απόφαση 2). Τα χρήματα δίνονται από την απάτη-Υπηρεσία του εντυπωσιακά ανίκανου υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, που λέγεται Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
    (Γιά να δούμε, οι ”φελλοί” του υπουργείου Εξωτερικών, θα εγκρίνουν και γιά τον 2013 παρόμοια κονδύλια;)……..προτεινω μια μονο παρελαση, αυτη της Νεας Υορκης, με ενα αρμα απο καθε μητροπολη της Αρχιεπισκοπης Αμερικης δι εξοδων της ομογενειας και οχι του κρατους της χρεοκοπημενης Ελλαδας……κλπ……

  • ειχε λεει καποιος πεση στη θαλασσα και εκει που παλευε να σωθη αρχισε να παρακαλη την παναγια να τον σωση . παναγια μου σωσεμε παναγια μου σωσεμε και οταν βγω θα σου αναψω μια λαμπαδα ισαμε το μποι μου . και εκει που παλευε ακουη μια φωνη απο μακρια και του λεει . κουνα τα χερια σου βρε μαλακα.α.α.α.α.α.Ετσι και τωρα φιλε μου βλεπαμε τοσα χρονια οτι μας εκλεβαν πρωθυπουργοι κλφτες, υπουργοι κλεφτες ,νομαρχες κλεφτες ,δημαρχοι κλεφτες κ.λ.π.και εμεις συνεχιζαμε και συνεχιζουμε να τους υποστηριζουμε να τους ψηφυζουμε και ακομη να τους γιαληζουμε τα παπουτσια με τι γλωσα δεν ειμαστε μαλακες ?????????

  • Δεν είναι μόνο οι δημαρχαίοι, βουλευτάδες, υπουργοί και άλλα βλαβερά που ψηφίζουμε τόσα χρόνια. ‘Ετσι και δούμε στο ψηφοδέλτιο οποιαδήοτε γνωστή (κωλό)φατσα, (από το γυαλί, τα γήπεδα ή τον κινηματογράφο), αρκεί να είναι γνωστή, πάμε και την ψηφίζουμε! ‘Ετσι μας προέκυψαν λουλούδια-βουλευτές/δημαρχαίοι/δημοτικοί σύμβουλοι έως υπουργοί τύπου Κουίκ, Γκερέκου, Χατζηφωτίου, Χαϊκάλη, Βούρου, Κούρκουλα, Φασούλα, Σακοράφα, Κοντογιαννίδη και πολλοί άλλοι. Δεν τους κρίνω για την επαγγελματική τους δουλειά στην οποία οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι καλοί. Ως πολιτικοί, όμως, απέτυχαν. Γιατί αποτυχημένος είσαι όταν δεν προσφέρεις απολύτως τίποτε, αλλά, απλώς, επωφελείσαι από την δημοτικότητά σου για να εισπράττεις βουλευτική “αποζημίωση” (γιατί, ρε, σε ζημίωσε κανείς;) και να παριστάνεις τον/την εθνο-πατέρα/-μητέρα. Είδα κάποιον από τους παραπάνω μιά φορά (νομίζω και η τελευταία) να θέλει να μιλήσει και να μην έχει θέμα, απλώς ήθελε να κάνει την παρουσία του αισθητή… Ψέλιζε το άτομο και προσπαθούσε αγωνιωδώς να βρει τι να πει και τελικά δεν είπε τίποτα! ‘Ομως ήθελε να μιλήσει χωρίς να έχει να πει κάτι! Ωρέ πολίτες τι ψηφίζετε μούρες γνωστές και δεν ψάχνετε να βρείτε ποιοί από τους υποψήφιους είναι ικανοί; Ψηφίσατε έναν ικανό τεχνοκράτη, έναν καταξιωμένο (με έργο, όχι πολιτικές φανφάρες) καθηγητή; ‘Εναν μόνο τέτοιον είδα: Το Θανάση Τσαφτάρη, καθηγητή της Γεωπονικής, αγρότη από παιδί. Ο μόνος που έχει κάτι χρήσιμο να πει και να κάνει. Μακάρι να ήταν κι άλλοι σαν αυτόν στη Βουλή.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε