Σύνταγμα


Ήταν κάπως κουραστικό να επιστρέψω από την Ουάσιγκτον στην Αθήνα για τη σημερινή διαδήλωση αλλά άξιζε τον κόπο. Σαν την Ελλάδα δεν έχει. Στη φωτογραφία, ο κύριος έχει φτιάξει γκιλοτίνα από ξύλο και χαρτόνι επειδή είναι οικολόγος και -αφού την χρησιμοποιήσει- θα την ανακυκλώσει.


Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των ΜΜΕ του πλανήτη – το Σύνταγμα είναι το δεύτερο σπίτι τους. Από δω και πέρα, για να διαφημίσουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό, δεν θα δείχνουμε την Ακρόπολη αλλά τα πεζοδρόμια και τα σκαλάκια της πλατείας Συντάγματος.


Αυτή η δημοσιογράφος πρέπει να έχει σκάσει από τη ζέστη. Πάντως, είναι γλύκα. Είναι και πιστές αυτές οι Ασιάτισσες. Όχι σαν τις δικές μας που είναι με το βρακί στην τσέπη.


-Ρε παιδιά, μια και δεν σακατέψαμε κανέναν σήμερα, δεν πλακωνόμαστε μεταξύ μας -πράσινοι με μπλε- να ξεχαρμανιάσουμε λίγο και να δικαιολογήσουμε και τον μισθό μας;


Το Plaza θα είχε βάλει λουκέτο αλλά το κρατούν ανοιχτό οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Οπότε, η διεύθυνση του ξενοδοχείου πρέπει να δίνει ποσοστό στους διαδηλωτές που επιμένουν να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα και βοηθούν την υγιή επιχειρηματικότητα.


-Ούτε ένα δακρυγόνο δεν έπεσε. Ούτε μια πέτρα. Τζάμπα το νοικιάσαμε το δωμάτιο. Πάμε για μπάνιο;

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ