Ο Δήμος & οι Ιδιώτες και ο “Εντοπισμός Αποθήκης με κλεμμένα ανακυκλώσιμα υλικά”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με συντονισμένες ενέργειες των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας, και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, μεγάλη επέμβαση σε παράνομη αποθήκη κλεμμένων ανακυκλώσιμων υλικών και σκραπ, στην οδό Ακομινάτου αρ. 52, στην περιοχή του Αγίου Παύλου.
Στην αποθήκη βρέθηκαν περίπου 10 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, προϊόντα κλοπής από τους «μπλέ» κάδους, ένας τόνος κλεμμένα καλώδια, και αρκετά καρότσια κλεμμένα από σούπερ μάρκετ.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το χώρο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους της περιοχής ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες των υπηρεσιών του δήμου εναντίον των κυκλωμάτων που λεηλατούν τα ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και τον αστικό εξοπλισμό της πόλης (φρεάτια, κάγκελα κ.λπ.).
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης έγιναν 14 προσαγωγές ατόμων, από την ΕΛ.ΑΣ.

Εδώ γελάνε, που έλεγαν παλιά…
Όμως τελικά είναι τόσο προκλητική και υποκριτική αυτή η ανακοίνωση που κόβεται το γέλιο.
Παρ’ όλη την καταπληκτική οργάνωση του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης, κάποιοι τον κλέβουν!
Τι λες, βρε παιδί μου…

Στα Εξάρχεια πάντως, που οι κάτοικοι είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι κι έχουμε μόνοι μας φτιάξει σημεία κομποστοποίησης και ειδικές επιτυχημένες καμπάνιες για την ανακύκλωση, η παρουσία των μπλε κάδων είναι εντελώς συμβολική.
Υπάρχουν πολύ λιγότεροι από τους μισούς που είχαμε όταν διαμαρτυρόμασταν στην προηγούμενη δημοτική αρχή.
Το δε γυαλί, που είναι μαζί με το χαρτί τεράστιος όγκος καθημερινά, λόγω των πολλών εστιατορίων και μπαρ, το μαζεύει οργανωμένα, εν γώσει του δήμου, ιδιωτική εταιρία. Δηλαδή η δημοτική αρχή της το κάνει δώρο.

Κι ας θυμίσω ότι, παρά τις υποσχέσεις, ποτέ δεν εφαρμόστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα που, μετά από σοβαρή έρευνα, είχαμε προτείνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων στο δημοτικό συμβούλιο και κατόπιν στον νυν αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Βαρελά. Ο οποίος μάλιστα είχε επίσημα ανακοινώσει σε συνεδρίαση του 1ου κοινοτικού διαμερίσματος την άνοιξη του 2011, ότι τίθεται άμεσα σε λειτουργία! Έχουμε άλλωστε στείλει και επίσημη πρωτοκολλημένη επιστολή προς αυτόν και ποτέ δεν λάβαμε απάντηση.
Παρά τις εκάστοτε εξαγγελίες, η νυν δημοτική αρχή δεν έχει βάλει μπροστά ούτε το απλούστατο πρόγραμμα κομποστοποίησης των κλαδεμάτων του δήμου.
Ούτε έβγαλε ποτέ για χρήση τους 150 ολοκαίνουργους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού, που μας είπε ο «αρμόδιος» αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς, ότι είχε βρει σε αποθήκη του δήμου.
Αυτά είναι λίγα μόνον κι απλώς ενδεικτικά της κατάστασης.

Είναι γνωστό το πόσο κερδοφόρα είναι η ανακύκλωση των υλικών, γι αυτό άλλωστε δραστηριοποιούνται ιδιωτικές εταιρίες σ’ αυτόν τον τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ, και στη Νάπολη η όλη διαχείριση των απορριμμάτων είναι στα χέρια της Μαφίας.

Ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί συστηματικά όλα τα κέρδη που θα είχε από την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων κι από την ανακύκλωση στους ιδιώτες. Δεν έχει κάνει την παραμικρή προσπάθεια σ’ αυτόν τον τομέα. Δεν άκουσε ποτέ τους ειδικούς.

Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας λοιπόν διαπράττει έγκλημα απέναντι στους δημότες του –που πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη- με το να αρνείται να κάνει σωστή και οργανωμένη ανακύκλωση, ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση.
Αφήνω το οικολογικό έγκλημα…
Αφήνω και τα υπέρογκα πρόστιμα που έχει αρχίσει να πληρώνει συστηματικά η Ελλάδα στην ΕΕ επειδή ακριβώς δεν κάνει ανακύκλωση…

Αυτή η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κ. Καμίνη λοιπόν, λυπάμαι, αλλά είναι δυστυχώς επαίσχυντη.

ΑΝΝΙΤΑ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ

5 σχόλια

 • Είναι σημαντικό να επισημαίνονται οι κενές δήθεν επιτυχίες του Δήμου και να ξεκαθαρίζεται η νεφελώδης κατάσταση που επιμελώς συντηρούν.

 • Γιατί ο δήμος Αθηναίων δεν παραχωρεί την επεξεργασία των απορριμάτων του -μιας και δεν μπορεί να την κάνει ο ίδιος- σε ιδιώτες; Αγκυλώσεις στ’ αριστερά του…

 • Επί της ουσίας και σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμάτων, επικρατεί χάος. Έχω δει επανειλημμένα το ίδιο απορριματοφόρο να συλλέγει απορρίματα από μπλε και κοινούς κάδους. Έχω δει το ειδικό απορριματοφόρο να αδειάζει τους μπλε κάδους, χωρίς οι άνθρωποι να ελέγχουν το περιεχόμενο. Όταν οι μετανάστες δεν γνωρίζουν τη διαφορά και χρησιμοποιούν όλους τους κάδους με τον ίδιο τρόπο.

 • Εμείς εδώ στη Ζάκυνθο,
  πάντοτε πρωτοπόροι,
  καιρό ΙΔ.Ε.Α. έχουμε,
  χωρίς κανένα ζόρι.

  Η ΙΔ.Ε.Α. ανακυκλώσιμα
  μαζεύει για ‘κονόμα,
  και έτσι για τον Σύνδεσμο
  έμεινε μόνο η βρώμα.

  Σημ: ΙΔ.Ε.Α.= Ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης
  Σύνδεσμος= Σύνδεσμος καθαριότητας

  Δύ-στιχος

 • γεια σας κι από μένα. απόψε δεν θα σας κάνω παρέα. και ξέρετε γιατί; γιατι νομίζω ότι θα αναλωθώ εδώ μέσα σε σχόλια άνευ ουσίας για πεζά θέματα της τρελλής μας ελληνικής καθημερινότητας.
  εγώ φίλη μου σας γραφω απόψε το τελευταίο μου σχόλιο ως serius man. πλέον είμαι ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ. σας συνιστώ και σε εσάς να ερωευτείται για να δείτε πόσο απαξία έχουν τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα και οι διαμάχες πάνω σε αυτά.
  ΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ!
  πλέον δεν μου πάει, δεν μπορώ να τσακώνομαι με κ. perldion και άλλους εδώ μέσα. ειμαι αλλού. συνιστώ και στους κατά καιρούς συνομιλητές μου να κάνουν το ίδιο.
  σας ευχαριστώ και κάντε έρωτα όχι πόλεμο.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε