Μετά το «Λεφτά υπάρχουν» το… «Βρήκαμε τα λεφτά»!

Το συμπέρασμα που εξάγεται από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα μπαίνει σε μια σοβαρή περιπέτεια για τους ίδιους λόγους για τους οποίους με τις εκλογές του 2009 άρχισε να σέρνει τα βήματά της προς τον όλεθρο.

Τότε, την ψήφο του ελληνικού λαού υπέκλεψε το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν»!

Τώρα, την ψήφο του ελληνικού λαού υπέκλεψε το σύνθημα «Βρήκαμε τα λεφτά»!

Στην πραγματικότητα, ούτε τότε υπήρχαν λεφτά, ούτε σήμερα!

Το καταστροφικό για τον τόπο ΠΑΣΟΚ, αυτοδιαλύθηκε, αφού διέλυσε τη χώρα, συκοφαντώντας την και οδηγώντας τη σιδηροδέσμια στα νύχια των διεθνών δανειστών της.

Την εμφάνισή τους στο πολιτικό προσκήνιο κάνουν τώρα νέοι «σωτήρες», που με αυτοκρατορικό ύφος υπόσχονται τη σωτηρία της χώρας, εξαπολύουν μύδρους περί δοσιλόγων και διακηρύσσουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν.

Από τα ανά την Ελλάδα αποτελέσματα προκύπτει πως το κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» δεν ψηφίστηκε για τις αρχές του, αλλά για τις… κραυγές του και με τη σιγουριά ότι δεν θα κληθεί να κυβερνήσει και επομένως να τεθεί προ των ευθυνών του.

Το βέβαιο είναι πως αθροιζόμενα τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του Καμμένου οδηγούν σε ποσοστό αυτοδυναμίας.

Και για ποιο λόγο συνέβη αυτό;

Επειδή επικράτησε η προπαγάνδα, βάσει της οποίας η Νέα Δημοκρατία από αντιμνημονιακό κόμμα, που πραγματικά ήταν, έγινε μνημονιακό, διότι αυτό βόλευε όσους ήθελαν να δοξαστούν ως αρχηγοί και επίδοξοι «κυβερνήτες» της χώρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, που ψήφισε… ΣΥΡΙΖΑ, αν και επαγγέλλεται τη νομιμοποίηση και ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών!

Πρόκειται για μια εντελώς παράλογη εξέλιξη, που όμως δείχνει πως ακριβώς στην περισσότερο ταλαιπωρημένη από την παρουσία των λαθρομεταναστών περιφέρεια, μέτρησε περισσότερο η αντιμνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο η φιλολαθρομεταναστευτική στάση του.

Ας ελπίσουμε ότι η οργή εκτονώθηκε. Μετά από την άσκηση του δικαιώματος του εξοστρακισμού, οι πολίτες, έχοντας στείλει το μήνυμά τους, αργά ή γρήγορα πρέπει να φροντίσουν να κυβερνηθεί η χώρα…

3 σχόλια

 • Τόσα χρόνια που μας κυβερνούσαν συνεχώς και αδιαλείπτως, είχαμε μια τόσο ζηλευτή πορεία που στο τέλος χρεοκοπήσαμε. Ας μείνουμε λοιπόν για λίγο “ακυβέρνητοι” να σπάσει και η ρουτίνα.

 • Ας πη κάποιος στην κ. Βούλτεψη, της οποίας η εξ υποκειμένου αντικειμενικότητα ρέει από τις άκρες της φούστας της, ότι καταστροφικό για την χώρα δεν ήταν μόνο το ΠαΣοΚ. Εξ ίσου καταστροφική υπήρξε και η συνεταίρος της στην εξουσία, η ΝΔ.
  Όσον αφορά δε στον κ. Σαμαρά, για την διαμάχη του οποίου με την κ. Μπακογιάννη είχα σημειώσει τότε «πολύς ντόρος για ένα σαμάρι», απεδείχθη ελάχιστος κι αυτός. Και έχασε το ραντεβού με την Ιστορία διαπράττοντας την μέγιστη κωλοτούμπα με την υποτακτική υπογραφή του.
  Και όπως η κάλπη έστειλε, έστω και προσωρινά, τον Γιώργαρο στα αζήτητα, άλλο τόσο έστειλε και τα συνεταιράκια Τζέρυ Λιούις και Ντην Μάρτιν. Μόνο που εκείνοι προκαλούσαν το γέλιο, ενώ αυτοί οι δύο τον… γέλωτα.
  Ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι βαδίζουν με βεβαιότητα τον δρόμο προς το πολιτικό βάραθρο – του εαυτού τους και των (ξε)πωλητικών κομμάτων τους.

 • @k. ndemonicos: Μου φαίνεται πως το “λεφτά βρήκαμε” του κ. Τσίπρα είναι ο καινούργιος πωλητικός μπούσουλας. Και για κείνους που ΔΕΝ τον ψήφισαν τον: Αλέξη είσαι σέξη. Αλλά δεν έπαψαν να ελπίζουν σε δανεικά-κωμματικά καλούδια. Που τα ‘χαν κιόλας συνηθίσει. Τα χρόνια της συναλλαγής: Την ψήφο σου για θέση στο δημόσιο, για επίδομα τύφλας, κουτσαμάρας, μελέτη της ανάπτυξης της ντομάτας στην Σιερά Λεόνε…
  Αχχ, αξέχαστα καλούδια! Και τα ‘χαμε -άλλωστε- συνηθίσει τόσα χρόνια από τα κώμματα της διαπλοκής, η οποία είχε τόσα χρώματα όσα και το ουράνιο τόξο -“το χρήμα δεν είχε ποτέ οσμή” χρώμα τώρα θα κοιτάμε;; Και η χώρα πρέπει με κάποιον τέτοιο να κυβερνηθεί. Αλλοιώς…; Μμμ; Διάλυση;;
  Κι ο μπούσουλας -ΚΑΙ- του κ. Τσίπρα να του ‘χει πέσει κάπου στο χάσμα των Μαριάνων. Εκεί στον Ειρηνικό… Άϊντε και μόνον ένα αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μας σώσει. Κι όχι μόνον εμάς… Στην ουρά είναι πολλοί σαν και τε μας! Τα Ρ.Cια δεν μπορούν να τα λαδώσουν ούτε οι Μπόμπολες ούτε οι Άκηδες της απερίγραπτης διαφθοράς. Που ο κ. Τσίπρας τους ξέχασε. Λέτε να ετοιμάζει τους δικούς του Άκηδες που θα αναλάβουν τις κρατικοποιημένες τράπεζες, οτέδες, οπλικά και τα κτλ…;;;
  Κρίμα και τον ψήφισα. Και βλέπω ΤΙ κατά βάση είχε στο πωλητικό μυαλό του. Που απλώς το υποπτευόμουν κι έσπρωχνα να το βγάλω απ’ το δικό μου…
  Και τώρα δεν αντέχω, όχι τόσο την γλώσσα του στόματος, αλλά -και κυρίως- αυτή του σώματος των βουλευτών του. Που φέρνουν βόλτα στα κανάλια φυσσόντας να κρυώσουν την πατάτα στις χούφτες τους… Και λέγεται αυτό: Το κυβερνητικό Συ.Ρι.Ζι.Κο πρόγραμμα… της καυτής πατάτας!!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε