Ψηφίζω ό,τι θέλω. Ψηφίζει ό,τι να ‘ναι. Κι οι δύο την επομένη θα υποστούμε τις συνέπειες…

Οργώσανε την Ελλάδα – με εξαίρεση τον Παπανδρέου που όργωσε την Ελβετία. Στο Σεν Γκαλέν μιλούσε. Οπως όλοι γνωρίζουμε, το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιο ρεύμα στην Ελβετία… Ολα τα καντόνια κόβουν φλέβα για πάρτη του! Ο καθένας με τα λόγια χτίζει ανώγεια και καντόνια. Γι’ αυτό, είπαν να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη στη Λωζάννη. (Την Κοζάνη, άσε, την ανέλαβε ο Βενιζέλος)…

Τι κάνουμε λοιπόν αύριο; Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ αρκετά αγχώθηκα αν η ψήφος μου είναι διαμαρτυρίας, οργής, ή σκέτη χωρίς μεζέ. Και δεν θα κάτσω να απολογηθώ στον καθένα, τι κάνω εγώ πίσω από το παραβάν (όταν δεν δοκιμάζω ρούχα). Και κυρίως γιατί το κάνω. Γιατί καταλήγω όπου καταλήγω, γιατί ψηφίζω ό,τι ψηφίζω.

Ψηφίζω ό,τι θέλω.

Οταν πάω στο εκλογικό τμήμα, μπορεί να αφήσω σπίτι μου πορτοφόλι και χαρτομάντιλα. Δεν μπορώ να αφήσω πίσω τον θυμό μου, την οργή μου, την απογοήτευσή μου, την αγωνία μου, τη διάψευσή μου. Και δεν καταλαβαίνω τον Καρατζαφέρη, «ψηφίστε με τη λογική»! Ποια λογική; Τη δική του ή τη δική μας; Γιατί, αν δεν έχει αντίρρηση, λέω να ψηφίσω με τη δική μου λογική! Κι αν έχει αντίρρηση, πάλι έτσι λέω να ψηφίσω!

Ολοι, αρχηγοί και υποψήφιοι με διαβεβαιώνουν ότι καταλαβαίνουν τον θυμό μου ΑΛΛΑ! Καταλαβαίνουν την τάση μου να τιμωρήσω, ΑΛΛΑ! Καταλαβαίνουν ότι με φέρανε στον πάτο του πηγαδιού ΑΛΛΑ!
Συγγνώμη, αυτό το ΑΛΛΑ το βγάζουμε λίγο απ’ την μπάντα; Γιατί όλα αυτά που εσείς σήμερα «καταλαβαίνετε» (κι αύριο τα ξεχνάτε) εμένα είναι πια η ζωή μου. Είναι πια η καθημερινότητά μου, είναι πια το σιχτίρι μου το ασορτί με όλα… Είναι το χαμόγελο: που εγώ δεν το έβαψα και βγήκε η ρίζα… Είναι τα όνειρα που μου στερήσατε, είναι το μέλλον που μου πουλήσατε, είναι οι φορές που με προδώσατε. Ο αλέκτωρ λάλησε, αλλά εσείς συνεχίσατε… Και συνεχίζετε…

 • Να χτυπιέστε κάτω, λοιπόν, δεν θα ψηφίσω με τη δική σας λογική.
 • Να χτυπιέστε κάτω, δεν θα ψηφίσω με τα δικά σας «θέλω».
 • Να χτυπιέστε κάτω, πριν φύγω από το σπίτι μου δεν θα αφήσω το συναίσθημά μου στο αμπαζούρ να το ξαναβρώ γυρίζοντας. Θα το πάρω μαζί μου στην κάλπη. Αρκετά έχω μουντζώσει τη μούρη μου ύστερα από εκλογές, αρκετά έχω πει «δεν το ‘κοβα απ’ τη ρίζα».

Αρκετά, φτάνει, μέχρι εδώ! Τέρμα. Το ρόλερκοστερ μας τσάκισε, μας πέταξε τα άντερα έξω, μας μετέτρεψε σε παραζαλισμένα κοτόπουλα. Εκανε φούρλες και στροφές, τούμπες και κωλοτούμπες. Μετά βίας είμαστε ακόμα ζωντανοί… Αλλά είμαστε! Κουτσά, στραβά, με εκδορές, αμυχές, μώλωπες – είμαστε ακόμα ζωντανοί!

Γι’ αυτό σας λέω, κύριοι, και λυπάμαι (όχι πολύ) αν σας πικραίνω.

Εγώ θα ψηφίσω ό,τι θέλω…
Ο τύπος χωρίς προφυλακτικό θα ψηφίσει ό,τι να ‘ναι.
Και οι δύο την επομένη των εκλογών θα υποστούμε τις συνέπειες…

ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ
ΤΑ ΝΕΑ

3 σχόλια

 • @ Σχεδόν καλά (τοις πράγμασι εντελώς αδιάφορα και για να περάη η ώρα κατά τον χρόνο που καταναλώνει στον χώρο όπου και οι βασιλείς μόνοι πηγαίνουν) τα πήγαινε η βαθέως «μετανοιωμένη» Μαγδαληνή μέχρι την τελευταία αράδα. Κόντευε να με πείση πως θα ψήφιζε κι αυτή του κεφαλιού της, τουτέστι πέρα από συμφεροντογεροντικές αγκυλώσεις. Ότι είδε κάποιο φως αλλού από κει που το ‘βλεπαν οικογενειακώς.
  Αλλά ήρθε η κατακλείδα να με διαψεύση: «Και οι δύο την επομένη των εκλογών θα υποστούμε τις συνέπειες…». Και για τον «ό,τι θέλω» -δηλαδή την ίδια και τους ομοίως σκεπτομένους, λες και μέχρι χτες ψήφιζε Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ, παναπή κάποιος ή κάποιοι της επέβαλλαν τι θα ψηφίση, ή πως ο καθένας δεν ψήφιζε αενάως ό,τι ήθελε- και για τον «ό,τι να ΄ναι» – τον μη διαθέτοντα πολιτική κρίση.
  Ε, ναι λοιπόν, κυρία μου, θα υποστούμε τις συνέπειες της επιλογής μας ΟΛΟΙ. Μήπως δεν τις υφιστάμεθα από τις μέχρι χτες επιλογές μας και θα τις υφιστάμεθα στους αιώνες των αιώνων;
  Μήπως δεν υφιστάμεθα μέχρι τούδε κσι θα υφιστάμεθα για πολλές δεκαετίες ακόμη τις συνέπειες των δράσεων του Εφιάλτου, τον οποίο με τόσο πάθος εστηρίξατε την εποχή της καθόδου του στην πατρίδα μας;
  Ή μήπως κάτι άλλο εννοείτε; Π.χ. τις συνέπειες που θα υποστούν όσοι ξεφύγουν από το μαντρί; Το οποίον, είμαι βέβαιος, περιλαμβάνει πλέον, λόγω των μη μενετών καιρών, και κυανής αποχρώσεως αμνούς;

 • >Nicolaos Demonicos: Δεν νομίζω ότι η συντάκτρια του άρθρου έχεi ποτέ δηλώσει ότι ταυτίζεται, πολιτκά, με τη μητέρα της και τις επιλογές της. Και δεν ψηφίζουν πάντα όλοι οι ‘Ελληνες αυτό που επιθυμούν. Πολλές χιλιάδες ψηφοδέλτια παραδίδονται έτοιμα, σταυρωμένα, σε πολίτες με μειωμένη βούληση ή με πολύ φόβο, ή με μεγάλες ανάγκες (και ελπίδες), από συγγενείς, κομματικούς παράγοντες, τραμπούκους και άλλους βιαστές της εκλογικής διαδικασίας συνέλληνες. Πολλές συνειδήσεις βιάζονται ή εξαγοράζονται στο ένα ή στο άλλο πολιτικό πεδίο. Δεν βρίσκω ότι ο ισχυρισμός της Κας Ακρίτα στερείται περιεχομένου.

 • @heliotypon: Άραγε, και σύμφωνα με όσα η συγχωρητική σας καρδιά διαπιστώνει, η καθολική ψήφος είναι βλαπτική της δημοκρατίας -ή τουλάχιστον της έντιμης διαχείρησης της… Σκέφτομαι, για πιο αντιπροσωπευτική δημοκρατία, πως στην είσοδο των εκλογικών κέντρων πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν ψυχολόγοι, που θα κόβουν την εσωτερική τρικυμμία του καθ’ ενός μας κι έτσι αυτόματα ν’ αποκλείουν εκείνες τις πιεσμένες -από επίγουσες ανάγκες- ψυχές από του να ρίξουν πουλημένη ψήφο. Σκεφτήτε ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ το βαθύ ΠαΣοΚ ΟΛΟΥ του δημοσίου τομέα -στενού, ευρέως- πήγε πακέτο στον isnotgout!
  Τώρα όσον αφορά στην κ. Ακρίτα: Καμιά φορά στα κεραμύδια ανεβαίνουν κάτι σκύλοι που νοιαουρίζουν γιατί μιλούν ξένες γλώσσες…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε