Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους

O γνωστός Αμερικανός οικονομικός αναλυτής και παραγωγός ντοκιμαντέρ Max Keiser, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today.
Τα όσα είπε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:
«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας. Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα, προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος.
Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης.
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία. Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι.
Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.
Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα. Με το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται.
Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας, η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την «τελική λύση«. Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την τελική λύση». Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70% μείωση στην αξία των επενδύσεών τους.
Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να «κουρευτεί», έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν οκόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους.
Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι’ αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας.
Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους.
Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία.
Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας».

http://www.tsantiri.gr/oikonomia/

3 σχόλια

 • Σκέφτομαι ότι κάποιοι θα ψηφίσουν πάλι τον εσμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τρελαίνομαι…

 • Προσωπικώς, Swell, θλίβομαι, δεν τρελαίνομαι. Και πολύ φοβούμαι πως η θλίψις μου αυτή θα αυξηθή κατά το ποσοστό άνω του 20% που συνολικώς τα δύο ελαφρώς φιλελληνικά κόμματα εξουσίας θα συγκεντρώσουν κατά τις επικείμενες εκλογές. Οι οποίες θα διεξαχθούν εντός των ορίων της επικρατείας της ελληνικής Ολιγοκρατίας των ξεπουλημένων οσφυοκαμπτών.
  Το δίλημμα είναι προς τα πού και με τι να φτύση κανείς.
  Όταν προ ετών φώναζα και εδώ και αλλού πως οι κυανοπράσινοι κυβερνώντες με την πωλητική που εφαρμόζουν θα σώσουν την Ελλάδα όπως ακριβώς σώνεται με την χρήση το λάδι στο μπουκάλι, υπήρξαν κάποιοι έγχρωμα φέροντας ομματοϋάλια, οι οποίοι μέχρι φασίστα με απεκάλεσαν.
  Πολύ λοιπόν φοβούμαι ότι και εσύ θα τρελαθής και εγώ θα μετρώ την θλίψη μου με το τσουβάλι.

 • @Όλους: Το πάρα πάνω άρθρο έχει τόση σοβαρότητα -από εγκυρότητα δεν το συζητούμε- όση κι η δήλωση ενώπιον δικαστηρίου, κυρίας εντατικώς εργαζομένης εις την οδόν Φυλής, ότι είναι δημόσιος υπάλληλος…
  Ας είμαστε σοβαροί: Νομίζω πως την πάρα πάνω μελέτη την έχουν κάνει από κοινού ο Άκης Τζο, ο Κως Λαλ, ο ΓΑΠ και όλα τα λαμόγια -όλων των κομμάτων- που από την 18-10-81 σεντούκωσαν τον πλούτο αυτής της χώρας. Κι όχι πως ο “άγιος κι αναμάρτητος λαός” δεν έχει ευθύνες. Τους ψήφιζε -όλους τους Πάγκαλους- ένω έγλυφε το κόκκαλο των παράνομων επιδομάτων για τυφλούς κτλ., το επίδομα του δημοσίου υπαλλήλου για “άφιξη εις την εργασία του” και κτλ.
  Βέβαια, θα μου πείτε, αφού οι βολευτές στο κυνοβούλιο πληρώνονταν για να παίρνουν μέρος σε συνεδρίες για την μελέτη νομοθετημάτων ποιά η διαφορά του ταξιτζή που έπαιρνε επίδομα τυφλού;;!! Στο κάτω-κάτω της γραφής αυτός μπορεί και να ‘βλαψε λιγώτερο την χώρα -λέμε τώρα. Μάγκες, η διαφθορά στην Ελλάδα είναι -και βέβαια ήταν- ευρείας λαϊκήξς βάσης. Η μόνη διαφορά είναι πως οι κυβερνώντες πήραν το κιούπι με το μέλι ενώ εμείς τα κακόμοιρα απλώς μυρίσαμε… Εεε, επειδή οι πωλητικοί είναι και πιό ολιγάριθμοι, κάνουν περισσότερο μπούγιο οι καταθέσεις τους εις-Ελβετίαν ή εις παραδείσιους νήσους…
  Εκείνο που μου δένει κόμπο την φαιά μου είναι: Πώς θα τα καταφέρει ο Τσίπρας, όταν γίνει πρωθυπουργός, να στείλει στο διάολο τους δανειστές μας και το δημόσιο να εξακολουθήσει όπως είναι;;; Τον ακούω να εξαγγέλει και θυμάμαι τον ΑΓΠ και ξέρω πως στα σίγουρα θα παζαρεύει το εθνικόν χρέος με τον… εαυτό του. Το μόνο που με παρηγορεί είναι πως ο φέρελπις θα έχει βρεί τον τρόπο να κάνει τον κύκλο τετράγωνο. Στα σίγουρα…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε