Ο Φόβος είναι το τηλεκοντρόλ του ανθρώπινου μυαλού!

Θα προσπαθήσουμε σήμερα να περιγράψουμε όσο πιο απλά μπορούμε την μέθοδο με την οποία επιχειρούν σήμερα τα διάφορα κέντρα εξουσίας να ελέγξουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο είναι η οφθαλμοφανής πλέον -διότι είναι συνεχής και εντεινόμενη όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε τις εκλογές- εκστρατεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Χειραγώγησης που αποσκοπεί, επιδιώκει και στοχεύει στην…ομοιογενή εκλογική συμπεριφορά της κοινής γνώμης υπέρ των φιλομνημονιακών πολιτικών και των φιλομνημονιακών κομμάτων.
Πως όμως μπορεί να γίνει όμως μία τέτοια προσπάθεια που σίγουρα αντίκειται στους εθιμικούς κυρίως νόμους της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών;

Μέσα από την παραγωγή συνεχών και εναλλασσόμενου περιεχομένου αλλά ομοειδούς λογικής στόχευσης μηνυμάτων, τα οποία αφού πρώτα γίνουν ευρέως γνωστά μέσω κυρίως των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, στην συνέχεια επηρεάζουν είτε το συνειδητό είτε (και αυτό είναι το πιο ύπουλο και παράνομο) ασυνείδητο μέρος του εγκεφάλου και της ανθρώπινης νοημοσύνης.
Προσέξτε, δεν μιλάμε για μία μαζική παραγωγή π.χ. video clips υπέρ ενός υποψηφίου ή ενός πολιτικού κόμματος, αλλά για μία μαζική παραγωγή ενός μηνύματος μέσα από διαφορετικές ιστορίες που θα συνεγείρει είτε στο συνειδητό, είτε στο ασυνείδητο μέρος της ανθρώπινης νοημοσύνης, ένα συγκεκριμένο συναίσθημα το οποίο τελικά θα οδηγήσει τον άνθρωπο-δέκτη σε μία συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Όλοι κατανοούμε ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με τους αγράμματους Γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με δαιμόνιους επιστήμονες που επιδιώκουν να εξομοιώσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και πνευματική λειτουργία με ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

• Τελικός στρατηγικός στόχος: Να προγραμματίσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και λειτουργία όπως προγραμματίζεται ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.
• Πως θα το πετύχουν αυτό; Με τον έλεγχο του αντίστοιχου συναισθήματος που διέπει κατά κύριο λόγο την εκάστοτε επιθυμητή γι’ αυτούς ανθρώπινη συμπεριφορά.

Η επιστήμη που ασχολείται με όλα αυτά τα τερατώδη ονομάζεται Κυβερνητική και ο θεμελιωτής της είναι ο Γερμανός Μαθηματικός Νόρμπερτ Βίνερ που έγραψε το περίφημο «Κυβερνητική, ή Έλεγχος και Επικοινωνία στο ζώο και την μηχανή». Ενδεικτικός ο τίτλος έλεγχος και επικοινωνία στο ζώο και την μηχανή. Τα ίδια αντικείμενα είναι για τον συγγραφέα η μηχανή (Ηλεκτρονικός Υπολογιστής) και το Ζώο (ντρέπεται και ο ίδιος να γράψει την λέξη άνθρωπος και χρησιμοποιεί την πιο αθώα λέξη ζώο).
Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα: Για να κατανοήσουμε τα παραπάνω, οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε την εισαγωγή και νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο γιατί γνωρίζουμε τους πόνους και τις ταλαιπωρίες που θα υποστούμε προκειμένου να θεραπευτούμε. Ελάχιστοι όμως φοβούνται να πεθάνουν. Ο λόγος; Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην μετά θάνατο… ζωή.
Συμπέρασμα: Ο άνθρωπος φοβάται για το μέλλον αυτό που γνωρίζει.
Πάμε τώρα να εισάγουμε αυτό το συμπέρασμα στα προαναφερόμενα περί κυβερνητικής και στην σύγχρονη πραγματικότητα που ζούμε στην πατρίδα μας.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με τα δεινά της χρεοκοπίας στην περίπτωση που αντισταθούμε στις μνημονιακές πολιτικές. Στο συνειδητό ή το ασυνείδητο του κάθε ανθρώπου κυριαρχούν σκόρπιες εικόνες φόβου με πεινασμένα παιδιά, στρατιές ανέργων, φτώχεια, μιζέρια, εξαθλίωση. Ο μέσος Έλληνας φοβάται για το μέλλον του την εμφάνιση της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Είναι δεδομένα που είτε γνωρίζει, είτε μπορεί πολύ εύκολα να τα φανταστεί πως θα διαμορφώσουν την ζωή του. Και για να καθησυχάσει το συναίσθημα του φόβου που του τρώει το μυαλό και την ψυχή υπακούει στις μνημονιακές πολιτικές.

Ο φόβος είναι το συναίσθημα που υπερτονίζεται κάθε βράδυ από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων καθ’ εντολή όσων επιδιώκουν να ελέγξουν μέσου του φόβου την συμπεριφορά μας.
Για τον εξής απλό λόγο:
Ο Φόβος είναι το τηλεκοντρόλ του ανθρώπινου μυαλού!

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2012/03/blog-post_3415.html

1 σχόλιο

 • @Όλους: Τί να πώ;;; Έχω καιρό να ‘μπω στο site και βλέπω πως ξεσάλωσε αυτός που επιλέγει τα σοφά…

  Λέει ο… αρθρογράφος: “Προσέξτε, δεν μιλάμε για μία μαζική παραγωγή π.χ. video clips υπέρ ενός υποψηφίου ή ενός πολιτικού κόμματος, αλλά για μία μαζική παραγωγή ενός μηνύματος μέσα από διαφορετικές ιστορίες που θα συνεγείρει είτε στο συνειδητό, είτε στο ασυνείδητο μέρος της ανθρώπινης νοημοσύνης, ένα συγκεκριμένο συναίσθημα το οποίο τελικά θα οδηγήσει τον άνθρωπο-δέκτη σε μία συγκεκριμένη συμπεριφορά.”

  Του λέω: Ας μιλήσουμε με τα πόδια στη γη. Και στην πραγματικότηκα. Μιάς, κι όπως κάπου μας λέει ο σοφός, συμπεριφερόμαστε σαν και τα ζώα. Οι άνθρωποι που φοβούνται έχουν ή δεν έχουν υπερχρεωθεί και με δικιά τους ΕΥΘΥΝΗ;;; Θα γνωρίζουν λοιπόν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ χρωστούν. Κυριως σε ΚΑΡΤΕΣ. Ασφαλώς ΚΑΙ θα φοβούνται. Και σε μένα το ίδιο θα συνέβαινε: Θα Φοβόμουν! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ την μελέτη του κ. Βινερ… Γιατί η φτώχεια είναι κατάρα. Κι όταν πτωχεύσει ο τόπος σου είναι κόλαση. Ρωτήστε και τους Αργεντίνους. Και ας αφήσουμε στην μπάντα τα “ρομαντικά” που τσαμπουνάμε περί “της νεολαίας που της φάγαμε σε καταναλωτικά το μέλλον της και που τώρα την στέλνουμε σε καινούργια σκλαβοπάζαρα”: Ας κάνει κι από μόνη της η νεολαία το κάτι τις της. Κι από μόνη της ας καθίσει στο σκαμνί τον τυφλό ταξιτζή μπαμπά και τους λοιπούς αναξιοπαθούντες, μ’ όλους τους τρόπους, συγγενείς της. Κοντινούς και μακρινούς.
  Διαβάσατε για ΟΛΟΥΣ τους έχοντας πτυχείο δημοτικού -στην πιό μορφωμένη τους περίπτωση- που δουλεύαν ΚΑΙ δουλεύουν στην διαφθορά του δημοσίου και σ’ αυτή των δήμων…

  Ο τύπος λέει: “…φοβόμαστε την εισαγωγή και νοσηλεία σε ένα νοσοκομείο γιατί γνωρίζουμε τους πόνους και τις ταλαιπωρίες που θα υποστούμε προκειμένου να θεραπευτούμε. Ελάχιστοι όμως φοβούνται να πεθάνουν. Ο λόγος; Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην μετά θάνατο… ζωή.”
  Του λέω: Αν ήταν όλα έτσι όπως τα περιγράφει δεν θα ‘χαμε “Εθνικόν Σύστημα Υγείας” αλλά… “Εθνικόν Σύστυμα Αποτέφρωσης” Ή ταφής!! Που θα ‘ταν η ευτυχία του Λομβέρδου -των ίδιων του- και του παπαδαριού! Κι η δυστυχία των: γιατρών, των φαρμακοβιομηχάνιων και των φαρμακοποιών που ΟΛΟΙ τους, οι εντιμότατοι, τα βούταγαν και ΜΑΣ τα ΧΡΕΩΝΑΝ για χρόνια τώρα. Εκείνο που οι εντιμότατοι αριστεροί πάνε να κάνουν είναι να δώσουν τσουρμιδόν συχωροχάρτι στον αθώο λαό… Το κάτι όπως εκείνες οι παλιές ελληνικές ταινίες του ’50: “Αμάρτησα για το παιδί μου” -στην σύγχρονη όμως επανέκδοσή τους- “Αμάρτησα για τον ψηφοφόρο μου”. Κι έλεγα να ψηφίσω Τσίπρα…

  Και διαολίζομαι που κανένας απ’ τους αριστερούς… ταγούς δεν μιλά για την λαϊκή βάση της διαφθοράς. Εις-Ελλας. Στο απυρόβλητο οι πτωχοί αλλά έντιμοι ψηφοφόροι. Γιατί πυροβολούν με ψήφους. Που οι “έντιμοι” πωλητικοί επιδιώκουν να τσεπώσουν… Αααχ και θα δικαιώσουμε τους κλέφτες πολιτικούς μ’ αυτά και μ’ αυτά μας…
  Εκείνο που θα ‘θελα, απ’ τον έντιμο ψηφοφόρο-λαό (υπάρχει συνολικά και τέτοιος;;), ΕΙΝΑΙ να μην βάλλει σταυρό ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ κι αυτό να ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Να ψηφίζει με την σκέψη στις τροπολογίες που τα κομματικά κοπρόσκυλα πήγαν να στριμώξουν, ή στρίμωξαν, Σ’ ΟΛΑ τα νομοσχέδια που πέρασαν απ’ αυτή την ΒΟΛΗ των Ελλήνων. Γιατ’ αλλοιώς;; “και ξανά προς την δόξα τραβά…”

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε