Ο κ. Υπουργός Παιδείας & οι τρεις ξανθιές

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ (παραμονή της ανακοίνωσης του ανασχηματισμού), μία γνωστή μου κυρία βρέθηκε να περιμένει στην ουρά του ταμείου ενός κινηματογράφου με πολλές αίθουσες, έχοντας μπροστά της τον Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Ο υπουργός δεν ήταν μόνος. Συνοδευόταν από τρεις ξανθές δεσποινίδες και τους απαραίτητους για την υπουργική αξιοπρέπεια φουσκωτούς. Η γνωστή μου είχε σκοπό να δει τη βασισμένη στη ζωή του Τζούλιο Αντρεότι ταινία «Ιl Divo». (Το «Divo», προερχόμενο από το λατινικό divus, που σημαίνει θεός και ήταν τίτλος που έπαιρναν οι ρωμαίοι αυτοκράτορες, ήταν το παρατσούκλι του διακεκριμένου όσο και διεφθαρμένου ιταλού πολιτικού.)

Καλοπροαίρετη όπως είναι η γνωστή μου, υπέθεσε ότι ο Αρης, ως πολιτικός, ενδιαφερόταν και εκείνος για την ίδια ταινία. «Μπράβο του!» σκέφθηκε. «Να κι ένας πολιτικός που τον ενδιαφέρουν ταινίες για την πολιτική». Μόλις όμως ο Αρης έβγαλε τα εισιτήρια, έστριψε μαζί με την παρέα του από την άλλη και μπήκε στην αίθουσα που έπαιζε την ταινία «Λυκόφως»: μια σαχλαμάρα με συναισθηματικούς, χορτοφάγους βρικόλακες, η οποία κάνει θραύση στην πιτσιρικαρία της Αμερικής.

Τι να κάνουμε; Αυτό είναι το τίμημα όταν συνοδεύεις τρεις ξανθές δεσποινίδες…

Η ΠΑΝΔΩΡΑ
ΤΟ ΒΗΜΑ, 11.1.2009

4 σχόλια

 • Εγώ νομίζω πως ήξερε ότι πρόκειται να αναλάβει το Υπ. Παιδείας και το έκανε στα πλαίσια της πολιτικής προσέγγισης της νεολαίας…

 • Κι εγώ νομίζω πως δεν πρόκειται να αναλάβει το Υπ. Παιδείας, απλώς θα κάνει πολιτική προσέγγιση της νεολαίας…

 • Το ότι δεν πρόκειται πραγματικά να αναλάβει το Υπ. Παιδείας είναι δεδομένο.

  Ίσως να κάνει καμιά διατριβή, επάνω στην προσέγγιση, βεβαίως-βεβαίως. Ίσως ετοιμάζεται για διδακτορικό, με την ευκαιρία.

  Αφήστε που το συγκεκριμένο υπουργείο είναι ανανεωτικό για τον υπουργό. Έχει μια φρεσκάδα, έναν νεανικό αέρα. Είναι ευεργετικό. Σαν το λασπόλουτρο ένα πράγμα. Χαρίζει ευεξία, σαν το πράσινο τσάι. Ίσως ξελαφρώνει και από τις τοξίνες.

  Να μην σας πω για τις ζοχάδες! Αποκλείεται να παρουσιάσει τέτοιο πρόβλημα ο υπουργός διότι δεν θα προλαβαίνει να κάτσει.

  Να δείτε που μετά από λίγους μήνες “φοίτησης” ο νέος Υπουργός, και θα λάμπει και θα χαλαρώσει τον κόμπο της γραβάτας του.

 • Μα τι λέτε; Εδώ είπε πως θα πηγαίνει στο Υπουργείο με τζιν!
  Και το τήρησε. Την πρώτη μέρα πήγε και με τζιν και με ζιβάγκο και με αμπέχωνο.
  Εκεί νομίζει πως βρίσκεται ακόμα “το προοδευτικόν” στη νοοτροπία της νεολαίας!!!
  Άμα ‘Αρη μου δεν τα έκαμες αυτά στα νιάτα σου, …χέστα κι άστα! Τώρα είναι αργά.
  Εκτός κι αν επαναλάβεις την εμφάνιση με το μπουρνούζι, οπότε είναι σίγουρο πως θα κάψεις καρδιές και θα πείσεις τους λιγούρηδες της νεολαίας να μην κάνουν πορείες και καταλήψεις, αλλά να πάνε σπίτι.
  Μπορείς και να λανσάρεις μάλιστα κι ένα παλιότερο συνθηματάκι των αναρχικών της δεκαετίας του εβδομήντα που άρχιζε με “Αφήστε τα μίση και πιάστε…”.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε