Τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη;

Κάθε πολιτισμένος άνθρωπος σιχαίνεται την βία.

Κυρίως όταν προέρχεται από οργανωμένα κράτη. Κι έχει σαν στόχο αδύναμες κοινωνικές ομάδες δυστυχισμένων κι ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Αυτή όμως είναι η φυσιολογική οπτική γωνία των καλομαθημένων κατοίκων της Δύσης.

Δεν συμβαδίζει απαραίτητα με τις αντιλήψεις και τις ιεραρχήσεις των πολιτών που είναι αναμεμιγμένοι στις συγκρούσεις αυτές.

Η ιστορία των κατοίκων της Παλαιστίνης είναι χαρακτηριστική. Μερικές από τις μεγαλύτερες σφαγές ο λαός αυτός δεν τις υπέστη από το Ισραήλ. Αλλά από τους γείτονές του, Άραβες, που σκόπευαν να τον εξαφανίσουν. Οι Ιορδανοί Βεδουίνοι πρώτοι έβαλαν στο στόχαστρο τους Παλαιστίνιους. Και στη μνήμη των σφαγών που υπέστησαν το 1970 συστάθηκε η πρώτη οργάνωση αντίστασης των Παλαιστινίων, ο «Μαύρος Σεπτέμβρης».

Το κύριο χαρακτηριστικό της Χαμάς, όπως και της Χετζμπολάχ στον Λίβανο, είναι πως εκφράζει το Σιίτικο Ιράν. Κι όχι τόσο την αντίσταση κατά του Ισραήλ. Γι’ αυτό και οι Άραβες Σουνίτες, πέραν κάποιων μικρών διαδηλώσεων για τα μάτια, είναι σιωπηλοί. Κι έμμεσα, λ.χ η Αίγυπτος και η Φατάχ, ενισχύουν την Ισραηλινή επίθεση. Γιατί η Αλ Κάιντα του Μπιν Λάντεν είναι άφαντη;

Κι όσοι δικαιολογημένα στενοχωριούνται για τις χαροκαμένες μάνες που οδύρονται, θα έπρεπε να αναρωτιούνται πως οι ίδιες δηλώνουν υπερήφανες όταν τα ανήλικα παιδιά τους διαμελίζονται σαν κομάντος αυτοκτονίας μαζί με δεκάδες ανύποπτους περαστικούς; Εκφράζουν τότε χαρά που τα παιδιά τους πάνε κοντά στον Αλλάχ!!: Πως ανέχονται να υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών στα υπόγεια των σπιτιών τους και στα σχολεία των παιδιών; Μήπως λοιπόν τα δάκρυα είναι για τους θεατές των δυτικών τηλεοράσεων; Και δεν επηρεάζουν καθόλου τους πρωταγωνιστές των γεγονότων στη Μέση Ανατολή;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
http://www.capital.gr

5 σχόλια

 • Μα αυτή είναι και η αιτία που πριν περάσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους εκείνοι που βάζουν τους λαούς και σφάζονται, τους φανατίζουν! Με τι δεν έχει σημασία.

 • Διαβάστε σχετικά το άρθρο του κ. Διονύση Βίτσου στο
  https://www.politismospolitis.org/?p=1611

  “Ένα επιστημονικό συμπέρασμα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ίσως δίνει μια εξήγηση σε αυτό:
  «Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να γίνουν βασανιστές, αν τους το ζητήσουν»!
  Ο καθηγητής Τζέρι Μπέργκερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σάντα Κλάρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι είναι πάντα διατεθειμένοι και υπάκουοι να λειτουργήσουν σαν βασανιστές των άλλων, κάνοντάς τους επώδυνα ηλεκτροσόκ, αρκεί κάποια προσωπικότητα, περιβεβλημένη με κύρος και εξουσία, να τους ενθαρρύνει για κάτι τέτοιο.
  Η νέα έρευνα έδειξε ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις εθελοντές (το 70%) συνέχισαν να κάνουν ηλεκτροσόκ στους εθελοντές-θύματα ή τουλάχιστον πίστευαν ότι κάνουν, αφού, χωρίς να το γνωρίζουν, οι «εθελοντές-θύματα» δεν ήσαν παρά ηθοποιοί που προσποιούνταν ότι υποφέρουν από την εκκένωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  Παρότι τα θύματα-ηθοποιοί προσποιούνταν ότι υπέφεραν όταν η ισχύς του ηλεκτροσόκ ήταν 150 βολτ, οι βασανιστές-εθελοντές δεν δίστασαν να αυξήσουν την ισχύ του ρεύματος μέχρι και στο μέγιστο (τα 450 βολτ)!
  Το 70% των «βασανιστών» ήταν ηλικίας 20-81 ετών και «μέσοι» Αμερικανοί πολίτες.
  Το πείραμα, που δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό «American Psychologist», μπορεί να εξηγήσει εν μέρει τις καταχρηστικές συμπεριφορές των δεσμοφυλάκων προς τους κρατούμενους στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ ή των ναζιστών στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.”

 • Ωραία τα λέτε. Να τα πείτε και στους εθνικιστές που γράφουν εδώ, που φανατίζονται με τέτοιες αηδίες, οι οποίες κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να μας οδηγήσους.

 • Μήπως λοιπόν το πρόβλημα είναι η τυφλή πίστη σε ο,τιδήποτε και ο παρεπόμενος φανατισμός;

 • @όλους: Θυμάστε που ο αλήστου μνήμης Σαντάμ Χουσεϊν έδινε σεβαστό χρηματικό ποσό στην κάθε μητέρα που έστελνε τον γιο της, ζωσμένο με εκρηκτικά, να ανατινάξει εβραίους;; Μετά ο Σανταμάκος, και για οικονομία, επέμενε σε θυλικούς εκτοξευτές αυτοκτονίας. Στο Ισλάμ οι γυναίκες δεν αξίζουν ούτε τάφο με τ’ όνομά τους! Τις θάβουνε μακριά, κάπου στην έρημο, στην πολιτισμένη Σαουδική Αραβία. Μια τρύπα στη γη με κανένα άλλο σημάδι. Αυτό είναι όλο και μπορεί να κατουράει η γκαμήλα του πιστού προσκυνητή στον τάφο της μάνας του. Και αυτό γίνεται σε θυλικά μέλη οικογενειών της πάνω τάξης. Σκεφτείτε οι απλές γυναίκες όπως εμείς…. Δυστυχώς, τους Παλαιστινίους, τους μισούν οι Άραβες περισσότερο απ’ ότι τους μισούν οι Εβραίοι. Γιατί;; Θα πρέπει να έχουν κάποιο λόγο…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε