Το χρήμα διώχνει τις σφαίρες

Από τη στιγμή που έγινε η επίθεση εναντίον των αστυνομικών στα Εξάρχεια, ζάπλουτοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί καταδικάζουν διαρκώς το ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν έναν αστυνομικό που παίρνει 700 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, αν είχαν πυροβολήσει έναν αστυνομικό που βγάζει 2000 ευρώ το μήνα, δεν θα τους πείραζε; Δεν έχουν κι άδικο βέβαια οι άνθρωποι – κανονικά θα πρέπει οι τρομοκράτες, πριν πυροβολήσουν έναν αστυνομικό, να του ζητάνε τη φορολογική του ενημερότητα και να τον πυροβολούν μόνο αν βγάζει πάνω από 1500 ευρώ το μήνα…

Η Όλγα Τρέμη και η Ντόρα Μπακογάννη ήταν εξοργισμένες επειδή κάποιοι πυροβόλησαν έναν αστυνομικό που παίρνει μόνο 700 ευρώ. Σκεφτόμουν πως η κυρία Τρέμη δεν θα νιώσει καμία έκπληξη, αν κάποιος την γαζώσει με κάνα Καλάσνικοφ ή της πετάξει καμιά χειροβομβίδα στα καλά καθούμενα. Αφού η κυρία Τρέμη βγάζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα, μπορείτε άνετα να την ανατινάξετε. Θα το θεωρήσει πολύ φυσιολογικό.

Αν δεν ήξερες τι έχει συμβεί -και άκουγες τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους πολιτικούς να λένε έξαλλοι πως οι τρομοκράτες πυροβόλησαν έναν αστυνομικό που παίρνει 700 ευρώ-, σχημάτιζες την εντύπωση πως κάποιοι πυροβόλησαν έναν αστυνομικό και του πέταξαν μια χειροβομβίδα επειδή ήταν φτωχαδάκι.

Θα πρέπει τώρα η κυβέρνηση να δώσει γερές αυξήσεις στους αστυνομικούς. Πρέπει όλοι οι αστυνομικοί να παίρνουν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες ευρώ το μήνα, ώστε να τους σκοτώνουμε ανέμελα και χωρίς να νιώθουμε ενοχές.

Οι αστυνομικοί παίρνουν λίγα χρήματα και αυτό τους αναγκάζει να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάζουν πέρα. Αν οι αστυνομικοί έπαιρναν έναν καλό μισθό, δεν θα ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν ως μπράβοι στα νυχτερινά κέντρα, ούτε να ασχολούνται με τη σωματεμπορία και το εμπόριο ναρκωτικών.

Τώρα συνειδητοποίησα πως οι μεγαλοδημοσιογράφοι και η κυβέρνηση δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα από τη δολοφονία του μαθητή επειδή ο μαθητής δεν πληρωνόταν. Αν ο μαθητής έπαιρνε 700 ευρώ το μήνα, θα είχαν σκάσει από τη στενοχώρια τους.

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

Από το blog http://pitsirikos.blogspot.com

26 σχόλια

 • Η πρώτη σκέψη του Πιτσιρίκου έχει την …ειρωνική λογική της. Τα υπόλοιπα είναι λαϊκίστικη κριτική που επιβεβαιώνει ότι όσο περνάει ο καιρός και εξαντλείται σε έμπνευση (διότι και αυτός έπεσε σιγά σιγά στην παγίδα της δημοσιότητας) ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ αποδεικνύεται ότι είναι κυριολεκτικώς…πιτσιρίκος

 • @κ. Ν. Καραγιάννης: Άσχετα με την ειρωνεία του κειμένου -η σάτυρα πάει και προς το γκροτέσκο και επιτρέπεται με κόστος αυτού που την γράφει- εκείνο όμως που είναι ανεπίτρεπτο οι προανάφερόμενες κυρίες να ανάφεραν, ή έστω να κάνανε νύξη, για τα 700€ του μισθού του αστυνομικού! Μωραίνει ο κύριος ον….

 • Ο πιτσιρίκος γράφει στο προσωπικό του blog με το προσωπικό του ύφος που σε πολλούς αρέσει (εξού και η δημοσιότης) και σε μερικούς όχι. Ο ίδιος ούτε έχει επιδιώξει την δημοσιότητα ούτε έχει επιβάλλει τον εαυτό του μέσα από γνωριμίες, οικογενειακρατείες και άλλα τσατσιλίκια. Σε καμμία παγίδα δεν έχει πέσει. Όσο για το θέμα της διανοητικής ηλικίας είναι γνωστόν ότι “από παιδί κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια”
  Αν η έμπνευσή του εξαντληθεί( ή τον εξαντλήσει ο υπερβολικός φόρτος εργασίας),ο άνθρωπος θα γυρίσει στη δουλειά του και θα συνεχίσει να γράφει για τη πλάκα του, όπως κάνει άλλωστε και τώρα. Απλά πράματα….

 • @ Όλους: Σουβαρά τα λιέτε αυτούνα π’ λιέτε; ή μη κάνιτι πλάκα ιπιδί ίμαι ικτός;;; Η Ντουρούλα μας είχι κι λιιγου απ’ τ’ν φιά… τώρα π’ πάει γι υπουργός οικουνομ’κών διν τ’ν χριάζιτι πλιο κι τ’ν αφήν’ σπίτ’;;;

 • Δηλαδή, αγαπητέ reporter η αποδοχή της έμμισθης σχέσης με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ δεν είναι επιδίωξη μιας άλλου είδους δημοσιότητας, την οποία ήθελε να διευρύνει μια,που ούτως ή άλλως την είχε, μέσω του δικού του blog; Και η συνεργασία του με την LIFO τι είναι;; Δεν εκμεταλλεύτηκε θεμιτά -δεν λέω- αυτό το οποίο στο Blog του έκανε καλά προκειμένου να μπει και αυτός στην γκλαμουριά των Media;;
  Τώρα, αν πιστεύει ότι έχει ακόμη την έμπνευση του παρελθόντος, αυτό είναι δικό του θέμα, αρκεί να μη ξεχνάει ότι η κρίση ολων αυτών στους οποίους εκτίθεται, έχει να κάνει με τις συγκρίσεις που αναπόφευκτα κάνουν μεταξύ αυτών που θυμώνται ότι ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ έγραφε και αυτών που λέει τώρα στο ΣΚΑΙ

 • @ραπορτερ & Καραγιάννης: Φαίνεται πως γνωρίζεστε και γνωρίζετε. Ο πιτσιρίκος είναι αυτός που πριν τα νέα των 9 του ΣΚΑΪ λέει κάτι αρλουμπίτσες;; Ανοίξτε μας τα μάτια και είμαστε σαν και κείνα τα γατάκια. Μόλις γεννηθούν. Εγώ δηλαδή! Όχι δηλαδή πως μας κάνει ζέστη… ούτε και κρύο. Και δεν μου λέτε τί γίνεται με το αέριο εκεί κάτω;; Ο μπαμπάς της διαφήμισης;; Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή…
  Και, κ. Καραγιάννη, το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί, του πιτσιρίκου, είναι να μπει στην… πώς την λέτε;; Να κοιτάξω… γκλαμουριά των Media! Κοιτάχτε τί έπαθε ο κ. Λαζόπουλος;; Ταξιδεύει μ’ ελικόπτερα, έπαυλη στην Πάρο από 350.000€ και πάνω, αναγνωρισημότητα και τα κτλ. Αντέχονται νομίζεται όλα αυτά;; Άμα δεν πατάς καλά γιατί έχεις πλατυποδία;;

 • Επιτέλους θα πρέπει να ενημερώσετε τους ανθρώπους που χλευάζετε με τέτοιο ακραίο τρόπο για το τί λέγεται εδώ, ώστε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να απέχει η δουλειά τους από αυτή την σελίδα, εάν πρόκειται για χώρο με απόψεις ενός συγκεκριμένου “πολιτικού χώρου”. Εκτός και αν, κύριε Ραπόρτερ, είστε εσείς ο Πιτσιρίκος, που απαντάτε εκ μέρους του (αλλά δεν τον εκπροσωπείτε προφανώς επαρκώς).

 • Ο Πιτσιρίκος έχει γράψει τη δική του ιστορία. Η οποία γράφτηκε εκ του μηδενός, αφού είναι από του πρώτους έλληνες bloggers. Η εμβέλεια δε αυτής της ιστορίας είναι τέτοια που καθιέρωσε σχολή ύφους στο διαδίκτυο στην Ελλάδα.
  Καθιερώθηκε δε, μόνο από τη γραφή του και όχι από κάποιου είδους κυκλώματα. Δεν είναι και συνηθισμένο αυτό στη σύγχρονη Ελλάδα!
  Δεν θεωρώ κακό να θέλει κάποιος να δοκιμάσει τις αντοχές του ταλέντου του μέχρι εκεί που τον πάει.
  Τώρα αν περνάει προσωρινή κόπωση ή όχι, αν είχε ό,τι είχε να πει ή έχει κι άλλα, θα φανεί στο χειροκρότημα, που κατά τη γνώμη μου αργεί.

  Εννοείται, φυσικά, κ. Καραγιάννη, ότι κι εσείς μπορείτε να εκφράζετε τη δική σας κι ο καθένας τη δική του. Έτσι γίνεται με τα πρόσωπα τα δημόσια. Με το που γίνονται δημόσια καθίστανται αυτοδικαίως -και δικαίως- αντικείμενα κριτικής.
  Να του αναγνωρίσουμε όμως πως ό,τι κάνει το κάνει με (και για) τη δουλειά του κι όχι με κοσμικότητες, “γυαλιά” και …καρφιά!

 • @Ανώνυμος: Έχετε δει καμμιά εφημερίδα, κανένα κανάλι, κανένα ηλεκτρονικό ΜΜΕ που να ενημερώνει εκ των προτέρων αυτούς με τους οποίους πρόκειται να ασχοληθεί; Μα τους ζητά την άδεια μήπως;
  Κι αν πούμε ότι αυτό συνέβαινε κατά πού θα πάει η ελευθεροτυπία;
  Ο αναφερόμενος έχει το ελεύθερο να παρέμβη και εμείς την υποχρέωση να δημοσιεύσουμε την παρέμβασή του.

 • @Διονύση Βίτσο
  Χαίρομαι που με την παρέμβαση ενός ανώνυμου βρέθηκε ένας, εσείς δηλαδή, που υποστήριξε λίγο την δουλειά αυτού του παιδιού που εκφράζει μεγάλη μερίδα των νεοελλήνων.

  Έτσι, στην ανάρτηση υπάρχει μια ισσοροπία. Αλλά αν δεν παρέμβαινα θα την κάνατε αυτήν την παρέμβαση;

  @φουστανΕΛΛΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣsmos
  Δεν γνώριζα ότι ο ίδιος ο πιτσιρίκος έστειλε την παρέμβαση αυτή σε εσάς για να την αναρτήσετε.

 • @ Ανώνυμο: Ο Πιτσιρίκος, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είναι πια “παιδί”, αλλά ωριμότατος, από κάθε άποψη, άνδρας.
  Επιπλέον η δουλειά του δεν χρειάζεται υποστήριξη, πόσο μάλλον τη δική μου, επειδή με τη γραφή του και μόνο είναι ο πιο δημοφιλής blogger στην Ελλάδα.
  Εγώ εδώ απλώς την εκτίμησή μου στο πρόσωπο και τα κείμενά του κατέθεσα.

 • @κ. Καραγιάννη: Τι σας ενδιαφέρει η έμισθη σχέση του baby με το ΣΚΑΪ ; Το παιδί πρέπει κάπου να θηλάζει για να μεγαλώσει! Γράφει καλά;; Είναι ωραίο το στυλ του; Αυτό πληρώνει και ο ΣΚΑΪ!! Ζουλιάρης είστε. Έτσι κατάλαβα, αφορμή βρίσκετε για να εκδηλωθείτε, “αφορμή του κλανιάρη το ξεροβέξιμο” μου ‘λεγε η γιαγιά μου η αναλφάβητη…

 • Μα αυτό ακριβώς λέω κυρία Διονυσία μου…Από κει που έγραφε καλά στο blog του, άρχισε επαγγελματική καρριέρα και στερεύει σε έμπνευση. Διότι, άλλο πράγμα το χόμπυ και άλλο το επάγγελμα. Τώρα …Μου λέτε ότι ζηλεύω!! Μόνο αν μου έπαιρνε γυναίκα μέσα από τα χέρια. Άλλωστε οικονομικώς είμαι απο κατεστημένος!

 • @κ. Καραγιάννη: Μπράβο! Και πήγε η καρδιά μου στη θέση της! Για τα οικονομικά σας εννοώ…
  Τώρα για το αν στερεύει η έπνευση του baby;;; “Από πίτα που δεν θα φας τί σε νοιάζει κι αν καεί;;”, πάλι η γιαγιά μου… Σ’ αυτούς τους καιρούς της ξεραϊλας ασ’ το μικρό να ψάχνει για βοϊδολακκούβα που έχει μαζέψει λιγουλάκι νερό! Υγιεινή… διαστροφή θα του κάνετε;;;

 • @ ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ:
  Λέτε: Μόνο αν μου έπαιρνε γυναίκα μέσα από τα χέρια.
  Είναι σωστή η έκφραση εννοιολογικώς; Εγώ θα την έλεγα στην περίπτωσή μας : Μόνο αν μου έπαιρνε γυναίκα μέσα από τα πόδια.
  Γιατί από τα χέρια καλύτερα να μου την έπαιρνε. Να μπορώ, επιτέλους, να ανοίγω το πορτοφόλι μου χωρίς φόβο!

 • @κ. Καραβία: Πω,πω,πω ξεπέτσισμα η τύπισα!! (η τύπισα θέλει με δύο σου;; Ή εξαρτάται από το αν είναι βαθύ το ξεπέτσιμα;;)

 • Οταν έμαθα ότι ο άτυχος Διαμαντής παίρνει 680 Ευρώ το μήνα και είναι γιός ταχυδρόμου από την Κυπαρισσία αυτόματα το μυαλό μου πήγε σε κάποιον άλλο γιό ταχυδρόμου και, κοίτα σύμπτωση, από την Κυπαρισσία και αυτός.
  Ο ένας, άριστος μαθητής, μπήκε στην Αστυνομία αφού έδωσε εξετάσεις και μάζεψε 18500 μονάδες, επίδοση με την οποία θα μπορούσε να μπει σε πολλές και καλές πανεπιστημιακές σχολές.
  Ο άλλος, κατάφερε τελικά να τελειώσει το ανοικτό πανεπιστήμιο όταν ήταν υπουργός.
  Ο ένας, 680 Ευρώ το μήνα αστυνομικός φρουρός.
  Ο άλλος, μέ κάμποσους αστυνομικούς φρουρούς για να τον προστατεύουν και με τεράστια ακίνητη περιουσία.

  Γιοί ταχυδρόμων από την Κυπαρισία και οι δύο….

 • @κ. Καππαδόκη: Ζηλιάρηδες είμαστε ούλοι! Ο κ. Ρουσόπουλος και η γυναίκα του πληρώνονταν από όλον τον ελληνικό τύπο. Και αδρά! Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε τί περιουσίες έχουν ΟΛΟΙ οι ηλεκτρονικοί δημοσιογράφοι;;
  Με το να πάρω 18.500 μονάδες, σε εξετάσεις του Ελληνικού δημοσίου, αυτό, δεν μου εξασφαλίζει κανένα ταλέντο. Ούτε στο γράψιμο, μαθές! Άσε που μπορεί να είναι και απόδειξη καλού παπαγαλακιού οι 18.500 χιλ. μονάδες… Ο κ. Λαζόπουλος ξεσήκωσε την νεολαία;; Ή χθες δεν είχε εκπομπή και το ανέβαλε να την ξεσηκώσει την άλλη τρίτη 13-01-09;;;

 • @Διονυσία

  Κατ΄αρχάς δεν ζηλεύω αυτούς που δεν εκτιμώ. Αρα το ούλοι δεν αφορούν εμένα.

  Επειδή τα ρίξαμε όλα στο εισόδημα της υψηλόμισθης γυναίκας του, είστε σίγουρη ότι θα ήταν υψηλόμισθη αν δεν ήταν γυναίκα του;

  Μήπως αυτό κάπως λέγεται όταν ο άντρας σου προίσταται των ΜΜΕ και εσύ ξαφνικά αμοίβεσαι υπέρογκα σε σχέση με το παρελθόν;

  Λέω μήπως;

  ΥΓ Απορώ πως υπερασπίζεστε αυτόν που έφερε το “ΘΑΣΟΚ” (όπως το αποκαλείτε) στον προθάλαμο της εξουσίας.

 • @κ. Καππαδόκη: Εντάξη δεν είσαστε μαζί με μας τους ούλους! Οι φορολογικές ΤΟΥ, ΤΟΥ, ΤΟΥ, δηλώσεις άλλα λένε! Και οι ρημάδες είναι πριν το 2000!! Και ξέρετε, δεν μ’ ενδιαφέρει αν έφερε ή δεν έφερε αυτός το ΘΑΣΟΚ στον προθάλαμο της εξουσίας -άμα εμείς ανοίξαμε του Αρχηγούλη την κυρία είσοδο!!!
  Είναι δίκαιες οι κατηγορίες;; Ότι δηλαδή απόκτησε την περιουσία του μετά 2004;; Ειλικρινά δεν ξέρω κι απαντήστε μου!
  Όσον αφορά την μεταχείρηση που είχε η γυναίκα του όταν αυτός ήταν υπουργός Τύπου: Ήταν ή δεν ήταν η κυρία αυτή που ‘λεγε το κυρίως -επί ΘΑΣΟΚ- δελτίο στο MEGA, μετά στον ALPHA παρέα με τον κ. Χατζηνικολάου;; Δεν νομίζετε πώς ψάχνουμε, με τόνων υποκρισία, στ’ άχυρα;; Και ΚΕΙ ΕΙΝΑΙ η ΖΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. Όχι η δικιά σας γιατί εσείς δεν έχετε από αυτή! Μας πιάνουν “ξαφνικά” κάτι πολιτικές ευαισθησίες… “σιγά να μη στάξει η ουρά του και λερώσει το πηγάδι!” (Την ξέρετε την επτανησιώτικη ιστοριούλα κ. Βίτσο;;) Ούτε Αγγλία νά ‘μαστε! Και, δυστυχώς, είμαστε Ουγκάντα….

 • @κ. Καραβία: Αυτό βρήκατε να παρατηρήσετε στον κ. Καραγιάννη;; Για το αν θα σας έπαιρνε γυναίκα μέσ’ απ’ τα πόδια;; Εεε, ρε Ούνα φάτσα ούνα ράτσα! Το ότι αυτο-παινεύεται για το πορτοφόλι του και το πουλί του τί εντύπωση σας έκανε;;
  κ. Καραγιάννη, αφήστε, που θά ‘ρθω στην-Ελλάς, να κατέβω εκεί στον Περίπλου, να μας τα δείξετε και τα δύο, και τότε όλοι μαζί θα σας πούμε την έγκυρη γνώμη μας!!! Είδατε που προλαβαίνω κακίες και, για το συμφέρον σας, μην το πάτε πάρα κάτω…. Έχω έρευνες για τα περί…. Ουουουουου….

 • @Διονυσία Περικλέους: Να σας ενημερώσω ότι τέτοιου είδους εξετάσεις δεν διενεργούμε στα γραφεία του Εκδοτικού Οίκου Περίπλους, οπότε μην δώσετε στον Περίπλου ραντεβού στον κ. Καραγιάννη.
  Μήπως ήταν καλύτερα να αφήσετε τον ίδιο να επιλέξει τον τόπο της συνάντησής σας; Μπορεί να είναι και παντρεμένος ο άνθρωπος και να πρέπει να πάρει τις προφυλάξεις του.

 • @κ. Βίτσο: Δημοσίως κοκορεύτηκε! Δημοσίως πρέπει να αποδείξει του λόγου το αληθές! Εγώ δεν είμαι άνθρωπος εμπιστοσύνης και μπορώ να πω άλλ’ αντ’ άλλων… ! Τώρα αν είναι παντρεμένος…;; Ας τον αναλάβει η κυρία του. Κόπανο έχει σπίτι;; ή δεν της χρειάζεται;;

 • ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ: Oυδόλως οι παρατηρήσεις μου περιείχαν κομπασμό. Ήταν σωστά ελληνικά σε μεταφορική έννοια. Το ότι “ειμαι αποκατεστημένος” μπορεί να σημαίνει ότι είμαι ολιγαρκής και να μου φτάνουν τα 1500 ευρώ τη στιγμή που εσείς μπορεί να τα θέλετε μόνο για τα τσιγάρα σας.
  Η έκφραση ζήλιας επειδή θα μου έπαιρνε μια γυναίκα μέσα από τα χέρια, δεν σημαίνει ότι έχω μεγάλο πουλί, όπως υπαινίσεσθε ότι είπα, αλλά ότι ένας που αρκείται σε μία γυναίκα, αν την χάσει γίνεται έξαλλος από ζήλια.
  Κυρία Περικλέους αυτά είναι σαφή ελληνικά. Νoμίζω ότι πρέπει να φρεσκάρετε τα δικά σας και ως προς τις μεταφορές και τις παραβολές και ως προς την χρησιμοποίησή τους. Με αυτά που λέτε ας μη σας φταίει ο Aris Tort όταν θα αρχίσει να σας λέει για σεξιστικά και άλλα τινά!!

 • @Καραγιάννης: Άλλα φορά να είσαστε σαφής όπως στην πάρα πάνω απάντησή σας! Όμως, ο παλιός τρόπος της εκφρασής σας, δεν ήταν σεξιστικός αλλά βαθύτατα σωβινιστικός. Σκεφθείτε το. Και μην έχετε μονόδρομο μυαλό. Το ένα ακολουθεί το άλλο. Τώρα για τον Aris Tort, εκτός που θεωρώ την αναφορά σας χτύπημα κάτω από τη μέση, δεν θα ήθελα να σας κατατάξω ΕΚΕΙ. Τώρα για το αν μιλώ καλά Ελληνικά;; Ξέρετε κανέναν στην-Ελλάς που να τα μιλάει και, περισσότερο ακόμα, να τα γράφει;; Εγώ είμαι από αυτούς που τα κάνουν θάλασσα και στα δυο.

 • @ ίδιον: Αααα, και δεν καπνίζω! Ούτε και πίνω -κι αυτό σας το λέω για να σας προλάβω και να μην πατήσετε σ’ άλλη λακκούβα…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε