Σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Με έγγραφό της η ΕΥΠ ενημέρωσε το 2009 την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, για σχετική έκθεση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας
Τη δράση ενός πυκνού πλέγματος ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και κινούν τα νήματα της εγχώριας «τρομοκρατίας», για να παρέμβουν στις πολιτικές εξελίξεις εν μέσω σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δείχνει δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», που αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΥΠ, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Φλεβάρη του 2009, η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η Υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μία «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη όσων φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή, ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».
Σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του τότε Ελληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Η ρωσική υπηρεσία κάνει λόγο για την ύπαρξη σχεδίου με τον ονομασία «Πυθία 1», που περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

 • «Πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση Βατοπεδίου).
 • Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και απαγωγές επιχειρηματιών).
 • Κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες).
 • Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική».

Το ίδιο έγγραφο της ΕΥΠ, περιλαμβάνει εκτιμήσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οποίες «η σημερινή γενιά τρομοκρατών είναι ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες». Γίνεται ειδική αναφορά στην ομάδα παρακολούθησης του πρώην πρωθυπουργού και εκτιμάται ότι ανερχόταν σε 20 άτομα, με την επισήμανση ότι «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ σε μια περίπτωση παρακολούθησης διαπιστώθηκε η παρουσία και δύο ακόμη νέων ατόμων, «που ήταν μάλλον Βρετανοί».
Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους Ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. και άλλα υλικά.
Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Ελληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».
Στο ίδιο απόρρητο έγγραφο, σημειώνεται πως ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, είχε στα χέρια του από τον Αλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού SOUTH STREAM.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

4 Σχόλια

 1. Ο/Η perldion λέει:

  A,xa,xa,xa, το παιντί στα αχνάρια του μπαμπά και του παππού!!!!!

 2. Ο/Η TRIZNI λέει:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=27437826095——————————————————————————–

  Δύο νεκρά δελφίνια εντόπισαν μέλη της οργάνωσης Αρχιπέλαγος στις ακτές της Σάμου.

  Το ένα έφερε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά ενώ στο άλλο είχαν κόψει την ουρά.

  Επίσης τα δύο θηλαστικά είχαν σημάδια από δίχτυα.

  Ο τρόπος θανάτωσης των ζώων απο αλιείς αποτελεί συνηθισμένη τακτική που στοχεύει στην απευθείας βύθισή τους με στόχο τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Στις ελληνικές θάλασσες ο συνολικός αριθμός ειδών που απαντώνται είναι εννέα. Από αυτά τα πιο συνηθισμένα είναι τέσσερα: το Κοινό δελφίνι, το Ζωνοδέλφινο, το Ρινοδέλφινο και το Σταχτοδέλφινο. Πολύ πιο σπάνια συναντώνται το Μαυροδέλφινο, η Ψευδοόρκα, η Όρκα (που είναι δελφίνι και όχι φάλαινα ούτε φυσικά “δολοφόνος”), το στενόρυγχο δελφίνι και η μικρή φώκαινα.

 3. Ο/Η νερων λέει:

  Απορω πως δεν τα καταφεραν δεν μου φαινεται και τοσο δυσκολος στοχος, άλλωστε ή στην ταβερνα θα τον εβρισκες ή στο κρεβατι…

 4. Ο/Η Καλιγούλας λέει:

  @Νέρων: Για αυτό κι ο Γιωργάκης ταξιδεύει συνέχεια κι αλλάζει δέκα φορές την ημέρα απόφαση …για να μην μπορούν να καταγράψουν τα δρομολόγιά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *