Οι περιπέτειες του κόκκινου Πήγασου που έγινε λευκός…

Είναι η πολλοστή φορά που επιβεβαιώνεται ότι ζούμε στην πιο τρελή χώρα του κόσμου, την Ελλάδα, η οποία, ακολουθώντας τον γενικό κανόνα, του “ό,τι δηλώσεις είσαι”, δηλώνει κι αυτή “χώρα ευρωπαική” και διεκδικεί να είναι.
Ιδού λοιπόν κι ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε πριν από λίγες ημέρες και που το επιβεβαιώνει:
Υπάρχει στην εταιρεία μας ένα αυτοκίνητο μάρκας VW, το οποίο σε συνδυασμό πάντοτε και με τον ικανό οδηγό του ( πείτε τον “ταχύπλοο”) φέρνει σε πέρας όλες τις δύσκολες αποστολές μεταφορών, που του ανατίθενται καθημερινά.
Βρισκόμενο λοιπόν σε ανάλογη αποστολή κάποια μέρα, η τροχαία το σταματά για να το ελέγξει.
Θα γυρίσω το χρόνο 10 χρόνια πίσω λέγοντας ότι το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί, δεύτερο χέρι, από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, γερμανικών συμφερόντων, η οποία το είχε πάρει καινούργιο από το εργοστάσιο σε άσπρο χρώμα. Για λόγους πολιτικής της marketing όμως, αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα σε κόκκινο, όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα της, χωρίς να γνωρίζει πως πρέπει να δηλώσει αυτήν την αλλαγή ώστε να αναγραφεί και στην άδεια κυκλοφορίας. Στην Ελλάδα, βλέπετε, και Γερμανός να είσαι, καταλήγεις παράνομος!
Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια εντούτοις, οι έλεγχοι της τροχαίας ήταν δεκάδες, όμως ουδέν εκ των οργάνων της αναφέρθηκε σε κάτι μεμπτό σε σχέση με το χρώμα. Έτσι και εμείς, που δεν είχαμε προσέξει τι χρώμα ανέγραφε η άδεια, δεν είχαμε καταλάβει πως μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθότι εκ πεποιθήσεως είμαστε σχολαστικά νομοταγείς.
Επανέρχομαι στο σήμερα: Κλήση 350 ευρώ, αφαίρεση σε πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας από το αστέρι της τροχαίας, που, μη παίρνοντας χαμπάρι ουδεμία άλλη κυκλοφοριακή παρατυπία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, έπιασε -επιτέλους!- μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες τον γνωστό τρομοκράτη με τον …κόκκινο πήγασο (VW) και σταμάτησε μέχρι νεωτέρας τις επιχειρήσεις της γιάφκας-εταιρείας μας . Με όποιο κόστος για μας, σκασίλα του!
“Θα πάρετε την άδεια και της πινακίδες σας μόνον εάν αλλαχτεί το χρώμα του αυτοκινήτου” είπαν.
“Ωραία” ,είπαμε και εμείς, “να το βάψουμε” !!!
Από το γενικότερο κλίμα παραλογισμού δεν θα έλειπε φυσικά ο φανοποιός, ο οποίος και ζήτησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, -ανάγκη έχουν σου λέει να πάρουν το αυτοκίνητο άμεσα- 900 ευρώ για να το βάψει!
Οπότε ευτυχώς για μας και τα οικονομικά μας, για τις δουλειές μας που έτρεχαν, για τους πελάτες μας που μας κυνηγούσαν, αλλά και για σας που βλέπετε τη φωτογραφία και γελάτε, αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση και τα πινέλα στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε το αριστούργημα που αντικρύζετε.
Αν μη τι άλλο, όπως θα αποφανθούν, ελπίζουμε, και οι εραστές της παράδοσης, παραπέμπει σε άλλες εποχές τότε που οι άνθρωποι είχαν δημιουργικές εμπνεύσεις και καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Τελειώνοντας, να προσθέσω και το εξής κερασάκι: Έχοντας πληρώσει το πρόστιμο και έχοντας αλλάξει το χρώμα, πήγαμε να παραλάβουμε άδεια και πινακίδες για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας.
“Αμ δε που θα τις πάρετε!”, μας είπαν. Η αρμόδια υπηρεσία …απεργεί !!!
ΑΓΓΕΛΟΣ -(Φωτογραφία: του συντάκτη)

8 σχόλια

  • Αυτή είναι η Ελλάδα όπως είχε πει και ο Σημίτης από το βήμα της Βουλής. Σ όποιον λοιπόν δεν αρέσει ας πάει αλλού να ζήσει. Όλοι είμαστε απάτριδες. Όπου γή και πατρίς η χαρά της ζωής.

  • Όντως έτσι είχε πει ο άχρους, άοσμος και άνοστος Σημίτης που τον περιποιείται τώρα, δεόντως, το κόμμα του. Με τη διαφορά ότι όταν τα λέει αυτά ένας πρωθυπουργός, ο οποίος ψηφίστηκε για να φτιάξει, υποτίθεται, την Ελλάδα, απλώς ομολογεί την αποτυχία του καθώς και ότι “δούλεψε ψιλό γαζί” αυτούς που τον ψήφισαν για να τους υφαρπάσει την ψήφο.
    Όσο για σένα GATO μου, με τα μυαλά που κουβαλάς μάλλον για κεραμιδοGATOS μου μοιάζεις

  • Φροντίστε να βάψετε και την οροφή του αυτοκινήτου λευκή, πράγμα που μέσα στη βιασύνη σας προφανώς παραλείψατε, διότι προβλέπω πως μετά τον επόμενο έλεγχο, αν την προσέξουν, θα καταλήξετε να πραγματοποιείτε τις μεταφορές σας με φορτηγάκι- κάμπριο…

  • Δεν καταλαβαίνω πού βρίσκετε το παράλογο. Όταν τα χρώματα αλλάζουν, πρέπει η αλλαγή να δηλώνεται. Πχ. όταν μια κυρία γίνεται ξανθιά από μελαχροινή -κι ένας κύριος βεβαίως, αφού κι αυτό πολύ φοριέται τελευταία- ή όταν με φακούς αλλάζει χρώμα στο μάτι, πρέπει να αλλάζει ταυτότητα και ιδίως διαβατήριο!

  • ΕΣΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΤΣΗ ΜΠΟΥΡΤΖΗ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ ΜΟΛΙΣ ΔΙΒΑΣΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ…ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΓΑΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΡΙΚΟΚΟΣΜΙΚΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΥ…ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ!

  • Ναι θα συμφωνήσω με το Νίκο Α. ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική όσον αφορά τις δομές της αλλά όχι ως προς το ότι είναι η ομορφότερη χώρα. Το χάλι της Ακρόπολης το έχετε δει; 3 κολώνες να στέκουν πάνω σε ένα βράχο χωρίς σκεπή.. ε αυτό δεν θεωρείται αξιοθέατο παρά την παλαιότητά του. Και επειδή μόνο αυτό έχουμε να δείξουμε ως χώρα καλύτερα δεν θα ήταν να ξαναχτίσουμε το παρθενώνα με μια έστω ψευδοροφή παρά να δείχνει ως τέτοιο θέαμα θλιβερό και αντιαισθητικό και να μη γινόμαστε έτσι ρεζίλι στους ξένους; Ε τι λέτε;

  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΑΤΕ…ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΙΟ ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ( ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΣΕΣ-ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ),ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΤΕΛΟΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • Αγαπητέ Άγγελε, εγώ ξέρω πως όταν αγοράζει κάποιος ένα αυτοκίνητο το πρώτο που κοιτάει κατα τη διαδικασία της μεταβίβασης είναι τα στοιχεία της άδειας.Κι αν ήταν κλεμμένο, αν έγραφε Μερσεντές αντί για VW: Καλύτερα να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και εμείς πριν μιλάμε για τις ”απροσεξίες” του κράτους…

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε