Συναυλία λίγο πριν την Ανάσταση στην Ζάκυνθο

Μια σημαντική και πλούσια συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής απο τα πιο σημαντικά Ορατόρια και Ρέκβιεμ διάσημων συνθετών όπως Βέρντι, Ροσσίνι, Μπαχ και Μότσαρτ θα παρουσιαστεί στη Ζακύνθου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου την ημέρα της Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου 2011 και ώρα 21.30.

Θα συμμετάσχει ο διάσημος βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο, νικητής του πρώτου βραβείου 5 διεθνών διαγωνισμών λυρικού τραγουδιού, απο τους οποίους ο Τότι Νταλ Μόντε του Τρεβίζο, οπου τραγούδησε την όπερα Φάλσταφ του Τζουζέπε Βέρντι. Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σημαντικά θέατρα της Ιταλίας από της όπερες Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι, Τραβιάτα του Τζουζέπε Βέρντι, Κουρέα της Σεβίλης του Τζοακίνο Ροσίνι, Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο κ.α. Ο Διονύσης Σούρμπης είναι κύριο στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής όπου ερμηνεύει σημαντικούς και πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μαζί με το Διονύση Σούρμπη θα τραγουδήσει η σοπράνο Στέλλα Μικρούλη η οποία σπούδασε κλασσικό τραγούδι και πιάνο στην Ιταλία, οπου έχει ήδη ξεκινήσει μια αξιόλογη καριέρα που την μετέφερε και σε άλλες ευρωπα΄ι΄κές χώρες όπως στην Ισπανία, στη Μαδρίτη οπου ερμήνευσε το ρόλο της Πεπίτα Χιμένεζ στην ομώνημη όπερα του Ισαάκ Αλμπένιζ και στο νησί Λα Πάλμα των Καναρίων όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό της Σάντα Κρούζ.

Επίτιμη καλεσμένη της συναυλίας θα είναι η Λουτσία Ματσαρία, τραγουδίστρια διεθνούς φήμης η οποία έχει ερνηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους στα πιο σημαντικά θέατρα όλου του κόσμου όπως στη Σκάλα του Μιλάνου όπου τραγούδησε το ρόλο της Βιολέτας στην Τραβίατα του Τζουζέπε Βέρντι, της Μιμί στην Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι, της Αντόνιας στα Παραμύθια του Χόφμαν του Όφενμπαχ και πολλά άλλα. Το 2004 κατα τη διάρκεια των προολυμπιακών εκδηλώσεων ερμήνευσε τον πολύ δύσκολο ρόλο της Αμπιγκαίλε απο την όπερα Ναμπούκο του Τζουζέπε Βέρντι στο Ηρώδειο Αθηνών.

Τη συναυλία θα συνοδεύσει στο πιάνο ο Μαέστρος Αλεσάντρο Πιερφεντερίτσι, διευθυντής ορχήστρας και πιανίστας, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικές διεθνείς θεατρικές σκηνές στη Γαλλία (Παρίσι, Σαλ Πλεγιέλ), Ισπανία, Ιρλανδία (Δουβλίνο, Νάσιοναλ Κόνσερτ Χωλ), Ηνωμένες Πολιτείες (Λος Άντζελες) και Ιαπωνία (Τόκυο, Μπούνκα Κα΄ι΄καν και Ναγκόια, Σιρακάουα Χωλ).

Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος υπό την Διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου, θα ερμηνεύσουν τρεις τετράφωνους ύμνους από την πλούσια εκκλησιαστική μουσική παράδοση.

Θα είναι μια σημαντική εκδήλωση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εφόσον οι τρείς λυρικοί τραγουδιστές είναι αυθεντικοί βιρτουόζοι της φωνής και υποστηρίζοντια από την εμπειρία 30 χρόνων δραστηριότητας του μαέστρου Αλεσάντρο Πιερφεντερίτσι, που ξεκίνησε στην ηλικία των μόλις δώδεκα χρονών να συνοδεύει λυρικούς τραγουδιστές.
Πολιτισμικός εμπλουτισμός και απόλαυση του θεάματος θα ενωθούν στο άκουσμα αυτών των τριών καταπληκτικών φωνών μέσα απο την ερμηνία σπουδαίων και διάσημων εκκλησιαστικών κομματιών που στιγμάτισαν την ιστορία της μουσικής.

Η επιλεγείσα ώρα, έχει να κάνει με το συνδυασμό της ψυχικής μας προετοιμασίας για την Αναστάσιμη ακολουθεία του Μεγάλου Σαββάτου στην κεντρική Πλατεία του Αγίου Μάρκου της πόλης μας λίγο μετά την συναυλία.

Μ. Σάββατο 23 Απριλίου στις 9:30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου
Πλατεία Σολωμού
Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος

1 σχόλιο

  • ένα τοσο αξιοσημείωτο γεγονός επρέπε να έχει δημοσιευθεί ένα μήνα πριν…… τουλάχιστον!!!!!!!!! ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ!

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε