Ιδού οι Άνδρες της Χρονιάς (μας)

Παρακολούθησα από τηλεοράσεως –διότι ως μοναχός δεν ήταν δυνατόν να είμαι προσκεκλημένος- την πλήρους αίγλης βραδιά για την βράβευση των «Ανδρών της Χρονιάς». Εθλίβην. Διότι άλλοι είναι οι άνδρες της χρονιάς και άλλους εβράβευσαν. Ενδεχομένως να σκέφτηκαν οι διοργανωτές ότι θα ήταν μεγάλο σκάνδαλο η βράβευση ανδρών που, όλοι, θα προέρχονταν από τον ίδιο χώρο.

Διότι, Αγαπητοί Νεόπτωχοι, οι άνδρες της χρονιάς και ασφαλώς και της επομένης –αν έχουν επιβιώσει στο επάγγελμά τους και, βεβαίως αν έχουμε επιβιώσει και εμείς- ανήκουν στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Με πρώτον και καλύτερο τον πρωθυπουργό μας.

Στον κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να απονεμηθεί το βραβείο του Ωραίου, του Μεγάλου και, κυρίως του Αληθινού, το οποίο θα ήταν ένα αγαλματίδιο του Πινόκιο. Διότι ο καλός μας πρωθυπουργός πέραν του ότι ετίμησε δεόντως το Μεγάλο (ιδεώδες) που είναι η πίστη στην πατρίδα -την οποία νωρίς νωρίς φρόντισε να τη συκοφαντήσει για «να βγει ο ίδιος λάδι»- μας φλόμωσε και στα ψεύδη, λέγοντας άλλα μπροστά μας και κάνοντας άλλα από πίσω μας. Και αναφέρομαι στους έρωτές του με το ΔΝΤ το οποίο, ενώπιόν μας ελεεινολογούσε.

Στον κ. Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να απονεμηθούν δύο βραβεία. Του Καλού Υπαλλήλου Σβέϊκ, διότι τιμά δεόντως τις εντολές των υπαλληλίσκων της «τρόΪκα», εισπράττοντας μάλιστα και καρπαζιές χωρίς να παραπονείται. Ή παραπονείται εκ των υστέρων. Και το βραβείο Ματαιοπονίας διότι έτσι που τα συμφώνησε, έχει οδηγήσει τη χώρα σε οικονομική ξεραϊλα και αδυνατεί ο καημένος να εισπράξει όλα όσα υπελόγιζε. Γι’ αυτό και θα σας πληρώνει –σε όσους από εσάς χρωστάει- με ομόλογα, εισπρακτέα εις τον κομιστήν αλλά σε άδηλον χρόνον. Ίσως και μετά θάνατον.

Στον φίλτατο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και γενικώς Γενικόν, κ. Πάγκαλο θα έπρεπε να απονεμηθεί το βραβείον Μεγάλης Κυβιστήσεως, το οποίο έχει διαχρονικότητα. Κι αυτό διότι οι κωλοτούμπες που έχει κάνει ο λαλίστατος Αντιπρόεδρος είναι μνημειώδεις. Για πότε παίρνει πίσω όλα αυτά που ξεφουρνίζει και κάνουν έξαλλο τον κόσμο, ούτε και ο ίδιος το καταλαβαίνει. Που είναι οι κοπρίτες; Που είναι η εξομολόγηση «μαζί τα φάγαμε»; Εξαφανίστηκαν και διατυπώθηκαν με τη γλώσσα του «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε»…

Στον άλλοτε υπερυπουργό –ή παραμένει ακόμη και δεν τόχουμε καταλάβει- κ. Ραγκούση θα έπρεπε να απονεμηθεί το βραβείο Παρησσίας που θα αναπαριστά ένα μπαλκόνι περίκλειστο. Λέγεται δε έτσι το βραβείο και για τα μπρος-πίσω του σχετικώς με τους ημιϋπαίθριους χώρους και τα αναδρομικά τέλη, αλλά κυρίως διότι ξέρει να …καλύπτει τους συνεργάτες του, «βγάζοντάς τους στη σέντρα» για να καλύψει το δικό του πολιτικό σαρκίο.

Τα λοιπά βραβεία προς τα μέλη του κυβερνητικού θιάσου θα δοθούν το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και του αφιερώματος στον Αριστοφάνη.

ΑΚΑΚΙΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2 Σχόλια

 1. Ο/Η perldion λέει:

  Ευσεβέστατε, Πουκακοχρόνοναμηνέχετε! Έτσι μας “καταριόταν” η γιαγιά η Κεφαλονίτισσα και, μέχρη τα δέκα μου, νόμιζα πως ήταν μία λέξις. Πιστεύω, όμως, πως άνδρες της (κακής) χρονιάς μας έπρεπε να ψηφιστούν οι Τροϊκάνοι…
  -ααχ, καλέ πως λεν’ κείνον τον νεαρό; της Τρόϊκας καλέ… (με ρωτά με ξελιγωσιά στο μάτι το τσουλί των σαράντα και…, στην εφορία Κορίνθου, με το ξανθό-βρώμικο-μαλί και δέρμα-μάτι μαυριδερό.)
  -Τόμσον! απαντώ. Είπα να της πως Παπανδρέου αλλά ο Τροϊκανός έχει φουλ μαλιά και από κάτω τους μυαλά…

 2. Ο/Η Άκης Ψηλός λέει:

  Εγώ δεν θα μιλήσω για τους Έλληνες άνδρες της Χρονιάς αλλα για τις Ελληνίδες γυναίκες.
  Από την ανορεξική γλαροπαιδούλα, την χυμώδη χήρα, την λαγάνα δασκάλα, το φουγάρο ρυμουλκού της εργατιάς, την φιλάνθρωπη με τον δύστροπο άνδρα, και την ψιψίνα της πλάκας.
  Λίγες στην εξουσία αλλά καλές.

  Έρχονται όμως φέτος περισσότερες να μπουν στην ζωή μας για ενίσχυση του “ασθενούς” φύλου.
  Με την ξενομανία, τις σιλικόνες τους, και τα μπαλονόχειλα από μποτόξ, τα υπο κατάσχεση αφορολόγητα κότερα και εξοχικά στην Μύκονο, και τους ξένους συζύγους που περιφρονούν την Ελλάδα αλλά όχι το Ελληνικό χρήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *