Διατεταγμένα ΜΜΕ και η απαλλαγή μας από αυτά

Εάν δεν απαλλαγούμε από την καταστροφική επιρροή τους, το τέλος της χώρας μας είναι προδιαγεγραμμένο.

Απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση της ανάπτυξης και της προόδου, κυρίως επειδή αναζητούμε διατηρήσιμες λύσεις και όχι ευκαιριακές, είναι να εγκατασταθεί η άμεση δημοκρατία στη χώρα μας – η οποία θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα δημόσια οικονομικά, εμποδίζοντας τη δημιουργία νέων χρεών και την υποταγή μας στην ανελέητη δικτατορία των αγορών (όργανο των οποίων αποτελεί η, πλέον, «αποκρατικοποιημένη εξουσία»). Σε κάθε περίπτωση βέβαια, προηγείται, πριν από κάθε τι άλλο, η άμεση εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ελλάδα όσο και αν μας κοστίσει αφού, όσο περισσότερο παραμένει, τόσο πιο σκοτεινό και απαισιόδοξο θα γίνεται το μέλλον μας – ενώ οι λύσεις θα περιορίζονται και θα «ακριβαίνουν» συνεχώς” (Πολίτευμα και δημόσιο χρέος).

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, είναι πραγματικά αδιανόητος ο τρόπος, με τον οποίο επιχειρείται η χειραγώγηση των Ελλήνων από ορισμένα» ΜΜΕ, τα οποία προφανώς εξυπηρετούν συγκεκριμένα, ιδιοτελή συμφέροντα. Ειδικότερα, όταν «αιτιολογείται» η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας μας από το ΔΝΤ, κατά το «πρότυπο» της Αργεντινής, με δήθεν «αναλύσεις» δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν από ελάχιστες έως εντελώς ανύπαρκτες οικονομικές γνώσεις, νοιώθει κανείς ότι πρόκειται για μία καθ’ υπόδειξη «παράσταση» ενός θεάτρου σκιών άνευ προηγουμένου.

«Το τίμημα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας», αναλύει χαρακτηριστικά ένας δημοσιογράφος, «δεν θα οδηγηθεί στον περιορισμό του ελλείμματος, αλλά απ’ ευθείας στο χρέος. Έτσι, θα μειωθεί το δημόσιο χρέος, οπότε οι Έλληνες θα επιβαρύνονται με λιγότερους τόκους»(!) Δυστυχώς παραλείπει (από άγνοια ή από πρόθεση) να προσθέσει ότι, το έλλειμμα οδηγείται επίσης στο χρέος – οπότε, όπου και να καταγραφεί το τίμημα της πώλησης, το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Για παράδειγμα, εάν πουληθούν πάγια του κράτους ύψους 5 δις €, το δημόσιο χρέος δεν θα μειωθεί κατά 5 δις €, αλλά κατά το ποσόν του ελλείμματος που θα το επιβαρύνει, αφαιρουμένων των 5 δις €.

Επίσης παραλείπει να επισημάνει πως, οι κυβερνήσεις μας αύξησαν το δημόσιο χρέος από το 2008 έως το 2010 κατά 80 δις € – λόγω της παραγωγής τεραστίων ελλειμμάτων, για τα οποία σήμερα σχεδιάζεται η πώληση δημόσιας περιουσίας. Περαιτέρω ότι, δεν υπάρχει πιο ακατάλληλη εποχή από τη σημερινή για την πώληση των παγίων του δημοσίου ή των συμμετοχών του στις επιχειρήσεις, αφού οι τιμές, λόγω της υπαγωγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, έχουν καταρρεύσει πλήρως – ειδικά αυτές του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα η αποτίμηση όλων των εισηγμένων εταιρειών του δημοσίου να είναι εντελώς απαράδεκτη.

Τέλος ότι, τυχόν πώληση ακινήτων και οικοπέδων εκ μέρους του δημοσίου σήμερα, θα οδηγήσει στην κατάρρευση της αγοράς ακίνητης περιουσίας – με το λιγότερο καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και για τις τράπεζες (επισφάλειες, χαμηλότερες εγγυήσεις κλπ).

Εάν λοιπόν για το σκοπό αυτό επέλεξε η κυβέρνηση μας το δρόμο προς το ΔΝΤ, διασπείροντας ψευδείς ελπίδες, διογκώνοντας τα ελλείμματα στο τέλος του 2009 και «απαξιώντας» να δανεισθεί με τα χαμηλά επιτόκια που μας προσφέρονταν, χωρίς να αναζητήσει ούτε καν τη «βοήθεια» των Εθνικών ομολόγων, είναι κάτι που πραγματικά αδυνατούμε να πιστέψουμε.

Συνεχίζοντας, η συμμετοχή του δημοσίου σε όλες στις εισηγμένες επιχειρήσεις του, την πώληση των οποίων ανακοίνωσε «πραξικοπηματικά» το ΔΝΤ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΤΤ, ΑΤΕ, ΕΘΝΙΚΗ κλπ), τοποθετείται σήμερα μόλις στα 9 δις € – ενώ με την ενδεχόμενη πώληση τους θα υπήρχε απώλεια εσόδων στο δημόσιο, αφού δε θα εισέπραττε πλέον τα μερίσματα του. Εκτός αυτού, θα ακολουθούσαν σίγουρα «αυξήσεις τιμών καταναλωτή» από τους ξένους αγοραστές τους (η σταδιακή πώληση κάποιων μη κοινωφελών επιχειρήσεων σε Έλληνες, θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό), καθώς επίσης «στρατιές ανέργων», όπως έχει συμβεί σε όλες τις χώρες, οι οποίες στο παρελθόν λεηλατήθηκαν από τους συνδίκους πτώχευσης (ΔΝΤ).

Οι αυξήσεις των τιμών όμως, σε μία εποχή που η χώρα μας μαστίζεται από τον απίστευτο φορολογικό πληθωρισμό που μας επιβλήθηκε (στασιμοπληθωρισμό), εν μέσω μίας παγκόσμιας ύφεσης, όπου οι άλλες χώρες ενισχύουν την οικονομία τους, αντί να την «απομυζούν», θα αποτελούσαν το τελειωτικό χτύπημα για την Ελλάδα και τα πραγματικά εισοδήματα των Πολιτών της. Μεταξύ άλλων βέβαια, το να αποκαλούμε «αποκρατικοποίηση» την εκποίηση, το ξεπούλημα καλύτερα της δημόσιας περιουσίας, ωραιοποιώντας το, είναι μία ακόμη «γκεμπελική» μέθοδος χειραγώγησης του πλήθους.

Ολοκληρώνοντας, εάν πρόκειται να πουλάμε πάγια για να αποπληρώνουμε τους τόκους και τις αμοιβές των συνδίκων πτώχευσης του ΔΝΤ, καθώς επίσης τις απίστευτες συνεχιζόμενες σπατάλες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά του δημοσίου, μέχρι τη στιγμή που τελικά θα χρεοκοπήσουμε, το μέλλον της χώρας μας είναι δυστυχώς προδιαγεγραμμένο. Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ότι, όταν ένας ιδιώτης ή μία επιχείρηση αρχίζουν να πουλούν περιουσιακά στοιχεία για την κάλυψη των εξόδων τους, απλά μεταθέτουν τη χρεοκοπία τους στο μέλλον – επιδεινώνοντας διαρκώς τις προϋποθέσεις.

Ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγουμε από τα προβλήματα μας είναι η ανάπτυξη (ανάπτυξη ή χρεοκοπία) – επιλέγοντας ίσως συνειδητά τη χρεοκοπία, εάν δεν μας επιτραπεί κάτι άλλο. Όλοι οι υπόλοιποι «δρόμοι» οδηγούν δυστυχώς στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η πάμπλουτη χώρα μας σε ένα άβουλο προτεκτοράτο, με εξαθλιωμένο, εξαγριωμένο και πεινασμένο «πλήθος» – σε έναν λαό δηλαδή, ο οποίος ποτέ ξανά δεν θα μπορέσει να γίνει ελεύθερος Πολίτης.

ΥΓ. Ας μην ξεχνάμε ότι, η υπερχρέωση της Ελλάδας δεν οφείλεται τόσο στη φοροδιαφυγή, όπως επίσης προσπαθούν να μας «πείσουν» κάποια ΜΜΕ – αφού τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν από τα 37.500 δις € το 2003, στα 52.700 δις € το 2010. Οφείλεται κυρίως στις δαπάνες (σπατάλη του δημοσίου, διαφθορά, κομματικές προσλήψεις, τόκοι κλπ), οι οποίες εκτοξεύθηκαν στην κυριολεξία στα ύψη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΛΙΑΡΔΟΣ

http://www.casss.gr/

6 σχόλια

 • @Όλους: Δεν άκουσα την κ. Τρέμη ν’ αναφέρει πως, μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που βγάζει ο ΓΑΠ στο σφυρί, συγκαταλέγονται κι οι συχνότητες! Αυτές τίνος είναι; Δεν ανήκουν στο δημόσιο; Δεν τις έχουν καταλάβει με ρεσάλτο οι απατεώνες μεγαλοεργολάβοι καναλάρχες των Μέσων Μαζικής Εξαχρείωσης; Γιατί ο εντιμότατος κ. Γ. Παπανδρέου δεν τις έβαλε στην λίστα των ασημικών;

 • Οπότε δικαίως συμπεραίνω πως τα ΜΜΕ, και συνεπώς οι ιδιοκτήτες και κύριοι λειτουργοί τους, συνιστούν ό,τι το αθλιώτερο και προδοτικώτερο κινείται σ’ αυτόν τον τόπο ή, έστω, υπάγονται μεταξύ των αθλιωτέρων και προδοτικωτέρων.
  Βεβαίως θα συμφωνήσω πως «Απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση της ανάπτυξης και της προόδου, κυρίως επειδή αναζητούμε διατηρήσιμες λύσεις και όχι ευκαιριακές, είναι να εγκατασταθεί η άμεση δημοκρατία στη χώρα μας», αλλά ποιοι φαντάζεστε ότι θα την εφαρμόσουν; Πιστεύετε όμως πως αυτοί που μας κυβερνούν, αν συγκαταλέγωνται μεταξύ των καταστροφέων της χώρας, θα συμφωνούσαν στην εφαρμογή του πλέον εχθρικού για τους καταπατητές, εκβιαστές, ψεύτες, προδότες, δωροδόκους και δωρολήπτες, ληστές, αλήτες και απατεώνες πολιτεύματος, αυτού δηλαδή της άμεσης ή συμμετοχικής Δημοκρατίας; Για μαλάκες τους έχετε;
  Τώρα βέβαια μου έρχεται δύσκολο να πιστέψω πως είναι δυνατόν ο οικοδεσπότης να εκδιώξει από το πάρτυ που δίνει στο σπίτι του το πρόσωπο προς τιμήν του οποίου διωργάνωσε το συγκεκριμένο πάρτυ.
  Θα διαφωνήσω με την θέση «είναι πραγματικά αδιανόητος ο τρόπος, με τον οποίο επιχειρείται η χειραγώγηση των Ελλήνων από ορισμένα» ΜΜΕ». Ο τρόπος χειραγωγήσεως των… Ελλήνων από τα ΜΜΕ ήταν πάντοτε ο ίδιος. Αυτό που διέφερε ήταν η ένταση προβολής των θέσεων της εκάστοτε ξεπουλημένης κρατικής εξουσίας, η οποία κρατική εξουσία εκπηγάζει από τις συνέπειες των υπογραφών που οι πωλητικοί μας έχουν θέσει εκεί που δεν θα έπρεπε, μυστικά και υποχθόνια. Και βέβαια δεν πρόκειται για παράσταση του θεάτρου σκιών ‒ για παράσταση κουκλοθέατρου πρόκειται, όπου οι κινούντες τα νήματα λυκόρνιοι είναι πολλοί.
  «Το τίμημα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας» δεν είναι «τίμημα από την πώληση της δημόσιας περιουσίας» αλλά «τίμημα από το ξεπούλημα της χώρας». Και αυτή είναι η εντολή την οποία εκλήθησαν να εφαρμόσουν οι πρωθύστεροι, αρχής γενομένης με τον μέγιστο Αμοραληστή Αντρίκο και συνεχίζουν οι σημερινοί και θα ολοκληρώσουν οι αυριανοί, αφού ο ελλαδικός λαός έχει καταντήσει Γιαπωνέζος, δηλαδή για τα μπάζα.
  Όταν αυτό που πουλάς αφ’ ενός δεν σου ανήκει και αφ’ ετέρου έχεις πάρει εντολή από τα αφεντικά σου να τους το πουλήσεις, αυτή ακριβώς είναι η καλλίτερη εποχή να ξεπουλήσεις στα αφεντικά σου αυτό που εκείνοι σου επιβάλλουν θες-δεν-θες (αλλά θες, διότι δεν είσαι Έλληνας) να τους πουλήσεις.
  Ακόμα και οι αδέσποτοι σκύλοι γνωρίζουν το σχέδιο που είχε εκπονηθεί και πρώτος έθεσε σε εφαρμογή ο γιος της Αμερικανοπωλονοεβραίας Μαργαρίτας.
  Χεστήκανε εκείνοι που αυτό ακριβώς επιδιώκουν ‒ την καθολική κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, διότι έτσι θα την αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας. Την χώρα.
  «Εάν λοιπόν για το σκοπό αυτό επέλεξε η κυβέρνηση μας το δρόμο προς το ΔΝΤ, διασπείροντας ψευδείς ελπίδες…»!!! Ακόμη στον «εάν» είστε, φίλτατε; Να βοηθήσω: Εάν το άστρο που λάμπει κατά την διάρκεια της ημέρας και ζεσταίνει τον πλανήτη μας είναι ο ήλιος… «είναι κάτι που πραγματικά αδυνατούμε να πιστέψουμε»;
  Όπως θα πρέπει ήδη να έχετε διαπιστώσει μέχρι σήμερα, ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ που έγιναν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 37 χρόνια ήσαν και είναι ΚΥΝΩΦΕΛΗ και καθόλου κοινωφελή.
  Οι αυξήσεις των τιμών ΟΛΩΝ των προϊόντων, ιδιαιτέρως δε των ανηκόντων στην πρώτη σειρά ανάγκης, ήσαν απολύτως ΚΥΝΩΦΕΛΕΙΣ.
  Έτσι θα γίνη, φίλτατε… πάγια θα πουλήσουμε και παγίως θα ξεπουληθούμε και ως λαός, αφού διαγράψαμε την ιστορία μας και το ΕΓΩ πήρε την θέση του ΕΜΕΙΣ, και ως έθνος, αφού αρνηθήκαμε τον εθνικισμό μας, και ως χώρα, αφού κατοικείται από έναν ξεχασιάρη και αρνησίπατρη λαό.
  Και βεβαίως θα «μετατραπεί η πάμπλουτη χώρα μας σε ένα άβουλο προτεκτοράτο», αφού κατοικείται από έναν λαό που δεν ξέρει την ιστορία του και συγκατένευσε και στην παραποίησή της και στην κατάργηση της γλώσσας του.
  Και, τέλος, να σας πληροφορήσω πως δεν υφίσταται η έννοια «ελεύθερος Πολίτης», όπως ακριβώς δεν υφίσταται και η έννοια «σκλάβος Πολίτης». Προκειμένου κάποιος να είναι Πολίτης, αναγκαία προϋπόθεση είναι η Ελευθερία: σωματική και πνευματική ‒ και κυρίως η τελευταία.

 • Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής: Η συγκρότηση λαϊκού μετώπου στην πρώτη γραμμή
  Ζαγάρας Κ.
  Η ΑΥΓΗ
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/02/2011
  Με υπ’ αριθμόν ένα στόχο “την προσπάθεια οικοδόμησης ενός πλατειού πολιτικού και κοινωνικού λαϊκού μετώπου” και ζητούμενο την “ευρύτερη συνάντηση και δυναμική επανεμφάνιση όλης της ριζοσπαστικής αριστεράς”, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής του Αλέκου Αλαβάνου παρουσίασε χθες το “μανιφέστο” 10 σελίδων του για το τι είναι και τι θέλει το Μέτωπο Α-Α. Το λαϊκό μέτωπο μπορεί να κινείται πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της αριστεράς γενικότερα, με “πολιτικές δυνάμεις” και “πολίτες”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

  Την ίδια περίπου ώρα που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση του συμμαχικού σχήματος, το Μέτωπο Α-Α δημοσιοποίησε επίσης τις θέσεις του για τα ανοιχτά πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της περιόδου, καθώς και για την ανάγκη “μιας ευρύτερης ενότητας της ριζοσπαστικής αριστεράς”. Σημειώντας την ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως του επιτρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη φάση για την ευρύτερη συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, προσθέτοντας πως είναι δυνατή η “μορφοποίηση μιας ευρύτερης αριστερής ενότητας που ξεπερνάει κατά πολύ τα σύνορά του”. Ταυτόχρονα τονίζει ότι το Μέτωπο Α-Α “δεν είναι ένα ακόμα κόμμα ή σχήμα της αριστεράς”, ενώ προσθέτει πως αποτελεί “ανοιχτό πολιτικό σχέδιο”. Στο τραπέζι θέτει επίσης το ζήτημα του ευρώ, λέγοντας πως “δεν αποτελεί θέμα ταμπού” και συμπυκνώνει τη γενικότερη τοποθέτησή του στο σύνθημα: «Λαϊκή Εξέγερση – Να φύγει η κυβέρνηση – Μέτωπο – Υπάρχει άλλος δρόμος». Μιλώντας στην “Α” στελέχη του Μετώπου Α-Α είπαν ότι “το κείμενο κατατίθεται προς δημόσια συζήτηση και ήταν προγραμματισμένο να βγει από την Παναττική Σύσκεψη του εγχειρήματος στο Πάντειο μετά τις Περιφερειακές εκλογές”. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν πως δεν επιθυμούν τη δημιουργία νέου αριστερού κόμματος, λέγοντας πως “δεν χρειάζεται άλλο ένα κόμμα της αριστεράς”. Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον ΣΥΝ και την ΑΝΑΣΑ για το κείμενο.

  Αναφερόμενη η ανακοίνωση στις κεντρικές αιχμές που πρέπει να θέσει ένα ριζοσπαστικό και υλοποιήσιμο αριστερό πρόγραμμα, σημειώνει πως μπορεί ναι είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, δημιουργία εθνικού – τραπεζικού φορέα, κατάλυση υπάρχοντος κρατικο-κομματικού τομέα διαφθοράς, δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους κ.ά. Σχετικά με το ευρώ, τονίζει ότι “η ύπαρξη εθνικού νομίσματος δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως φόβητρο” και συμπληρώνει πως στο δίλημμα “ευρώ ή κοινωνικό κράτος, η επιλογή χωρίς δισταγμό θα είναι το δεύτερο”. Παράλληλα επαναφέρει το αίτημα που από καιρό διατύπωσε για την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ υπογραμμίζει για τα κινήματα που αναπτύσσονται ότι αποτελούν τη “μεγάλη μεταβλητή”. Επίσης προτείνει “ένα βήμα συνάντησης και διαλόγου για ζητήματα εργασίας- συνδικαλισμού” και ανάπτυξη “μορφών συντονισμού των συνδικάτων”.

  Όσον αφορά την αριστερά, σημειώνει τις διεργασίες στο εσωτερικό της και αναφέρει πως “χρειάζεται, βαθμιαία έστω, να υπάρξει ένα σημείο συνάντησης και διαλόγου για τις αξίες, τις θέσεις, τις πρωτοβουλίες, για τη χρησιμότητα, για την ανασυγκρότηση μέσα από στάχτες για το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα: του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φίλων του ΚΚΕ, των διαφοροποιημένων από το ΠΑΣΟΚ, της ριζοσπαστικής οικολογίας, πολιτικών κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής”.

  Τέλος, σχετικά με τον χαρακτήρα του Μετώπου Α-Α, υποστηρίζει ότι “δεν είναι το ίδιο η πλατιά συμπαράταξη, το πολιτικό και κοινωνικό Μέτωπο, που επιδιώκουμε. Είναι η πρωτοβουλία για το μέτωπο”, επίσης ότι αποτελεί “πρωτοβουλία για τη συνάντηση ευρύτερων δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς”, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι “χρειάζεται κανόνες λειτουργίας”.

  Κ. ΖΑΓΑΡΑΣ

 • @ Περαστικός: Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από τα ίδια πρόσωπα που την έφτασαν στο χάλι που είναι σήμερα. Η αριστερά είναι συνένοχη! Ο λαός την έστειλε στη Βουλή για να ελέγχει την Εξουσία, όχι για να κάνει στραβά μάτια ή να μην καταλαβαίνει τι της γίνεται. Πολύ δε περισσότερο να επωφελείται εν τω μέτρω του εκλογικού ποσοστού της από το μπάχαλο και τη ρεμούλα.
  Τι θα μας πουν ο Αλαβάνος, η Αλέκα ή ο Τσίπρας πως μέχρι τώρα δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν το λαό από το κεφάλαιο ενώ τώρα έμαθαν;
  Θέλουν ή φυλακή, ή χαρακίρι ή έστω εθελούσια απόσυρση!

 • Από την Ελευθερία στην Πορνεία.

  Η αριστερά της Γενιάς του Πολυτεχνείου μπήκε στην εφηβεία με όνειρα ελευθερίας και δημοκρατίας ενεντίον της ψευτιάς και βγήκε στην ενηλικίωση και στο σφυρί του κέρδους με όνειρα εκπορνευτικής κατανάλωσης και εναντίον της σκληρής αλήθειας για τον εαυτό τους.

  Παρόμοιο λάθος πάει να κάνει και η σημερινή επαναστατική και αντιεξουσιαστική γενιά.
  Δεν είναι τα παιδιά των φτωχώγειτονιών που το παίζουν “τρομοκράτες” ή έστω τσετσηδες αλλά τα παιδιά της προνομιούχας τάξης.
  Δεν έρχεται η επανάσταση στην διαφθορά και η ανανέωση από το σάπιο περιβάλλον, σάπια εκπαίδευση, σάπια τέχνη, σάπια οικονομία, δεν ερχεται από μόνη της.

  Η πραγματική επανάσταση έρχεται από αλλού.

Κλικάρετε εδώ για να σχολιάσετε