Οι μετανάστες είναι πιο ‘‘γάτες’’… ξυπνάτε!

Στην υπόθεση της κατάληψης των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, συνέβη κάτι το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Έλληνες έχουν λαλήσει κανονικά και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Για τους μετανάστες της Νομικής μίλησαν όλοι. Ο Παπανδρέου, οι υπουργοί, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης, ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, η Μπακογιάννη, ο Κουβέλης, η Βίκυ Καγιά, εσείς, εγώ – όλοι είχαμε μια πολύ τεκμηριωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες. Μέσα στο γενικό χαμό, κανείς δεν παρατήρησε πως οι μόνοι που δεν μίλησαν ήταν οι μετανάστες.

Οι μετανάστες – που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι – δεν…μίλησαν, και με τη σιωπή τους μας εξέθεσαν όλους. Όλα τα διαπλεκόμενα λαμόγια ξεσπάθωσαν εναντίον των μεταναστών. Κι όπως τους άκουγα, ήταν λες και οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι σαν κι εμάς που κάνουν απεργία πείνας, διεκδικώντας κάποια στοιχειώδη δικαιώματα – ήταν λες και είναι Τούρκοι κομάντος οπλισμένοι με μπαζούκας και θέλουν να μας καθαρίσουν όλους.

Φταίει η κυβέρνηση που μπήκαν στη Νομική οι μετανάστες, όχι φταίει η αντιπολίτευση, φταίει ο Συνασπισμός, φταίει η Αστυνομία, φταίνε οι λιμενικοί, φταίει ο πρύτανης, φταίνε αυτοί που τους έφεραν, φταίει κι ο Χατζηπετρής. Αν ήταν δήμαρχος της Αθήνας ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα έφταιγε κι αυτός –προεκλογικά του φόρτωσαν και όλο το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας-, αλλά δήμαρχος είναι πια ο Καμίνης και αυτός δεν φταίει σε τίποτα.

Δηλαδή, το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ότι μπήκαν στη Νομική Σχολή ή το πώς έφτασαν στην Αθήνα; Είμαστε σοβαροί; (μάλλον όχι) Δεν υπάρχει εδώ και χρόνια τεράστιο πρόβλημα στη χώρα με τους χιλιάδες μετανάστες που είναι άνεργοι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα; Έπρεπε να μπουν στη Νομική Σχολή 250 μετανάστες και να κάνουν απεργία πείνας για να δημιουργηθεί πρόβλημα; Άρα, καλά έκαναν οι μετανάστες – μπήκαν στη Νομική Σχολή και έφεραν το πρόβλημά τους στο επίκεντρο. Το πρόβλημα φανερώθηκε και τώρα θα πρέπει να βρεθεί η λύση. Έτσι γίνεται και στην ιατρική – υπάρχει, βέβαια, και η πρόληψη στην ιατρική, αλλά ήταν «βολικοί» και «χρήσιμοι» για τους Έλληνες και το κράτος οι μετανάστες τόσα χρόνια.

«Οι μετανάστες της Νομικής πρέπει να πάνε αλλού». Αυτό το επιχείρημα είναι πολύ ελληνικό. Τα πρεζόνια πρέπει να πάνε αλλού, τα κέντρα απεξάρτησης πρέπει να φτιαχτούν αλλού, οι πουτάνες πρέπει να πάνε αλλού, οι γύφτοι πρέπει να πάνε αλλού, οι χωματερές πρέπει να γίνουν αλλού, και όλα πρέπει να γίνουν κάπου αλλού. Μακριά απ’ τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι.

Τόσα χρόνια που τα στέλναμε όλα αλλού είχαν σαν αποτέλεσμα η χώρα να χρεοκοπήσει –και χιλιάδες νέοι Έλληνες να πρέπει να μεταναστεύσουν αλλού-, αλλά κανείς δεν πήρε το μάθημά του. Δηλαδή, αν οι μετανάστες επιστρέψουν στην Κρήτη, παραμείνουν εξαθλιωμένοι και αρχίσουν να κλέβουν και να σκοτώνουν, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι; Πάντως, δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι οι Κρητικοί και θα θέλουν κι αυτοί να τους στείλουν αλλού.

«Ναι, αλλά το θέμα των μεταναστών της Νομικής “έκρυψε” το πόρισμα για τη Siemens και απέσπασε την προσοχή του λαού από την οικονομική κρίση». Ναι, σου έκοψαν την επανάσταση. Πας καλά, χριστιανέ μου; Δηλαδή, αν αύριο ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θέλεις το πρώτο θέμα να είναι αν θα σου κόψουν εσένα έναν ακόμα μισθό ή αν θα ακριβύνουν τα εισιτήρια στο μετρό; Τι θέλεις να κάνουν οι μετανάστες; Να μπουν στη γυάλα και να περιμένουν πότε θα πάρεις εσύ ξανά ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων; Σιγά μην περιμένουν να πάρεις και σύνταξη! Εσύ φοβάσαι ότι θα γίνεις φτωχός – αυτοί είναι ήδη φτωχοί. Αγωνίσου λοιπόν κι εσύ για τα δικαιώματά σου – μήπως θέλεις να στα φέρουν στον καναπέ;

Οι μετανάστες δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Τα έχουν χάσει όλα. Δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν ελπίδα, δεν έχουν τίποτα. Τώρα διεκδικούν κάποια δικαιώματα – μόνο να κερδίσουν έχουν.

«Ναι, αλλά τι φταίμε εμείς οι Έλληνες για τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας;». Ναι, πρώτα τους εκμεταλλευτήκαμε, τους κλέψαμε, κοιτούσαμε αλλού όταν τα κοριτσάκια μετατρέπονταν σε ναρκομανείς πουτάνες, σκοτώθηκαν και σκοτώνονται δεκάδες μετανάστες σε εργατικά ατυχήματα, και τώρα μας φταίνε κι από πάνω. Αν δεν τους ήθελες, να το έλεγες από την αρχή. Αλλά σου άρεσε να έχεις σκλάβους – σε έφτιαχνε γιατί σε έκανε να αισθάνεσαι σπουδαίος.

«Ναι, αλλά τώρα οι μετανάστες έγιναν πάρα πολλοί». Και πού να δεις πόσοι έρχονται – θα σου φύγει το καφάσι. Να σου θυμίσω, όμως, πως η χώρα είχε και έχει κυβέρνηση και κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί υπέγραψαν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των μεταναστών. Κι αυτές τις κυβερνήσεις τις ψήφισες εσύ που κάνεις τώρα τον αθώο και τον ανήξερο. Αν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν υπογράψει συμφωνίες για το μεταναστευτικό που βλάπτουν το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις και όχι ο πρύτανης και οι μετανάστες. Άλλωστε, οι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα -και δεν τους αδικώ-, αλλά, εξαιτίας των συμφωνιών που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορούν να πάνε στη Γαλλία ή στη Δανία του Βορρά και είναι αναγκασμένοι να παραμένουν καθηλωμένοι στη μπανανία μας. Οπότε, την επόμενη φορά να προσέχεις τι ψηφίζεις – μην στέκεσαι μόνο στο ποιος σου έταξε δέκα ευρώ παραπάνω, ούτε στο ποιος θα διορίσει τον κανακάρη σου.

Το πιο ωραίο απ’ όλα είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως «αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία αλλά η ευνομία και η εφαρμογή των νόμων». Μιλάει για ευνομία και εφαρμογή των νόμων ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε παραγραφή την υπόθεση Βατοπαιδίου, συγκαλύπτει το σκάνδαλο της Siemens, δεν έχει ιδέα για τον Τσουκάτο, ετοιμάζεται να μοιράσει χρήματα και να χαρίσει χρέη στους νταβατζήδες της διαπλοκής, έχει γεμίσει τη χώρα μπάτσους, και –βέβαια- δεν θεωρεί κανέναν υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας. Ωραία ευνομία και ωραία εφαρμογή των νόμων. Γεια σου Παπανδρέου καραμπουζουκλή! Και συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφισαν. Μπράβο παιδιά. Ωραία η χούντα.

Το έγραψα, το ξαναέγραψα και το ξαναγράφω. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα -όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας «έγκριτος» αρθρογράφος να κάνει αυτήν την τόσο προφανή διαπίστωση.

Οι μετανάστες της Νομικής έδειξαν στους Έλληνες τον ιδανικό και αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης. Μια ομάδα εργαζομένων κάνει κατάληψη σε μια πανεπιστημιακή σχολή, μια άλλη ομάδα σε άλλη σχολή και πάει λέγοντας. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από μια πορεία. Ναι, αλλά αν αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και εισβάλλουν οι αστυνομικοί; Δύσκολο, γιατί οι συνέπειες για την κυβέρνηση από μια αστυνομική επιχείρηση θα είναι τεράστιες, αλλά ας το δεχτούμε. Τότε κάνεις κατάληψη σε μια άλλη σχολή. Και μετά σε μια άλλη σχολή – από πανεπιστημιακές σχολές άλλο τίποτα. Κάνεις κατάληψη σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Κάνεις κατάληψη σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Σε μια εφημερίδα. Στο δημαρχείο. Κάνεις κατάληψη όπου θέλεις.
Οι μπάτσοι τους είναι πολλοί αλλά δεν φτάνουν για όλες τις σχολές, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όλα τα υπουργεία, όλες τις τράπεζες, όλα τα γραφεία πολυεθνικών και όλα τα πιθανά σημεία κατάληψης. Αν οι μπάτσοι διασκορπιστούν, θα γίνει κατάληψη στη ΓΑΔΑ. Άσε που θα μείνει αφύλαχτη η Βουλή.

Καταλάβαμε όλοι τώρα πού οφείλεται η μανία των ΜΜ”Ε” και των κυβερνώντων για τους μετανάστες που πρέπει να ξεκουμπιστούν από τη Νομική; Τα έκαναν πάνω τους στην ιδέα της εξάπλωσης των καταλήψεων. Τις οργανωμένες πορείες τις αντιμετωπίζουν με δακρυγόνα και προβοκάτσιες–τις καταλήψεις πώς;

Επίσης, καταλάβαμε όλοι γιατί δεν θα αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Το άσυλο προσελκύει και δίνει διέξοδο σε αντιεξουσιαστές και ανήσυχους διαδηλωτές και -με αυτόν τον τρόπο- τους κρατάει μακριά από τη Βουλή, τα υπουργεία, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα γραφεία των νταβατζήδων της διαπλοκής. Το άσυλο είναι πιο χρήσιμο στην κυβέρνηση παρά στους διαδηλωτές.

Αυτά είναι απλά πράγματα, αλλά δεν τα είχες σκεφτεί. Χρειάστηκαν μερικοί μετανάστες για να τα πάρεις χαμπάρι. Πες τους τώρα ένα ευχαριστώ.

Υ.Γ. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν βαρεθήκατε να μην σας δίνει κανένας τηλεοπτικός σταθμός σημασία; Θέλετε να γίνετε πρώτο και αποκλειστικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και να λυθεί το πρόβλημά σας; Πώς σας φαίνεται η Νομική; Ή μήπως θέλετε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο; Υπάρχει, βέβαια, και το Πολυτεχνείο. Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις.

apneagr

http://apneagr.blogspot.com/

12 Σχόλια

 1. Ο/Η GP λέει:

  Πολύ καλό το άρθρο σου για τους μετανάστες. Το χαλάς όμως, όχι με την εμφανή απέχθειά σου στον Παπανδρέου –αναμφισβήτητο δικαίωμά σου άλλωστε- αλλά με ορισμένες ανακρίβειες που δεν χρειαζόντουσαν εδώ. Το Βατοπαίδι και η παραγραφή όλων των σκανδάλων έγινε γιατί ο Καραμνλής έκλεισε τη βουλή και δεν την ξανάνοιξε, γιατί δεν στήθηκαν εξεταστικές επιτροπές, όταν ο Παπανδρέου καλούσε τον Καραμανλή και αυτός δεν άκουγε. Και μη μου πεις ότι το σκάνδαλο Siemens περιορίζεται στον Τσουκάτο και Μαντέλη; Αν κάποιοι συμφώνησαν έργα κάποιοι τα παρέλαβαν. Ξέρεις από δημόσιες διαδικασίες φαντάζομαι. (Γ.Π.)

 2. Ο/Η apneagr λέει:

  Γ.Π. Δηλαδή τι θέλεις να πεις ότι ο “κακός” (κάκιστος πολιτικός για μένα) Καραμανλής φταίει περισσότερο από τον “καλό” ΓΑΠ, μην τρελαθούμε κιόλας… οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι και οι δυο… Δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής ούτε ο ΓΑΠ για την κατάσταση της χώρας… Φταίνε όλοι μα όλοι οι πολιτικοί-βουλευτές-υπουργοί που έχουν περάσει από κυβερνητικές καρέκλες από την χούντα (και η χουντα) και μετά.

 3. Ο/Η cat λέει:

  Immigrants … Prostitutes … Drug addicts … ? … I think I smell a rat … Does the European Union not make an excellent antidote for Neo Nazism, Communism and other poisons …? … Don’t despair, my beloved country, be patient and work diligently.

 4. Ο/Η GP λέει:

  Αν αυτό κατάλαβες από το σχόλιό μου δικαίωμά σου. Δεν μίλησε κανείς για καλύτερο ή χειρότερο. Απλά εντόπισα την ανακρίβεια που αναφέρεις κλπ. Και ξαναρωτώ. Για την παραγραφή του Βατοπεδίου ευθύνεται ο Παπανδρέου;. Τα περί καλύτερων ή χειρότερων είναι δικές σου και σεβαστές βέβαια εκτιμήσεις. Για να μη τρελαθούμε εντελώς. ΓΠ

 5. Ο/Η ΑΝΕΜΩΝΗ λέει:

  PROSTITUTION IS ILLEGAL SO ALL CONCERNED FASISTS SHOULD INVOLVE THE POLICE INSTEAD OF RETORTING TO RUMORS ……PEllIZAGARAW ΦΑΙΣΤΕΣ Η ΠΟΡΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΟΤΕ ΑΤΙ ΝΑ ΦΗΜΟΛΟΓΗΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 6. Ο/Η apneagr λέει:

  ΓΠ Για την παραγραφή του Βατοπεδίου ευθύνεται ο Καραμανλής οκ. Μήπως τώρα θέλεις να σου αναλύσω για το ποια ευθυνωνται οι Παπανδρεου, δεν νομίζω μάλλον γνωρίζεις.

  Τώρα εσύ αν θες να κολλήσεις στο Βατοπαίδι…

 7. Ο/Η GP λέει:

  Αγαπητέ apneagr δεν πρόκειται να κολλήσω στο Βατοπέδι. Άλλωστε από την αρχή τόνισα ότι το άρθρο επισημαίνει σημαντικά θέματα. Απλά παρενέβην γιατί δεν μου αρέσουν οι ανακρίβειες. Εδώ βάζω, όπως είπε και ο Σαμαράς Τελεία και Παύλα. Καλή επιτυχία. ΓΠ

 8. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  Πέραν του άρθρου, το οποίο πραγματιστικά και έξυπνα πραγματεύεται εκ βαθέων ένα επίκαιρο και σημαντικό -και, όπως πάει να καταντήση, διαχρονικό- θέμα, για την διόγκωση του οποίου οι ευθύνες καλό θα είναι να καταλογιστούν σε ανεξαιρέτως όλους τους κατοικούντες κατ’ αναλογίαν, αρρωσταίνω όταν βλέπω ανθρώπους να επιχειρούν, εμμέσως ή αμέσως, να φορτώσουν δόλια εγκλήματα στην μία ή την άλλη κυβερνήσασα ή κυβερνώσα ΠΩΛΗΤΙΚΉ παράταξη (ξεπουλητική είναι το σωστό).
  Και για να μη σας κουράσω και επειδή κουράζομαι να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια, ας μας πη επί τέλους κάποιος, ποια από αυτές τις παταράξεις ωφέλησε και πώς καί πότε και σε ποιον τομέα την πατρίδα.
  Και εάν η πετρίδα αποκόμισε κάποια οφέλη από την δράση τους, αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι προκειμένου να κλέψης, πρέπει να δείχνεις ότι κάνεις κάτι. Συνιστούν δηλαδή τα «παράπλευρα οφέλη» και όχι τον κύριο στόχο. Π.χ. το ότι διοργανώνεις ΟΑ, κατασκευάζεις γέφυρες, δρόμους κ.λπ. Ειδ’ άλλως πώς και από πού θα κλέψης και πώς θα καλύψης τα κλοπιμαία; (Δεν εννοώ να τα κρύψης.)

 9. Ο/Η manolo λέει:

  Πέρα από το ποιος φταίνει και ποιος όχι για τους μετανάστες, ο χειρισμός του θέματος από την Κυβέρνηση ανέδειξε μια κυβέρνηση ανίκανη και για το πιο απλό πράγμα. Όχι μόνο έχει μιαν ΕΥΠ που δεν πληροφορείται και δεν πληροφορεί ακόμα και για τόσο σημαντικά ζητήματα, αλλά και ότι 250 δυστυχείς μετανάστες μπορούν να καταλύσουν κάθε νόμο, κάθε εξουσία, κάθε δημόσιο κτίριο.
  Τώρα όλοι οι μετανάστες θα κάνουν κάτι ανάλογο. Και όλοι οι αντεξουσιαστές επίσης.
  Η Κυβέρνηση σήμερα βρήκε τον Πρύτανη για να τα ρίξει όλα τα βάρη πάνω του. Κάθε φορά θα βρίσκει κάποιον από εδώ και πέρα;

 10. Ο/Η Βαλάντω Τσούχλου λέει:

  Νομίζω λησμονείτε ότι ο κ. Παπουτσής, Υπουργός Προτασίας του Πολίτη, είναι ο ίδιος που χειρίστηκε ως Υπουργός Ναυτιλίας τόσο αδέξια την υπόθεση του “Σάμαινα”, όπου πνίγηκαν τόσοι άνθρωποι.
  Αλλά με το να λησμονούμε, τους ξαναβγάζουμε βουλευτές και τους ξανακάνουμε υπουργούς. Τι περιμένουμε; Να αλλάξει ο άνθρωπος;
  Αλλού μετά το “Σάμαινα” θα είχε χαθεί από προσώπου γης!

 11. Ο/Η nicolaos demonicos λέει:

  Δεν θα διαφωνήσω με την κ. Τσούχλου, αλλά είμαι της απόψεως ότι με το να επιρρίπτουμε την ευθύνη σε ένα πρόσωπο –για όποιο θέμα, του ανεμοπαρσίματος της σημαίας των μεγάλων Ιμμίων λ.γ. στον Πάγκαλο–, δεν κάνουμε άλλο τίποτε από το να παραβλέπουμε το σχέδιο εφαρμογής μιας πολιτικής κομματικού και ατομικού ωφελιμισμού και αφελληνισμού.
  Παπουτσήδες, Πάγκαλους, Διαμαντούλες, Τσοχατζόπουλους, Κουτσόγιωργες, Γιαννόπουλους, Βουλγαράκηδες, Ρουσόπουλους, Μαγγίνες, Μπακογιάννισσες, Κατσίκηδες, Αλογοσκούφηδες διαθέτουν όσους χρειάζονται ανά πάσα στιγμή.
  Αυτοί –δυστυχώς– δεν έλειψαν, δεν λείπουν και δεν θα λείψουν.
  Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έλειψαν, δεν λείπουν και δεν θα λείψουν και οι ατομιστές ψηφοφόροι – οι ηλίθιοι από εμάς που επιμένουν να ψηφίζουν «τον αράπη, τον μαύρο, τον σκύλο, τον νταμ νταμ νταμ…», επειδή άλλαξε το χρώμα των ρούχων του ή τα φόρεσε αλλοιώς.

 12. Ο/Η Άκης Ψηλός λέει:

  Οι λαθρομετανάστες της Νομικής χωρίς τα Συριζόπουλα να τους πιάσουν χέρι-χέρι σαν να πήγαιναν σχολική εκδρομή με τα αντίσκηνα ούτε καν θα ήξεραν αν η Νομική είναι καράβι, γκόμενα ή σχολή.
  Πάτε να μπείτε στην Νομική τους είπαν και ο κάθε πεινασμένος λαθραίος από την Μπαρμπαριά σκέφτηκε το καλύτερο.
  Τζίφος οι υποσχέσεις.

  Δεν λέγω ότι δεν είναι άνθρωποι και δεν πρέπει να προστατεύσουμε την ζωή τους αν χρειάζονται άσυλο αλλά αυτοί που γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι με τον φράκτη που μπήκε στα Ισπανικά σύνορα με το Μαρόκο τα θύματα των λαθρεμπόρων βρέθηκαν να βαδίζουν ανενόχλητα στον νομό Έβρου και στην Κρήτη.

  Τι θα γίνει αύριο που η κομματική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ με βεβαιότητα θα τους ξεχάσει και θα τους εγκαταλείψει;
  Ποιος θα τους δίνει φαγητό, ρούχα, παπούτσια, κάλτσες ακόμα και εσώρουχα;
  Ποιος θα τους πληρώνει τα φάρμακα και την νοσηλεία;
  Ο φίλος apneagr θα κάνει με τα Τσιπρόπουλα συσσίτια στην γειτονιά ή θα ασχοληθούν με το επόμενο καυτό θέμα την τσόντα της Τζούλια;

  Ξέρετε που θα βρουν αυτοί οι δύστυχοι μωαμεθανοί καταφύγιο και φροντίδα;
  Από τους απόγονους των Χριστιανών που σφαγιάστηκαν για την επικράτηση του Ισλάμ.

  Όλες αυτές οι πολιτικές ομάδες και διπλοθεσίτες στα ΜΚΟ μόλια ακούνε για φιλανθρωπία και “βάλε σύντροφε το χέρι στο πορτοφόλι να βοηθήσεις” τρέχουν για ταξιδάκια αναψυχής στην Αράχωβα, στο Καιμκατσαλάν ή ακόμη και στις Άλπεις με το υστέρημα του Έλληνα πολίτη ή τα κέρδη από την φοροδιαφυγή.

  Ποιος βγάζει το φίδι από την φωτιά;
  Ο συνταξιούχος των φτωχογειτονιών της Αθήνας και των άλλων πόλεων.
  Α ναι και ο κ. Μάϊλας και η οικογένεια του με τον αξιοθαύμαστο μαζοχισμό τους.

  Να τους μαζέψουμε έξω από τα ντελούξ εμπορικά κέντρα των προαστείων τους ΣΥΝκαλεσμένους ώστε να ζητούν και να απαιτούν από τους πρώην νεολαίους με τις Μερσεντές, θυμίζοντας τους τα παλιά τους συνθήματα, “ψωμί, δουλειά, ελευθεριά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *